Mennyire ismered az autókat? Nagyon?
És a nem hétköznapi típusokat?
Egy fórum a nem mindennapi, ritka autóknak!
Ha tudod, írd ide milyen típusú járgány van a képen!
Az Isuzu 117 is hasonló forma. És persze nagyon szép, - talán az egyik leg-eltaláltabb, leg-harmonikusabb:
Ezeket a "csiga-biga szem" szerű külső visszapill. tükröket viszont sohasem értettem. Ezekkel "mi volt a terv"? Állítani belülről nem tudod, de legalább messze vannak a szemedtől, így kicsi a kép ;) Esztétikai előnyét sem látom, habár mai szemmel - kuriózum.
Így van. Én is valami hasonlót akartam megfogalmazni..., szóval, hogy az MK II-t (aminek egyenes az eleje/ nem kutyacsont) csak később dobták piacra, mint az RX2-t. Tehát nyilván ilyen irányú koppintás nem lehetett. Az is igaz, hogy egyes korszakoknak - egészen egyszerűen - hasonlóak a divatos formái. Így volt ez a '70-es évek előtt, meg utána is
Mindenesetre, nem lehetett olcsó játék egy ilyen fenntartása, pláne sport-célú üzemeltetése, az akkori M.o-on. Feltehetőleg nem szegény ember ül a (jobb oldali) kormánynál.
(Amúgy, ha nem lett volna ráírva, nagy betűkkel, hogy MAZDA, akkor esélyem sem lett volna kitalálni. Maga a forma nem is annyira "mazdás". Szerintem - ne szépítsük, - eléggé Fiat Dino koppintás.
Köszi szépen! Egyre jobban rákaptam ezekre a feladványokra. Még a Plymouth jobb oldalán parkoló autóval is megpróbálkoztam, de ott már tényleg túl kevés részlet látható... :)
Közvetlenül a hàboru utàn még nem volt komcsi vezetése az orszàgnak, viszont àllami autokra szükség volt, az europai autogyàrtàs pedig romokban hevert, igy kézenfekvö volt, hogy Amerikàbol importàltàk az apparàtus autoit. Ez igy volt az ötvenes évek végéig, akkortàjt kezdtek megjelenni a szovjetikumi jàrmüvek, addig viszont szép szàmban kerültek be mindenféle amerikai tipusok.
Inkább a '48-as Plymouth szuper deluxe. A króm díszcsík a csomagtartó felső éléhez fut. A leghátsó oldalablak mintha kicsit kifelé dőlne. A hátsó sárvédő íve ennek az ablaknak az elülső széléig fut előre. Ez mind a Plymouthnál ilyen. A csomagtartó, vízszintes króm dísze (kilincse?) hiányzik, de a furata mintha látszana.