Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Kérdezni szeretném, hogy az alábbik képernyőfotók közól a felső képen (1. Kép) látható LCD-Kijelző sorkihagyási hiba az csak hőkontakthiba lehet, vagy pedig az LCD-Kijelző szalagvezetékének cseréjével is orvosoltatható-e a hiba??
A két kép nem Windows-Screenshot-tal készült (mert azzal nem látszana), hanem digitális fényképezőgéppel, mivel a hibát nem a Windows oprendszer hibája, hanem az LCD-Kijelző hibája okozza. Ezt abból tudom, hogy a kijelzőhiba a laptop kijelzőjének ki-be hajtogatására hajlamos megjelenni, és úgy lehet átmenetileg hosszabb időre "megszüntetni", ha a kihagyási sor magasságában (ami a két legalsó parancsikonsor magassága között végigfutó vékony, egy pixelsornyi fekete vagy fehér kihagyáscsíkban látszódik) az LCD-Kijelzőt annak két oldalsó keretszélénél a kihagyási sor magasságában a jobb és bal oldalon két-két ujjal óvatosan megnyomogatom a kijelzőt annak hátlapjához történő finom összenyomásával.
A hiba az 1.Képen látszódik, a 2. Képen nem látszódik mert átmenetileg "megszűnt". Laptop típusa: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile-H.
A hiba egyelőre még ritkán jelenik meg, de felveti a gyanút, hogy előbb utóbb kijelzőcserére lesz szükség... .
1. Kép: A hiba látszódása a két legalsó parancsikonsor között egy egysornyi vékony fekete kihagyási csík formájában.
2. Kép: A hiba átmeneti megszüntetése után a kihagyási csík nem látható, mert az átmenetileg eltűnt (de később előjöhet... !).
Igen, csak sajnos nem tudod, hogy az olvasó (kérdező) felkészültsége milyen. Nem is mindig lehet jól felmérni a kérdése alapján, sőt. És akkor elérkezünk gyorsan az 5 perc kontra 4 év problémához. Ezt is ismerjük jól a cégnél, hiszen külön oktatjuk a problémakezelés kapcsán a helyes kérdésfeltevési-válaszadási módot, felhasználói szintű hibakeresési stratégiát. Hamuba hintett szavak, az emberek megoldást akarnak a problémára, mielőbb. Jöjjön ki a hozzáértő és oldja meg, ők nem akarnak ezzel foglalkozni. A hibabejelentés meg leegyszerűsödik a "Nem működik"-re.
A fórumos dolgok kapcsán lehet, hogy igazad van, ez az én hülyeségem.
Igen, ez igaz. De ez országos probléma, hogy felelős beosztású emberek annyira felelősnek érzik magukat, hogy nem mernek döntést hozni. Ilyen lett a társadalom. Nem meri, mert nem tudja, mikor üt vissza rá a döntése.
Elhatározás dolga, hogy mit és mennyi ideig tárolok, igaz, van rá törvény is. Max a törvény erejéig érdemes tárolni, a többit nem fizeti meg senki.
Vissza térve, én nem a szakmai tudásodra értettem a beszűkülést, sőt, talán nem is ez a legjobb kifejezés arra amit nálad tapasztalok, inkább talán a munkaponti eltolódás lenne a jobb. Csak mert más topicban is ezt érzem felőled. Nem bántásnak szánom, csak elmondtam. Próbáld a másik emberbe beleképzelni magadat időnként. Máshogy beszélünk egy laikusal és máshogy egy kollégával. Hullámot kell váltani olykor.
Nekem mindig azt mondták, hogy úgy kell fogalmazni, hogy aki először hallja v olvassa, az is megértse.
Tendert kell írni, projektet csinálni, legyen sok értekezlet és egyeztetés, meg főleg pogácsa-kávé-víz és ezzel éveket lehet eltölteni. Nekem ez a csodálatos...
Ezt a minden adatra szükségünk van dolgot is jól ismerjük. Egyik helyszínen az adatbázis akkorára hízott, hogy egyszerűen a napi feladatok elvégzése, ügyfélkezelés témakörben lehetetlenül lassúvá válik. Hála égnek a berendezések működnek még ettől (=pénzt tudnak termelni), mert nem kebelezte be eléggé a hardvert az informatika :D , de a napi munkavégzés a kliensgépek előtt ülőknek rémálom. Évek óta szajkózzuk, hogy maximum 2 évnek kellene megmaradnia aktív adatbázisban, a pénzforgalmi részt kivéve az üzemi adatokra, statisztikákra semmi szükség, hiszen azokból már hetvenhétszer kinyertek minden aktuális értéket, elmentették PDF-ben, XLS-ben, azután ki is nyomtatták az irattárnak. A helyi IT vakarja a fejét, mert egyszerűen nem tud több erőforrást adni, a mi programozóink folyamatosan mondják, hogy sehol nem szokás ekkora adatbányát tologatni, miért nem szelektálunk, ami nem kell, kukába, ami kellhet, egy archív adatbányába, amihez ha tényleg néha hozzá kell férni, akkor lehet. Tudod, miért? Mert nincs egy felelős ember, aki ki merné mondani, hogy ezekre az adatokra nincs szükség éles rendszer alatt. Így aztán mindenki teszi szét a kezét, a rendszert hamarosan virtualizálni fogjuk, így bármilyen, ezt megelőző beruházás elképzelhetetlen.
És továbbra is sokallani fogja a javítás árát, mert valahol azt olvasta a BGA-ról, hogy azt lehet javítani fent a rezsóban is, de az újragolyózásról, illetve az ehhez szükséges hőmérsékleti karakterisztikáról, eszközparkról fogalma sincs-ami csak ahhoz kell, hogy a javítás ne két hónapot tartson, hanem sok évet. És akkor még a DLP mellé helyezett sörösdobozról elküldött képig nem is jutottunk el. :-D
Apropó, van elmaradásom. Reptérről elvileg lehet elhozni motyót. Az agyat még megoldjuk, kijelző nem baj, ha besárgult, ugye?
Ennek mondjuk sosem állítottam az ellenkezőjét, mindkét szakterület olyan, ahol a tanulás életfogytig tart. A nagy szakértelem kapcsán írtakkal egyetértünk, fogadd te is hasonló bókomat.
Tudod, mindig él a remény, amikor új beruházás körvonalazódik, hogy végre egy olyan társaság, akikkel lehet rendesen dolgozni, tudják is, hogy mit akarnak és meg is tudják azt fogalmazni, vagy a kérdéseinkre válaszolni, vagyis hatékony közreműködés kezdődik és nem csak a bizalmatlanság ködébe burkolt, lehetetlenül megfogalmazott, szakértő hiányától szenvedő kérdések záporoznak véget nem érő viszontválaszokkal, akkor csak legyintünk, hogy egy újabb csalódás, ahol lesz egy jó rendszer, meg egy, a működését megérteni sem akaró (ez nem feltétlenül emberi ok, a legtöbbször nyilván arról van szó, hogy ideje sincs rá, mert annyi feladat van a nyakába aggatva) vezetőség és helyi feladatokat oktatás ellenére ellátni képtelen karbantartás. Nagyon sok időt töltünk ezeknek az igényeknek megfeleléssel, mert úgy látszik, a sült galamb effektus nem akar változni, ezért próbálunk mi minél jobban szájakba rágni, minél előzékenyebben kérdéseket megfogalmazni (és éppen ezért a nulladik perctől van szakértői jelenlét részünkröl), alkalmazottat oktatni, mert hiszen mindenki jót akar a pénzszerzésen túl, mert hosszútávon szeretnénk megmaradni, de amikor az átadást követő első üzemelési tapasztalatok kapcsán előbukkannak az igények, amik az adott megvalósításban mondjuk termékpozícionálás okán nincsenek benne, akkor kezdődik a rossz szájíz, meg a teljesen értelmetlen levelezés megint a semmiről. Pedig nem zsákbamacskát árulunk, nagyon sok helyen megtekinthető a rendszerünk, lehet beszélni üzemeltetési tapasztalatokról, funkciókról, ha a színes-szagos prospektusok nem eléggé hitelesek, vagy körültekintőek.
Most éppen van egy nagyon ígéretes helyszínünk, ahol még nem jutottunk el a B stádiumig, egyelőre úgy tűnik, mindenki érti a másikat és meglepő módon olyan ütemterv van, ami tarthatónak tűnik. A levelezésbe bevont emberek ismerik a CC és a válasz mindenkinek lehetőséget, ami hatalmasat lendít a párbeszédeken és személyes egyeztetések hatékonyságán. Magic. :)
"Hát ez igaz, nagy kincs az olyan kolléga, aki minden hülyének úgy el tudgya magyarázni a problémákat, hogy azok azt higgyék, hogy értik...."
Én szégyellem magamat az informatikus kollégáid helyett is! Bár kétlem, hogy te informatikus lennél, ugyanis informatikus így nem gondolkodik! Alapvetően tévedésben vagy, amikor azt feltételezed, hogy aki nem informatikus az csak hülye lehet!
Jellemzően a marketingesekkel volt mindig a legtöbb probléma. Amikor azt kértem, írják össze az igényüket, csak néztek. Végül az volt a válaszuk, hogy minden adatra szükségük van. Persze, mert nem tudták megfogalmazni az igényüket. Mondtam, rendben, mennyivel szálltok be a fejlesztésbe? Mert az újabb 100 milla pluszba. Ja, pénzük az nincs... (De ez más téma.)