Még sosem hallottam ilyenről. Szoktam lekvárt főzni, de cukrot csak érzésből rakok bele. Nem túl sokat, de még sosem penészedett meg. Na jó, felbontás után meg kell enni pár nap alatt, de ez szerintem oké. Ja és tartósítószer sincs benne. Dunsztos (=hűtőtáska) azt csók. Igaz, háziasszony sem vagyok :)
Szárazanyag tartalom mérése. (Természetesen nem kell. De ezt használják a meghatározáshoz. A lekvárnál, ha kellően magas a cukortartalom, akkor nem penészedik. Szerintem járt már mindenki úgy, hogy a "bolti" lekvár megzöldült. Egy "képzett" háziasszony tapasztalatból tudja, de ők fogynak.)
Goethe "barátjavolt"félrevezetö ,pedig a magyar ,német oldal is megemliti ,egy korszakbannn éltek ,Goethe több feltalálot stb. támogatott,anyagilag összeköttetései révén..
"Goethe barátja Ernst Abbe volt",biztosvagy benne???
"Én már régen elvesztettem az érdeklődésemet."irja egy uriember...mindenkinek ez a véleménye küldöm a "megfejtést"...nem akarok senkitsem "idegelni"...