Melyik mosó-szárítógépet érdemes mostanában megvenni a low-end kategóriából? Pénz kevés van rá, max 170 ezer. Nagyon szemezek LG-vel, vagy Elektrolux-szal.
Nem minden igaz mert ez tutira nem az. Felületes rápillantással torX-nak tűnt.....
Talán áll ki belőle annyi amit a vízpumpafogó megfog.
Mondjuk ha te nem tudsz célszerszámos csavarfejről akkor valószínűleg nincs is. Csak ha nem bírok vele az itthoni szerszámokkal (torX, imbusz van) akkor kőccsön kell kérni valahol megfelelőt. Úgyis kell valamit fabrikálni a csapágyházak ki-be csavarásához is, az célszerszámosnak tűnik.
Hááát, nem biztos, hogy ennyire bele akarok merülni. Meg az esztergályos most nem elérhető vagy 2 hétig.
Megkérdeztem a csapágyboltban elvileg tudnak hozni utángagyit párban 10E körül, asszem ennyit azért megszavazok rá.
Tegnap este levettem az oldalát, gondoltam csak megnézem pontosan milyen az a csapágyház. De olyan mint a fotón, a számok is stimmelnek. Viszont mindkét oldalon tökszáraz minden, külső gyűrűk a helyükön, a barna izének ami meg szokott ilyenkor jelenni egyelőre nyoma sincs, kézzel forgatva a szíjtárcsát nem érezni rágást vagy ilyesmit. Most vagy becsapott a fülem (ez még nem fordult elő) vagy még korai fázisban jár a dolog. Mindegy, csak kicserélem.
Egyetlen gyanúsnak mondható dolgot láttam: a burkolatlemezen ellipszis alakú fekete elszíneződés van, ez vagy normális vagy silány a laposszíj ami rajta van, érdekes, hogy a motoron ~8 pk-snak látszó szíjtárcsa van a nagy szíjtárcsa meg 4 pk-s.
Baxa meg, elfelejtettem jobban megnézni a szíjtárcsát felfogó csavart, ha nem torX vagy imbusz akkor rábasztam, olyan fura feje volt neki, de aztán elfelejtettem jobban ránézni, pedig forgattam a szíjtárcsát, hogy a küllőktől jobban belássak.
Őszintén szólva nem jegyezgetem, hogy melyik melyik, ami kell, azt veszem le a polcról... van mindegyik fajta, ami elfogy abból veszek... A csapágy 6203, az egyik fele recézett - az van beöntve a műanyagba, és ott kapaszkodik a nyüves...
És igen, egyforma a két oldal, szemből jobb a hajtott.
A fotókról nem tudom eldönteni, ki lehet ebben a csapágyat cserélni, illetve a tömítéseket általános alkatrészként be lehet szerezni? (Az egyik szabvány szimmeringnek a másik meg közönséges O-gyűrűnek TŰNIK a fotókról.)
Ennyit biztos nem fogok érte adni, pláne, ha mind a két oldalt cserélni kell. Akkor inkább mégis kihajítom.
Sziasztok, én is szeretnék egy kis segítséget kérni. A régebben már említett AEG felültöltős elkezdett újféle hangokat adni. A segédszivattyút már megszoktam, most viszont normál mosáskor, elsősorban akkor, amikor a dob megáll, egy fura hang hallatszik, mintha tompán pendülne, kondulna valami. Nem tudom jobban leírni, de itt hallatszik az elején, aztán kb. 7 másodpercnél, és a végén is. https://drive.google.com/file/d/1YyXFhcOBwKpN_oYCQ_FSHjF0jgB-7rbo/view?usp=sharing
Valószínűleg a motor szivárgóárama miatt áll le szünetre a gép. Egy alapos motortakarítás, kefeellenőrzés szokott rajta segíteni. Szigetelésvizsgálat sem árt...
Igen, ilyen érintő kijelzős. Én is attól tartok, hogy valami elektronikai hiba, és pont ettől tartok, hogy nagyon drága lenne a javítás. És nekem biztosítás sincs rá.
Ez is az érintőgombos változat? Nekem ezt garanciaidőn túl egy hónappal kezdte csinálni, mindig akkor, amikor az első centrifugálást elindította. Panelhibát mondott rá a szerelő, de annak akkora költsége volt, hogy a biztosító nem fizette (garanciahosszabbítós biztosítás) és visszaadták az árát. Olyan volt, mintha a láthatatlan ember menet közben nyomkodta volna a gombot.
Mostanában az Electrolux EWT1376HLW felültöltős mosógépünk mosás közben 25-27 perc környékén a mosási fázisban megáll és villog a start/stop gomb. Utána ha elindítjuk végigmegy rendesen. Mi lehet az oka? Nem ír semmi hibaüzenetet, nem is sípod, egyszerűen, mintha megnyomtuk volna a pause gombot.