Elég ritka autó (talán egyetlen itthon), nem nagyon van ilyen blokk eladó szerintem. Hüvelyes motor, mint a Skoda 100-as. Hüvely aljánál folyhat a fagyálló. Szabad ilyet javítani? Valaki itthon pontosan visszanyomja a helyére a vashüvelyeket?
Igaz, ha már javítás, legyen megcsinálva rendesen. Korábban már újítottak fel nekem egy megyén belüli gépműhelyben hengerfejet, akkor az arra járó kocsijuk vitte-hozta a cuccot. Rákérdezek manapság működik-e még így. De előbb a motor-csere projektben várom a választ, holnap megnézi az eladó a motorkódot, olyan-e ami nekem kell. Szükséges hozzá a saját motor vezérlője, vagy jó a mostani?
Szia,rajtad múlik hogy csinálod meg.Én a hengerfejet csak úgy javitom hogy ha összefojt,akkor nyomás próba,és ha jó,és nem ereszt akkor siklapolás.Ez csak a minimum amit tenni kell.De szelepszár szimeringet illik cserélni ilyenkor.És ez se a maximum.De a siklapolás az nem meguszható,mivel valamiért tönkre ment a tömités.
Segítség kellene, kérdeznék párat. Alto 1.1 2006 olaj a vízben ami fogyogat lassan, és valószínűleg víz is van az olajban. Kipufogó néha elég gőzöset fúj. Elég a hengerfej tömítés cseréje, vagy kell síkoltatni is? Itthon nekiállnék, mert csak több hetes várakozású ajánlatokat kaptam, 6 jegyű összegekkel, a kocsit meg csak néhány napra tudom nélkülözni. Másik opció a motor csere, 35-ért kínálnak nem messze egy jól működőt. Ehhez még milyen és mennyi költség társulna, mi a menete a motor csere papírozásának?
Megcsinálom, de sajnos ma reggel nem volt időm erre.
Pár szenzort át szeretnék mérni, valahol van egy öreg szkópom is. Melyikeket lenne érdemes megnézni?
Corsa swing 1.0 X10XE19 motorkód.
A légtömegmérő lehúzására egyébként nem volt változás, ugyanaz maradt a hibajelenség. A lentebb írt szöghelyzet jeladó lehúzására változott a motor működése =(kár volt kiszedni, elég lett volna lehúzni)