Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
A példa nem is tüzérség vagy valamilyen harckocsi típus bevezetése - mit tudom én, nem értek hozzá -, "csak" híradó. A troposzféra rádiórendszer, a kiépítése és rendszerbe állítása egy ütemben zajlott a VSZ-szel, kb. 20 évig tartott a kiképzésekkel együtt. Az MN legnagyobb híradó beruházása volt és a szovjet elvtársak sem adtak ingyen semmit, azon kívül csak az építőipart említve, az sem volt ingyen. Utoljára érkeztek a mobil tropo állomások. Ezekre az alap kiképzési idő hat hónap volt, a katona teljes hadrafoghatósága egy év. Öreg katonaként ezért nem kerültem tropo rádióra, mert akkor nekem már csak egy időszak, fél év állt volna rendelkezésemre, hogy elsajátítsam a megfelelő tudást.
Ezzel párhuzamosan zajlott a taliándörögdi űrtávközlési állomás építése. Még a '80-as évek elején is napi rendszerességgel jártak ki a sorállományú műszerész végzettségű katonák a szereléshez. A cikk szerint polgári célú volt, de valójában katonai volt, Moszkvával élő televíziós kapcsolatot tartott. Bezárta a Magyar Telekom, a valóságban viszont visszakerült a honvédség hatáskörébe. Ezt az is bizonyítja, hogy amikor engedélyt akartam kérni, azt hiszem tavalyelőtt egy látogatás megszervezésére a honvédséghez irányítottak. Az illetékes parancsnokság csak annyit válaszolt, hogy az objektum nem látogatható. És a szovjet elvtársak ezt sem adták ingyen. Minden kifizetést ütemeznie kellett a magyar költségvetésnek, hogy elkészüljön a beruházás, de lehetőleg minél előbb.
Kolléga, voltál te katona? Mert amit leírtam, azt csak egy volt sorállományú is tudta, tudja.
Nade, pont ez volt a kerdes. Ha valojaban ~2 ev elökeszüles elegendö lenne, ... akkor miert tart Magyarorszagon ~8-10-evig ... ugy ~2028-2030-ig? A hozzavalo teknyikat mar ~2 eve megrendeltek, 3-5 even belül megerkezik ... akkor mit csinalnak meg x even keresztül (talan adaptaljak a qkkereket az uj kihivasokra)? Illetve miert "csak" 2028-2030 tajekan keszülnek el vele?
Egész oldalas hirdetés a Nemzeti Sportban. 2020. 09. 04-én!
“A dédapáink sem adták föl. Nem térdeltek le, és nem kértek kegyelmet. Talpon maradtunk és kibírtuk.”
Nem mi bírtuk ki, ők bírták ki, persze csak aki nem halt bele abba a háborúba. "Talpon maradtak"...leszámítva azt a 660.000 halottat és 800.000 sebesültet.
"Aki nagy nyilvánosság előtt háborúra uszít, vagy egyébként háborús hírverést folytat, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésse…
Egy kis off kiegészítés: Tamás SzeleNa, szóval ez az Alapjogokért Központ a rendszer egyik nagyon érdekes laboratóriuma, ugyanis igazából senki sem tudja, hogy mivel foglalkoznak, valamiféle koordinációs szerv és elméleti-ideológiai műhely lehet. A vezetőjük, Szánthó Miklós vezeti a KESMA-t is, minden minisztériumban van valaki, aki az Alapjogokért Központban is valami tisztséget visel, és a múltkori, zsófiapusztai COVID-party (amin azért miniszteri szintű vendégek is voltak) az ő részben jutalombulijuk, részben csapatépítő tréningjük volt, több, mint száz meghívottal. Annak az volt az értelme, hogy mivel Tusványos elmaradt – és megjegyezném, mivel az egy valódi és nem politikai fesztivál, akárminek is mutassa be a magyar köztelevízió, ott Orbán nem fő műsorszám, nagyszínpadon, hanem egy mellékes, olyan kétezer fő előtt, tehát már régóta csak jobb híján mondja el ott a programbeszédeit, lehet, hogy ezek után abba is hagyja – a kormány félig fedett háttérintézménye, az Alapjogokért Központ a már korábban is létező Tranzit Fesztivált gyorsan átszervezte egy tisztán politikai Tusványos bétává. Az átszervezés sikerült, az összejövetel egyszerre lehetett utolsó eligazítás bevetés előtt, jutalombuli a gyors és sikeres munkáért és némi fejtágító.Aztán a pozitív tesztek után persze a Tranzit is elmaradt, Orbánban meg benne van még mindig a beszéde, amit sehol sem tudott elmondani.
Soha sem volt Human Wave harceljárás. A glubokajával indultak, csak Sztálin kivégzett majd mindenkit aki értette is hogyan kéne csinálni. Aztán megtanulták, és még finomítottak is rajta.
De hajrá legyél kedves megmutatni ezt a harc eljárást primer forrásban.
A nyugati vagy náci propaganda pfamlettek az ugye nehezen nevezhető primer forrásnak ;)
Nézd én olvastam Konev marshall emlékiratait, de semmi ilyesmire nem emlékszem benne.
Mondjuk elég régen volt de határozottan emlékszem hogy azt írta hogy semmilyen verseny nem volt, személyesen Sztálin döntötte el hogy ki fogja elfoglalni a várost.
Berci! Kell egy elhatározás: Stryker, Boxer Patria, akármi, nem a gyártól, az országtól, nem fegyver darabra, hanem rendszer zászlóalj, dandár szinten. Toborzás nem altisztire, NKE-re, hanem konkrétan zászlóaljra, dandárra. Nyelvtanfolyam egy év, 6 hónap. Képzés az adott országban 6 hónap. Éleslövészettel egybekötött rendszerbeállító gyakorlat lehetőleg multinacionális környezetben, a végén "ready" minősítés. Nem több mint 2 év.
Az elkövetkezö evtizedekben beke lesz. Lehet/kell ugyan "keszülni" ... de nagyobb csatarozasokra biztosan nem kerül sor. Ezt alapvetöen megakadalyozza az, hogy egy erösen "halosodott", globalizalt vilagban elünk ... (ha valaki belerug a masikba, akkor az neki is legalabb annyira faj ... erre manapsag rengeteg moccer letezik ... csatarozas nelkül is ...).
Tegnap felvetettem egy kerdest. Valasz nem jött ra. Ugyhogy barki megvalaszolhatja, aki tudja ... engem ugyanis erdekelne:
"miert kell Magyarorszagnak 8, esetleg 10 ev, esetleg 12 (2018-2030) ahhoz, hogy letrehozzon egy nehezdandart?? ".
Ugye ~30 kihagyott ev utan tovabbi ~8-10-12 ev "csuszas" (meg nem tudjuk pontosan mennyi lesz) nem keves ... esetleg mast lehetne elvarni ... a közben "elköltött" ~6000-8000 milliard Ft-ert (durvan ~10 evnyi katonai költsegvetese, ami ~25 milliard $ ... ami pedig varhatoan a többszöröse, mint pl. a paksi epitkezes ...).
"Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra ragyoghasson.
Adódjatok össze és készüljetek, minden nap készüljetek!"
Konkrétan a fotelharcosok mészárszékre küldenék a jövő fiataljait.
Nem kell ennek az országnak hadsereg, nem kell fegyver, mert itt mindig volt, van, lesz olyan elborult elme, aki a hatalmat megragadva háborúba, pusztulásba hajszolja az országot.
„Az Alapjogokért Központ budapesti székhelyű, 2013 óta működő jogi elemző- és kutatóintézet. A Központ a nemzeti identitás és szuverenitás, valamint a keresztény társadalmi hagyományok megőrzését tartja elsőrendű feladatának a 21. század felfokozott, a jog területére is kiható globalizációs és integrációs folyamatai, technológiai változásai közepette. Az intézet működésének emellett nem titkolt célja, hogy ellenpólust képezzen a napjainkban az élet számos területén túlburjánzó emberi jogi fundamentalizmussal és politikai korrektséggel szemben.”
"Semmilyen primer forrás nincs rá, valamelyik nyugati fotelhuszár találta ki"
Többek között Konyev marsall emlékirataira hivatkozva írják ezt a versenyeztetést nyugati, tehát ideológiai vonal követésére nem kötelezett történészek.
Hogy párthatározat erről nem született, attól még ez így történt.
Hogy végig hajtották volna az embereket Németországon, olyat nem írtam, felesleges cáfolni.
A kijelölt szektorok természetesen léteztek: Berlin külvárosáig. Sztálin onnan nyitva hagyta a kérdést azzal, hogy aki a végén kedvezőbb pozícióban lesz, az mehet rá a Reichstagra.
Ez volt a versenyeztetés és így jött össze a 350 ezres veszteség, amiből kb. 80 ezer volt a halott, a többi sebesült.
Amit egyébként -- ha kicsit komolyan akarod venni magad -- nem a teljes Vörös Hadsereg létszámához, hanem az ütközetben ténylegesen részt vevők számához. Berlin elfoglalásában kb. 1.1 millió szovjet katona vett részt, ennyien kapták meg az emlékérmet.
És Berlint a csata teljes időtartama alatt (amint a tüzérség lőtávoláságán belülre került) folyamatosan, rommá ágyúzták a szovjetek.
A latvanyos (~2018-as) megrendeles ... es a (varhatoan) ~2023-2025 körüli leszallitas eseten magyar vezetöi körökben ismeretes kell, hogy legyen, hogy a megrendelt portekat ki is kell fizetni ... akkor is, ha az nem 2 Ft-ba kerül.