Igen, de ugye ott nincs menet, amibe tekerni lehetne. Nem is ez a gond, hanem az átmérő. Sajna amiket találtam, nincs megadva az átmérő és hogy mennyire nyúlik be a blokkba. Ezek nélkül meg zsákbamaccs. :(
Én próbálgattam régen,méregettem ampert meg hőmérővel is vizet stb.. érdekelt, hogy ér-e valamit.. Olvasni mindent lehet róla..
Én arra jutottam,hogy ez a 400-500W nem sok mindent fűt a vizen.
Csak összehasonlításnak: ...
a dízel bajoromban kicsit több a víz és nagyobb radiátor van,na.. de abban gyárilag 5KW-os a kiegészítő dízelkályha/állófűtés. Nemrég javítottam meg. Na.. azt érzed is.
Vagyis reggel hidegindítás után csekkoljam le a jelenlegi ECU-m 6-os és 26-os lábát? Valamelyiken kellene +12V-ot mérnem még nem lesz üzem meleg vagy 60 fokos a motor?
Van több ilyen régi ECU-m is. A csere pedig más miatt is aktuális lenne. Amennyire tudom alapvetően a gyári ECU-k abban különböznek csak hogy a hossz illetve keresztmotoros másképp kezeli a fékpedált meg hogy valamelyik változót geo-s turbóra valamelyik meg sima T15-ra íródott. Vagyis az 1Z-s B5 ECU-ja tökéletes lehetne a mostani helyett. A régi 409-essel rá tudom tanítani? Mert azt hallottam hogy ezt a régi 1 csatis műanyag házast macerásabb még.
Hasonló okokból kezdtem el én is forszírozni a témát. Mostanában csak 20-25km-es távokra használom a kocsit és kb 5-6km elmegy mire üzem meleg lesz. Az asszony gyári AFN-je jelentősen hamarabb melegszik. Pedig szigetelésbe tettem minden vízcsövemet eleje kitakarva fullra és 92fokos Wahler segíti a rendszer melegedését. Így hogy a hideg üzem aránya nőtt télen pici olajfogyasztás is elkezdett jelentkezni nálam bár szerintem a turbó miatt...
Ha a bekötés elektronikus formátumban van meg, vagyis nem nagy gond átküldeni akkor örülnék neki. Publikus az email címem...
A B5-ös bódéból még bármit ki tudok menteni, akár az ECU-t is. Viszont ez újabb kérdéseket vet fel. 39-es lábra csak egy generátor pluszot kell adnom hogy lássa az ECU mennyire van leterhelve a generátor? Illetve esetleg fejből megy az is hogy a szóban forgó 2db relét pontosan hol melyik relé táblában találom és mi a számuk B5-ben? Nem annyira fontos mert gondolom a vezeték odavezet de valószínű sokat lendítene a keresésen.
Egy ASV leonon nemrég kapcsolgattam output test-tel,azt vitte. Tulaj szerint nem működik benne,fázik. Mondtam a termosztát cserét. Kiderült működik minden ahogy kell,csak egy hegyről 3km gurulva alabjáraton be is ért a munkahelyre. Mondtam ehhez min. egy kályha kell, hogy ne fázzon.