Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Jó gondolatok...én személy szerint, több olyan főzési tapasztalatot is szívesen látnék, mint amit a múltkor leírtál...meg a cucc részletei...ha már több tapasztalat is összegyűlt vele...:):)
Én elköteleztem magam a réznek, tehát DES60, de ha kicsit jobban belegondolok egy nagykonyhai üst olyan mint a felturbózott söröshordó.
Nincs olyan hogy jobb, mindegyiknek van hátránya, a DESt készen kapod, hibáit oldalakon át elemezgettük. Söröshordó egy darab fém, megmunkálni kell, üstházat, sisakot, fűtést, hűtőt, keverőt.
Nagykonyhai 60-as drágább, de vizes, biztonsági szerelvémyekkel, gázfűtéssel, viszont erre is kell tető, hűtő, esetleg keverő.
Én mind anyagilag, mind szakértelmet illetően egyensúlyt látok, egyszerűen személyre szabottan kell dönteni, mindenkinek a saját ízlése szerint.
Egylépcsősként csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy a gyümölcs érésétől a szüreten át a cefrézésig eltelt fél év közös mindegyik technológiánál, aztán kb. 4-5 óra erejéig szétválnak útjaink, majd a lejött párlat utógondozása, értékelése és fogyasztása szintén főzőtől függetlenül közös hobbi. Tehát ugyanazok a gondjaink, problémáink, kérdéseink, megoldásaink. Ezért a fél év alatt pár óra technológiai eltérésért tényleg másik topikba terelnél?
Hoztad a példát, hogy falun az emberkedő legények lejátszották maguk az udvaron. Nem lenne egyszerűbb, ha te is lejátszanád ezt azzal, aki szerinted ráerőszakolja a közösségre az egylépcsős technológiát, és nem zavarnál el minden egylépcsős fórumtársat a topikból?
Én például saját gyümölcsből, otthon főzök a magam által összelegózott oszlopon (és még az adót is befizetem utána). Szerintem ezzel megfelelem a topik címe által támasztott követelményeknek. Vagy mégsem?
Az irónia ellenére a történet valós, fórumtársunk, aki már nem jár ide főz(ött?) ilyen síklemezes fedővel, 15-ös 5méter hosszú páracsővel, pálinkája elég jó, de szezononként volt mindig egy kiemelkedő. Így kezdte, azóta lediplomázott a Corvinuszon.
..."Régen, a falusi bálokban is neki feszültek egymásnak a legények, de kihívták egymást az utcára,udvarra,nem bent mérkőztek meg,ahol az úri közönség táncol"...
Ezt ki kellene próbálni...én bárkit szívesen felhívok és telefonon is el lehet mondani, hogy mi a gond velem, vagy veled...de az nagyon érdekes, hogy sem személyesen, sem telefonon, nem sikerült összevesznem, se Endreppel, se Krumplival...sőt még azt is gondoltam, hogy barátok vagyunk...:):)... Talán az írás személytelensége sarkallja néha az embert kicsit felelőtlenebb megnyilvánulásra, nem tudom...