+10%-kal nagyobbra csinálni, mérni, majd aránypárral "behúzni".
A vörösréz példány (alsó) hulladék hűtéstechnikai rézcsőből, ez a hurcolós. A patinás sárgaréz/ipari ezüst jó tíz évig üzemelt egy Magirus tetején, egy "upgrade" után került le.
Iránymérős antenna után nézegetek már, a rókavadászos jó lenne. Mekkora a kimenő teljesítményük ezeknek a kis szondáknak? Van akkora, mint pl egy kis pmr rádiónak? A térerő mérő pálcikák fullon voltak, zsombékos volt a hely ahol jelezte, aztán meg lemerült. Ja és szakadt az eső. Ilyen piros nejlonyt sem láttunk.
Van esetleg idehaza (akár vidéken) olyan cég, aki régebbi vagy akár mostanság gyártott orosz félvezetőkkel foglalkozik? Pl.: KT827A, Р210В, МП26 stb...
Szándékosan céget keresnék nagyobb árukészlettel. Több típus is kellene, abból is több darab és új, nem bontott példányok.
Irány mérésre nagyon jó a HB9CV féle is. Könnyű, kicsi és jó az előre-hátra aránya. Rókavevőknél ezerszeresen kipróbálva. Állatokra tett jeladóknál, elkóborolt repcsi modellek becserkészésére is praktikusabb a Yaginál.
A pittyegést egy Baofeng uv5r saját antennájával hallottam, elég erős volt a jel még talaj közelben is. Ott lehetett valahol, fán nem volt fenn akadva, az látszódott volna. A radiosondi oldal szinte azonnal küldte az emailt, kb hajnal 2 kor. 9 körül mentünk ki. Erős jel viszont a térképen jelzettől kb 1-2km-re volt.
Eddig is tervben volt, de mostmár csinálok egy kis iránymérő antennát.
Nekem van 1 vagy 2, amin az ernyő is meg van. Ha az ernyő rajta marad, és sík területen ér le, akkor bárhova elvonszolhatja a föld közelében szinte kiszámíthatatlan erejű, és irányú szél, amíg el nem akad valamiben...
Sajnos semilyen idegen nyelvet nem művelek már olyan szinten, hogy levelezzek bárkivel... Kb. 20 éve nem szólaltam meg magyaron kívül más nyelven, ezalatt meg mindent sikerült elfelejtenem.
Szia! Próbáltam már többször is regisztrálni az oldalra, de nem jártam sikerrel sajnos, így mostanra feladtam. A hívójelem adtam meg felhasználónévnek, erre jött az e-mail-emre egy visszaigazoló link, de itt elakadt a dolog... Be nem enged, újraregisztrálni nem enged, mondván már létezik a regisztráció, jelszóemlékeztető szintén nem vezet sehova...