Ferde felületek nincsenek, teljes önálló szint kint van kiépítve körülbelül kb. 290 es belmagassággal... igazából az lenne a kérdés, hogy ha a hőteljesítmény elegendő (azaz van elég felület) akkor meg lesz e vele a maximális komfortérzet? ;)
Mindegyik szoba 2 külső fallal és 2 belső fallal rendelkezik...
1. ki kell számolni. nagyon nagyon megéri. ha valaki elkér 30ezret a számolásért, többszörösen megéri. ha túl kevés lesz a fűtés, vagy feleslegesen nagy, az ennél sokkal többe kerül.
2. ha vannak ferde plafonok, azokat is be kell csövezni, kérdés hogy mennyi szigetelés fér fölé, lehet-e lefele jönni hogy vastagodjon a szigetelés.
az a gond, hogy szobánként dől el, hogy elég-e a plafon magában vagy sem. északi oldal, sarokszoba nagyon más, mint egy déli középső. a számítás után látod, hogy melyik az a szoba, ahova kellhet valami pluszban.
pl nekem a fürdőszoba egyik oldalfala is be van csövezve.
Szeretném kikérni a véleményeteket mint tapasztalt fórumozók: adott egy 2 szintes "nagykocka" ház melynek a födém és a homlokzata is szigetelve lesz a következő egy két hónapon belül. Az alsó szinten egyértelműen padlófűtés lesz kialakítva ehhez már lekerült a hőszigetelés illetve most épül a gépészete. A kérdés számomra a felső szint. Ide is padlófűtést terveztem de egyelőre nagyon macerásnak látszik és csak valami vékonyrétegű rendszer jöhetne szóba... Itt négy darab hálószoba és egy fürdő lenne... A kérdésem az, hogy ha megfelelően van szigetelve a födém/homlokzat, akkor csak(!) mennyezet fűtéssel is elérhető e hasonló komfort mint padlófűtéssel - itt a második szinten? A rendszer amire gondolok az álmennyezet fölé tehető pipelife "fémlemezes klíma panel" megoldasa...
Van radiátor bekötő krómozott 15-ös cső amihez tudsz venni roppantógyűrűs adaptert pl. a Danfoss szeleptesthez. Ezzel, mivel méretre vágható, kényelmesen el tudod a faltól húzni a radiátort.
Ezúttal apósék radiátorának lecseréléséhez kérnék tanácsot.
Az alapprobléma az az, hogy elkezdett rozsdásodni alul az egyik régi radiátoruk, és féltek, hogy kilyukad.
A gond ott jön, hogy sztem meglehetősen szabálytalanul lett feltéve (leszedtem, aztán visszaraktam), ugyanis a fal felőli oldalát eltávolították. Vleg azért, mert a falból mindössze 4,5 cm-re (!) van a kiállások középtengelye, ez pedig egy normál távtartóval tök esélytelen még egy 6 cm vastag radiátor esetében is. Most úgy van megoldva, hogy a fali konzol becsúszik a radiátor lamellái közé, és a radiátor kb fél centire van a faltól... Ráadásul én csak egy 10 cm vastag Silvert tudtam venni (40*60), szóval így pláne nehéz lenne a dolog.
A kérdésem az az, hogy meg lehet-e toldani egyszerűen a fali csatlakozókat, és ha igen, akkor mit kell keresnem a boltban.
Köszi! Megnéztem több böngészővel is, de a radiátor típusánál semmi sem jelenik meg. Végül Fix Trendet veszek, ennek nagyobb is a hőleadása. Gondoltam teszek hőtükröt a radiátor mögé, milyen ragasztóval kell ezt rögzíteni, hogy a ne váljon le?
Sziasztok! Régi lemezradiátort szeretnék lecseréltetni. Ebben a szobában idáig hideg volt, gondoltam veszek háromsoros radiátort, de arra azt írják, hogy nem optimális a hőleadása. Ezt mit jelent, hogy gyengébb, mint a kétsoros, vagy csak azt, hogy nem annyival nagyobb a hőleadás, mint a felülete? Silver 600x600-at vennék, hacsak nincs valami rossz tapasztalat vele. Remélem azért melegebb lesz ezzel, mint a régi radiátorral.
Akik szerelnek kondenzációs kazánokat, úgy értem javítanak is, mivel annyiféle márka van a piacon és mindenki azt mond, amit akar, van ezekben különbség belül vagy csak a márkanevet kell megfizetni? Tehát pl egy Wiesmann kazán azért olyan drága relatíve, mert tényleg jobban bírja a strapát? Gondolom olyan mákunk nem lesz már soha többet, mint a mostani Vaillanttal, ami 20 éves és semmi baja, de milyen márkák ajánlottak? A Vaillant állítólag sokat veszített a minőségéből, az Immergasra 5 év garancia van, a Bosch nem tudom kazánban milyen (a mosógépünk az kapja rendesen de nem akar elromlani:)....a szerelők is nyilván 1-2 márkával dolgoznak és mindenki azt ajánlja, én meg döntsem el. kösz