Kleber Krisalp HP3 205/55R16 méretben Renault Megane II kombira jó választás 20.990Ft-ért? Vagy van esetleg jobb vétel ilyen összegben? Én nem nagyon találtam... de gondoltam, megkérdezem, mielőtt megrendelem. Ami + fontos, hogy friss gyártás legyen, mert jó pár évig használok egy garnitúrát. Bár talán a Marsonál nem lesz ilyen gond. (Vredestein Snowtrac 5-öt cserélne le, ami már nedves úton nem nagyon akar tapadni)
Elég jól felmentek az árak (de mondjuk minek az ára nem ment fel...)
én tudtam - nem volt nehéz - a Laca számát, felhívtam, h milyen gumi kellene, max. 2-3 napon belül nálam volt, a utolsó pár tételnél már össze sem hasonlítottam az árait senkiével.
Tavaly júniusban még hozott Anya Outlander PHEV-ére négy négyévszakos Vredesteint, utána meg eltűnt a telefontól és a mailről is.
Sajnálom én is, de a világ nem áll meg, azóta 3 garnitúra gumit kellett vennem, megoldottam... ( de most remélhetően nem kell két évig semmi)
Egy kollégám másodállásban gumizik is otthon a faluban. Az ismeretlen márkájú centrírozó gépén lévő szövet anyagú szíj elszakadt és némi utánjárást követően szereztünk ugyanolyan hosszú és széles laposszíjat a Powerbelttől. Sajnos a gép hibát dob ezzel az új szíjjal. Felpörgeti a kereket, aztán error.
Mi lehet a baja? Megcsúszik, vagy éppen hogy nem csúszik semmit és az a baj? Hol lehetne ilyet szerezni?
Nekem 4 darab ~25 centis betonvas darab állt ki a pincefalból egy-egy ráhúzott slag darabbal védőrétegként. Arra akasztottam fel a felni központi furattal a kerekeket, 29 évig jó volt :-)
De a nyáron lekerültek, mert 4évszakos gumikra álltam át...
A komplett téli/nyári szetteket falra szerelhető tárolókon ajánlott-e tárolni?
Elég nagy SUV kerekekről van szó, alufelnivel.
Helyhiány miatt egymásra fektetve nem igazán tudom megoldani, lábon (normál gördülési helyzetben) állva meg állítólag nem szabad.
Ez esetekben gondolom, hogy a középső, centrális furaton nem pedig a 4, vagy 5 kerékcsavar furaton, vagy azok egyikén kell a tartó konzolt átvezetni és azokat terhelni.
Köszi, ha tudtok szakmai és/vagy empirikus tanácsot adni.
Tudna valaki egy megbízható gumist ajánlani Budán (inkább észak, mint dél). Sorra járom a gumisokat és rosszabbnál rosszabb tapasztalatok, van aki simán rádiuszos csavart használt kúpcsavar helyett, vagy csere után olyan kormányremegés, hogy alig bírom tartani majd neki áll feljebb és hasonló aranyosságok. Szóval jó lenne már egy korrekt műhely.
Sziasztok, elég nagy méretben (235/45 R18) tervezek négyévszakos gumit venni.
(indokok: kevés km, az is főleg városban, és crossclimate-ekkel van 4 év nagyon jó tapasztalatom).
Namost a fenti méretben a crossclimate marha drága, érdekelne, hogy tud-e valaki jó alternatívát (lehetőleg valós tapasztalat és nem okoskodás alapján).
Pl Quadraxer 2, AS210 stb.
Olyat kérlek ne mondjatok, ami 70 ezer per darab, mivel spórolni akarok az alternatívával. Ha drágán vásárolnék, egyszerűen megvenném a michelin-t, mert tudom, hogy jó.
Miért lenne káros a fel le szerelés? 10 évig csináltam én is így egy régebbi autómon. Sem a felninek sem a guminak nem volt baja sosem. Csak legyen türelmed kivárni a sorod az átszerelési rohamkor!:-)
Sziasztok. Érdekelne, hogy 19colos alufelnin “káros” téli-nyárigumit cserélni minden évben? Ha igen, akkor miért? Csak mert nekem pl. egyetlen egy tipus tetszik az autómon, így ha nem muszáj nem vennék még egy ugyanolyan garnitúrát fél millió forintért. Köszi
Pontosan a normál kopásképből eredő kisebb eltéréseket nem kellene növelni eltérő gumiméretekkel. Nyilván nem számít néhány mm. Na de valahol meg kell húzni a határt. 3%-ban húzták meg, mint ökölszabályt.
653 mm lekopik 12 mm-t (8mm-6mm, tételezzük fel, hogy 2 mm-es abroncsot eldobunk), marad 641.
De ha eleve 632-ből indul lefelé? A végén marad 620. Az már azért elég messze van a 641/653-tól.
Felrakhatom helyette a 205/55R16 méretűt helyette illetve ez milyen változást jelent?"
Én pont fordítva csináltam, mert leért a kocsim alja a garázsfeljárón, és ez az 1 cm-es emelés javított a dolgon. Nekem a km óra hirtelen tűpontos lett, és a kocsi "áttételezése" nőtt. A nagyobb téligumin 110-nél forog 3000-ret (de ez valós sebesség), míg a gyári nyári gumival a 110-es óraállás csak 100 körül van valós sebességben.
Ha fordítva csinálod, nyilván a km óra még többet fog neked csalni, meg esetleg odavered a kocsid alját jobban.