Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Te figyelj, most léptem ki az M365 admin felületéről, igen a felhős verzióból és a 10 licenszhez egy darab saját telefonszámot sem kellett megadni, senkihez.
Kezdve ott, hogy egy pék miért azt írja a dobozos termékre, hogy pékárút nem tartalmaz, csak egy kódot tesz a dobozba.
A szomszéd pulton a kódra odaadják a kifizetett árút, amit öt napig nézhetsz, de ha meg akarod enni, akkor add meg a neved, születési adatodat és az email címedet, amit le is ellenőriznek és egy éven belül nem konkretizálat visszaélés miatt zárolják a fiókot és megszerzik a telefonszámodat is, amit sms-sel leellenőriznek...
Szóval elmondod, hogy az MS miért ilyen pék...?
És ugyanez a kisvállalati verziónál, amiben az a szép, hogy Takács Borbála, akitől fiókot kikényszerítenek, nem a vevő, csak a vevő munkavállalója és nincs céges telefonja, csak saját és a Microsoft ezt fogja a fiókhoz kapcsolni... aztán, ha másik ember lesz a bérszámoló, akkor Takács Borbála MS fiókját megkapja Kiss Mariann... nesze neked GDPR és mindez azért, mert az MS beszart, hogy az Apple, Google,Facebook mekkora digitális gyarmatosítást végzett, és, hogy minél több ember adatán kisérletezhessen, mindenhez is fiókot követel...
És erre mondod, hogy ez rendben ki van dolgozva?
LOL ;)
Szóval a kérdés még mindig fennáll, amire NEM TUDOD A VÁLASZT, mert ha olyat kérdeztem volna, hogy kell 16 bites progit futtatni, amire tudod a választ, azt megírtad volna.
Fiókokhoz, adatvédelemhez nem értesz, csak ezt nem ismerheted el, mert csak
Ez egyébként általános, szerintem az MS se tudja, a különféle részlegek mit és mire használnak, mennyi ideig készletezik és végül milyen eredményt fognak hozni a Big Data programok.
Erre mondják, hogy nem kell tudnod... aztán, ha gond van: miért nem néztél utána, miért nem kérdezted meg Jahno-t aki biztos tudja
Szárszói fröccs (horgászfröccs vagy totemfröccs) 1 dl bor + 3 dl szódavíz
Házmester: 3 dl bor + 2 dl szódavíz
Viceházmester: 2 dl bor + 3 dl szódavíz
Háziúr (nagyházmester): 4 dl bor + 1 dl szódavíz
Tömbházmester: vannak akik a háziúrral azonosítják, vannak akik a lakófröccsel, de vannak olyanok is, akik 3 darab házmestert értenek alatta
Sport fröccs (lakó fröccs / kisházmester): 1 dl bor + 4 dl szódavíz
Krúdy fröccs: 9 dl bor + 1 dl szódavíz
Sóher fröccs: 1 dl bor + 9 dl szódavíz
Góré fröccs (ijesztett fröccs): kispohár (1 vagy 2 dl) borhoz csak annyi szóda, amennyi még a pohárban elfér, v. 1 pohár borhoz pont egy spriccentésnyi szóda
Polgármester: 6 dl bor + 4 dl szódavíz
Mafla vagy Maflás: 0,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz
Csongi fröccs (Pécsett ismert), két dl rozé + egy dl szóda
Szakmári fröccs: 80-90% bor + a teteje felöntve szódával
Próbás fröccs: 2 dl fehérbor + 1 kupaknyi szóda
Ismert még a permet (suhintós, harmat), ami úgy készül, hogy egy mindegy mekkora poharat megtöltünk borral, és fölötte „ellövünk” a szódásüveggel, a permet belehullik a borba „felüdítvén” azt.
Hát annak a 'határ'-esetnek azé' a rossz oldalán van...
Anno a nagy vizsgálatok során (pl. a 'kötelező' IE miatt, ugye) én azt is beleve(te)ttem vóna a listába, hogy mér'nem hajlandók legalább a 15-20 alapvető funkciót mindegyik offisz-cuccba úgy megcsinálni (vagy a szükséges infókat közzétenni), hogy azok valóban platform- és programfüggetlenül, egyformán használhatók legyenek!
Ennek hiányába' valójában igenis keményen rá vagy kényszerítve a csomagjuk használatára, különben jönni fog a többezernyi dolgozó, és azt fogják javasolni, hogy a te jó édes anyukád oldgya meg a konverziót és tegye helyre a szanaszéjjel csúszkált margókat meg egyéb apróságokat a napi 10-20-30 kívülről beesett doksijukban...
És live linuxos cuccot megcsinálod az összes platformra, droidra, de mi lesz az almás táblákkal? Mire kitalálnák mi kell, arra nyugdíjba megy a gyerek. Lehet még a Krétát is lecserélik, hanem :-D
Nem a mi dolgunk ennek a megoldásnak a részleteit kidolgozni. A minisztérium feladata lenne. De én még azt is el tudnám képzelni, hogy adnának 1 live-linuxot, előre telepített office-programmal, csak be kéne rakni a gépbe, és lehetne nézegetni..... :)
De hogy a kérdésedre is reagáljak: most ez nálam úgy áll, hogy beszereztem 1 pár ingyenes office-programot, meg vinyót is amire telepíthetnék. Ha lesz időm, megnézem hogy melyiket lehetne ilyen célból igénybe venni.
És az ingyenes mindegyiken megy? Melyik az? Én szerintem erre alkalmas komplex megoldást sem tudok, de talán fél megoldást se...
Persze ilyeneket vakon beszórni lehet, hogy "valami ingyenes cucc kellene". No de melyikkel nem lenne ilyen gond?
Persze a múltban mi volt? Köcsög MS, mert korlátos, miért nem megy pléjsztésönön, mi meg rá vagyunk kényszerítve. Senki nem volt rákényszerítve, de határeset. Most, hogy megy pléjsztésönön, egy cerkófmajom is el tudja indítani a világ összes böngészőjén, ájfónon és Moszkvicson, most az a baj, hogy elterjedt és jajj monopol jog.
"És a hardvernek mi köze ahhoz, hogy ingyenes vagy sem a cucc? Teljesen jó lenne az MS...."
A hardver behatárolja a telepíthető oprendszert, az meg a telepíthető szoftvert. Szóval az nem is csoda, hogy valami szedett-vedett gépeken nem akar menni nekik a dolog.
Szia Jimmy! Megfutamodtam. A segítésed alapján megnéztem a jelenlegi User fiókomat, ami ugyan rendszergazdai jogosultságú, így egy darabig folytattam is a dolgot, de aztán elbizonytalanodtam. Nem akarok olyan dolgokba belefogni, amit nem uralok 100%-osan. Jön a hétvége, egy határidős dolog miatt szükségem van működő számítógépre, így egyelőre jegelem ezt a problémát. Még az is lehet, hogy elugrok emiatt majd egy szám. technikai boltba. A szakember az mégis csak egy szakember, én meg nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy ezt a feladatot egy egyszerű beállításként tudjam kezelni. Elnézést kérek tőled, hogy egyelőre - látszólag - feleslegesen szántál rám időt. Még ugyan nem biztos, hogy ez tényleg felesleges volt, de egyelőre még nem kezdek bele. Szükségem van az Excel használatára, az meg működő gépen megy csak.
Ma találtam meg a válaszodat, amit nagyon köszönök.Nem gondoltam, hogy ennyit kell írnod, de első ránézésre olyan részletes, hogy biztosan legyőzöm vele a problémát. Jelentkezni fogok, ha gépközelbe kerülök, és túljutok a dolgon. Nagyon rendes vagy, köszönöm, hogy rám szántad az idődet.
Ebbe nem akartam belemenni, mert külön jött volna, hogy a hardveres és szoftveres környezet eltér, mert a Sony telefonon futó viewer eltér a Samsungon futótól. És nem akartam megint kiröhögni a topiktársat.
Nekem nem kell mondani, éppen ezért is említettem egy alkalmazást, ami a távtanulós és több más mókával is jól tud integrálódni. Abban hol a hiba, itt miért nem felelne meg és ha hiba van, akkor mit ajánlanál helyette?