Való igaz, amit írsz, FL utáni 525-ben is maradtak a mágnesszelepes injektorok, az FL előttihez képest az FL-nél csak a Teilenr. változott néhány apró módosításokkal.
Bakker, mindenki angol nyelven tolódik "szakmai" területen. 10-ből 9 autón angolra van állítva a nyelv. Na én vagyok az, aki mindent, mindenhol németre állít. :) Német autó, tiszteljük meg, hogy saját nyelvén "beszélünk" hozzá.
A diagot is a legtöbben angolul csinálják, az az, amit németre állítottam kezdettől fogva. :)
Na ne vedd személyeskedésnek, nincs abban semmi, ki milyen nyelven tájékozódik a témában, csak megjegyeztem. :)
BMW e61 2004 3.0 D automata. Wandler csere lesz az autón, ezzel egybe kötve egy váltó olaj csere is. Kérdésem, így hogy a wandler is cserélve lesz így hány liter olaj megy bele?
Illetve olajnak Motul Atf VI -t néztem bele, mit gondoltok róla? Őszintén sokallom a gyári ZF olajért azt a pénzt, főleg hogy azt is valamelyik olaj beszállító gyártja, csak más a matrica.
Nem is bántottam volna, csak a kormolás miatt akartam megnézetni. Lehet hogy csak állítani kell rajtuk nem tudom. Ha az EGR vákuum csövét lehúzom akkor 2-300 km-ként regenerál. Ha rajta van akkor 40-50 km-ként.
Az 525d LCI-ben nem piezós van, hanem mágnesszelepes (M57D30U2). https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M57 - 2-es forrásanyag, de a cikk is említi. Szerelőm is megerősítette, aki szintén e60 tulaj és sokat csinál.
Sajnos helyesek a sejtéseid, a 231 lovas már piezo injektoros. Az 525-nél pedig 2007. márciusban, tehát a facelifttel együtt jelent meg a piezo injektor.
Tudomásom szerint már ezeket is újítják, de csak bizonyos helyeken. Ha muszáj felújítani, számba kell venni, az eredetit érdemes-e felújíttatni, vagy pedig inkább újat venni.
Ha nincs gond vele, jók az értékek, ne bántsd az injektorokat.
Szerintem fel lehet újítani. Már néhány helyen ilyen fajtát is vállalnak. Megkérdeznék néhány javítót és ők be tudják azonosítani a kocsit (injektort) néhány adata alapján megnézik milyen van neked és adnak rá tól-ig árajánlatot. A csúcs csere 35-40 körül volt 2 éve/db a bevizsgálás 5-6 körül/db plusz ki beszerelés, max. 300 ezer lehet most is az összes szerintem. Persze biztosan lesz akinek megjavították 5 ezer Ft-ból, azért nem szoktam írni mostanában ide.
Olyan kérdésem lenne, lehetséges hogy már facelift előtti E60/E61-ben piezo injektorok vannak? Mert eddig abban a hitben voltam hogy nekem mágnestekercses még aztán láttam egy videót (bimmergarázs injektor felújítás) és abban mondták hogy ha már a résolaj visszavezető fölfelé áll merőlegesen akkor az már piezo. Az enyémben ilyen van, de még facelift előtti az autó. Azt hittem ez csak az LCI-nél jött be. Eu4-es 2007.01 231 Le az autó és az injektor pedig ez, cikkszáma: 13537792721 Ha ez piezo akkor benéztem, mostanában akartam kiszedegetni és felújítani, de ezeket nem lehet ha a piezo kristállyal van gond. :( Az autón nem venni észre hogy rossz lenne, fordulatszám nem ingadozik, korrekciós értékek 1 egész alatt vannak bőven csak a kormolás miatt akartam felújítani őket. Arra megoldás lehet mondjuk ha csak állítani kell rajtuk esetleg csúcsot cserélni? Mert azt még talán tudják mivel mechanikai alkatrész.
Ha van emelőd, meg türelmed és szerszámaid ki szedni a kereket, dobbetétet illetve a csomagtér belét, akkor megoldható könnyen. Nyomást el tudod engedni a kompresszor relénél finoman, vagy gépről. Külön színnel van jelölve a jobb és a bal oldal. YouTubeon van videó is a műveletről.
Én eddig ATE márkájú tárcsákat, betéteket szereltem be, egyikkel sem volt semmi gond.
Az egyik 7-es Passatba TRW ment, arra sem panaszkodik a tulaj.
Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy ezek a márkák jobbak, mint a gyári. A gyári mindig gyári marad.
Nem olyan régen, az egyik német fórumon láttam egy képet, amint egymás mellé tettek egy gyári és egy utángyári (nem tudom a gyártóját) féktárcsákat. Jól látszódott, a gyáriban sokkal több anyag van, kisebb a két oldal közötti hűtőborda felület.
szar - nem szar, nem tudom. Tény, hogy nekem is csak a gyári jött be, bár nehezemre esik elfogadni. Soha nem volt egyik autómon sem gyári tárcsa, mégsem volt egyikkel sem bajom. Nem vagyok ez a "csakagyári" típus, de valahogy ebből úgy néz ki tényleg az a biztos.
TRW, NK, ATE, Jurid, Febi, fékfolyadékból Motul, Castrol, Valvoline stb. nagyjából mindegyikben ugyanaz a lötty van, ami fontos, hogy mindenképpen dot 4, vagy felette legyen de ez gondolom logikus.
Azt elfelejtettem írni, hogy azért kérdeztem az imént ezt, mert kompletten meghalt a jobb hátsóm. Semmi nem világít, test hiba miatt. A 4 vezetékes csatlakozó korrodált és elrohadt teljesen a pin amire a test megy. Nem tudom lehet-e kapni ilyen panelt, csatlakozókat vagy csak bontott lámpa lenne a megoldás. Néztem sima halogént kb. 15 ezerért adják bontottan (1 db) az LCI jóval drágább kb 70 ezer ( a pár). Ha nagy macera átkábelezni LCI-re akkor hagyom inkább.
Érdeklődnék, akinek van benne tapasztalata, hogy normál halogén E61 lámpát LCI-re átalakítani mennyire bonyolult? Leginkább a kábelezése, kell-e kódolni stb.. érdekelne. Fizikailag a lámpákat kicserélni nem gond nyílván.
Elnézést, de nekem túl olcsónak tűnik ha csak ennyi baja van. Természetesen ha ezen kívül klappol minden más akkor persze hogy jó ár. De azért nekem továbbra is gyanús. Én sokat keresgéltem és 2 millió alatt nem találtam olyat amire azt mondhattam: elfogadható és itt most nem az van hogy nekem nagyok az igényeim meg kényes vagyok, egyszerűen annyi a lelakott f*skupac hogy nem hiszed el. Kereskedésekben csak az volt, vagy tekert km-es. Magánszemélynél találtam egy olyat amire azt mondtam ez oké, 1 éve van meg 2.6-ért vettem eddig 100 ezer ft-ot költöttem rá fillérre pontosan. Persze most már megint kéne, de olyan úgyse lesz hogy nem kell. Azt mondom az eddig ráköltött összeg 300 ezer km felett nem gáz. De azért nem kellett többet mert jó tulaja volt és vigyázott rá, mindent kicserélt ő is amit kellett. Mindenesetre nézesd meg azért az autót mielőtt megveszed egy olyan helyen ahol értenek is hozzá netalán bízol bennük. Én az Xdrive-ot eleve kizártam..osztómű, váltó állapota milyen lehet (?) volt-e olaj cserélve bennük (?) ha igen milyen időközönként, tudja-e igazolni...stb. Ilyenekre menj rá és akkor még a motort, a kormányművet, a futóművet, gumikat, fékeket, elektronikát nem említettem. Tele vannak szórva ezek az autók modulokkal, az asszony E87-ben fele ennyi nincs mint az E61-ben. Nem lebeszélni akarlak Isten ments, csak azt akarom mondani, hogy legyél körültekintő! :) Sok szerencsét!