attól függ milyen az előtét ház ha az aljám a a kuplungharang takaró lemeze után téglalap alakú fedél v-an akkor cserés mindenképp de szerintem egy komplett bontott újra csapágyazva jobb választás lessz felező vagy igény szerint gyorsító a váltó felső tengelyét is cserélni kell emlékeim szerint az ötvenesbe nincs zéger gyűrű horony a végén meg a váltó alsó tengelyének a csapágy háza is cserés
ha csak egy saját munkaeszköz hajtása miatt kell és van lehetőség gazdaságosabb módosítani az áttételt
Az öreg 50-esembe hogyan tudnék tenni 1000-es kardánt? Mi kell hozzá? Mennyire kell megbontani hozzá az előtétházat? 50-es TLT kihajtással össze lehet ezt hozni valahogy?
Brutális! Ami még nem az ujabb motoros,az kegyetlen... egy dózer nem eszik annyit. 1025 és a 820 ugyanolyan területen 40%al kevesebbet eszik szántásban pl. Ez képes benyelni a 40litert is hektáronként.
Sziasztok segítsetek már nekem légyszi mert teljesen tanácstalan vagyok. a 1025.3-as mtz-ém első hídjában állandóan összetörik a kúp meg tányérkerék minden szezonban legalább 3-at cserélünk már a környék összes szerelője hézagolta de mindig ugyanaz a helyzet legutóbb kínomban már a difiművet is kicseréltem de mind hiába mára megint összetört . SOS segítsetek légyszi! Előtte 82-sem volt azt sem tudtam hogy létezik a kúpkerék. előre is köszönöm a válaszokat.
Nézd meg a belső fogazású kereket a hídházban, amiről a hajtást kapja. Lehet azon van valami sérülés. Nekem már volt ilyen, igaz, ott összetörtek a bolygókerekek.
Sziasztok! Mondjatok valami okosságot erre: Mtz 80-as tlt lett beépítve egy 50-esbe, minden cserélve ahogy kell teljesen felújított tlt. Bekapcsolt állapotban teljesen jó minden fasza, de ha kikapcsolom ilyen elviselhetetlen síró, fémszerű de mégse fémes, sikító hangja van, mintha reszelne valamit. Többször szétszedtük visszaraktuk, próbáltuk hézagolással, semmi. A külső emelőszerkezet felőli dob fékezetlen állapotban mikor forog akkor adja ezt a hangot, bekapcsolt tlt állapotban mikor fékezve van az a dob akkor szinte hangtalan. Maga a tlt teljesen jól működik ahogy kell nem látszik hibája sehol. Több szakit, szerelőt, régóta mtz-t vezető embert megkérdeztem, meg is nézték de gyógymódot nem találtunk rá. Mi ez, találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
Közbenső támaszt, malacot cseréltem az mtz-n. Az első kardán visszament, a malac és az osztómű közötti viszont mintha nem férne be. Csak úgy sikerült beerőszakolnom, hogy meglazítottam a malac felfogató 3 csavarját, kardán be, majd felhúztam a malacot a helyére. Nagyon feszül szerintem, és nehezebben is sikerült meghúzni a malac csavarjait.
Öreg 50-eshez mi az ajánlott eke? Most egy hattyúnyakas hegerem van, a héten eladom és szeretnék helette venni mást. Nem tudom eldönteni, hogy 3 vagy 2 fejes eke lenne a jobb, mert zömében 2 fejjel használtam 25+ cm mélyen, de egy tarlóhántásnál elég lenne kevesebb is, ott meg röpülne a 3 fejjel is, levenni meg lelehet a 3.-at. Lajta vagy az új megfelelője a kühne ekéket nézegessem? Vagy valami vogelnoot, regent márkát inkább?