Keresés

Részletes keresés

Bárk_i Creative Commons License 2020.12.31 -3 0 175859

Boldog Új Évet.

Figyelget Creative Commons License 2020.12.31 -3 0 175858

Békés, boldog új évet kívánok mindenkinek!

zsorsz Creative Commons License 2020.12.30 -2 0 175857

Jujjj, az nagyon...az a leglegleg.:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (175844)
zsorsz Creative Commons License 2020.12.30 -2 0 175856

Aha...van Aki a Szentkirályira esküszik.:)

Előzmény: Figyelget (175841)
sogi01 Creative Commons License 2020.12.30 -4 6 175855

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (175790)
rézműves1 Creative Commons License 2020.12.29 -1 5 175854

Jó gondolatok...én személy szerint, több olyan főzési tapasztalatot is szívesen látnék, mint amit a múltkor leírtál...meg a cucc részletei...ha már több tapasztalat is összegyűlt vele...:):)

Előzmény: spapda (175846)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2020.12.29 -4 2 175853

Belerakom a Porscheba, csak nem veszi észre. :)

Előzmény: szentöltvíz (175852)
szentöltvíz Creative Commons License 2020.12.29 -2 3 175852

Ha kivülről szépen beburkolod nem látja hogy söröshordó!

Előzmény: 1zsakkrumpli (175851)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2020.12.29 -3 2 175851

Szomszédnak nem tetszik. :)

Előzmény: szentöltvíz (175847)
vandox4 Creative Commons License 2020.12.29 0 2 175850

Én elköteleztem magam a réznek, tehát DES60, de ha kicsit jobban belegondolok egy nagykonyhai üst olyan mint a felturbózott söröshordó.

Nincs olyan hogy jobb, mindegyiknek van hátránya, a DESt készen kapod, hibáit oldalakon át elemezgettük. Söröshordó egy darab fém, megmunkálni kell, üstházat, sisakot, fűtést, hűtőt, keverőt.

Nagykonyhai 60-as drágább, de vizes, biztonsági szerelvémyekkel, gázfűtéssel, viszont erre is kell tető, hűtő, esetleg keverő.

Én mind anyagilag, mind szakértelmet illetően egyensúlyt látok, egyszerűen személyre szabottan kell dönteni, mindenkinek a saját ízlése szerint.

Előzmény: szentöltvíz (175847)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.29 0 1 175849

Időben szólok.

Szakmai vita mehet, személyeskedés nem.

 

szentöltvíz Creative Commons License 2020.12.29 -1 2 175847

Látom nem békülsz a söröshordóval, de 50L-es  méretben tudsz ennél jobbat?

Előzmény: 1zsakkrumpli (175843)
spapda Creative Commons License 2020.12.29 -1 9 175846

Egylépcsősként csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy a gyümölcs érésétől a szüreten át a cefrézésig eltelt fél év közös mindegyik technológiánál, aztán kb. 4-5 óra erejéig szétválnak útjaink, majd a lejött párlat utógondozása, értékelése és fogyasztása szintén főzőtől függetlenül közös hobbi. Tehát ugyanazok a gondjaink, problémáink, kérdéseink, megoldásaink. Ezért a fél év alatt pár óra technológiai eltérésért tényleg másik topikba terelnél?

 

Hoztad a példát, hogy falun az emberkedő legények lejátszották maguk az udvaron. Nem lenne egyszerűbb, ha te is lejátszanád ezt azzal, aki szerinted ráerőszakolja a közösségre az egylépcsős technológiát, és nem zavarnál el minden egylépcsős fórumtársat a topikból?

 

Én például saját gyümölcsből, otthon főzök a magam által összelegózott oszlopon (és még az adót is befizetem utána). Szerintem ezzel megfelelem a topik címe által támasztott követelményeknek. Vagy mégsem? 

Előzmény: obsitos3 (175810)
endrepp Creative Commons License 2020.12.29 -5 0 175845

most jön az olajlobbi téma? nem lehetne kicsit lazítani és előre nézni ? :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (175843)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2020.12.29 -6 0 175844

Esetleg sav???

:)

Előzmény: Figyelget (175841)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2020.12.29 -7 3 175843

Egy dologban bizonytalan vagyok, kérlek segíts:

Mikor indult a fórum (1999) volt olajos - söröshordó - réz fedelű főzők? Milyen arányban?

Vagy később kezdett beszivárogni (2009-2010?), esetleg valakik gyártották, erőltették? 

 

Előzmény: obsitos3 (175815)
naivkezdo Creative Commons License 2020.12.29 -2 1 175842

mármint mi mindent, mielőtt valaki félreérti itt a nagy harci hevületben.

Csak van más is, aki elvégezte, meg lehetne hívni ide. Már ha ez megfelelő csatorna erre.

Előzmény: endrepp (175839)
Figyelget Creative Commons License 2020.12.29 -2 3 175841

Csak jelzem, a topik neve változatlanul Pálinkafőzés(otthon).

Tehát (ebből a szempontból) tökéletesen mindegy, milyen berendezéssel zajlik az a főzés. 

Nem lehetne inkább a hígító vízről vitázni???

1zsakkrumpli Creative Commons License 2020.12.29 -4 3 175840

Én kisüstivel főzők, nem is értem...

Az egylépcsős tapasztalatok miket leírtak az zavar Téged? 

Előzmény: obsitos3 (175822)
endrepp Creative Commons License 2020.12.29 0 0 175839

Biztos sok mindent, a kapcsolat már nem él, szóval ebben nem tudok közre működni sajnos. :)

 

Előzmény: naivkezdo (175836)
Jolida Creative Commons License 2020.12.29 0 0 175838

Kibekkelted? :-p

Előzmény: Törölt nick (175837)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.29 0 0 175837

Üdv!

Már vírusnak sem kellek :)

BÚÉK

Előzmény: schlumberger (175834)
naivkezdo Creative Commons License 2020.12.29 -2 0 175836

Érdekelne a corvinuson oktatottból mit lehetne hasznosítani a topicnak.

Előzmény: endrepp (175835)
endrepp Creative Commons License 2020.12.29 -4 0 175835

Az irónia ellenére a történet valós, fórumtársunk, aki már nem jár ide főz(ött?) ilyen síklemezes fedővel, 15-ös 5méter hosszú páracsővel, pálinkája elég jó, de szezononként volt mindig egy kiemelkedő. Így kezdte, azóta lediplomázott a Corvinuszon.

Előzmény: naivkezdo (175808)
schlumberger Creative Commons License 2020.12.29 0 0 175834

Szia kibé, de rég láttalak! Ezek szerint nem bánt a vírus téged sem :-))) BÚÉK!

Előzmény: Törölt nick (175829)
naivkezdo Creative Commons License 2020.12.29 -3 0 175833

Ez biztosan jó döntés?

Van értelme?

Előzmény: Törölt nick (175824)
rézműves1 Creative Commons License 2020.12.29 -1 6 175832

Nagyon jó, amit mondasz...:):)

 

..."Régen, a falusi bálokban is neki feszültek egymásnak a legények, de kihívták egymást az utcára,udvarra,nem bent mérkőztek meg,ahol az úri közönség táncol"...

 

Ezt ki kellene próbálni...én bárkit szívesen felhívok és telefonon is el lehet mondani, hogy mi a gond velem, vagy veled...de az nagyon érdekes, hogy sem személyesen, sem telefonon, nem sikerült összevesznem, se Endreppel, se Krumplival...sőt még azt is gondoltam, hogy barátok vagyunk...:):)... Talán az írás személytelensége sarkallja néha az embert kicsit felelőtlenebb megnyilvánulásra, nem tudom...

Előzmény: obsitos3 (175810)
endrepp Creative Commons License 2020.12.29 -4 0 175831

oké

Előzmény: Törölt nick (175829)
endrepp Creative Commons License 2020.12.29 -2 4 175830

Hát nem is úgy, ha te sötéten látsz valamit, akkor mindenkinek úgy kell, elnézést, ha csalódást okoztam, én napsütésesnek látom.

Nekem itt újdonságot, konkrét szakmai tapasztalatot az utóbbi időszakban azok hoztak ide, akik ilyenfajta főzésekről számoltak be, ez van.

Hajrá 1 lépcsősök! Ne menjetek sehova.

Előzmény: obsitos3 (175828)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.29 0 0 175829

Nem.

De ott csak egylépcsős téma mehet.

Előzmény: endrepp (175826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!