Ha már felmerült a téli gumi vásárlás, akkor kérdeznék én is. 205/60R16 méretben milyet érdemes venni? Ebben a méretben mennyire jók az alsó vagy közép kategóriás gumik? Sajnos prémiumra nem fussa. A kocsi egy Suzuki SX4 S-Cross.
Téli gumi vásárlás előtt állok, 165/70 R13 79T méretben a Nokian WD4, vagy a Barum Polaris 5 éri meg jobban? Milyen tapasztalatotok van ezekről a gumikról?
Ez egy filléres méret, a prémiumok 20-30 százalékos felára a teljes szett esetén is csak pár ezer forint. Szerintem pont ebben a méretben nem érdemes Barumokban gondolkozni, pláne ha hosszabb távra terveztek.
Téli gumi vásárlás előtt állok, 165/70 R13 79T méretben a Nokian WD4, vagy a Barum Polaris 5 éri meg jobban? Milyen tapasztalatotok van ezekről a gumikról?
Gumik rövid időre kapott kocsin voltak, tehát előéletük nem ismert. Cserélve lettek, állítólag a gumis szerint kibírták volna télig, mondta a szerelő.
Békesség kedvéért lekerültek az autóról, mindenkinek jobb így, úgy érzem. Azért egy normálisan kopó abroncs nem így néz ki, ha meg előtte a határait próbálgatták, nem én akarok az lenni, akinél elfogy a tartalék.
Az autó egy BMW E60 535d teljesen sima gyári, nem Xdriveos.
A jelenlegi felnijeim:
elöl:
FELNIK: 8J x 18 ET 20 gumik: 245/40ZR/18
hátul:
FELNIK: 9J x 18 ET 32 gumik: 275/35ZR/18
BMW styling 166 M5 felnije, erre cserélném:
8,5J x 19 ET 12 9,5J x 19 ET 28
Azt tudom, hogy az M5 teljesen más kialakítású (kerékjárat, futómű stb.) és abban elfér ez a felni, de esetleg Én is tudnám-e problémamentesen használni (fog-e dörzsölni a kerékjáratban, futóműben)?
Az autóhoz a felni-gumi kalkulátor az alábbit ajánlja 19-es felni méretben
elöl: 8,5J x 19 ET 18 gumik 245/35ZR/19 hátul: 9,5J x 19 ET 32 gumik 275/30ZR/19
Furcsa, hogy a tavalyi teszteken a Vredestein simán verte pl a Conti AllSeasont és a legjobb volt a nedves teszteken. Most meg...
225-ös Quatrac Pro-m van és tavaly nyáron sok autópályázás és hegyi utak mellett sem úgy tapasztaltam, hogy problémái lennének. Télen sem. Idén nyáron nem kapott megfelelő terhelést de nem érzek semmi negatívot vele.
Ismerősnek adott egy 2014-es Ford Mondeo MK IV-es 2.0 TdCi 163 PowerShift Titanium-S Kombi gyárilag 18"-os kerekekkel. A kérdése az lenne, hogy téli gumiként fel lehet tenni rá a 16"-os felnit és a 215/55R16 méret kell rá? Esetleg a féktárcsák miatt lehet, hogy a 16-os nem megy fel rá?
Hát pont ez az... ha eleget mennék, akkor én is inkább kettőt tartanék. De ha két félét tartanék, akkor nem járnám le őket csak 8-10 év alatt. Az se volna jó. Amúgy már jó pár éve járok négy évszakossal, én még nem láttam különösebb hátrányát.
Gondolkoztam rajta, hogy legkozelebb legyen e 4 evszakos, de az autoval 8 felni jott, szoval okafogyotta valt.
De ahogy ezt nezem, boven 30+ darabja, nyariban meg egy tizessel olcsobb. A teli kisebb, tucatmeret 205/55R16, szoval minimalis rafizetessel mar lesz 2 komplett garnitura.
Nekünk volt ilyen Hankook gumival, azt mondták alapanyag probléma volt és méltányosságban kezelték az ügyet 4 éves autón (gyári szerelésű gumi volt, KIA).
Ez viszont kicsit másképp néz ki, itt én is arra szavazok hogy kavicsos vagy egyéb durva felület, mert nálunk ilyen nem benyomódások nem voltak, csak kitöredezett darabok.
2 hónapja van nekem is ilyen Quatrac Pro 225/45R17 a kocsin, eddig semmi rosszat nem tudok mondani, mondjuk még semmi extrém helyzetem (mondjuk elszámolt kanyartempó vagy élethalál vészfék, akármi) nem volt, de abszolút jól teszi a dolgát.
Ha nyáriként oké az már egyharmad siker. A leszerelő autómon Nexen n blue van két éve. Dicsérik sokan de nekem annyira nem tetszik. Körforgalmakban nyikorog mint a fene és a kormányzott kerekeken a külső széle elégerősen kopik. Mondjuk annyival szeretek befordulni amennyivel tudok kb...lehet ezt tolerálja kevésbé.
Sziasztok most ET49 es felni van az opel astra G men acélfelni, vennék egy màsik gumit ugyanaz a gumiméret de az ET szàm 45 nagy bajt okozok vele a futóműben vagy valamilyen módon az autómban? Köszönöm
Opel Grandland X-re keresek téli gumit (és felnit) - 215/65R17 van most az autón.
Az autót alapvetően hétvégén használjuk, részben városban, részben hosszabb vidéki utakra, évente kb 15 ekm-t fut - autópályán illetve télen sielni nem megyünk, és ha a hóhelyzet azt indokolja, akkor mellőzni tudjuk az autóhasználatot. Emiatt eredetileg négyévszakosban gondolkoztam, de mivel az autóhoz adott nyári gumik nagyon beváltak, ezért azok mellé téli gumit vennék inkább.
Szerintetek melyik márka az, ami a fenti felhasználási feltételek esetében beválhat - kopás nem szempont, a havas/jeges feltételek pedig kevésbé hangsúlyosak. Fontos, hogy ne legyen zajos gumi.