Szia! Nálam a jelenség majdnem ugyanez volt, az első ködlámpák nem világítottak (és a visszajelző sem). Szerviz valószínűleg jót mond, nálam a kapcsolócsere segített (elég csak a lámpa bajuszkapcsolót cserélni, az ablaktörlős külön van). Bontós került bele, azóta is remekül működik (mondjuk túl sokat nem használom :-D ).
2012-es ( JD ), 1.6 GDI . Azt nem tudom, hogy ez a csere Nálad garanciális-e esetleg.
És akkor egyúttal be is köszönnék:
Üdv és Tisztelet a car-társaknak!
Május óta vagyok boldog tulaja fenti gépjárműnek, és bár régi "motoros" vagyok (másik néven) itt az index fórumain, május óta ezt a fórumot is érdeklődéssel követem. :-)
Mikori évjáratú autó? Nekem szerencsére még nem adta meg magát – egyébként is elég ritka jelenség –, de a 2012-es 1.4 MPI (ED) autómban Kenwood CMOS-230 típus van. A CEE’D-ekbe tudtommal CMOS 130, 230, illetve 320 típusok valamelyikét szerelték.
Én végül a Pappashoz kértem időpontot október végére. A levelezésben megadtam az alvázszámot, és az ügyintéző azt írta vissza, hogy az enyém nem érintett a visszahívási akcióban. Nekem mondjuk kb mindegy, hogy visszahívás, vagy garancia, csak legyen megcsinálva.
Köszönöm. Akkor az első éves szerviz előtt beszélek majd velük, hogy mi a teendő, ha rendelni kell az alkatrészt, akkor jobb ha előre szólok nekik. (Már ha elismerik ők is, hogy ez széria hiba - Kia Szabó (Autó Vestar) lenne a kiszemelt jelöltem, mivel itt a pestiek azt ajánlják...)
A furcsa kormányzaj megszűnt, végül ahogy írtátok a kormányoszlopot cserélték. A menet és gyorsulás közbeni zúgás továbbra is megmaradt.
A kormányoszlop szerelése nem a legszebb munka lett, a műanyag elemeknél látszanak csavarhúzóval szétpattintási kísérletek nyomai, illetve nekem gyanús, hogy az állítható kormány hátsó részén látható porvédő műbőr borítást csak sniccerel levágták, de vissza már nem rakták. Megnézné nekem valaki, hogy ez neki is így van mint a képen, vagy be van fogva a porvédő a műszerfalba? 2019 1.4 MPI.
Mondjuk most ez a legkisebb gondom, tegnap hátulról megkínáltak :(
Tud valaki jó szervízt? A fóti JP és a gödöllői Gablini nálam leszerepeltek az eddigi munkáikkal, mintha képzett autószerelői hiány lenne náluk és a covid miatt felszabadult szakácsokkal pótolták volna a munkaerőt...
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen visszahívás, amiről írtok? Van erről valamilyen bővebb info valahol? Ugyanis nekem 2019/12-es szintén 1.4-es szívó benzines és alapjáraton idegesítően rezonál a kipufogó dob.
Az utastérben is hallani.
Ha alul kézzel kicsit felnyomom, akkor nem csinálja, de hát úgy nehéz közlekedni, hogy valaki alulról tartja. :)))
szerintetek sima autószerelő vagy villamossági az illetékes a visszatérő problémámban: a jobb oldal resetelés után is meleget nyom klíma/hideg levegő helyett 2012-es 1.4-es kombi
„Sima„ ISO kábelt – sem a hazai, sem pedig külföldi kínálatban – az adott évjárathoz nem találtam, vagy legalábbis nem volt egyértelmű a kompatibilitás.
Ez a készülék lényegében mindent tud (leírás szerint), amire szükség lehet. Előnye, hogy hangerő potenciométerrel, valamint a főbb funkciók eléréséhez nyomógombokkal rendelkezik (könnyebb kezelhetőség), továbbá a felbontása is jobb. Persze, volt nekem nagyon jól működő 800x480-as felbontású fejegységem is, amely tökéletesen megfelelt az igényeimnek. Hátrány: nem IPS kijelző.
Véleményem szerint, a rádiófészek mérete, a fejegység műszerfal síkjában történő beállítása és rögzítése nem jelenthet problémát. Inkább a műszerfal fejegység részére történő kivágásának eltérő alsó és felső szélessége nehezítheti a beépítést, mivel a fejegységek mérete felül és alul egyaránt azonos, de türelemmel és pontos munkával szépen kivitelezhető.
Megoldás lehet:
(1) Későbbi évjáratú (2010-12) autóból bontottal helyettesíteni, az adott műszerfali részt, bár valószínű, hogy színárnyalatban eltérés lehet, s az ára is húzósabb lehet.
(2) Egy kis méretalakítással összeilleszteni a kivágás és készülék külső méretét.
Általad választott Kenwood esetében is hasonló a gond a beépítést illetően. Bár a méretek nincsenek megadva, feltehetően azonosak lehetnek. A kormánytávirányító interface mindkét fejegységhez szükséges. Mint említettem, a könnyebb kezelhetőség szempontjából célszerűbbnek tartom a nyomógombokkal (-lapokkal) ellátott készülékeket. Legalábbis ez a tapasztalatom, hiszen mindkét változatból volt, illetve jelenleg is van. Természetesen, mint sok egyéb, ez is egyéni megítélés kérdése.
Megmértem, valóban annyi. Emiatt nem értettem, miért ne kellene az előlapi keret, de úgy látszik, a facelift erre is hatással volt, eltérő a két kivágás.
Ugyanitt kérdésem, nem éri meg jobban egy minőségi fejegység a kínai helyett, ami tudja az android mirroringot? Csak érvek / ellenérvek szintjén kérdezem, bármilyen elkötelezettség nélkül.
Akkor nem használod túl sokat. :) Nekem novemberi és most van benne 12000 km. :) 5000-nél valóban nem sanszos, hogy cserélni kelljen, én biztos megnézetem, már csak a korábbi tapasztalatok miatt is.
Már az ajánlatot is úgy kértem, hogy TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS 5w30 olajat szeretnék, lehetőleg flakonosat. Rákérdeztem korábban a Kia Magyarországnál, és tőlük is ez jött vissza az 1.4 MPI-hez.
A képeken az autómban (2012) levő gyári multimédia, illetve a kínai csere készülék méretei láthatók. Véleményem szerint, a rádiófészek méreteivel valószínű nem lenne probléma. Kritikus érték lehet a fejegység előlapjának teljes mérete, ugyanis úgy látom, hogy a 2007. évi autó fejegységének függőleges élei nem párhuzamosak (felül 199 mm, alul 195 mm). Meg kellene mérni, hogy valóban annyi-e?
Köszi az infót, akkor az időpont foglalásnál én is mondom már majd előre a kipufogó témát, hátha akkor nem kell külön vissza mennem miatta. Légszűrőt meg pollenszűrőt nem nézetted meg, hogy milyen állapotban van?
Sziasztok - 2009-es 1.6-osom egy hibát produkált tegnap: a multikormány jobb oldalán található rádió hangerő szabályzó gomb háttérvilágítása kontakthibás, ki-kialszik. A gomb maga működik. Tudom, ennél nagyobb gond ne legyen, de zavaró.
Otthon lehetséges a javítása, találkoztatok már ilyennel?
Mar tegnap letettem arrol, hogy megprobaljam megoldani, mert ilyen apro dolgok forrasztasahoz nincs szerszamom. Viszont talaltam ra embert, aki elvileg meg tudja oldani, ha olyan jellegü a hiba. Ha megsem, akkor veszek bele valami kinai fejegyseget