Keresés

Részletes keresés

krafi1 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97158

Szervíz nyílást nem nagyon terveztem, külön kábel csatornában lenne a tv és internet kábel + pár konnektor is kerülne a plafonra. Kívülről csak annyi látszódna, hogy kilóg a TV kábel és az UTP kábele a kábel kivezetőn meg mellett lenne pár konnektor a beltérinek, tv nek, motoros konzolnak. Felhajtott állapotban ezeket takarná a TV. Az álmennyezet és a födém között 5-10 cm lesz, E gerendás beton béléstestes a födém.

Előzmény: halaloszto (97156)
C20NE Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97157

Én is használtam ilyen betonragasztót menetes szár, betonvas beragasztására, hihetetlenül erős, stabil kötést ad.

Előzmény: bautest (97154)
halaloszto Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97156

irodaházakban ahol ilyet láttam, mindenütt a plafonra volt rögzítve. az álmennyezeten csak egy luk volt, ahol átjött a vas.

a kábeleket hogy elhozd, mindenképp kell szervíz ajtó a gipszkatonra. persze azon keresztük még nem nagyon csavarozol fel semmit a plafonra. milyen anyagú a plafon, mennyi a tér a karton felett? ha csak mondjuk 10 centi, akkor én a katonon keresztül felfúrnék a plafonba, dübel/tipli, 10es menets szár, karton alatt, felett anya.

Vajk

Előzmény: krafi1 (97155)
krafi1 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 97155

Üdv,

Gipszkarton álmennyezetre szeretnénk lehajtható mennyezeti TV konzolt rögzíteni. Az interneten nézelődve a konzol + TV súlya maximum 20-30 kg lehet összesen. Gondolom simán elbírja ezt a terhet de én inkább a dinamikus terheléstől tartok ami kézi lehajtás és felhajtás közben keletkezik.( még nem döntöttük el, hogy motoros vagy kézi lesz)

Szerintetek megbírja a gipszkarton vagy kell mögé valami amire rögzítjük a konzolt? (pl. profil)

bautest Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97154

Sziasztok,

Épület bővítéssel kapcsolatos kérdésem lenne, adott egy 25 cm vastag vasbeton terasz, amibe szeretnénk beletoldani, majd a végén egyben beépíteni is az egészet. A jelenlegi terasz kb 4 méter széles és kb 1.5 méterrel lenne kitoldva ilyen szélességben. Alapból nyilván külön alapja lenne a toldott résznek (egészen pontosan külön oszlopokon és lábazaton állna), és első körben annyi elképzelésem lenne, hogy megfúrni néhány ponton a teraszt, betonvasakat belerakni és ezekkel összevasalni az új részt.

Félő viszont, hogy ez kevés lehet és rövid időn belül külön utakra tévedne a régi és az új rész.

Ezek a dilemmáim:

- van-e valami speckóbb módszer "összefogni" a két külön szerkezetet? Az ácsok használnak valami "vegyi dűbelt", amikor befúrnak betonba, benyomnak valami folyékony cuccot és abba rakják a vasat, másra használják ugyan, de nem lenne-e jobb, mint a natúr kifúrás-betonvas betolás és az új betonréteg önterülésére bízni az összekötést?

- ha esetleg kvázi lehetetlen teljesen kizárni az elmozdulást, akkor milyen szerkezeteket helyezzek el a diletációs zónában? Homogén falat ráhúzni így gondolom esélytelen, mert úgyis el fog pukkanni rövid úton, de ha pl egy vasszerkezetes lépcső kerülne erre a részre, akkor az várhatóan túlélné különösebb gond nélkül?

Arni87 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97153

*csütörtök re van időpont :)

Előzmény: Arni87 (97152)
Arni87 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97152

Sziasztok!

Használati megosztási megállapodást lehet úgy kötni, ha közben jelzáloggal van terhelve az ingatlan?

Folyamatban van a kifizetés, de az több hónap még. Ha ez nincs meg akkor az e-on szóba sem áll velem. (Vagyis 2 hetente mikor válaszolnak az előző hiánypótlásra... nem tudom miért nem lehetett elsőre is összeírni nekik a listát mi kell hozzá). Viszont a tavasz végén elkészül az aszfaltozás az utcában. az önkormányzat ezután már nem fogja engedni a földmunkát. Osztatlan közös tulajdonú telekre próbálnék építkezni. 

Település jegyzőhöz péntekre van időpontom egyeztetés miatt.

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.19 0 0 97151

Alaptérképek menü alatt alapból ki van kapcsolva,bekapcsolva látható.

Előzmény: Csuklósbusz (97150)
Csuklósbusz Creative Commons License 2020.10.19 0 1 97150

E-közműt használja valaki? Nincs már az hogy felrajzolja a hrsz-eket is?

http://keptarhely.eu/view.php?file=20201019v00tji8xg.jpeg

Régen mintha a földhivatalba voltál, felrajzolta melyik telek meddig tart..

dokiki Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97149

Sziasztok,

tetőfedéssel kapcsolatban kérdeznék.Van a tetőn egy vápa,ami a terasz cserépre vezeti le  a vizet.A terasz kisebb szögű.A bajom az,hogy a vápa vége felfekszik a terasz cserepére,illetve a vápa egyik oldalán lévő alsó sor cserepet kitartja a vápa illetve a terasz cserepe. Így az alsó sor hézagos,nem fekszenek fel egymásra  a cserepek.

tudom kép nélkül nehéz,holnap teszek fel.Mit lehet ezzel csinálni? Ha az alsó sor tetejét megemelném egy plussz léccel,akkor talán jobb lenne, de akkor minden szintet be kell kicsit csalni..

sr1 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97148

ment villanylevél. 

Előzmény: stukov1 (97138)
mx999 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97147

Szerintem el, de amúgy más ötlet is jöhet.

Előzmény: halaloszto (97146)
halaloszto Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97146

Elbírja-e??

Előzmény: mx999 (97145)
mx999 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97145

Üdv

Adott egy kb. garázs méretű bitumenes lemezzel borított lapostető, megfelelően kialakított lejtéssel. Hogyan lehetne a legegyszerűbben ezt megcsinálni járható tetőterasznak? Mivel úgy tudom a bitumenes lemezen nem nagyon szabad mászkálni,(egyébként miért nem?) gondolom valami burkolatot lenne rá érdemes tenni, ha mondjuk  ilyen teraszlapokkal telibe rakom az megfelelő lenne-e, ki tudna-e normálisan folyni közüle az eddig szépen lefolyó esővíz? 

-laller- Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97144

Kosziii

Előzmény: GTI100 (97141)
-carcass- Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97143

Szabad itt is, hátha más is tanul belőle.

Na nem és nagyon privát, akkor megoldjuk emailben.

Előzmény: gazaa (97063)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.18 0 0 97142

Egyébként Lindab "Z" gerendával ekkora távőlság símán áthidalható. A gerenda hegesztés nélkül is toldható, fordítva egymásba lehet dugni. Részletek Lindab szerint. Előnye még, hogy könnyű.

GTI100 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97141

Igen. Nem.

Előzmény: -laller- (97140)
-laller- Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97140

Bonsoir

Öreg padlásteret alakítottunk lakótérré, lett egy kis fürdő is.

OSB lap van csak a gerendákon, laikusként azt gondolom erre nem való a hidegburkolat. Jól? Vagy pár centi padlopon mehet azt hajrá?

Valami fasza vízálló laminált lapot gondoltam letenni vízzáró tömítéssel.

Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97139

Akkor félrenéztem a rajzot. Tehát fél nyeregtető lesz. Amit küldtem vázlatot az annyiban változik, hogy a főtartók fölső öve egyenes (ferde) lesz, nem háromszög. Vonórúd nem fontos. 

stukov1 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97138

Öö, ragaszkodnom kell a ferde tetőhöz...mint a rajzomon.

Az egêsz a telek sarkában lenne.

Előzmény: Töck Jenő (97137)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97137

Itt a vázlat. A beton meg ne fázzon, 

Előzmény: Töck Jenő (97135)
stukov1 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97136

Azt köszönöm előre is!

A jövő héten csinálja egy csapat a betonozást, meg a vas kiállást az oszlopoknak.

Előzmény: Töck Jenő (97135)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97135

Vigyázz!!! A koszorú nem biztos hogy elég, ide gerenda kell, ráadásul nagykülpontos húzásra (hajlítás ÉS húzás) kell méretezni!!! A ferde tetőnek van oldalnyomása hegesztett gerenda esetén ami szét akarja nyomni az oszlopokat.

Majd küldök skiccet.

Előzmény: stukov1 (97134)
stukov1 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97134

Az oszlopoknak lesz rendes alap, meg vasalás...

Az egészen körbe lesz gerenda koszorú. 

A többit nem nagyon tudom elképzelni az írásos alapján.

Szarufák = főtartó?

Vonórúd??

Rajzolva talán felfognám..

Előzmény: Töck Jenő (97132)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97133

"Laposvas erre a célra nem jó a kihajlás miatt."

Sőt, szögvas is csak duplán, mert különben az erő iránya a vason kívül megy és az egy nagy többlet-igénybevételt jelent. Magyarul két kisebb szögvas párban (sokkal)többet ér mint egy nagyobb.

Előzmény: Töck Jenő (97132)
Töck Jenő Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97132

Nekem nem meggyőző.

Az oszlopokat rendesen vasalni kell, min. 4 fi 12-es, bekötve az alapba rendesen, mert különben fölborul.

A teherviselés iránya a lejtés irányával megegyező legyen.

Az oszlopok tetejére koszorú kell a teherviselés irányára merőlegesen. Ez lehet fából, vasbetonból vagy acélból.

Erre kerüljenek a főtartók (irányuk a lejtéssel megegyező) aminél a fölső öv adja az esést. Trapézlemeznél a lejtésnek nagyobbnak kell lenni mint amit a gyártómű megad minimumként, mert különben beázik a toldásoknál.

A főtartó lehet szegezett fa rácsostartó vagy ekkora méretnél 2, szögben összehegesztett acélgerenda. Laposvas erre a célra nem jó a kihajlás miatt.

Az acél szelemenek lehetnek hidegen hajlított "Z" profilból is. A végükön meg kell támasztani fölborulás ellen mindegyik fajtát. Mindkét gerendánál (rácsostartónál nem) vonórúd szükségeltetik.

A (rácsos) főtartókra kerülnek a hossztarók. A házi kivitelezést figyelembe véve három főtartó a kívánatos minimum. A főtartókat elég a két végükön alátámasztani.

A hossztartók is lehetnek "Z" szelvényből, de ezeket a főtartókra merőlegesen fölfelé hegesztett (hidegen hajlított megfelel) szögvasakkal meg kell támasztani. Azt mindig elfelejtem, hogy hegynek föl vagy lejtőnek lefelé kell őket beállítani. Meg kell nézni a Lindab honlapján.

A trapézlemezből olyat kell választani amelyiket elég másfél méterenként alátámasztani hossztartóval. Járhatóság igényét figyelembe kell venni.

A föntiektől eltérni lehet, de nem célszerű.

Előzmény: stukov1 (97127)
stukov1 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97131

Háát Debrecenben lakok :)

Előzmény: eekeili (97130)
eekeili Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97130

Menj el a Keleti p.u. külső peronjaihoz   !

Ott a tetőket   rácsos tartókból készült  szerkezetek tartják.   Ha jó a szemed, lekoppintod  !

Nem a csarnok,  hanem a külső peronok  tetőit tarják ilyen szerkezetek.

Előzmény: stukov1 (97129)
stukov1 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 97129

Kb úgy lenne, hogy 30cm betonpillér, 5m áthidalás, 30cm betonpillér.

6m hosszú tartó, de milyen magas, mekkora zárt szelvény...és a rácsrúdnak ? Ha a rácsrúd laposacél, akkor helyette nem jobb a szögvas pl?

Ilyen nem ipari dologhoz úgy gondolom jó a tapasztalati úton megadott "méretezés" , akkor is ha lehet rajta hóteher, szélnyírás stb....

Előzmény: Varek1 (97128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!