w124 200 D-be 1992-es évjáratba, generátort keresek, bizonyítottan felújítottat,. Esetleg olyat aki segítene felújítani a jelenlegit. Szeged és környéke vagy szeged-Budapest útvonal melletti vagy Budapesti lenne a jó. Előzetes vizsgálatok alapján töltés nincs, felszabályzó jó, akkumulátor jó. Valószínűsíthető hogy a forgórész javításra, vagy cserére szorul. A kép csak illusztráció.
Továbbá keresek, szürke teleoldal műanyagot kívülről a vezető oldali ajtóra illetve még mindig karcmentes hátsó szélvédőt működő fűtéssel zöld árnyalattal
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"Mercedes tuning: végre tökéletes! Most lelőttem a poént, de azért érdekes ez a kisiklott tuning sztori Naponta több hasonló árajánlatkérést kapunk, un. újra tuning ügyben, nem kivétel a Mercedes sem, sőt szinte vezeti a listát, tekintve: komoly feladat a legtöbb rendszerére jól érezhető erős, egyben tartós beállítást csinálni a környezetvédelmi dolgok: EGR, DPF megtartásával, jó fogyasztással. A Mercit máshol nemcsak tuningolták, de több soron ki is herélték a chiptuning szakember javaslatára, mindezt 2021-ben! Tartalmaz kihívást, mikor egy árajánlatkérő / munkalap ilyen pirosan néz ki " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Az mitől lehet, hogy egyik hétről a másikra 9-10 litert fogyaszt egy 200 D. Édesapám erre panaszkodik, tavaly ősz óta. Csak indításkor elég erős kék füstöt ad ki és 3 hengerrel jár néhány másodpercig. Én furcsállom, mert egyébként ténylegesen szép állapotú az autó, a motorja még nem volt megbontva és nincs nyüstölve. És fülre keményebben jár melegen, mint az enyém.
Szakmai véleményt szeretnék kérni. Ha a porlasztócsúcs gyári nyitási értéke 115 bár helyett 130 bár -ra van állítva az mit befolyásol a motor működésén (minek árthat)?
citroen berlingomba fabrikalnek valami egyszeru hutofolyadek altali gazolaj elomelegitot. a w124esembe mintha latnek ilyet, de nem tudom h. hasznalhato-e a w124e a celnak. ugyanis a berlingomba hutofolyadekos gazolajmelegitot terveznek, viszont nem vagyok benne biztos h. a w124ese ket elkulonitett koros (egyik kor a hutofolyadeke masik a gazolaje) hanem ha jol sejtem a gazolajat a hengerjen keresztul keringetik, igy magaba a hocserelo eleme nem feltetlenul kell h. ket egymastol elszigetelt korbol alljon (mint pl a lemezes hocsereloknel). akinek nezte mar meg jobban w124es hocserelo elemet, meg tudna esetleg mondani h. ketkorose-e, alkalmas-e arra a celnak amit szeretnek. csak a hocserelo elem erdekel, termosztattal stb. vel nem bonyolitanam egyelore a dolgot, csak valamennyire tudjam elomelegiteni a gazolajat , ha csak 20-40 fokkal mar az is jo.
Egy kis segítséget szeretnék kérni! W123 kormányműhöz keresnék én szervőcsövet, esetleg valaki tudna ebben segíteni? A W123 szervócsöve esetleg azonos más modellekével?
Igazándiból csak a csatlakozók a lényegesek mert ezt a részét szeretném felhasználni.
Én megvettem régebben a készletet, ha jól emlékszem valami soproni cégtől - ők Olaszországból rendelték meg - vártam rá vagy 1 hónapot, (nagyon drága amúgy a készlet). Magadnak akarod csinálni?
Sajna biztos. Újra csöveztem gyakorlatilag az egész rendszert. (a leállítást, a klíma vezérlést, és a fényszóró állítást is) Injekciós tűvel lepróbáltam meddig van vákuum.
Segítséget szeretnék kérni! Van egy 87-es w124 300D-m, aminek a fényszóró emelő pneomatika 4 állású kapcsolója tönkre ment. Nem találok cikk számot sem rajta. Honnan tudok szerezni ilyet. Valakinek esetleg van egy felesleges. Megboltolnám. :)