Nem tudom, ki és hol végez ilyen vizsgálatot. Ha egyáltalán... 25 éve csináltattam utoljára Pécsett, az anno még Bosch szervizben.
Az a lényege, hogy a gyertya nyílásán keresztül levegőt nyomnak be a hengerbe, amikor minden szelep zárt állapotban van. És megfigyelik, hol szökik el a levegő.
Nem ismerem a motor előéletét, mert cserélve lett. Állítólag 100 ezer körül volt a kereskedő szerint, totálkáros autóból, külföldről behozva. Nem tudom ellenőrizni...
Szerintem szakértővel kellene ezt megbeszélned, de laikusként úgy gondolom, a kompressziómérés és még inkább a levegőfeltöltéses vizsgálat is segíthet.
Szia, nem is a kopogás, hanem a magas olajfogyasztás aggaszt. 100 ezer körül van benne, CO és kompresszió rendben van, fogyasztás is nagyjából. Megbontás nélkül hogyan lehet diagnosztizálni?
A CD ceedesektől kérdezném, hogy nektek nem büdös, műanyagszagú vagy festékszagú (ragasztó, nem tudom) az autótok? Főleg nyáron érezni, amikor a nap felmelegíti a belteret. Tudom hogy az autóknak újszaga van, de ez nem az a kellemes illat hanem sokkal inkább büdös, orrcsavaró gyárszag. Nagyon zavaró, más is megjegyzést tett már rá.
Köszönöm, akkor legalább tudom, hogy valószínű én tettem tönkre a légkondimat :) Ugyanis tökéletesen működött, egészen addig, amíg ablakmosót nem öntöttem a tartályba. De véletlen mellément és ráfolyt erre a csatlakozóra. Azóta nem hűt.
Csak az biztos. h a légkondihoz van köze :) Lehet nyomáskapcsoló pl, ha kicsi a nyomás a rendszerben, pl elszökött a gáz, akkor nem engedi elindulni a klímát.
Szia, ez a gyűrűcsere érdekelne. G4FC motorom van, 1.6-os benzines. Alapjáraton kopogó hangot hallok, és magas az olajfogyasztás. Gondolom, ez a tipikus olajlehúzó gyűrű beragadás. Tudnánk privátban folytatni? At emailem publikus.
Nem, Rio III (UB) a kicsi, 1.1 Crdi-vel. De a dízelből nekem elég volt, másikat is használtam (céges, francia), a benzines nekem valahogy jobban bejön. Kinek a pap...
Elfelejthetjük, de ez a saját tapasztalatom. Bírni lehet hogy bírja, annak szép hangja volt 200 ezer felett is, csak én nem bírtam. Naponta 20 km-re ingázom, ebből 15 km pálya, ez alatt télen be sem melegszik rendesen, a többi meg helyi/helyközi közlekedés. Kb. havonta kellett egy hosszabbat „kirándulni” a semmi célba a pályán, kiégetni az EGR-t, mert remegett alapjáraton és leállításkor, kiégetés után meg mint a doxa-óra. Ha DPF is van, ez fokozottan érvényes. Pár km város után alig tudott még fűteni is, úgy sorolj be felhajtáskor a pályán a kamionok közé, padlógázzal a hidegen csörgő motorral, felállt a szőr a hátamon. Ha télen esetleg ki is kerültem a pályát, majdnem hazaértem, mire felment a vízhőfok (a termosztát egyébként jó volt!), az olaj olyankor még rég nem üzemmeleg. 3 telet végigfáztam benne, pedig ülésfűtés is volt, nekem elég volt belőle.
Eltekintve talán attól, hogy nem tudják regenerálni a katalizátorukat és az üzemidejük sokkal nagyobb hányadában mennek a normál üzemi hőmérséklet alatt.
erröl kicsit reszletesebben is erdekelne a velemenyed/ismereted
szerintem ez annyira soktenyezös, hogy nem elsösorban fajtafüggö (benzin vs. diesel), hanem megoldásfüggö, es nem is csak HW, hanem beallitasok, Bedatung-calibration (pl. melyik mennyire teszi kesöre az egest, hogy a kipufutokezelö hamar elegendöen meleg legyen, nagyon kesöi utobefi hany reszletböl all, ...), söt: cegfilozofia (mennyi olajhigulast engednek meg, mennyire komolyan), stb.
ezert nagyon könnyen el tudom kepzelni: egyik gyartmany es tipusnal rövid utak hatasa benzinesnel lenyegesen kevésbe rossz, masiknal kicsit van elönye, harmadiknal nincs is elönye a dieselhez kepest