neked lehet hogy két óra. a kérdező már a fórumon töltött miatta kb két órát. még meg kell vegye, haza kell vigye, a régitől meg kell szabaduljon. és kell szerezzen szakit aki felteszi, azt otthon kell várja, stb.
ráadásul ha a 40 ezres 6 évet bír, a 80 ezrres meg 15öt, akkor melyik a drága?
Egy bojlercsere két óra, kevesebb, mint az évente - kétévente szükséges vízkőtelenítés és anódcsere, mert hiába bírna a tartály 15 évet, ha több benne a vízkő mint a víz. Feltéve persze hogy van a boltban alkatrész, mert egzotikus márkákhoz lehet egy tömítést se tudsz beszerezni.
Van egy elég régi WC-tartály, márkája sajnos nem ismert. A betöltő szelepet elzáró gumibak (?) sajnos nem tudott már ellenállni az időnek, így most nem tud lezárni rendesen.
Van ötlete valakinek arra, hogy ilyet hol lehetne szerezni illetve mivel/hogyan lehetne pótolni/cserélni? Ettől eltekintve rendesen működik, nem szívesen vennék egy komplett új tartályt emiatt.
Ez is egy vélemény, kérdés mennyi a valóság alapja ?
Nos nekem volt egy ősi hajdú, még horganyzott tartállyal. 50 literes bírta úgy 12 - 14 évig.
A következők :
Elekthermax -- pápai produktum 10 literes átfolyós/vagy lehet szabad kifolyásúnak is nevezni /
45 éve megy ,,, a tartálya vörösréz,
hajdú 120 literes horganyzott tartállyal 9 év alatt kilyukadt,
hajdú 120 literes , zománcos tartállyal 27 éve nyomja az ipart,
egy lesajnált olasz, 21 évig bírta,
jelenleg 2db. hajdú is megy 2 éve.
Aztán volt egy tót gyártmány, tátramat az aranyos, kihangsúlyozták , hogy réz a tartály. ennek ellenére 1 évet bírt, kilyukadt, majd csere újabb egy év... állítólag elektrokémiai korrózió, hagytam a fenébe.
Van még egy 5 literes hajdú, 5 literes --- átfolyós/szabad kifolyású 10 éve megy.. a tartály műanyag.
Ja majd elfelejtettem .Van egy igazi átfolyós ... felvesz 3 kW -ot , és csak 1 - 1,5 liter / perc a hozam. a mosogatáshoz untig elég, olyan 45 -50 fokos a víz, kb 10 - 12 éves lehet, 9 éve vettem ezt a lakást. na ennek nem tudom mennyi lesz a várható élettartama.
Az ötrétegü csönek van egy negatív tulajdonsága . Hömérséklettöl függöen összehúzódik és meghosszabbodik . Természetesen nem centimétereket . Viszont a két könyökre ezek a mozgások ellenirányúak. Nem bíznák abban a vízköben , hogy nem mozdulhat meg .
A most elhalálozott szerkezet kb.5-6 évet üzemelt.Víz elvételkor huppogott!Fóliából készülhetett.Belenéztem:felül tenyérnyi darabon van "elrohadva",továbbá több ponton az összehegesztések vonalában.Ezt a tipust azonnal kizártam a lehetséges jelöltek közül.;-(
A régi 120-as HAJDUk még a régiek?;-)A zománcozott bödön és a régi falvastagság meg van még?
Csak nem gondolod, hogy átszereltetem az egészet, addig amíg működik??? (ha nem fog működni, szólok neki)
((((egyébként /szerintem/ a környék egyik legjobb szerelője, 35 éve a szakmában, víz, gáz, távhő vonalon, örülök, hogy 2 napon belül kijött és ingyen megcsinálta
egyébként ő is fikázni szokta mások szereléseit, szakmai indokokkal alátámasztva))))
Köszönöm mindenkinek a segítséget, most már enyém a további döntés.
(Közben el is állt a csöpögés, bedagadt a vízkő, amint valaki volt szíves említeni)
olyat mint a régi már nem árulnak. amit meg most árulnak, azok között sok a különbség. van amihez lehet kapni minden alkatrészt, van amihez nem. van amin 3centi a szigetelés, van amin 6. van ami fél mm vasfóliából van, van ami rendes zománcozott lemezből.
Akkor rendes ember , ha nem kért ellenszolgáltatást és csak azt az anyagot építette be , amit a megrendelö megvásárolt és ami neki elfekvöben volt . :-) . Nálunk is így van . Megmondom a fiamnak , hogy mit vegyen , én meg beépítem . Most éppen 98 darab dugaljat és kapcsolót hozott . Holnap mehetek felszerelni .
Én csak laikus vagyok , de eleve ezek a könyökök jól leszükítik a keresztmetszetet , meg elég nagy a hidraulikus ellenállásuk is . A szakinak meg ugye ez több pénzt hoz a konyhára . :-)
Többféle tipusú présidom van többféle pofával. Egy próbát megér egy másik géppel, esetleg másik tipusú fejjel rápréselni, hátha eláll. Nekem egyszer bejött.
Végül úgy döntöttem hogy gázszerelővel kicseréltetem a gázszelepet, de mondtam neki hogy megvásárolom én a gázszelepet.
A képen látható, első és harmadik gázszelep között mi a különbség?
Ahogy írja is az 56 ezer forintoshoz van "Tartozékok: 2db "O" gyűrű tömítés, D6mm -es csőcsatlakozó, elektromos csatlakozó fedél", viszont a 39 ezer forintoshoz nincsen.