Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Van egy bluetooth-os JBL asztali hangfalunk, kb 5 év óta működik megbízhatóan. Egy ideje (hete? hónapja?) viszont nem jelenik meg az őt kereső BT-eszközök listáján, még azokén sem, amelyekkel párosítva és használva volt. Ilyenek egy Toshiba laptop, egy Dell laptop, (mindkettőn naprakész Win10) és két Huawei P20-as (naprakész Androidos) mobiltelefon. Megjelenik és működik viszont egy 5 éves Huawei P10-esen. Ez az előbb említettekhez képest (halandó megfigyelő számára) egy dologban különbözik: hogy - lévén régi és használaton kívüli - a rendszer kb két éve volt rajta frissítve.
Létezhet-e, hogy ez (esetlegesen "túl friss" BT-illesztők?) a hiba oka legyen, illetve mit lehetne megpróbálni, hogy egy BT-kapcsolatra íme képes, de eszközök tömege számára láthatatlan eszközzel kapcsolatot teremtsünk?
Almánál ezer forintot sem nagyon kell rátenni, de már nem tudom melyik miképpen ellenőrizi. Nekem ott mondjuk pont egy 2+ éve lejárt kártya van még, időnként szól, hogy frissítsem, amúgy az tipikusan az a hely, hogy véletlenül elég nehéz pénzt költeni róla. Másrészt ez megint olyan, hogy idővel úgyis kell valami fizetős tartalom, ha már XX. század és digitalizáció, meg minden. Így nehéz megúszni, hogy ne legyen hozzárendelve.
Ráadásul én kemény voltam, még félig csaló Face reklámnál is kipróbáltam, hogy fizetek kártyával :-D
Virtuális és egyéb webkártyák teljesen jók, aztán amúgy pont az alma/G/MS, ahol ezek elég rendesen meg vannak csinálva és nem ott lesz a visszaélés, ha elmentve hagyod a kártyád a bolt oldalán.
egyébként azóta kicsit keresgéltem a neten, és cseh, szlovén panaszokat is olvastam ezzel a hibával kapcsolatban.
egyelőre feltettem az angol nyelvi csomagot a magyar mellé, így legalább angolul jelenik meg, nem dánul. (hogy dán vagy norvég, számomra még mindig homályos, mivel egyik nyelven se tudok.)
"...az Apple app store meg akarta szerezni a bankkártyám adatait egy ingyenes szoftver letöltéséhez"
Ilyenek ellen van egy egyszerű orvosság. Mármint akkor, ha a letöltést el akarom érni, de meg akarom akadályozni, hogy a pénzemhez nyúljanak az engedélyem nélkül:
A bankom egyik szolgáltatása, hogy az internetes felületen kérésemre adott egy virtuális Mastercard kártyát. Ennek nincs külön díja. És amikor egy számomra nem teljesen megbízhatónak látszó cég kártya adatokat kér, akkor:
1. A számlámról átteszek 1000 Ft-ot a virtuális kártyára. (ha nincs rajta semmi, akkor az ilyen oldalak nem szoták elfogadni a regisztrációt)
2. Megadom a kártya adatait, és regisztrálok.
3. Az 1000 Ft-ot visszateszem a bankszámlára (ez is ingyenes)
Egyébként a virtuális kártyán nem tartok pénzt. Csak akkor teszek rá, ha tényleg használni kell, mert mondjuk a valóságos Maestro kártyámat nem fogadja el a bolt (pl. IKEA, ha online rendelek)
"a Gugliról kiderül egy ilyen nagyobb hangvételű adathalász botrány, kb. azonnal húzhat lefelé rolót."
Nálam volt egy ilyen, Kuglinál kicsit kisebb cég volt, de kb. 1 nap alatt tűnt el mindenhonnan. Ügyészséget nem teljesen értettem, hogy fele bizonyítékot miképpen tudták feldolgozni, de úgy néz ki működött. Éppen elég a félremenés, döcögés, adatszivárgás meg érdekes kérdéskör, hogy szándékosan lopják, terjesztik/eladják (de ezt így kinek, miért?), vagy némi műszaki hiba? Dropboxnál és itt-ott előfordult, hogy láttad mások cuccait, az necces volt. Nem, olvasni nem tudtad, csak listázta egy rövid időre.
Sajna be van. Kártya gond ez,valóban, az asztali gépen ami szintén i3, csak újabb generáció 2x akkora óra jellel, mint a noti, egy gf 1050-esen zéró cpu terheléssel megy. Köszönöm a segítséget mindenkinek...
Semennyire nem bízunk, de az utcán is látja bárki más, hogy éppen bort iszok, piros a hajam és le is fotózhatja, sosem fogom megtudni, hogy egy antialkoholista oldal fejlécében vagyok promóanyag. Ezért ha nem akarok ilyet, nem festem pirosra a hajam és nem iszok bort az utcán. Azt értsd meg, hogy akinek tényleg érdekes az élete, azt célzottan meg fogják figyelni és szinte semmit nem tud tenni ellene. A többi az nem célzott, véletlen és többnyire reklámozás, személytelenül testre szabott hirdetés van mögötte, mert az amúgy jó és kényelmes mindenkinek, na meg persze sokszor burokba zár, meg kéretlenül segít akkor is, ha nem akarom. Aztán néha persze más is van mögötte, de ez a szép a közösségben, hogy ki tudnak derülni, meg most képzeld el, ha Gugliról kiderül egy ilyen nagyobb hangvételű adathalász botrány, kb. azonnal húzhat lefelé rolót. És az nem jó a befektetőknek, részvényeseknek. Az adat érték, de úgy igazi érték, ha a felhasználó önként adja oda, meg elfogadta a sütiket és adatkezelési szabályzat. És vedd figyelembe azt is, hogy cserébe nagyon sok dolgot ingyen kapsz. Hogy mennyire van rá szükséged, az más kérdés, de a Google azért elég hasznos dolgokat ad, aztán sokan bele sem gondolnak, mi munka meg fejlesztés, hány ember van egy működő szolgáltatás mögött és mibe kerül mindezt fenntartani.
Teams szerintem olyan. Előad élőben csoportnak, bedobja a feladatokat és egyéb anyagot, aki nem nézi az is kap értesítést, az előadások rögzíthetők is és egy loginnal egy felületen ellenőrizni is tudja a tanulókat, mert megmondja mikor érkezett be valami a résztvevőktől, azt pontozza, egy loginnal letölthető anyagoknak integrált onedrive link, hogy ne mindenkinek egyesével csatolja mailba de megosztott prezentációt is ugyanazzal a fiókkal lehet offline nézni és adott osztályhoz rendelni. Meg sok mást ugye... Cserébe mindenki önszerveződően Face live, email hegyekben, aztán saját maguk kavarásaiba döglenek bele, hogy akkor most apuka kinek a milyen cuccát melyik naphoz tartozva küldte be vasárnap és hányan lógnak még az osztályból?
Alakul, végre valaki legalább tudja mi a kérdéskör.
Itt nekem lesznek hiányosak az ismereteim :-D Tanteremből pld. az online előadás és óra hiányzik, nem? Ott más platformon adod elő, itt meg be lehet gyűjteni a feladatokat és kiadni az anyagot, várni a megoldást. Redmenta is csak feladatlapos valami, Padlet legalább mocskos drága és hébe-hóba beszél magyarul. Innentől azt nem nagyon néztük, de most megnyomtam a funkciókat és az sem derül ki belőle, hogy anyag leadására és élő óra közvetítésére alkalmas-e. Ezért emlegetem a komplex megoldásokat, hogy egy tanárnak van pár osztálya, akkor azt majd mellette egy Excelben vezeti, hogy kinek melyikhez miben, és csinál 8 Skype csoportot, Face élőt, Google tantermet, emailforgalom, csiribiri?
Teljesen mindegy hány G-nek hívjuk, Kínában ezt megoldják manuális módszerekkel is, most az, hogy az adat 2-3-4-5 vagy 17. generációs technológiával továbbítódik, annak mi köze ahhoz, hogy mire használják és milyen módszerekkel?
Mit jelent, hog megbízni? Vagy milyen hátrány érhet? Főnököm látja, hogy miképpen néztem ki a kocsmában és ha szombaton becsekkolok Vácról, akkor lehet, hogy ott jártam? Aki akar az meg kamu profilt nyom, de csak tudnak valamit a felhasználók is, ha NSA-t át tudják verni, pedig ott aztán minden van. Twitterem nincs is, nem kell olyan szar, de amíg nagy cégek el vannak MS-es és Googlés szolgáltatásokkal, ahol aztán ipari kémkedéstől a szakramentomig minden van, addig nem a Gtől fog kiszivárogni valami. Lásd értekezéseket itt múlt hétről, hogy miért tiltjuk le az USB-t és az OD-t, amit páran itt nem értettek.
Samu telefon, irodában gyorsan merül ha X adott wifin lóg? Igaz ott júzernek is feltűnt, meg persze haladó volt és mire megírtam volna, hogy mit kell arra ott volt kezemben a Wireshark dump. Bár nem annyira szivárgás, de érdekes volt. Másik csoportban már azért valaki felvázolta, hogy ezek az eszközök logjaiból is ki vannak hagyva, mert akkora világméretű összeesküvés van, hogy kész, átmegy és pont. Jahh, hogyne.
TVnél érdekes volt, kolléga előtt Googlézott valaki TV-n, bemutatóteremben, tehát semmi fiók vagy valami nem volt és nézte, hogy szép ázsiai találatok vannak alapértelmezett ajánlatlan, mikor utána Ő keresett, akkor meg magyar. Csak odahaza esett le Neki, hogy itt valami volt. Szerencsére ide dobta be nekünk a kérdéskört, mielőtt valami Indexes csoportban fasságot kap válasznak, mert haveri körbe tartozik ez a fejlesztés is. Meg olyanok is, ami mindegyikőtök mobilján ott van és fut :-)
Na igen, ez az alapvető kérdés: mennyire bízol vagy mennyire nem.
Ti a jelek szerint megbíztok a Google, Apple, Facebook (sic), Microsoft, Huawei, Twitter, ésatöbbi nagyágyúkban, én meg nem annyira. De ettől még lehetünk barátok.