Keresés

Részletes keresés

neptancos Creative Commons License 1999.08.17 0 0 26
Valentine!
Na ez az, itten van a Monopólium qtya elhantolva! Kié a matáv?

Mccheese! Magánszemélyként érdekelhet engem a szolgáltatásotk, és ha igen meddeig nem? És mekkora forgalomtól?

És a hozzáértőktől kérdezem: a sávszélesség, minőség, sebesség problémájára mennyire jelent megoldást a kábeles internet elérés?
Bocs, ha triviális))
n.

Valentine Creative Commons License 1999.08.16 0 0 25
mccheese,

Mennyi késleltetést kell produkálnotok? Pont annyit hogy élvezhetetlen legyen a beszélgetés (250+ms)? Zseniális. Hajrá, Magyarország! Van ilyesmire (előírt legjobb minőség) példa külföldön? Orosz és ukrán minta nem érdekel :)

Valentine

jeges Creative Commons License 1999.08.16 0 0 24
Meghallgattam a rádióműsort.
Tudományos műsorként konferálták föl. Én nem sokat értek a telefóniához, de ez a műsor még nekem sem mondott semmi újat. Baromi igénytelen volt.
Ráadásul szerepelt benne Nyírő András főszerkesztő, aki azt találta mondani, az a jövő, hogy az emberek már nem fognak beszélgetni egymással telefonon, hanem csak üzeneteket küldenek.

Ezen még a többiek is mosolyogtak, pedig azok is mondtak egy-két baromságot.

ptata Creative Commons License 1999.08.16 0 0 23
Jelzések nélkül nem megy a távközlés, szóval lesznek ill. maradnak.

Perverz Tata

mccheese Creative Commons License 1999.08.16 0 0 22
Bocs a késői reakcióért, csak közben vidéken voltam bekötni egy ügyfelet :o)

Valóban a Pantel saját hálózaton továbbít IP protokollal. A mérések alapján meghaladjuk minőségben a vezetékes telefon szabványt. Ezt kell most lerontanunk azzal, hogy némi késleltetést kell beiktatnunk a jelfolyamba. De minden egyéb paraméter változatlan marad (sávszél, torzítás stb...)
Kint külföldön aztán már vegyesebb a továbbítás, de még így is eléggé jó minőségű marad.

Mcc

Valentine Creative Commons License 1999.08.16 0 0 21
200 millió forint a szolgáltatás elrontására?!?! Mit gondol ez a hülye állam??? Hol van itt a szolgáltatások versenye, az ügyfelek érdeke, meg minden, ami az összes értelmes helyen prioritást élvez??? Kicsit kiakadtam, bocs.

Valentine

dzsdzs Creative Commons License 1999.08.16 0 0 20
"Egy érdekes kérdés lehet az, hogy a jelenlegi telco cégek egyáltalán ráengedik-e az IP-felől érkező idegen szolgáltatók forgalmát, és
ha igen mennyiért ? /saját hálózatukat védendő/ "
Ha jol tudom az USA-ban van erre szabalyozas (ra kell engedniuk), sot az is kitetel, hogy tisztesseges arat kell kerniuk (valami olyasmi remlik, hogy annyiert kell adjak, amennyiert ok "sajat maguktol veszik").
Egyebkent epp ezert volt jo ideig, hogy a tavolsagi hivasokat biztosito cegeknek nem szabadott helyi szolgaltatast bonyolitani es vice versa. (ezt azonban nemregiben feloldottak).

"Azt meg főleg nem lehet megmondani, hogy egy telco cég pl. elektromechanikus ARF központtal oldja meg a szolgáltatást vagy
pedig egy élvonalbeli TPV AXE központtal. "
Azt nem is mondjak meg senkinek, de epp ezert (az atjarhatosagert) vannak a standardok (SS7 pl).

Azt tudja valaki, hogy IP telefoniaban mi lesz a jelzesekkel? Vannak egyeltalan jelzesek? Vagy az atjaroknal hogyan, mibol generalodnak a jelzesek?

dZs

ptata Creative Commons License 1999.08.16 0 0 19
Azért nem, mert arról volt szó, hogy ez "IP-telefon" :-)

Egy érdekes kérdés lehet az, hogy a jelenlegi telco cégek egyáltalán ráengedik-e az IP-felől érkező idegen szolgáltatók forgalmát, és ha igen mennyiért ? /saját hálózatukat védendő/

Mert ha nem, akkor bizony fuccs a kis szolgáltatóknak....
És IMHO senkit nem lehet arra késztetni, hogy engedje be az XY feltörekvő "szokatlan megoldások" cége felől érkező IP-hívásokat az ő hálózatára.
Egyszerűen mondhatja azt is, hogy ő nem alkalmazza ezt a technológiát...

Azt meg főleg nem lehet megmondani, hogy egy telco cég pl. elektromechanikus ARF központtal oldja meg a szolgáltatást vagy pedig egy élvonalbeli TPV AXE központtal.

Perverz Tata

dzsdzs Creative Commons License 1999.08.16 0 0 18
ptata,
"Különböző frekvencián mennek. X db TVcsatorna a TV-műsor számára.
1 pár az Internetnek és 1 pár az IP-telefonnak, de opcionálisan elmehet az Internet csatornáján is."
Ha dedikalt csatornaja van a telefonnak akkor minek IP-siteni? Miert nem "mehet analogon"?

Hogy a topichoz is hozzaszoljak...
A telefonalas nem lesz olcsobb IP-n keresztul, legalabbis nem ilyen egyszeruen a felhasznalo kedveert. Az elsodleges cel ugyanis, ami a tavkozlest mozgatja, az, hogy a telefon tarsasagok (telco-k) profitot termeljenek. Ha ok ugy gondoljak, hogy az olcsobb hivasok tobb telefonalast = tobb bevetelt eredmenyeznek akkor olcsobb lesz a telefonalas egysegara. Viszont mi felhasznalok ugyanannyit, vagy tobbet fizetunk majd, mert tobbet is fogunk telefonalni. Ha "eszbe kapunk" es nem fogunk, akkor a telco profitja csokken, es felemeli az arakat.
Amugy azt is hallottam egy eloadason, hogy hozzaszamolva az IP-telefoniahoz a hagyomanyos marketing es adminisztrativ koltsegeket a telco szamara szinte semmivel sem olcsobb az IP telefonia a hagyomanyosnal.
Egyszoval a technologiai ujitas kozvetlenul nemigen kepes a szolgaltatasok arait befolyusolni.

Ami viszont csokkentheti az arakat az a piaci verseny.
Az IP-nek koszonhetoen elszaporodhatnaknak a kis helyi szolgaltatok, mert egy IP halozatot sokkal olcsobb megepiteni es fenntartani (a routerek es szerverek max nehany $10000-ba kerulnek, mig a hagyomanyos telefonkozpontok $ millio korul mozognak).
Ezek a kis szolgaltatok viszont csak helyi hivast kepesek olcson kapcsolni, tavolsagi hivasokhoz ra kell kapcsolodjanak egy gerinchalozatra (akar IP, akar hagyomanyos telefon halozatra).
Gerinchalozatokon az IP nem igazan alkalmas forgalom bonyolitasra, amennyiben a halon garantalt savszelessegu szolgaltatasokat kivannak nyujtani (pl. telefon, videokonferencia). Az IP nem tudja biztositani a konstans savszelesseget, mert tervezesenel nem volt szempont a QoS (Quality of Sevice), ami minden nyilvanos telefonhalozat alapja (eladni csak azt lehet ami jo, ugye - foleg ha verseny van). Maradnak tehat a bevalt modszerek: SS7, illetve a feltorekvo ATM.

Az tavolsagi beszelgeteseknel az attorest tehat nem az IP igeri, hanem egy olyan technologia ami csomagkapcsolt (tehat nem kell egy lefoglalt savert fizetni, hanem csak az atkuldott adatmennyisegert), de ugyanakkor biztositani tudja szukseg eseten az allando savszelesseget. (hogy ez az IPv6 vagy az ATM lesz, azt ma meg nehez eldonteni).

dZs

ptata Creative Commons License 1999.08.16 0 0 17
_HA_ tévedtem, akkor bocs.

"Tudja valaki, hogy ezeket hogyan valositja meg egyszerre?"
Különböző frekvencián mennek. X db TVcsatorna a TV-műsor számára.
1 pár az Internetnek és 1 pár az IP-telefonnak, de opcionálisan elmehet az Internet csatornáján is.

"elegge pazarlo megoldas"
Másképp pedig nem nagyon lehet.... :-)))

"Raraknak valami csomagkapcsolt adatatviteli protokollt a drotra (IP, ATM) es azon fut majd a telefon es TV is?"
Szerintem semmi szín alatt sem a közeljövőben. :-) Ugyanis a TV-k vevője analóg, mivel analóg RF-jelet vesznek a kábelTV hálózatról.
Csomagkapcsolt TV mehet majd akkor, ha pl. minden TV-nek lesz IP-címe /majd az IPv6-nál biztos/ és pl. Java fut minden TV-ben. Akkor majd el tudom ezt is képzelni.

Perverz Tata

dzsdzs Creative Commons License 1999.08.16 0 0 16
mccheese,
ezek szerint a Pantel nem az interneten tovabbitja a hangot, hanem sajat belso halozaton IP protokollal? Merthogy az IP telefonia rossz minoseget a nyilvanos internetre jellemzo csomagkesleltetes szokta okozni (kis savszelesseg = nem jonnek meg idoben a csomagok).
Ugy tudom, hogy meg garantalt savszelesseg eseten sem erik el vezetekes telefon minoseget a tomorites miatt (mas kerdes, hogy lehet nem is kell elerni azt a minoseget.

Egyebkent ugy hallottam (olvastam), hogy a HIF azzal a kikotessel adta meg a Pantelnek az engedelyt, hogy fel kell hivnia ugyfelei figyelmet arra, hogy az altaluk nyujtott IPtel szolgaltatas minosege gyengebb a hagyomanyos tel-nel. Tovabba ezt a gyengebb minoseget, az esetleges technologiai elorelepes ellenere is meg kell tartani.

Szerintem a nagy buli mindenkepp a kabeltevek kornyeken van, akik a csillagpontos rendszerben kepesek TV, Internet, telefon szolgaltatasokat nyujtani. Tudja valaki, hogy ezeket hogyan valositja meg egyszerre?
1.
Maradna TV ahogy van, melle egy kulon savban helyet biztositanak az analog telefonnak, majd meg egy kulon savban jon az internet? (elegge pazarlo megoldas)
2.
Raraknak valami csomagkapcsolt adatatviteli protokollt a drotra (IP, ATM) es azon fut majd a telefon es TV is?

dZs

mccheese Creative Commons License 1999.08.16 0 0 15
Miutan jomagam koyelrol lathatom a dolgot, muszakilag ugyanolyan jo mint a vezetekes. Csak le kellett rontanunk.

Mcc

(Aki a Pantelnel dolgozik)

Adeptus Creative Commons License 1999.08.16 0 0 14
johannes !
Arra nem gondoltál, hogy a MATÁV -nak sok 10 millió forintjába került a koncesszió megszerzése és megtartása? (pl.: a kezdetek kezdetén rengeteg időben nem teljesített telefonbekapcsolás (mivel a hálózatot nem lehetett olyan gyorsan kiépíteni)miatt fizetett bírság)
Üdv !
Adeptus
Matula bácsi Creative Commons License 1999.08.16 0 0 13
Tévedsz, ugyanis valóban szándékosan le kell rontani, ez szerepel a HIF engedélyben. A PanTel-nél amúgy már müdődik az IP alapú telefon, nagy sikerrel egyelőre azonban csak üzleti felhasználók számára.
Legokosabb ha bocsánot kérsz, akit hazugsággal vádoltál, a tudatlanságod miatt.
ptata Creative Commons License 1999.08.16 0 0 12
Johannes !

Kár, hogy nem vetted észre ennek a topiknak a témáját.

A szabályozás elég béna az már szent igaz. Addig ok, hogy a Matávot szét akarják darabolni, de az már nem, hogy helyette egy másik monopólium létrejöttében asszisztál ez a hülye állam.

A HIF-en nem azt írták elő, hogy a hagyományos telefonnál rosszabb minőségre kell "lerontani", a szitu az, hogy az IP telefon minősége, úgy default-ból rosszabb, mint a hagyományosé.

Nagy kérésem van, arra kérlek, hogy ne hazudozz szándékosan, plíz.

Perverz Tata

johannes Creative Commons License 1999.08.16 0 0 11
Emberek! Arra senki sem gondolt, hogy nincsn valami rend a szabalyozas korul. A jelenlegi szabalyozas tisztessegtelenul vedi a MATAV-ot, amikor a hirkozlesi fofelugyeleten eloirjak minel nem lehet JOBB a szolgaltatas. A Pantelnek mintegy 200 millio forintot kell beruhaznia ahhoz, hogy LERONTSA a szolgaltatas minoseget az eloiras szerinti szintre. Ez tisztsssegtelen verseny es bunkosag hibridje az allami vezetestol. Ezek utan mit varunk?
lepke Creative Commons License 1999.08.16 0 0 10
Kedves Capa!
Sajnos egy fazissal kesobb olvastam at az eddig leirtakat ALAPOSAN mint
kellett volna es igy csak most latom,hogy elozo hozzaszolasommal nem
sikerult ujat mondanom.Azert annyit talan hozzatoldanek,hogy szerintem
feltetlenul megtortenik majd es az atlagember szamara is elerheto lesz a
hangtovabbitasnak ez a negyedik modja.Vagy inkabb pontosabb ha azt irom
le,feltetlenul megtortenik a telefonalas aranak drasztikus csokkenese.
Itt pl. mar a hagyomanyos telefon olyan olcso,hogy talan nehez egy uj rend-
szernek ,amelynek az infrastrukturaja meg nincs is kiepitve,versenykepesnek lennie.Raadasul,ha a tavkozlesben valami uj bukkan fel,akkor szinte mindig a mar jol ismert multik jarnak az elen.
Ezt csak a temaindito irasban feltett kerdes miatt mondom.Szerintem
nem dolnek meg a monopoliumok es a kommunikacio sem alakul at lenyegesen,csak olcsobb lesz egy kicsit.
lepke Creative Commons License 1999.08.16 0 0 9
sziasztok
En mar vagy fel eve hasznalom az vocaltec.com internet phone 5 programjat.
Nagyon remelem,hogy Magyarorszagon is hamarosan hasonloan jelkepes
osszegbe kerul majd a helyi hivas es az internet mint itt Ausztraliaban .
Nagyon varom,hogy a impulzus-alapu nemzetkozi beszelgeteseket igy ki
lehet majd valtani Pc-Pc beszelgetesekre.Nekem nagyon tetszik,csak egyelore nem nagyon van kivel.Itt a helyi hivas egy doboz gyufa ara es korlatlan idore szol(csak a kezdemenyezesert kell fizetni).Ha otthon is igy lenne akkor egy doboz gyufa araert annyi ideig beszelhetnenk....
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.08.16 0 0 8
Az eddigi hozzaszolasok alapjan ugy tunik, hogy nem sokan tudjak, mi is az az Intrnet Telefonia. Pedig Perverz Tata nagyjabol leirta. En sem vagyok nagy szakertoje a temanak, de azert valamit mar olvastam rola. Eloszor is, inkabb IP Telefoniarol kell beszelni, mert ezek a szolgaltatasok tipikusan nem az Internetet hasznaljak, hanem sajat, garantalt savszelessegu IP alapu halozatokat, melyek nem (feltetlenul) reszei az Internetnek. Az is IP telefonia, ha ket PC-vel (benne hangkartyaval) rendelkezo ember beszel egymassal mondjuk a NetMeeting program segitsegevel. De ez csak jatek, igaz ezzel is sok penzt lehet megsporolni (en is szoktam igy beszelgetni egyik nagybatyammal, aki Szingapurban lakik), de a minoseg sajnos legtobbszor eleg szar, nem beszelve arrol, hogy csak azzal tudsz beszelni, akinek szinten van PC-je. Ez a IP Telefonia elso szintje. A masodik szint az, amikor a hivo fel a PC elott ul, de a hivott mar egy barmilyen telefon (PSTN). Ilyet lehet csinalni pl. a Net2Phone nevu programmal. Erdemes kiprobalni, frankon lehet vele pl. ingyenes USA-beli szexvonalakat (vagy esetleg hasznosabb dolgokat is) hivni. Ha tetszik a moka, akkor elo lehet fizetni, hogy ne csak ingyenes szamokat hivhass. De a minoseg ugye meg mindig szar, hiszen a csomagok az Interneten mennek, ami nem tudja garantalni a szolgaltatas minoseget. Harmadik lepcsonek lehet tekinteni, amikor az emliett ket modszert megtoldja az ember egy kis hardverrel. Peldaul az Internet PhoneJack nevu kartyaval. Ez a kartya egyutt tud mukodni pl. a fent emlitett ket progival is, es a lenyeg, hogy ra lehet dugni egy hagyomanyos analog telefont, es azt hasznalni beszelgetesre es tarcsazasra, mintha 'rendes' telefon lenne. Itt a kartya vegzi a beszedtomoritest (nem a szoftver), ezert jopar szazalekos minosegjavulas erheto el, es raadasul a megszokott modon tudunk felhivni barkit. A negyedik lepcso pedig az, amirol szerintem itt igazan szo van. Ekkor kerulnek elo azok a berendezesek, amikrol Perverz Tata irt. Ezeket nem te vasarolod meg, hanem a szolgaltato, aki nem az Internetet fogja hasznalni, hanem kulon erre a celra fenntartott IP halozatat, amely aztan csatlakozik valamelyik nagyobb gerinchalozathoz. Hozzad csak be fognak dobni egy reklamanyagot, hogy elo lehet fizetni IP telefonra. Ha elofizetsz, akkor bevezetnek a lakasodba egy kabelt (egy analog vonalat) a vegen egy szabvanyos RJ-11-es csatlakozoval, amit a hagyomanyos telefonodba dughatsz. A kabel masik vege egy Internet Telefon Gateway-be fog csatlakozni, amely atrakja a hivast az IP halozatra. A csomagok elvandorolnak egy masik ilyen szolgaltato gateway-eig, ahol ismet analogga alakulnak, hogy letrejojjon a kapcsolat. Vagy eseteg a hagyomanyos halozatra csatlakozo gateway-ig mennek, ha hagyomanyos (PSTN) szamot hivtunk. Valami ilyesmi.

Remelem, sikerult elmagyaraznom (bar biztos irtam nehany hulyeseget, mert ugye nem vagyok annyira szakember a temaban). A lenyeg, hogy az Internet (IP) Telefonhoz nem kell Internet eleres, lehet, hogy a lakasban nincs is szamitogep. Az elofizetes valoszinuleg nem is percdijas lesz, hanem mondjuk havi atalanydijas, esetleg kulonbozo csomagok formajaban (mint az Internet elofizetes).

neptancos Creative Commons License 1999.08.16 0 0 7
Jelenleg havi 20e HUF körül fizetek vezetékes telefont. havi 10eHUF körül van korlátlan Internetelérés, csókos TV-neteseknek. Plusz a mobildíjak. Ha és amnnyiben ki tudná váltani a netes telefon kicsit szarabb minőségben a hagyományost, elgondolkoznék, hogy döntsek. A "nagymama-problémára" nem jelentene megoldást. A mobil díjakat sem csökkentené.
n.
WAN Creative Commons License 1999.08.15 0 0 6
olcsó lenne a netezés. Olcsóbb, mint a telefon?
Tényleg olcsóbb a netezés külföldre, mintha telefonálnál. De gondolom emiatt a helyi telefonálásban nem is lesz szerepe.
Kovács Balázs Creative Commons License 1999.08.15 0 0 5
Szerintem ne lesz sokkal olcsobb, épp hogy csak olcsóbb lesz!
Pufi Creative Commons License 1999.08.15 0 0 4
Szervusztok!
Nem tartom tul valoszinunek, hogy sokkal olcsobb lesz igy a telefonalas, foleg, ha az elobbi levelben leirt technikai hatteret is figyelembe vesszuk. Ha a kezelesben is ujjat kell tanulni, vegkepp nehezen fog elterjedni. Nagyon sok cegnel preztizsbol az asztalon all a gep direkt internet kapcsolattal, megis inkabb a fax-ot hasznaljak.
tyutyus Creative Commons License 1999.08.15 0 0 3
A kérdésfeltevés azt sugallja, mintha máris olcsó lenne a netezés. Olcsóbb, mint a telefon ?!
Külföldre csak ritkán, különleges esetekben ír emilt az ember, mert a szokásait nehezen adja fel (legszívesebben személyesen kommunikál), de az üzleti élet eseményeit kétségtelenül előnyösen meggyorsítja a technika.
A monopóliumokat nem sajnálom, egyesek dugájukba dőlnek, mások meg combosodnak (rajtunk, netezőkön is)...
ptata Creative Commons License 1999.08.15 0 0 2
Na, hogy valami értelmeset is szóljak a témához :-)

Link < a href="http://www.cisco.com/warp/public/cc/cisco/mkt/iptel/">A Cisco megoldása

Az Ericcson megoldását is olvastam valahol:
Telefon-telefon, fax-fax és PC-telefon kapcsolatokat támogat IP hálózatokon.
A rendszer elemei:
- voice gateway /a PSTN és IP-hálózat közötti átjáró/
- SS7 gateway /a PSTN és az IP-hálózatok közötti jelzések átvitele/
- interactive voice response szolgáltatás
- IPT forgalomirányító és adatmenedzser /netkeeper ill. sitekeeper/
- account seever
- O&M rendszer
- PC kliens szoftver

Több helyet összekötnek az IP-hálózattal /pl. a telefonközpontokat/ mindegyik pont össze van kötve a PSTN-nel /nyilvános telefonhálózat/.

Már most is lehetséges az "IP-telefónia", kell hozzá egy spec. progi +mikrofon és hangkártya a számítógépeikbe.
Bejelentkeznek mind a ketten az Internet szolgáltatójukhoz, elindítják mindektten ezt a programot, megadja X Y IP-címét, és amít X a mikrofonba mond, azt hallja Y.

Eddig rendben is van, de ez nem IP-telefónia

Az "igazi" IP-telefóniának több szintje van.

#1: csak a két telefonközpont között megy a beszélgetés IP-hálózaton.

Ekkor X felveszi a hagyományos telefonját, felhívja rajta Y-t, ő is felveszi hagyományos telefonját, beszélgetnek rajta.
És észre sem veszik, hogy a 2 telefonközpont között a beszélgetés nem a "telefondrótokon" ment, hanem egy IP-hálózaton, ami nem feltétlenül része az Internetnek.

Mondom, semmi különbséget nem vesznek észre. Egyedül a szolgáltató oldotta meg a beszéd továbbítását az IP-hálózaton.

Miért haszna ebből a szolgáltatónak ? Az IP-hálózaton gazdaságosabban lehet adatot átvinni, mint a hagyományos PSTN /nyilvános távbeszélő hálózat/ hálózaton. (lásd csomagkapcsolt - vonalkapcsolt hálózatok).
Így olcsóbb a szolgáltatónak 1 hívás felépítése, amiből
A) növelhető a profit a tarifák növelése nélkül
B) a profit szinten tartásával lejjebb vihető az ár

Ennek fényében egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb lesz az IP-telefónia, mint a hagyományos.
Jelenleg a minősége is alatta van a hagyományos telefonálásénál.

A monopóliumok - IMHO - nem dőlnek meg, 2002-ig a koncessziós törvény védi őket, utána pedig az IP-telefon nélkül is megdőlnek.

A kommunikáció át fog alakulni, hiszen az IP-telefónia más elveket használ, bár remélhetőleg szem előtt tartják majd, hogy a telefonálónak ne kelljen új szabályokat megtanulni /lásd: vedd fel a telfont, várd meg a T-hangot, üsd be a számokat, stb.../

Perverz Tata

ptata Creative Commons License 1999.08.15 0 0 1
Hé korcs, látom, elég nagy paraszt vagy itt is.....

Perverz Tata

Korcs Creative Commons License 1999.08.15 0 0 0
Úgy látszik, "jeegynullas" sincs most ügyeleten. Na nulla
Ügyelet Creative Commons License 1999.08.15 0 0 topiknyitó
Hogy Bell úr találmánya menyire változtatta meg a világot, azt tudjuk.
A celluláris mobil hatását mindenhol látjuk magunk körül, pedig még egyre terjed, mint az influenza. Hogy ma még nem beszél állandóan mindenki mindenkivel, annak főleg anyagi okai vannak: egyszerűen túl drága a fecsegés. De mi lesz, ha kitör az olcsóság? Ha annyiért locsogatunk Tokióba, Los Angelesbe, Kalkuttába szakadt barátunkkal, mint azzal, aki még mindig a Nagydiófa utcában élvezi a nyarat? Márpedig ezt ígéri az IP telefon, amikor majd (már) a Hálón át folyik a beszélgetés. Megdőlnek-e a monopóliumok? Átalakul-e a kommunikáció? Technikáról (szebb) jövőről álmodoznak a szakértők a Kossuth Rádió "Tudósfórum" címu műsorában 16-án, hétfő délután 15.05-15.55-ig. Ha valaki kérdezne, véleményt mondana, azt hétfő délig írja meg ide vagy erre az emailre: Elek László

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!