Valójában a szabadonfutónak csak hátramenetben van kenése. Előre menetben semennyi olaj nem jut oda. Sok váltót szedtem szét. Egyik-másiknak rozsdás volt a szabadonfutó harangja. Sokan mondták az öregek közül, hogy Wartburggal sokat kell tolatni. Ha van rá lehetőség érdemes egy hosszabb szakaszon megküldeni hátrafele.Ha sűrű az olaj, megtapadnak a görgők a csillagkeréken. Atf olaj mivel hígabb és jobban kúszik, eljut nagyon sok olyan kenési helyre, ahova a normál olaj nem jut el és meg is marad.Nekem pl most 75w90 van benne és hidegen nemhogy nincs lehajtás fokozatban, még fokozatba rakni is alig tudom.
Nekem ez "megjavította" a hidegben már rakoncátlankodó szabadonfutómat. Előtte sokszor sebességben sem indult az autó, csak ha már bemelegedett. Semmi javítást nem csináltam a váltón csak lecseréltem erre és utána soha nem volt gondom vele. 9 év alatt a váltó sem adta meg magát tőle.
Eladók egyben az alábbi alkatrészek Wartburg 353 -hoz
Légterelők motorháztetőre párban J, és B új Kéttorkú karburátor javítószett új Ablaktörlő lapátok 13" 2db új Akkumulátor saruk 3db sárgaréz új Kombinált ledes körműszer (fogyasztás, hőmérséklet, üzemanyagszint) Fogyasztásmérő: 8 zöld LED és 4 sárga LED , Hőmérséklet: Sárga, Zöld, Zöld, Piros Üzemanyag: piros, sárga és Zöld, Zöld,Zöld
Csapágyak: 6307 2Z 2db új Radax 6009 2db új MGM 6000/QE6 1db új SKF Ár 6000 Ft Kívánságra képeket is küldök.
Ahogy Atomi is írja én is inkább arra szavazok, hogy ne ezeket használd. Egy gyárit újítass fel szerintem. Vagy lehet próbálkozni valami új VW termékkel.
Én miután Barkas 200-as kuplungra váltottam, onnantól nem volt évekig gondom a kuplunggal. :)
Mondjuk nem írják sehol, hogy kifejezetten 2T-be lennének valók. De nem is értem mi köze a váltónak ahhoz, hogy 2T motor hajtja e vagy sem. (kép)
Találtam egy régi grafikont, de azon nincs rajta a Hycomol, de össze lehet hasonlítani.
A gyári GL60-as olajnak 40°C-on kb. 100 volt a viszkozitása és 100°C-on pedig 10. Ehhez képest a Hycomolnak 110 és 15 ez az értéke. Már a 110 is több, de ahogy csökken a hőmérséklet annál inkább nyilik az olló a két grafikon közt így 0°C-on vagy -10°C-on már sokkal nagyobb a különbség.
Én is azt vettem észre, hogy egy minőségi ATF olajjal a legvidámabb a szabadonfutó. Bár tény, hogy az ATF olajok többsége pedig éppen a másik irányba térnek el a gyári előírástól. Azaz hidegben hígabbak mint a gyári olaj.
Nekem Zöldin 200-as kuplung volt. Gyári kuplung bowdennek nem volt semmi baja tőle. Nemhogy többet nem de inkább kevesebbet evett vele. Simább, kultúráltabb volt a járása. Gázpedál lenyomása nélkül elindult, olyan sok energiát tárolt. Lefulladni már szinte művészet volt vele, annyira nem akart lefulladni.
Aha. A bal oldali egeszen hasonlit az LR 10 ER tarcsara, de nyilvanvaloan nem az az Ihling kis barna konyvben lathato kepek szerint (62. es 63. oldal).
Kb 7,6-nál csúszott meg a gyári motorral nekem, szóval a 8,25 sokáig bírja még. Lehet a mostani ami benne van is 8 fölötti-körüli, ha nem csúszik még. És 7,4 volt mikor cseréltük és még nem kezdte el enni a lendkereket a szegecselése. Nekem nincs rossz tapasztalatom a "mindenféle" tárcsákkal. Ha jó a vastagság, akkor működnek.
Ja és én is automata olajat használok télen-nyáron. Meg több ismerősöm is, a szabadonfutó miatt (de a közös szerelőnk nem szereti, annyira nem, hogy pár éve a megkérdezésem nélkül lecserélte, mondván az nem jó a diffinek. Azóta szólok neki, hogy ne nyúljon hozzá)
Ezekkel a kisipari használt tárcsákkal nem annyira fogsz jól járni. Szerintem egyikre sem érdemes még egy új betétet sem venni. Talán a bal oldali amit beraknék - ha nem lenne számtalan jobb lehetőség. De van, mivel a VW is használ 180mm-es tárcsát.
Eladók egyben az alábbi alkatrészek Wartburg 353 -hoz
Légterelők motorháztetőre párban J, és B új Kéttorkú karburátor javítószett új Ablaktörlő lapátok 13" 2db új Akkumulátor saruk 3db sárgaréz új Kombinált ledes körműszer (fogyasztás, hőmérséklet, üzemanyagszint) Csapágyak: 6037 2Z 2db új Radax 6009 2db új MGM 6000/QE6 1db új SKF Fentiek egyben eladók 6000 Ft Kívánságra képeket is küldök.