Jelen pillanatban a SRB-BG határwebcam zero forgalmat mutat.Megpróbáltam felkutatni egy webcam lehetőséget a kulatai határon,de nem sikerült.Aki nálam fejletebb az informatikában sikerült-e találni egy webcam alkalmazást a kulatai határról?
Oké.Úgy vagyok vele hogy még egy hónap,addig kár rajta agyalni.Hát a repülős utazásról is hallottam érdekes dolgokat.Ausztriából induló turisták 5órát várakoztak a tűzőnapon Görögországba,hogy mi volt az ok azt nem tudom,egy finn csoporttal is volt valami gubanc.Szóval most ott is készülni kell arra hogy nem lesz zökkenőmentes az út.
Mint már jeleztem én idén repülök(ha sikerül) de napokon belül megy családtag(Nisben megalszanak) Szártira és ha valami érdemleges van azt természetesen közlöm itt. Az alternatív útvonalakat meg kitaglaljuk ha lesz rájuk szükség.
Én mindenképpen szeretném majd a tanácsodat kérni az utazással kapcsolatban.Most még nincs sok értelme mert mint látjuk napról napra változnak a dolgok,mi meg Augusztus 6.-án indulunk. Ha visszaállna a régi rend akkor sima ügy(erre kevés az esély jelenleg),de ha alternatív útvonalat kell keresni akkor mindenképpen megkérdeznélek mi és hogy lenne a legjobb,mit javasolnál.
Ha megfogadod a tanácsot és nem Bitola felé mész akkor is tudni kéne 1-2 dolgot, hogy a segítségedre tudjon lenni aki akar.(Pl. én) Hol szeretnéd elhagyni hazánkat? Hová mennél Görögországban. Ha ezeket közzé teszed, pontos számokat fogsz kapni.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem:ha Bitola felé mennék Görögországba,akkor mennyit kellene várakozni,hogy át tudjam lépni a határt? Milyen autópálya díjak vannak Szerbiában (Macedóniában) Bulgáriában és Görögországban? Mert minden fórumon más és más van fenn.Előre is köszönöm a válaszotokat!
- a románokat kiszedik tesztelésre (úgy tudom mindenkit),
- másoknál csak szúrópróbaszerű a tesztelés.
A románok kitüntetett helyzetét magyarázhatja a hétvégi botrány (alkotmányellenes a karanténba zárása a Covid gyanus embereknek), meg egyébként is elég magas még náluk a fertőzöttségi mutató (lehet ők lesznek a következő a sorban????).
Elég nagy öngól lenne ez a görög turizmusnak (bár azt hiszem az egészség fontosabb ennél).
Az utolsó oldalon a "Family member" és az egyéb személyek rovatok csak azért vannak, hogy tudják, kikkel utazol együtt (ha akarod megadod, ha nem akkor nem).
Ettől függetlenül, ahogy a követség is mondta, mindenkinek ki kell tölteni (talán a 2 évesnél fiatalabb gyerekeknek nem, de ez nem biztos).
Szerintem az a legtisztább ha mindenkinek töltesz egyet külön.Abból baj nem lehet.Egyébként valahol olvastam hogy hány éves korig lehet ugyanazon a lapon feltüntetni.Pontos számra nem emlékszem,annyi maradt meg hogy a 13 éves lányomnak már biztos hogy külön kell.
Kitoltottem a plf-et, de nem teljesen vilagos a csaladtagoknal, hogy az elettars/hazastars mehet-e ugyanarra a plf-re. A family membernel van egy olyan kitetel, hogy "only add age if under 18". Most ez azt akarja jelenteni, amit angolul jelent, hogy az eletkort csak 18 ev alatt kell megadni, vagy amit a jozan esz diktalna, hogy csak 18 ev alattiakat lehet itt megadni? En siman beirtam ide a paromat a megfelelo eletkorral, meg a gyereket is.
Korábban bolgár rendőrök terelték egy sorba az autókat (mentő, tűzoltó szabad mozgását biztosítandó gondolom).
Most írta valaki Face-n, hogy 4 óra várakozás után egyszer csak megindult a sor és pillanatok alatt átjutottak. Sok szerb van még, akiket mind kiszednek tesztelésre (másokat is tesztelnek, magyarokat is, de nem olyan számban, mint őket).
Gondolom ezeket még átengedik, de aki délután ér oda a szerbek közül, azt már visszafordítják.
Az jó, valaki feltett egy ma reggeli képet, megint böszme hosszú a sor. Csak azt nem értem hogy a kép alapján csak az egyik sávban áll mindenki, a másik meg üres.
Esetleg a csalódott, Görögországból eltanácsolt, szabit kivett szerbek is dönthetnek úgy, hogy akkor legyen a bolgár tengerpart. Hazavonuló törökök. Van éppen lehetőség.
Ó, így már lehet más a leányzó fekvése, mert a szombat az tényleg halál nap.
Bár a görögök egy időre jelentősen csökkentették a turisták számát (a szerb beutazás tiltására gondolok). Persze maradt elég bolgár, román, magyar, aki épp akkor akar majd menni.
Ku...GPS bevitt Pernik közepébe, aztán egy szép virágos, szobros tér előtt, ahol balra, vagy jobbra lehetett fordulni, közölte, hogy "Menj egyenesen 500 métert!". Ja, be a szobor parkba. Lett is volna riadalom a banyusok közt.
No, meg nem is volt igazán kitáblázva az út, sokat kellett kérdezősködni. (Szerbia felől valószínűleg egyszerűbb, mert a "Szófia" tábla csak jobban követhető, mint az egyre kisebb bolgár falvakat jelző feliratok).
Lehet ezért éreztem hosszúnak.
Ahogy most a kamerákon elnézem a szerb-bolgár határt, nem túl nagy ott a forgalom (egy-egy naptól eltekintve), de én még akkor is inkább arra mennék, mint a hegyeken keresztül.
Kb. egy órával több Leskovacból visszamenni a nagy határra mint lemenni a kicsihez és 150km.(másik útvonalon 120km.) a távolság. Strezimizovci meg 70-100 km. oda(útvonaltól függően) és biztos a gyors átlépés. Nincs a Dragoman-Szófia közti pöcsölés, no meg Perniknél azért kicsit közelebb van Kulatához amikor felér a pályára. Éjjel tényleg lassú lehetett, de ők úgy olvastam megszállnak Leskovacban és úgy gondolom reggel(világosban) indulnak útra! Ugye pénteken indulnak, megérkeznek és szombaton lenne a határátlépés. Sanszos, hogy nem fél órás lesz a várakozás a nagy határon!