Mindenképpen teszek majd bele részecskeszűrőt. Körbenéztem a piacon, az osztrákoknál van a legolcsóbb, 142.000.- Ft, de ugye erre jön még a beszerelés és a komputer átírás költsége. Rengetegen foglalkoznak részecskeszűrő felújítással, ezért lehet, hogy megérné egy bontott felújított darabot venni, de nem tudom ezek mennyire megbízhatóak.
A motor hangján és járásán nem érzek változást, de az injektor csere előtt volt egy olyan jelenség, hogy hideg indítás után egy hirtelen nagyobb gázfröccsnél elkezdett rángatni a motor, ez most megszűnt, bár nem tudom van-e összefüggés a cserével.
Ez olyan dolog, hogy vagy elhiszi az ember, vagy nem. Nem igen lehet megállapítani, hogy mennyi lerakódott kormot égethet ki. De egyáltalán nem drága, így belerakom. Ezt is autósboltokban lehet kapni, kétféle létezik a csatolt képen lévő, ami koromégető.
Azt viszont én kérdezném meg, hogy a CLS Mercire bármilyen 66 centis szélvédő törlő lapát jó, vagy valami speciális kell, mint pédául a Bálnára? Vagy át lehet-e fűzni a gumit?
A helyzet az, hogy igazából most tudok érdemi észrevételről beszámolni, mivel két hete lettek betéve az újak, de azóta csak tegnap voltam egy hoszabb úton, 630 kilométert mentem, amiből 510 km autópálya volt.
Debrecenből rögtön pályára mentem, tempomat 142 kilométerre állítva (143-tól bünti van) és figyeltem az átlagfogyasztást. 9,2 l/100km-ről indult és úgy 10 kilométerenként ment lefelé, 50 km után már 8,3 literes átlagfogyasztást mutatott és ez már végig így is maradt.
Ezután próbáltam nagyobb gázfröccsöket adni, füstölést nem tapasztaltam, pedig mint kiderült, nincs benne a részecskeszűrő, azt még Franciaországban kiherélték belőle.
Indulás előtt letisztítottam a kormot a két kipufogóvégről fémtisztára, és az út végén nem látszott rajta koromlerakódás.
Teljesítményben nem tapasztaltam változást, előtte is utána is elképesztően gyorsul.
Visszaküldtem a régi injektorokat és már a 300 euro kaució is megjött a bankszámlámra (108.414.- Ft), nagyon korrekt a cég. Mondjuk a visszaküldési postaköltség 11.800.- Ft volt, ez egy picit torzítja a végső árat.
Így végül a 6 db injektor 165.804 forintomba került (27.634/db), plusz a régiek bemérése és a ki-be szerelés költsége, de ez akkor is fennált volna, ha új injektorokat veszek 203.500 Ft!db áron, és azt rakják be.
Összefoglalva szerintem megérte a csere, mert így kb. 200.000 kilométerig nem lesz injektor gondom.
Vagy másfél hete szólaltam meg a facebook-os Merci W124es fórumon meg a csináld magad fórumon w124es kombim kuplung problémájával kapcsolatban.
A jelenség a következő: tavaly nyáron felső munkahenger csere, idén tavasszal alsó munkahenger csere után vagy 1 hónapja egyszer csak beesett a pedál. A tartályban a folyadék szintje nem változik, nem fogy.
Azt a tanácsot kaptam, hogy cseréljem ki a felső hengert. Azt egy előzőleg működő (az alkatrészautómból származó) bontott hengerrel meg is tettem. Ma tettem egy 200 km-es utat, aminek az első 40 kilométere után már kuplung nélkül váltottam. A jó a dologban az, hogy már kezdek ráérezni a kuplung nélküli váltásra, de hosszú távon azért nem tenném, már csak az önindító kedvéért sem.
Sajnos meghalt nálam a facebook, nem tudok oda most beírni.
Kérdésem az, hogy szerintetek mi alapján tudom eldönteni, hogy melyik henger a fos a kettő közül?
Vagy a tartálynál lehetne valami? Folyást még nem találtam sehol.