Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159919

Szerintem Berci ez az óhajod nem fog mostanában megvalósulni, sőt azt mondom, hogy ha tényleg átfegyverzik modern eszközökre, és nyugati vezetési struktúrára a Honvédséget, még kevesebb információ fog megjelenni. Szoktam nézegetni videókat külföldi hadseregek életéről., legyen az izraeli, orosz, amerikai, brit stb. de mindig azt veszem észre ezekben, hogy szép-látványos, hatásos, de sok dologról gondosan hallgatnak. Nálunk meg a katona gatyájába is belenéznének az érdeklődők. 

Előzmény: _Berci (159913)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159917

A most folyó Leopard harckocsi kiképzésről rakjál már be legalább egy hírt, amit a Honvédség valamelyik hivatalos fórumán találtál!

Előzmény: doncike (159910)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159915

Amúgy érdekes vagy, ha valaki nem dolgozik a szóban forgó tankokkal összefüggő helyen, akkor nem írhat biztos információkat róluk, mivel nem tud. Ha tudatlanul kész tényként írna valaki, de amúgy valótlanul, az lenne a helytelen. 

Előzmény: doncike (159911)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159914

Nos, mégiscsak visszanéztem addig, amikor bekapcsolódtam.

Idáig. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155500491&t=9098576

És a Magyar kormány FB videóját is megnéztem. Továbbra sem látok semmi kivetnivalót abban, hogy így mondják, így kommunikálják hogy szolgálatba álltak a harckocsik. Rögtön hozzátették hogy kiképzésre van ez a típus variáns. Ha már ennyire pontosak akarunk lenni, akkor valóban nem az hangzott el szó szerint, hogy kiképzési szolgálatba álltak. De ha egy kiképzési célra beszerzett és rendszeresített harckocsirol beszélünk (ezeket annak nevezik), akkor a szolgálatba állás ezt jelenti. 

Igazából akkor ha jól értelmezem, akkor te arról vitatkozol továbbra is, hogy mit jelent a szolgálatba állás. A vitával semmi baj, hajrá.

Előzmény: Tomsz85 (159912)
_Berci Creative Commons License 2020.08.10 -5 0 159913

A suttogas, mutogatas, ... a "mindent eltitkolunk, mert semmi nem szivarog6 ki ... ideje vegkepp lejart ...

Ugyanis tutyi-mutyi, titkolozas helyett ismeretesse valt, hogy az MH "masok pízét", adojat hasznalja es költi ... es ezert "idönkent be köll szamolni arrol, hogy milyen celbol fogy a della ...".

Előzmény: doncike (159910)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159912

Nem, most nincs kedvem, főleg mert olyat várnál el tőlem, amit nem tudok megtenni, ugyanis belső információt nem tudok ide írni, mert már leírtam hogy nem dolgozom a honvédségnél, egyébként sosem állítottam az ellenkezőjét. 

Ha itt illetékes hozzászólását várod, akkor el vagy tévedve. 

Előzmény: doncike (159911)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 -1 0 159911

"Az elején is azt állítottam, és most is az a véleményem, hogy azt simán lehet mondani, hogy kiképzési szolgálatba álltak, asszem ez a kifejezés hangzott el"

Nem, nem ez a kifejezés hangzott el.

"Érkezik a XXI. század technikája a Magyar Honvédséghez. Szolgálatba állt négy új Leopard harckocsi, az év végéig még nyolc érkezik"

Ez jelent meg a kormány FB-oldalán, júl. 24-én.

Így, múlt időben, befejezett tényként.

Innen futhatsz neki újból, ha van kedved.

Vagy írhatsz megint fél oldalt a semmitől, amiben semmit nem állítasz, semmit nem cáfolsz és különben is, te nem vagy illetékes és ott sem voltál.

Előzmény: Tomsz85 (159903)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 -1 0 159910

Két lehülyézés, meg a szokásos bennfentes semmitmondó okoskodás között itt van néhány "per pillanat folyó esemény", amit szerinted nem kötnek senki orrára.

https://www.facebook.com/magyarhonvedseg/posts/3442811915806171

https://www.facebook.com/magyarhonvedseg/posts/3434291789991517

https://www.facebook.com/magyarhonvedseg/posts/3433073506780012

https://www.facebook.com/magyarhonvedseg/posts/3432689413485088

https://www.facebook.com/magyarhonvedseg/posts/3430309103723119

Ezek mind a Magyar Honvédség hivatalos tájékoztatásai "per pillanat folyó eseményekről", kiképzési feladatokról.

Nyilvánosan, a Facebookon. És ez csak az utóbbi egy hét.

Te meg itt előadod megint, a nagy titkolózást, a semmire.

Rá kellene ébredned, hogy már nem az a világ van, amiben Kádár-rendszerben szocializálódtál.

Az a helyzet, hogy most már nem csak magadat égeted, hanem a Honvédséget is azzal, hogy ilyen együgyű ember egyenruhát hordhat.

Előzmény: Törölt nick (159901)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159909

Közvetlen kapcsolata csak annyi a honvédséggel, hogy hadseregbajnok lövész volt az interjúalany.

De érdekes történet, már 1989-ben megfilmesítették.

https://168ora.hu/itthon/balassagyarmat-tuszdrama-mesterlovesz-188763

jklmn Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159908

Kösz, rendes vagy a zöreghez.

Előzmény: Hiryu27 (159907)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159907

B-52 disliked this:))))

Előzmény: jklmn (159904)
jklmn Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159906
_Berci Creative Commons License 2020.08.10 -6 0 159905

Egy dandar hadrafoghatosagan nem azt ertem, hogy a katonak bele tudnak tancolni, meg ki tudnak tancolni belöle, leveszik az oldalarol a lapatot/k5elet, vagy visszacsavarozzak azt ... hanem inkabb azt, hogy "veszelyes környezetben" mennyire kepesek MASOKKAL integralt modon 1ütt  tevekenykedni. A "beszallunk/kiszallunk", itt-ott nyugis körülmenyek között lüvünk 1et ... az az altalanos iskolaja egy nehezdandarnak. Ha nemzetközi viszonylatban operativ modon müködik ... az pedig az "egyetem" ... illetve akkor tudja "celjat" ellatni. Egy nehezdandar minösitese egyedül az, hogy mennyire tudja harci feladatat ellatni (nem pedig az, hogy a katonak be tudnak-e szallni).

Pl. A dandar egy definialt feladatot lat el Esztorszagban (oda kell vonatozni, elötte berakodni, utana kirakodni ... esetleg egy felallast/poziciot összehozni, a megfelelö parancsnoksaggal fel kell venni a kapcsolatot ... es adott (haborusdi) eseteben löni is kellene nehanyat, meg vedekezni is kicsit ... lehetöleg "csapatszellem"-ben). Legalabb ennyi lenne a feladat ... nomeg a "többi" fegyvernemmel közben kapcsolattartas, szükseges informaciok kicserelese ...

Előzmény: doncike (159888)
jklmn Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159904

Nekem a bombázó attól bombázó, hogy nagyobb mint egy Mig 21-es két hajtóműve van és hátul valami faroklövész szorong valami szűk helyen.

Előzmény: NYUGDIJAS TROTY (159883)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159903

Nem. Én soha semmi olyat nem állítottam, hogy mi történt vagy mi nem történt a Leopardokkal. Most sem.  Nem is tudnék ilyet tenni, hisz nem dolgozom olyan helyen, hogy valós belső információm legyen (nemtudom van-e itt egyáltalán olyan, akinek van belső infoja).

Ugyanígy azt se állítottam hogy kamuznak vagy nem kamuznak a hírekben. Nemis tudom egyébként minek kell magyarázkodnom, elég világosan szoktam írni. 

Az elején is azt állítottam, és most is az a véleményem, hogy azt simán lehet mondani, hogy kiképzési szolgálatba álltak, asszem ez a kifejezés hangzott el, de most nem olvastam vissza, tehát ha úgy tetszik ezt kehet igaz hírnek venni. Ehhez írtam le, hogy mi az a képzés, azt tényleg nem fogom megismételni.  

Úgyhogy ugyanaz a véleményem, mint az elején volt, tehát semmit nem kellett belátnom, se utánanéznem, és nem azért, mert  nem tudok hibázni, de semmi olyan új információ, sem új érv itt nem került elő, amiért meg kellene a véleményem változtatni. 

Előzmény: doncike (159900)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 -2 0 159901

Doncike bármennyire is fáj ez neked, nem fogják az orrodra kötni a per pillanat folyó eseményeket. Nem vagy abban a körben. Meg miért is kellene, hogy mindenről tájékoztasson téged a Honvédség? Jó oka van annak, hogy elapadtak az információk a külvilág felé. Megszámlálhatatlan civil cég van a világban, aki szintén nem számol be a kivülállóknak a tevékenységéről, mégsem veszi senki zokon. Mantrázhatod a végtelenségig, hogy nem történik semmi a Leopardokkal, attól még szépen halad előre a folyamat a meghatározott módon. Ezzel csak azt éred el, hogy nevetség tárgya leszel.

Természetesen komolytalannak tartom mindkét felajánlott választási lehetőséget. 

Előzmény: doncike (159896)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 -1 1 159900

Oké, tehát te is arra jutottál, hogy magukkal az A4-esekkel semmi olyan nem történt, amire azt lehet mondani, hogy "szolgálatba álltak" volna.

Semmi baj nincs azzal, ha belátja valaki, hogy hibázott, netán utánanézett a dolgoknak kicsit.

"A kormány meg szokásához híven amit lehet abból propagandát csinál és feltupírozza."

Igen, pont ezt mondtam én is, amikor parasztvakításnak neveztem, hogy a semmire azt mondják, hogy "szolgálatba állt".

Ez az egész csak annyiból volt érdekes, mondhatni mellékszál volt, mert egy más témában hivatalos közleményt kért itt valaki bizonyítékként.

Erre írtam, hogy semmit nem ér a hivatalos közlemény, mert az A4-esekről is azt írták, hogy már "szolgálatba álltak".

Most meg ott tartunk, hogy szerinted is kamuznak.

Előzmény: Tomsz85 (159899)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159899

Én nem vagyok illetékes, így nyilatkozni sem tudok, ilyet ne várj tőlem, soha nem is írtam ilyet.  

Kötekedni sem kötekszem, ha te annak veszed, akkor annak veszed (a 2 hozzászólásodra együtt reagálok).

Ha elkezdték például a szerkezeti ismertetést, egy tanteremben és egy műhelyben, az nem valami látványos, kicsi az esélye hogy ahhoz kimenjenek riportot forgatni. 

Én nem gondolom túl ezt az egész dolgot. Azt se várom, hogy minden nap közvetítsen valamit a média róla. A folyamat elkezdődött, halad. A kormány meg szokásához híven amit lehet abból propagandát csinál és feltupírozza. Tudomásul kell venni, hogy egy hadsereg működése bürokratikus, sokkal bürokratikusabb, mint egy civil cég, pláne egy kisebb magán cégé. Erre egy példa a linkelt hozzászólásból: "A raktárakban jellemzően tárolás folyik, vagyis ezek még a küldő alakulat nevén maradnak, ez azért lényeges, mert ezek még ilyen formában elvileg az alakulathoz is visszarendelhetők." Tehát a selejtezés sem úgy megy, hogy reggel fölkelnek, eldöntik hogy ez nem kell, és délután meg le van adva a cucc a MÉH telepen. 

Előzmény: doncike (159897)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159898

"Nem, nem lehet akárhogy értelmezni."

Nem azt írtam, hogy "akárhogyan" lehet értelmezni -- csak szeretted volna, hogy ezt írjam, mert ezzel tudsz még egy kicsit kötekedni.

Azt írtam, hogy több szinten is lehet értelmezni.

Kiképzési eszköz -- hk század -- nehéz dandár.

Előzmény: Tomsz85 (159895)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 -1 0 159897

Miért, talán tanultak már rajtuk beszállni és kiszállni, amikor a kormány FB-oldalán azt közölte, hogy "szolgálatba álltak"?

Nem lehetne a sok mellébeszélés helyett valami ténnyel is előrukkolni végre?

Előzmény: Tomsz85 (159895)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 0 1 159896

Talán mert a valóságban nem történik semmi az A4-esekkel.

Ezt kellene:

- megértened és elfogadnod. vagy

- érdemben, tényekkel (és nem elméleti lehetőségekkel meg ábrándokkal) cáfolnod.

Melyiket választod?

Előzmény: Törölt nick (159894)
Tomsz85 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159895

Egy kifejezetten kiképzési célra szánt A4-es akár "szolgálatba állhat" azzal, hogy elkezdik rajta megtanulni, hogy kell ki- és beszállni.

Lényegében ezt írtam le én is, talán a múlt héten, kétszer is, elég hosszasan, csak nem teljesen katonai szabvány szerint. Örülök neki, ha pozitív irányba változott a véleményed.  Semmi baj nincs azzal, ha belátja valaki, hogy hibázott, netán utánanézett a dolgoknak kicsit.  

Amikor "szolgálatba áll", meg "rendszerbe áll" kifejezéseket használnak, azt több szinten is lehet értelmezni.

Nem, nem lehet akárhogy értelmezni. Erre van egy szaknyelv, definíciókkal. (Hjaa, ha Trizs77 még írna ide, megint gépelhetne rendesen! ....:) :) :): én nem tudom annyira a dolgokat)  Katonáéknál szabályzatok is vannak mellé, hogy mit minek lehet nevezni. 

Érdemes elolvasni a következő linken lévő hozzászólást, a közlekedési topikban, de Magyar Honvédséghez kapcsolódó, katonai járműves témájú, úgyhogy ON. Nem másolom be a teljes szöveget. Kicsit képed az az anyaggazdálkodás mikéntjéről az MH-ban.   

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155573577&t=9221740

A kép forrása: MH Bakony Harckiképző Központ facebook oldal.

https://www.facebook.com/harckikepzo/photos/a.510558562323938/3278935618819538/?type=3&theater 

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159894

Ha van fogalmad ezekről a folyamatokról, akkor miért ragaszkodsz ahhoz a hülyeséghez, hogy nem történik semmi  a harckocsikkal kapcsolatosan?

Előzmény: doncike (159892)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159893

Az egyik mondatodban azt írod, parasztvakítás a Leopardok szolgálatba állása, a következő írásodban meg szépen elővezeted, hogy szolgálatba állásnak lehet minősíteni azt is, ha a katonák megtanulnak ki-meg beszállni a járműbe.

Nem érzed az ellentmondást a két állításod között?

Előzmény: doncike (159889)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159892

Ezen csak te lepődsz meg, mert te élsz abban a képzelt világban, hogy aki nem húzott le évtizedeket a honvédség soraiban, annak fogalma sem lehet arról, mi folyik ott.

Előzmény: Törölt nick (159890)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159891

jav. ha bármit csinálnának velük

Előzmény: doncike (159889)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 0 0 159890

Na doncike csak letudod te szépen írni ha akarod, hogy mit is jelenthet a szolgálatba állás katonáéknál. 

doncike Creative Commons License 2020.08.10 -1 1 159889

"Ismételgeted, hogy a kiképző Leopardok szolgálatba állása csak parasztvakítás, de egy szóval sem írod le, milyen objektív okok miatt."

Leírtam, hogy ha bármit csinálnák velük, tele lenne vele a média.

De neked is lehetőséged lenne bármilyen "objektív" bizonyítékkal vagy érvvel alátámasztani, hogy mitől is álltak szolgálatba, konkrétan mi történik magukkal az eszközökkel.

Amíg ezt nem teszed, csak alaptalan agyalgás, amivel itt vagdalkozol.

Előzmény: Törölt nick (159887)
doncike Creative Commons License 2020.08.10 -1 0 159888

Amikor "szolgálatba áll", meg "rendszerbe áll" kifejezéseket használnak, azt több szinten is lehet értelmezni.

Egy kifejezetten kiképzési célra szánt A4-es akár "szolgálatba állhat" azzal, hogy elkezdik rajta megtanulni, hogy kell ki- és beszállni.

Az A7-esek egy része is szolgálatba álltnak lesz tekinthető, amikor lesz már mondjuk egy olyan század, ami önmagában már tud(na) harctéren tevékenykedni.

Aztán hogy a teljes dandár, az összes támogató és kiszolgáló egységgel meg más fegyvernemekkel (pl. légierő) együttműködve mikorra áll össze teljes harcértékűvé, az egy harmadik kérdés.

Ez utóbbi sikeressége már sokkal inkább azon múlik, hogy a magyar parancsnoki karban van-e ehhez kompetencia. Vannak-e még tisztek, akik részt vettek ekkora projektben, mire emlékeznek még abból; vagy ha nincsenek, akkor az újak kitől fogják megtanulni, hogyan kell ezt csinálni.

Előzmény: _Berci (159886)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.10 -1 0 159887

Doncike azért nem javítalak ki, mert egyenlőre nem írtál semmi katona-szakmai dolgot, csak ismételgeted a hülyeségeidet mint egy verkli. Ismételgeted, hogy a kiképző Leopardok szolgálatba állása csak parasztvakítás, de egy szóval sem írod le, milyen objektív okok miatt. Szerintem nem tudod szakismeret hiány miatt elképzelni sem, hogy mi történhet mostanában az új harckocsikat illetően. A szerkezettan mond neked valamit? Kéne olvasgatnod Benkő, Korom, vagy Szenes tábornok írásait, talán elkezdene derengeni valami. 

Joggal feltételezem, hogy közelében sem jártál a harckocsiknak, ennek ellenére nyilvánítasz véleményt erről a folyamatról, ezért ezt csak az alaptalan agyalgásnak minősítem.

Előzmény: doncike (159885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!