Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74922

Baszki... a relés konnektor be/fel kapcsolása pont azt okozza >> ami egy áramszünet UTÁN is történik.

Jóreggelt!

Előzmény: kiggyo (74921)
kiggyo Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74921

Aham, és ez pont most jutott eszedbe, pont erre a hozzászólásra válaszként:

"

Mondjuk kíváncsivá tettél, hogy a te eszeddel akkor ezt hogy oldanád meg ? Mert a wifis konnektor az bizony olyan, pont annyit tud, amennyit mókus leírt. 

Persze vannak mosógépek, amik képesek szinkronizálni inverterhez, és ehhez még a konnektorral sem kell játszani, de itt most egy mezei, relés, wifi konnektorrol van szó, amit a fronius digitális kimenetével vezérelsz. "

Kiemeltem feketével hogy mit "értettem félre" szerinted :-)

Értem én hogy sok embert hülyének lehet nézni, de ez tényleg gagyi, még tőled is.

Előzmény: Törölt nick (74920)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74920

Elég gyakran működik errefelé a 120/20 kV-os gerinc automata leoldása/visszakapcsolása.
Ami okoz hetente több rövidke áramszünetet is, néha naponta, sőt óránként többet is.
(anno a 90 éves években egyzer addig balhéztam e miatt, amíg a démász

akkori területi főembere bukot bele, mert tojt a gyakori eseményekre, napi 10 fölött! voltak)

Esős-párás-ködös időben a rövidek sorozata után hosszabb kiesések is vannak rendszeresen, most is.
Cserélgetik is a szigetelőket sorban nkmdémászék.

Illetve épül már a másik irányú nagyfesz gerinc is a merci+társai igények miatt.
Amitől azt is várják, hogy kevesebb esemény lesz az ipartelepek miatt.

Előzmény: kiggyo (74918)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74919

Ugyanmár, erőlködés nélkül is 33% a helybeni napáram arányunk a ház éves fogyasztásából.
...és tutira van még soksok hasonló eset, sőt jobb is.

Hisz sokan vannak akik nem az alkalmazotti rabiga szerint élnek.
(azaz nem csak hajnalban/este- és vasárnap vannak otthon)

Ha erőlködnék egy kicsit simán lehetne 50% is... ----

(évi 6000 kWh fogy most cirka a házban, azaz 2000 kWh körüli a helybeni az elmúlt 1 évben)

----

Melllesleg az MVM HMKE statisztikái is 30% körüli országos átlagot adnak ki.

Előzmény: kiggyo (74916)
kiggyo Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 74918

Egyet árulj el, és ne terelj, válaszolj egyenesen:

Mire gondoltál amikor ezt írtad:

"No megkérdeztem a zasszonyt, nehogy tévedjek.
Szerinte az Energomat mosógép is tudta folytatni a programot, ha visszajött a delej.... már ezelőtt 30 évvel is."

Mitől megy el és jön vissza az áram? 

Előzmény: Törölt nick (74917)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74917

Olvasd újra amíg megérted...
Mert eltompítja az agyad a kekeckedhetnék-okoskodhatnék.

Ez a logikai szint még a kezdőknek sem szokott ám szellemi kihívás lenni :-(
Szóval, gáz rádnézve amit művelsz, rosszabb esetben égés (ha valóban nem látod át).

Előzmény: kiggyo (74915)
kiggyo Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 74916

nem fingfűrészelés, a helyben fogyasztás maximalizálása, kitáplálás értékétől függő fronius vezérelt kimenet és mosógép volt a téma összemosva...

Helyben fogyasztás maximalizálásával játszottam azért nem keveset, ha meggebedsz akkor se tudod 30-40% fölé tornászni sajnos (egy éves 0 szaldóra belőtt rendszernél), mivel az nyáron bazi sokat termel.

Persze ha a 3000kWh éves fogyasztáshoz 1kWp rendszert, okosan vezérelhető eszközöket teszel fel akkor már jó eséllyel a napok nagy részében, tavasztól-őszig megoldható hogy nem termelsz sokat vissza.

Csak ha úgy tesszük fel a kérdést a vevőnek hogy van 110eFt villanyszámlád, ha elköltesz most nálam 500-600Ft-ot egy 1kWp rendszerre (mert fajlagosan annál drágább minél kisebb), és cserébe spórolsz évi 30eFt-ot és csak 80 lesz a számla már nem is tolongnak a vevők.... 

Amivel be lehet őket etetni az a nulla rezsi, ingyenfűtés, ingyenhitel, örökkéígylesz és egyéb lózungok.

Előzmény: Poc2 (74913)
kiggyo Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74915

ja, ha témát váltunk akkor oké, tisztára mint Elek a másik topicban.

Te magyaráztál a fronius kapcsolató kimenetéről, ami ki-be kapcsol amikor kitáplálás van.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156262205&t=9055259

És te vetetted fel hogy a mosógép ott indul ahol abbahagyta ha elveszed tőle az áramot.

És akkor most mégiscsak mindig kap áramot, és nem is használjuk a fronius kimenetét????

Na nekem mindegy, csak akkor ne beszélj össze-vissza.

Előzmény: Törölt nick (74908)
östermelő Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74914

Nem értek veled egyet. Nyáron pont kisadagú vizet adunk felső szórófejjel azért,hogy párolgással hőt vonjon el.

Előzmény: emberevics (74912)
Poc2 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74913

Ugye érzed te is hogy ez már fingfűrészelés?!

Ennyire nem kell,és nem is lehet kihegyezni a dolgot.Illetve nem hinném hogy egy felhő annyira betakar,hogy leálljon a termelés.Jövős menős felhőket írtál,így bárány fátyol felhőkre gondol a nép, nem armaggeddonszerű fekete jégverésre.

Előzmény: kiggyo (74906)
emberevics Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74912

Na jó, akkor tovább szövöm a kedvedért. Délben azért nem öntözünk nyáron, mert nagy a hőmérséklet különbség a növény és a víz között, ami strasszhatás, továbbá az intenzív sugárzás erősen párologtat, a növény parasztosan fogalmazva megfő. Ha felhős az idő délben, lehet öntözni, de délután 4 kor már nem. Ez továbbra is szabadföldi gazdasági haszonnövényekre vonatkozik, gyepre nem, termesztőberendezésre szintén nem, az csak mint korábban írtam.

Előzmény: Törölt nick (74911)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74911

Nálunk még délután 2-3-4 órakor is jó meleg van nyáron... Kiskunság.

Előzmény: emberevics (74909)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74910

NKM(démász) is közli a díjat az MGT-ben, de nem szokta befizettetni.
A díj náluk 49500+áfa=62865 Ft

(eddig még nem kérte el tudtommal senkitől)

Előzmény: emberevics (74905)
emberevics Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74909

Amennyiben szórófejjel öntözünk felülről valamilyen haszonnövényt, vízpótlási céllal, az öntözés ideje kora reggeltől késő délelőttig tart. Ennek oka, hogy a gombabetegségek terjedését ne segítsük elő a hosszan párásan, nedvesen maradó növényzettel. Így biztosítható, hogy a növény minél hamarabb megszáradjon. A gyepet alkotó fajok, a gombabetegségekre kevésbé fogékonyak, az öntözéssel jobban lehet játszani, a csepegtető öntözés pedig nem nedvesíti a növényt, szintén jobban időzíthető, azon túl persze, hogy a párásító hatása egész éjjel ne érvényesüljön.

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74908

Édesjóistenem... segíts rajtuk... mert nem gondolkodnak logikusan-ésszerűen.
Csak jó magyar negatívhullám generátorként a "hogyan nem lehet megoldani" módon tudnak hozzáállni mindenhez.

---

Időzíted a lehetséges kezdést amikorra már várhatóan rendesen süt majd a nap.

Azaz valamikor a "helyi dél" körüli idopontra ésszerűen.
Ami ugye azimut függően (9)-10-14-(15) órakor van óra szerint a gyakorlatban tipikusan.

Időzíted a lehetséges legkésőbbi kezdést is, hogy időben kész legyen.
Akkor is, ha nem jut (elég) napáram neki >> megy a hálózatról is.

Az időzítési sávban el gog idulni :-)
Vagy az elegendő napáramra vagy rossz esetben a legkésőbbi időpontban, mert
- engedélyezve+időzítve van
- jobb esetben megérkezik a kellő napsütés is start jelként
- remélhetően süt is majd a nap a mosás végéig, hisz "dél körülre" van igazítva az ütemezés

HA 1X elindult, akkor már NYILVÁN NEM állítgatod le folyton-folyvást és vélhetően nem is kell, mert várhatóan süt a nap eleggé tartósan.
(a legkésöbbi sávban már tuti nem állítod le, előtte esetleg megfontolható ésszerű keretek közötti időzítéssel)

Jó esetben lemegy a program 100% napárammal :-)
Rosszabb esetben meg nem 100%-al.

Hirtelen elromló idő vagy eleve rossz idő esetén meg netán csak minimális % napárammal. 
Hisz mosni kell... azért időre.

-----

Ennyike .... kb.

Előzmény: kiggyo (74906)
interferencia71 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74907

Köszi a válaszokat.

kiggyo Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74906

"Mi a lókukiért vennéd el többször is?!"

Ehh...

Napocska előtt vannak felhőcskék, azok jönnek-mennek. Ha elmennek akkor nincs fölös napenergia, ha visszajönnek akkor van. 

Ha a helyben fogyasztásra akarunk gyúrni (aszittem arról van szó) akkor biza alkalmazkodni kell a hektikus napocskához.

Előzmény: Törölt nick (74903)
emberevics Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74905

Én ugyan Démász területen vagyok, a 3x16 A itt is biztos ingyenes ez fölött nem tudom.

Előzmény: interferencia71 (74901)
mókusfülecske Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74904

Na látod, pont az ilyen stílusodért  mondtam rád, hogy CSODABOGÁR!

Csak még annyi eszed sincs, hogy ezt magadtól megértsd, de lásd kivel van dolgod, segítek:

https://youtu.be/teQeZNPkrfM

Előzmény: Törölt nick (74895)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74903

Ehhh...
Mi a lókukiért vennéd el többször is?!

Előzmény: kiggyo (74900)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74902

Illeték NINCS!
Avagy dijtalan az "Igénybejentés" :-)

Csak az óracsere díja lesz. 
Amikor elkészül a napelemes rendszer.
HA 3x16 Amper fölötti áram bekötésed van.

Előzmény: interferencia71 (74901)
interferencia71 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74901

Ez az óracserére is igaz?

Előzmény: Törölt nick (74894)
kiggyo Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74900

Ha az asszony megaszonta akkó jóvan :-)

És mit mondott arra ha a mosógéptől naponta 10-100-alkalommal vesszük el határozatlan időre az áramot?

És ha a mosógép bírja is, az asszony mit szól ahhoz hogy nem lehet tudni higy vagy 1, vagy 6 óra múlva lesz kész a mosás. Figyelgeti hogy mikor lehet végre kivenni?

(Nem, leszarná, az asszonyok azért a 30Ft-nyi áramért nem fogják órákig szopatni magukat, büdösödő ruhákat teregetni)

Előzmény: Törölt nick (74898)
östermelő Creative Commons License 2020.10.22 0 0 74899

Tévedés az,hogy csak éjszaka szabad locsolni.

Az okai,hogy éjszaka locsolunk.

Nem fúj általában a szél ezért egyenletesebb az öntözés.

Nincs akkora párolgási veszteség mind nappal.

Az meg,hogy melyik növény ég-fől meg nappal az badarság. Ha a dél melegében kapcsolom be a szivattyút akkor a kpe csőben van legalább 60 fokos víz és mégse éget le semmit. Eléggé gyakorlott kertész vagyok és itt napi szinten öntözünk,és van egy párezer m2 pázsit is ilyen-olyan kényes virágokkal.

És,hogy ne legyen teljesen off, ha eljő azaz idő mikor növelni kell a helyben fogyasztást akkor bizony nappal fogok öntözni.

Előzmény: mókusfülecske (74892)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74898

No megkérdeztem a zasszonyt, nehogy tévedjek.
Szerinte az Energomat mosógép is tudta folytatni a programot, ha visszajött a delej.... már ezelőtt 30 évvel is.

Innentől mi is a probléma ?

Előzmény: tfe_tng (74896)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74897

Bammeg részemről bojlerről volt szó pl. ...

A mosógép nem az én témám, kérdezd azt aki felvette:-)

Előzmény: tfe_tng (74896)
tfe_tng Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74896

Mondjuk kíváncsivá tettél, hogy a te eszeddel akkor ezt hogy oldanád meg ? Mert a wifis konnektor az bizony olyan, pont annyit tud, amennyit mókus leírt. 

Persze vannak mosógépek, amik képesek szinkronizálni inverterhez, és ehhez még a konnektorral sem kell játszani, de itt most egy mezei, relés, wifi konnektorrol van szó, amit a fronius digitális kimenetével vezérelsz. 

Előzmény: Törölt nick (74895)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74895

Nem is a te eszedre vannak bízva... ezek a dolgok, szerencsére.

Előzmény: mókusfülecske (74893)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74894

3x16 Amperig ingyenes, fölötte 36 800 Ft

(volt legutóbb, pár hete)

Előzmény: interferencia71 (74890)
mókusfülecske Creative Commons License 2020.10.22 -1 0 74893

És még egy dolog, mert lemaradt az előbb: nálunk minden nagy fogyasztó (mosó - szárító - mosogató) úgy működik, hogy bekapcsolod (ehhez nem árt ha van villany a wifis dugaljadban), majd bállítod a paramétereket, és elindítod.

Késleltetve vagy azonnal, most mindegy.

Meséld már el, ezt hogy tervezed kivitelezni egy wifis aljzattal?

1., dugalj kézi ON

2., gép beállít

3., gép start

4., dugalj auto ON, és majd ha kisüt a nap, lesz benne újra delej,....., vagy mégis hogy?

Mert ez így nettó baromság lenne....

Előzmény: Törölt nick (74889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!