Az akkumulátor merülését lenne érdemes tisztázni, ezt hogyan is adja tudtodra.
Csak sárga akku jeleni meg a műszerfalon, azaz merül az akkumulátor, vagy a CID-en kapsz még egy hibaüzenetet is, hogy "Megemelkedett akkumulátor merülés" induláskor?
Az akkumulátor nem két évig bírja, ha regisztrálva van, de még akkor is tovább bírja két évnél, ha nincs regisztrálva.
Sziasztok egy 5-ös BMW-ről lenne szó. Vízpumpa csere volt mert nagyon csapágyas volt már, de a kis vizkör valami oknál fogva nem igazán működik jól, vagyis nincs belső fűtés , valamint egy idő után felforr benne a víz. Azóta már cseréltem fűtéscsapot, és termosztátot is. Valakinek valami ötlete az ügyben? Köszi előre Márk
Azt szertnem kerdezni, hogy esetleg valaki tapasztalt mar ilyet, hallott e rola, vagy esetleg tudja mi a hiba.
Adott egy E60 523 I 2007, nagyon szeretem, igazabol nincs vele baj, de amikor elozok vagy hirtelen gyorsitok,padlozom mondjuk 2 ban 4 ezres fordulat fölött olyan hang jön a motorbol mintha egerek szaladgalnanak egy fa padlolapon, semmikepp nem csörges hanem valami halk daralo hang ez igazabol, tenyleg mintha egerek szaladgalnanak, semmikepp nem normalis, szerelo kiprobalta de megmondta oszinten ilyennel meg nem talalkozott.
Ha esetleg valaki tapasztalt mar ilyet kerlek segitsetek,mert nagyon bosszant. Köszönöm
Közben visszaolvastam (mondjuk ezt korábban is megtehettem volna), és ezt találtam:
- "MPM modul szokott hasonló hülyeségeket csinálni, amikor meghibásodik, de neked már nincs, mert ugye az csak 2005. szeptemberig volt, a minifaceliftig." - ez rám is igaz, mert 2007/2008-as az autó
- "Második körben az ibs szokott meghülyülni. Éjszakára érdemes széthúzni, dobja-e a hibaüzenetet." - erre meg rákerestem, ez az "Intelligent Battery Sensor" és egy kis kék csatlakozót kell széthúznom az akkusaru közelében a csomagtartó jobb oldalán. Akkor ezzel próbálkozzak legközelebb?
Nekem is visszatérő akkumulátor problémám van az E61-530d-mel.
Először kb. 4,5 éve nyári rekkenő hőségben halt meg az akkori akkumulátor (5+ éves volt, tehát kiszolgálta az idejét). Mindez nem éppen egy akkumulátor bolt közvetlen közelében történt, ráadásul minden előjel nélkül, úgyhogy nem lehetett akku teszteket nézegetni a neten, hanem egy kedves cimborám talált egy viszonylag közeli boltban egy paramétereiben az autóhoz illő nevenincs akkumulátort, azt beszereltük, aztán mentünk tovább.
Ez az akku pont két évvel ezelőtt decemberig bírta. Akkor kezdte azt csinálni, hogy nyitáskor nem nyitotta ki a hátsó ajtókat, a Start gomb első megnyomásakor kitette az "autó csápos emelőn" ikont, lenullázta az órát, de indulni végülis elindult. És néha kiírogatta, hogy nagy az akkumulátor merülése (vagy valami ilyesmit). Ezt még néhányszor előadta (pedig nem városban a sarki boltig oda-vissza mászkálásra használtam), majd egy hidegebb reggelen már egyáltalán nem volt hajlandó elindulni. Ezúttal már készültem lelkileg és internetileg a cserére, így tudtam hol lehet beszerezni hozzá "brand" Varta akkumulátort, hiszen azt gondoltam, hogy a noname az noname, azért döglött meg ilyen hamar. Úgyhogy ezúttal a megfelelő Varta akkumulátor került bele és regisztrálva is lett nem sokkal beszerelés után.
Így érkeztünk el most novemberig, amikor először azt vettem észre, hogy az autó órája 2 percet késik. Beállítottam egy vasárnap - a következő vasárnapra megint 2 percet késett. Ez így ment pár hétig, majd jött a hidegebb december - és jött ugyanaz, ami két éve: a hátsó ajtó ki nem nyitás, a csápos emelős ikon, a túl nagy merülés kiírás, meg a "még éppen hajlandó vagyok elindulni". Most viszont már sem az nem igaz, hogy az akku olcsó és noname, sem az, hogy régi, sem az, hogy nincs regisztrálva.
A kérdéseim:
- mi lehet ennek a jelenségnek az oka?
- van-e értelme az akkumulátort töltögetni, vagy nincs semmi értelme, és megint venni kell (újabb 2 évre) egy másikat?
Hozza még neked a 9CA9-es hibát? Legutóbb, amikor olvastuk, hozta, de nem fennálló hibaként.
Az a fura, hogy a 9CB9-es hibát a Lichtmodul-ra hozza esetedben, pedig az IBS és társait a DDE felügyeli. Több oldalon néztem, mindenhol LM-ra hozza a hibát, a problémát pedig tool32-vel szüntették meg, de ott a zárlatszámláló tiltotta le az áramkört.
Az akkut sikerült átcserélni, hogy hozza-e továbbra is a "Batterie Tiefenladung"-ot?
Adott egy E61 25d 2006-os az LM modulban egy ilyen hibakód van: 9CB9 Akkumlátor lemerülve -állandó-
Viszont, teljesen tökéletesen indul, mértem töltést is. Alapjáraton 14.4-14.6 V a töltés, de igazán egy éjszaka állás után sem megy le 12V alá. A hibakód jelen van és nem lehet törölni, a welcome light csak akkor működik ha járt az autó, kb 5-6 perc állás után már nyitásra nem kapcsol fel. 2016-ban volt akku cserélve, akkor gyári BMW ment bele és regisztrálva is lett.
Esetleg valakinek valami ötlet? Nem hinném hogy rossz lenne az akku, mert mindig tökéletesen indult a kocsi.
Új, tanulatlan E60 gazdaként kérdezném, hogy lehet e baloldali rendszámtábla világítást javítani lámpa vezérlő modul csere nélkül? Volt villamossági szerelőnél, és aztmondja a modul nem ad ki jelet. Nincs kábelszakadás, foglalat cserélve. Volt akksi csere is az esetleg befolyásolhatja? Vagy esetleg van valakinek ilyen modulja 'elfekvőben"? 2004 automata kombi.
Én akkucserét követően náluk "taníttattam fel"az akkumulátoromat. Az enyém Varta agm Silver Dynamic, melyet 4 éve programoztak,azóta is problémamentesen működik.
17Power / BMW kocsik teljes körű szervizelése.
1171 Budapest,Pesti út 279.
+36 20 964 - 2429
Ugyan nem tudom merre laksz,csak egy infó.
Ugyanakkor,ahogy Bxx7 fórumtárs mondja,az akku élettartamára hat ki.
” normál “ volt benne! Nem agm! 2004 525d. Gyári akku eddig bírta!! Az új banner agm- et ingyen kaptam -)..... regisztrálva lett az akku csere de azt “nem tudja hogy agm van benne!” -merthogy mi nem tudtuk azt megoldani a géppel! Igy csak regisztralva lett!
Megtudnád mondani, hogy a töltés 14V-15.3V között normális e?!
Tobbnyire inkább a 15V környékén tölt! ( titkos menü )
vadi új akku , banner agm DE tudod említettem, hogy normál volt benne!
Ah szerint megegyezik a régivel és regisztrálva lett! - ha pl áll 3-4 napot és megnézem indítás előtt a titkos menüt 12,2-12,3V- ot mutat! Rendben van ez így szerinted?!
Tisztelt Tagok!Segítséget szeretnék kérni most vásároltam egy 2004-es E61 530D-t két évet állt a mélygarázsban aksi tök zárlatos lett raktunk bele újat indul de az index meg a hátsó ajtó nyitás és a világítás se megy.Válaszokat előre is köszönöm.
szerintem beleférhet a képbe ez a gyakori tönkremenetel...., nálunk is bőven egy éven belül kettő is tönkrement ...., pont most figyeltem ki egy izzitási ciklust: kb ez történt: Hideg motornál kb 10C hőmérsékletnél ., állóhelyzetben kb 15 percig és jó 50C hütőviz hőmérsékletig izzit..., ha elindulsz mindjárt akkor nyilván rövidebb.., de ha 10-15 km -es távokat mész .mondjuk bejárni melóba stb akkor megint más.....