Megpróbálom a rövidre fogni a kérdésre adandó választ.
Honda Jazz 2004. évi 1.2 (i-DSI) autót eladtam, de vannak még tankolási adatok. 90-100 km/h sebesség mellett, (természetesen változó körülmények között) 4,5 - 5,0 literes fogyasztást produkált. 110-120 km/h esetén 5,1 - 5,4 liter között fogyasztott. Városban sem volt 6,4 liternél több a fogyasztás. Az értékek tankolás alapján értendők.
Kia Rio III. 2012. évi 1.25 (63 kW) átlagfogyasztása 6,0 l/100 km, de városban is megelégszik 6,2- 6,5 literrel, s csak igen ritkán fordul elő 0,1-0,2 literrel több fogyasztás.
Szervusztok! Segítségeteket szeretném kérni: 1,6 szívóbenzines 77KW 2011-s 115.000 km futott Ceed -m hiba égő a műszerfalon indítás után is világít, motor erőtlen, nem gyorsul. Leállítom, újraindítás után helyrejön, hiba égő továbbra is világít. Már volt hasonló hiba sok évvel ezelőtt, akkor jött elő, ha órákig mentem a sebességtartó automatával, akkor cseréltek fékpedál kapcsolót, gázpedált de nem oldotta meg, most meg majdnem naponta előjön ez a hiba. Valaki tapasztalt hasonlót? Megoldás reá?
És egy szomorú hír: megszűnt a KIA SZabó a XVI ker-ben meghalt a tulaj, a szerelők a Jász Plasztikhoz mennek át.
Az enyém 2012. évi, 1.4 (66 kW/90 LE), ráncfelvarrott. Az audio berendezés problémája, a műszerfal felpúposodás, hátsó ajtók rozsdásodása, továbbá a vezérműlánc megnyúlása leginkább a ráncfelvarrás előttiek (2006-2011) jellemző hibája.
100 km/h körüli sebesség esetén általában 6,3- 6,7 liter a fogyasztása. 100 km/h fölött, valamint városban viszont megjön az „étvágya” általában 7,5- 8,0 liter között fogyaszt."
Ezek fedcomp általi értékek, vagy rátankolásos számítással jöttek ki? Elég soknak tűnik a 100 km/h-s fogyasztási érték, ha fedcompos mérés (feltételezve, hogy a fedcompok általában lefelé csalnak).
"A motor eléggé hangos, legalábbis a Honda Jazzhoz, és az Kia Riohoz képest."
Ennyivel szarabb a motor a Ceed I-ben, vagy ennyivel jobb a szigetelés a Ceed II-ben? Az enyémnek (sima 1,4-es JD) szinte a motor a leghalkabb alkatrésze, a gördülési zaj sokkal durvább benne.
"100 km/h körüli sebesség esetén általában 6,3- 6,7 liter a fogyasztása. 100 km/h fölött, valamint városban viszont megjön az „étvágya” általában 7,5- 8,0 liter között fogyaszt."
es ehhez kepest a Rio (illetve a Jazz) ? ...hogy viszonylatba tudjam helyezni :-)
Az enyém 2012. évi, 1.4 (66 kW/90 LE), ráncfelvarrott. Az audio berendezés problémája, a műszerfal felpúposodás, hátsó ajtók rozsdásodása, továbbá a vezérműlánc megnyúlása leginkább a ráncfelvarrás előttiek (2006-2011) jellemző hibája. A motor eléggé hangos, legalábbis a Honda Jazzhoz, és az Kia Riohoz képest.
100 km/h körüli sebesség esetén általában 6,3- 6,7 liter a fogyasztása. 100 km/h fölött, valamint városban viszont megjön az „étvágya” általában 7,5- 8,0 liter között fogyaszt.
Ami re én használom, arra tökéletesen megfelel. Összességében elégedett vagyok vele.
Én ugyanilyen évjáratú és 1,4-es CVVT motoros autót vettem tavaly, igaz, akkor az öregúr csak 29 ezret hajtott bele, én meg egy év alatt 5600-at.
:-)
Valóban gyengének tűnik, de a 101 lóerő az 101 lóerő. Amiért gyengének tűnik, azt az euro5 környezetvédelmi szabályokban keresd.
Ha nem vagy versenyző, nem akarsz a következő piroshoz elsőnek odaérni, akkor vedd meg, az ugyanilyen teljesítményű, ugyanilyen környezetvédelmi besorolású akármilyen autóval ezt a dinamikát fogod tapasztalni.
Én 80%-ban reggel-este dolgozni megyek meg onnét haza, ráérősen vezetek, mert városban sietni amúgy sem tudnék, hosszú-hosszú ideig békén hagyva az átlagfogyasztás számlálót nekem így 7,4 literre jött ki a fogyasztás.
Nincs kettőstömegű, nincs turbó, nincs semmi olyan, ami bizonyosan elkövetkezne akármennyire is kíméled. Láncos motor, azzal kell sokáig foglalkozni, mármint ami a cserét illeti.
Most voltam egy hete az utolsó, hetedik évi szervizen, olaj, olajszűrő, levegőszűrő, fékfolyadék és átnézés, féktakarítás bruttó 56 ezer volt 37 ezer kilométernél.
Segítségeteket szeretném kérni 2010 ceed 1.4 benzines, a külső hőmérséklet érzékelő nem működik a jeladó cserélve lett, de továbbra sem mér! Hol keressem a hibát? Köszönöm,
Sziasztok.Egy kérdésem lenne.Kia ceed 2016 ról van szó.Az normális hogy a hátsó ködlámpa csak a reflektor felkapcsolása után működik?Csak így tudom felkapcsolni.Első ködlámpa nincs az autón.Vagy esetleg el lehet kopva a kapcsolóban valami?
Szia! Én már nem hinnék senkinek a helyedben. E-mailben kérnék 3 helyről választ a kérdésemre, nem telefonon. Ezután szervizben töltetném fel a hiányzó mennyiséget, munkalappal. Két eset van ugyanis: a jobbik, hogy levegős volt a rendszer és a használattal kiment a levegő. Igen, ez a jobbik, de elképzelhetetlen kategória. A rosszabbik, hogy valahol elmegy a hűtővíz, aminek nyilván vannak fokozatai. Erre kell a bizonyíték (e-mail válasz és munkalap), mert ha hozzá kell nyúlni, az biztosan húzós lesz.
Sziasztok! Kis segítséget vagy inkább tanácsot szeretnék kérni. (Ugyan Rio, de gondolom kb mindegy.) Az mennyire normális, hogy a hűtőfolyadék kiegyenlítőtartályában a gyári (max közeli) szintről a minimumra süllyedt 10e KM alatt? (Új autó, 1,25MPI, mi hoztuk el a szalonból.) Két KIA szervízt felhívtam és mindkettő szerint normális, bennem mégis motoszkál, hogy azért ez mégis fura, eddig egyik autónkból sem tűnt el ennyi hűtőfolyadék. Szerintetek tényleg normális dolog ez?