Keresés

Részletes keresés

czimbi Creative Commons License 1999.07.20 0 0 310
Jól szólál Seamus!
Czimbi
Seamus Creative Commons License 1999.07.20 0 0 309
Akkor jo szorakozast. Ezt a bocsanatkerest pedig nem kell tulzasba vinni. Engem annak idejen mar BBF sem hatott meg kulonosebben, semmi kulonoset nem latok abban amit te irsz. Nem szolnek, ha az elmult nehany nap termeset nem ez uralna (marmint az elnezesek kerese es az azokra valo reagalas).
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.20 0 0 308
Szasztok!
Nem bántottál, dehogy, egyáltalán. Csak egy párszor kissé mintha "nehezményezted" volna, hogy kissé pesszimistán álltam hozzá a dolgokhoz, és most ismét ez történt.
Különben láttad a ":-)"-t a mondat végén, ugye?
Sziasztok, mindenkinek minden jót, kellemes nyaralást (borvizet, csíki sört, és minden mást :-), én is lassan eltünök. Úgy néz ki, hogy elég hosszú útra megyek odahaza, érintve nem igazán "járt" utakat is. Majd beszámolok röviden aug. közepén.
Minden jót!
lalcus Creative Commons License 1999.07.20 0 0 307
Sziasztok
Sajnos amiket irtatok, azokat a felelmeket en is erzem. Nem igazan mennek a dolgok Ro.-ban. Az utobbi latogatasaim alapjan egyre pesszimistabban erzek en is.
Tusvanyos eddig is volt, az igaz, de most van mellette egy erdelyi autonomia gondolat, ami eddig is tobbszor kicsapta a biztositekot a roman mediakban.
Plane ha meg rajatszanak....
Lalcus
rocher Creative Commons License 1999.07.20 0 0 306
Halihó mindenkinek!
Nem mentem szabadságra, csak baromi sok a meló, majd aug.1-én. Elég elkeseritő (nincs hosszú i-m), én 10 évvel ezelőtt tudtam, hogy úgyse fog semmi változni. Kincsesváros, bántottalak én? Czimbi a topicgazda, én is csak vendég vagyok.
Ha van valakinek útinfója Csengersima irányba, SOS irjatok. Család szombaton utazik autóval arra.
Üdv:petra
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.19 0 0 305
Szevasztok!

Petra, ne haragudj, hogy ismét akkor kottyantok bele a fórumba, amikor "keményebb" a téma (mintha "mélyvízben" volnánk :-)
Czimbi, Seamus de mennyire igazatok van.
Én nem a szekus-lebukásért, vagy a temesvári tábornokok miatt aggodom, hanem azok miatt, akiknél szóba sem jön a lebukás, vagy a bebörtönzés. Legfőképpen a választások miatt, nem tudom elképzelni, hogy mi lehetne az, ami a PDSR hatalomrakerülését megakadályozhatná. Nem is az ők személyük a baj, hanem az a káros ideológia, aminek táptalajt adnak (és a mostani kormánykoalíció is táptalajt adott...) - a szélsőségesség, ami SAJNOS már csak egyetlen iránya lehet: mi, magyarok. A "buta" emberek fejétől félek, mert ugyebár a kiképzés régóta tart. Előkészítette Csau szigorúan vezérelt módon, hatékonysága talán nem volt az igazi. Erre jött a "szabadság" - kérdem én mely témakör nyert a legnagyobb teret az elmúlt években a médiában, a közéletben:
- a régi korrupció leleplezése, esetleg megbüntetése? :-)
- a volt szekusok leleplezése? :-O
- az Európai szellem terjesztése??
- ...????
= a SOVINZMUS :-(((
És ennek 10 éve + Csau évei. És ehhez hozzáteszem az elkövetkező MINIMUM 4 évet (minimum=mert jó propagandisták, nem mint a mostaniak - és szerintem, ez sajnos elég az ismételt győzelemhez). Ha összeadom jó kis summa jön ki, és ez folytonos néphülyítés... Hány generáció nő fel ez idő alatt, és milyen szellemben????
Bár csak ne lenne igazam - de attól félek a legjobban, ami a PDSR után jön...

Végezetül:
Úgy érzem, hogy Románia mostani vezetősége hatalmas lehetőséget szalasztott el népe számára (és közvetve a magyarság számára - nekünk a kritikus, nem nekik). Ha ezektől nem várhattuk el a "kitörést" a kultúra, a fejlődés, a józan ész felé, AKKOR KITŐL ??? Erre fel, nem hogy harcoltak volna az ellenzék ellen, hanem "ügyetlenségükkel" direkt előkészítik a talajt nekik.
Majd csak lesz valahogy, azért mi sem vagyunk vajból...

Seamus Creative Commons License 1999.07.19 0 0 304
Nem olyan veszes ez a dolog, kb 10 eve zajlik, jopar nyaramat en is raszantam 6-7 eve, OV tavaly is volt es tuleltuk (nem volt nagyon durva visszhangja amennyire emlekszem).

Ami a jovot illeti Czimbi, az nagyon siralmas, kezdem ketleni h megerem h Romania civilizalt orszagga valjek (29 vagyok). Valami tragikomikus borzadaly ami ott van, lecsukjak a ket temesvari tabornokot (talan 15 evre) most, ugyanakkor a PDSR mar nagyon keszul arra h milyen rendet vag, ha ujra hatalomra kerul. Az ugynevezett magyar valasztas utani tisztogatas nagyon jambor lesz ahhoz kepest amire itt szamithatunk.

Előzmény: lalcus (303)
lalcus Creative Commons License 1999.07.19 0 0 303
Szia Czimbi
a reggel megint visszajottem, a Kiralyhago (a nagyvaradi oldalon a suppedesek megvannak) jarhato, letisztitottak a sarat, tokeletes ut Banffyhunyadig. Mint irtam csak Tordatol pocsek az ut.

A szekusugy lecsengoben, habar most Tusvanyoson (Tusnad-Balvanyos) van nagy buli, Fidesz altal erosen szponzoralt ifjusagi osszekoccanas, mindenfele rmdsz meg egyeb funkcionariusok, miniszterek jelennek meg, sot meg Orbanviki is odalatogat. Na annak lesz majd utoszele, lasd erdelyi szeparatizmus......
Lalcus

czimbi Creative Commons License 1999.07.19 0 0 302
Helló Seamus és Mindenki!

Úgy látom, hogy mindannyiotok a szabadság mellett döntött, csak én ragadtam a billentyűk mellé; ez még egy jó ideig így is lesz sajna, de eljön az én időm is!! Leiszom a csomafalvi borvízkutat első megközelítésre, az tuti! Hogy utána melyik sör köv., azt majd a helyszínen eldöntöm! Na, elég volt az álmodozásból; van valami friss hír a Királyhágón vezető útról, hát írjátok meg; állítólag az esőzések elmosták egy részét; ami azt illeti a nagyváradi oldalon már a tavaly megrepedt és megsüllyedt az út; az olaszok sem tudnak utat építeni?!

Más:szépen dagad a lebukott titkosszolgálati autó ügye otthon; bemajréztak a szélsőséges román pártok emberei és már megint kezdik szítani a magyarellenes hangulatot; csak lassan már úgy látszik, hogy az utca embere nem annyira fogékony erre a témára, mint '91-ben; mi lesz otthon, emberek, ezek a balkáni despotiszta, fanarióta majmok teljesen holtvágányra állítják az országot!
Az sem volt semmi, hogy a balkáni háború alatt nem akartak a menekültek Romániába "menekülni"! Szóval aggódom Erdélyért...

Czimbi

Előzmény: Seamus (301)
Seamus Creative Commons License 1999.07.15 0 0 301
A homorodi taborban rengeteg idot toltottem gyerek- es fiatalkoromban, tuti h megtalalom a helyet, ha eljutok a tabor bejarataig:-)
Előzmény: lalcus (300)
lalcus Creative Commons License 1999.07.14 0 0 300
Sziasztok
Tehat a pontos hely (hej!): Homorodnal a volt pionirtabornal van egy foldut lefele a volgy fele (eppen csak elhagyod a borvizforrasokat Csikbol jove) es elindulsz ezen a kis folduton lefele, villak, kishazak jobbrol balrol, a patak jobbkez fele esik. Mesz-mesz ezen az uton ugy 2 kilometenyit. Ahol az ut a patakot keresztezi egy hid!!! segitsegevel, ott lassitsatok, menjetek at a hidon, jobbra az elso hazban vagyunk. Egy szurke magyarrendszamu Daihatsu lesz ott. No es ott dudaljatok, ez neked Seamus kicsit nehezebb lesz ha nem autoval josz. Mivel az idotok limitalva vagyon, ezert tegyuk delutanra eme osszeroffenest, mondjuk 3 oratol. Barki gyohet, szeretettel varjuk. Esetleg valami egyeb programot is kitalalhattok: furdes (egy kis uszomedence is van), flekken-szalonnasutes, romi, szopoker, szamhaboru, stb.
Lalcus
Seamus Creative Commons License 1999.07.13 0 0 299
Ha barkit erdekelnek a Dingle felszigeti elmenyeim, a Kultura forumban, "Nyugat magyarjai - AZ IREK" topikban vannak leirva.
rocher Creative Commons License 1999.07.13 0 0 298
Velkám, majd megbeszéljük a nyári, augusztusi talit. Egyelőre még dolgozom, leghamarabb aug.- után lehet indulni, aztán , hogy mi lesz, az az időjárás és egyéb 100 tényező függvénye.
petra
Előzmény: Seamus (297)
Seamus Creative Commons License 1999.07.13 0 0 297
Sziasztok,

Megégve bár de törve nem, újra itt a vártán:-) Elkaptam az egy hetes nyár utolsó három napját.

Ez a Homoród nem rossz ötlet. De nekem is max pár óra fér bele inkább vasárnap. És csak otthon fog kiderülni h tényleg el tudok-e menni. Autót valószínűleg nem tudok szerezni, ez gond, mert a Szereda-Udvarhely buszjáratok elég lassúak és ritkán vannak.

Ami a viszkist illeti, én eddig csak a viszkis topikot olvastam, de ott alig lett említve h székely a legény.

rocher Creative Commons License 1999.07.13 0 0 296
Én nagyon szívesen mennék, szeretem Homoródot, csak sajna kismillió családi programok vannak. Nálunk a 3 hét "otthon", az nem pihenés, hanem jópofizás. De előbb-utóbb vége lesz. Fellázadok, mint Csipike.
Max. egy 3-4 órás talira tudunk elszabadulni.
Üdv: petra
Előzmény: lalcus (295)
lalcus Creative Commons License 1999.07.13 0 0 295
Én már szervezem a taliexclusivat Csíkban, valamikor aug.3-10 között,
Seamussal fogok találkozni, ha összejön

Hat ekkor en is a kozelben leszek, sot szivesen felajanlom a helyet is mondjuk augusztus 7-re szombatra (es vasarnapra), ha elfogadjatok: Homorodon (Csiktol 30km), egy hazikot berlunk, lehetseges programok: szalonnasutes, borvizivas, csiki sortura, meg barmi ami eszetekbe jut, a haziko jol leirhato helyen van, konnyen megtalalnatok. Minimum 4 gyerek is lesz, tehat csaladostol gyertek.
Ki jonne? Kit erdekel?
Lalcus

Előzmény: rocher (276)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.12 0 0 294
Czimbi!
Teljesen egyetértek veled. De mennyire igazad van (szerintem). Az a tény, hogy nagyobb propagandát csinál magának, mint hokizással (vagy mások a tudománnyal, jó eredményekkel, folyatathatnám, ...) az már az emberi faj természetén múlik (az újságok azt írják, amit az olvasok olvasnak, mondhatni az írják , amit az olvasók olvasni akarnak-ez az üzlet).

Hogy töményebb legyek:
Ha a napokban megkérdeznék az utca emberét: "Mit tudnak mondani(hányan ismerik) Sütő Andrásról és mit Ambrusról?" Kiváncsi volnék a válaszok arányára.

Persze aki Sütőt ismeri az évek múlva is ismerni fogja, de az Ambrust elkapják/v. feledésbe merül, már senki nem fog rá emlékezni.
De vajon építi-e az Whisky-s story az átlagember ismeretét/kultúráját, ha köv. alkalommal Gyergyóról hall majd, ismerős lesz-e neki????????

Előzmény: czimbi (289)
czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 293
Petra!
Egyet se szomorkodj, ami a (be)kapást illeti, jól gondoltad, társulok!
Jó pihenést, én is megpattanok! Sziasztok!
Czimbi
Előzmény: rocher (292)
rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 292
Czimbi, Nem vagyok naiv. Inkább szomorú, hogy ettől lesz híres Gyirgyó. Amúgy meg ha nem lennék finom urinő, a kapják el helyett, a sajtóra egy teljesen más kapjákot mondanék.
Most megyek haza, holnap folytatjuk. Szia: petra
Előzmény: czimbi (291)
czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 291
Petra!
Ne légy naív! Itt komoly összehangolt "román-magyar-világ összes országa" bekerítő hadművelet folyik, fedőneve: "Elefánt a bolhára!!" csak nem akarják kiszivárogtatni, mert tudod milyen kis állat a bolha; nehéz megtalálni egy behemót nagy állatnak, no de ha egyszer meglesz!!!
Czimbi, no fedőnév!
Előzmény: rocher (290)
rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 290
Nemrég jelent meg a "percről percre"-ben, hogy Romániába tart a whiskis rabló. Akkor mér nem kapják el?
czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 289
Lalcus!

Én valahogy úgy érzem, hogy itt inkább a felhajtás a fontosabb, az, hogy a médiának van egy újabb témája, ezt most nagyon meg kell becsülni; és lám már lassan röhejes ez a nyilvánosság, amit ez az ügy kap; és miért; mert a fiú nem egy unalmas, pocakos, prosztatás Torgyán stílusú politikus-hazudozó, hanem úgymond a tettek embere, egy fess fiatalember, van stílusa, aki borsot tör a "hatalmasságok" orra alá és ugye ez az effektus mindig szimpátiát, együttérzést vált ki a népből; annó már Juszt is jól előkészítette a talajt ehhez a mostani cirkuszhoz, tehát most mindegy mit fognak az írkászok összehazudozni a napokban a szennylapjaikban erről az emberről, az biztos, hogy az eladott példányszám jobban fog nőni, mintha főcímben közölnék, hogy a Nemzetit Lakitelten fogják felépíteni, vagy újabb unalmas sajtótájékoztatón újabb dögunalmas oldalakat mutatna be az ellenzék a kormánytagok viselt dolgairól; ezeket már megszokta a Nagyérdemű, viszont Ambrus az más, exkluzív árucikk lett; egy biztos, neki "köszönhetően" több tízezet magyar most fog hallani először Gyergyószentmiklósról, esetleg felüt egy atlaszt, térképet is, "hadd lássuk, honnan is jött ez a hokis!" felkiáltással. A mi szerény Erdély-propagandánk öt év alatt sem ér el olyan eredményeket, mint ami most folyik; ez nem biztos, hogy előnyös, de sokaknak először ér el a szürkeállományáig, hogy ott is élnek magyarokés nem mind ilyenek szerencsénkre;

Gondolom, nemsoká Ambrus életrajzok, interjúk, fülesek fognak ránkömleni mindenhonnan; az átlagember átlag-sablonítéletei ellen pedig lalcus semmit sem tudsz tenni, sem te , sem én, sem senki...Egy biztos, a mi kis GÓBÉ bűnözőnk ha megmenekül a sok komplexusos zsaru bosszúja (golyója!) elől, le a kalapokkal előtte!!
Mindenesetre sajnálom, hogy szülővárosom neve pont egy ilyen üggyel együtt került említésre..., de ez van!

Czimbi

Előzmény: lalcus (288)
lalcus Creative Commons License 1999.07.12 0 0 288
Azert nem irtam eddig velemenyt a whisky-s (Seamus kedveert whiskey-s) temaban, mert igencsak elgondolkodtam az altalatok irottakon es nekem is megutotte jopar felmondat a fulemet.

most atolvastam megegyszer, kicsit hebehurgyan osszehordtam mindenfelet, most mar magam sem vagyok biztos abban amit irtam, de azert elkuldom, valaszoljatok.

pl idezek az origobol:
A "whiskys rablót" már a román rendőrség is keresi:
Ambrus Attila Erdélyben született, és a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson élt, mielőtt 1989-ben átszökött Magyarországra.

Szemelyes velemenyem, hogy ebben az esetben nem sok koze van annak, hogy ki hol szuletett, ha valaki 10 evet el Pesten, igencsak nagy kanallal falvan az eletet, az ejszakat, akkor az nem gobe, nem pesti szekely, hanem egy minden hajjal megkent nagyvarosi vagany. (ez is egy legalabb annyira pozitiv jelzo) A szuletesi helye indiferens (nagyvarosi olvaszto, es egyebkent a nagyvarosi vaganynak nem erdekes a szuletesi helye), mint ahogy senki sem kerdezi a tobbi hasonlo "sztar" szuletesi helyet.
Teny, hogy biztos hozott at dolgokat a szekely agyafurtsagbol, gondolkodasbol, kitartasbol, akaratbol, "tisztessegbol", a szekely LELEKbol, de szerintem nem kell ezt tuldimenzionalni.
Egyik oldalrol sem.
lasd peldaul ,az origo cikk utolso mondatat. Atszokott 1989-ben. Es ebbol nem az ugrik be az atlagember szamara, hogy miert szokott at, hanem az hogy mar akkor torvenyellenesen cselekedett. Nem az tunik ki, hogy itt o igenis talpra allt valahogy a semmibol, hanem hogy mintegy szanalombol az orszagunkban lakhatott. Es ez bosszant. Szamomra es sok mas ember szamara a szekely szarmazas pozitivumot jelent, mint felettebb leirtam. Ha mar a szarmazasnal vagyunk, azert van kulonbseg: a roman bunozo, a cigany bunozo, es mondjuk a zsido bunozo kozott. Pont a sztereotipiainkbol adodoan, amik sajnos mukodnek, es idonkent tulsagosan felerosodnek.

(idekivankozik ellenpropagandakent: Ha kint szekelyfoldon jartok, vegyetek egy Heti Hirdeto ujsagot, igencsak sok szekely szarmazasuval talalkozhattok a hasabokon, de tortenetek egyertelmuen kitalaltak, es visszafele sulnek el, viszont a helyiek imadjak ezt a hujeseget: inkabb nem idezek, mert megvertek)

rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 287
Fiúk, már van wiskis homepage! WWW. extra.hu/viszkis
rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 286
Nem akartalak bántani, szerintem más se, meg prédikálni se, az nem az én kenyerem, meg egyáltalán milyen alapon. Csak télleg olyan jó itt a stílus, egészen normálisak vagyunk, szerintem.

Czimbi, érdekes, én nem tapasztaltam a román radarhálózat gyengeségét. Mi max. egy évben 2x megyünk haza, nyáron 3-4 hétre, és halottak napjára, de még eddig mindig fizettünk gyorshajtásért. Pedig két pici gyerekkel, én akkor se megyek gyorsabban a megengedettnél, ha lehet se, a férjem se egy Fittipaldi. Lehet, hogy csak peckesek vagyunk?
petra

Előzmény: kincsesvaros (284)
czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 285
Lalcus!

Alapos kimazsolázás volt részedről és nagyon pontos; mi egy 1500-ös négyéves Lada Combival ingázunk; és Karcagtól-Gyergyó 480 km, erre nekem átl. 8-8,5 óra kell; télen ez persze nem áll! Reggel szoktam indulni 7-8 óra között; du. 4-5-re vagyunk otthon, igaz, csak két helyen szoktam megállni; a Királyhágón, illetve a Maros völgyében, az új erőmű előtti parkolóban a folyó mellett; a tempó nálam is hasonló, sőt a 90 km/h az a standard mindkét országban; gyakran járok az M3-on Pestre Karcagról és vissza; megéri azt a pénzt a pálya; ott aztán mehetsz, mint a meszes, utána könnyen le lehet csorogni a Tiszafüred-Kunmadaras-Karcag vonalon a Négyesre és Karcagtól már csak 87 km Ártánd, megspórol az ember sokmillió füstös büdös kamiont és településeken való átcammogást; a többit már ismeritek!
Nagyon élvezetessé vált az új út Nagyvárad után, csak az a baj, hogy Kolozsvár előtt vége szakad; persze nem is olyan rég még egy sávon, 50-70 km-el autóztunk Kolozsvárig; a jót hamar megszokja az ember!

Apám mondta mindig: (hivatásos sofőr volt, most nyugdíjas) "fiam egy jól megválasztott tempóval, de azt tartani!" igaza van, a száguldozó mókusok már Gyergyó körül elegánsan lehagynak, de valahogy mindig utolérem őket és a határátkelőnél egymás mellett várjuk a sorunkat...
Jó, hogy szóltatok erről az új seb. korlátozásról, mert nem tudtam róla; igaz, a román radarhálózat "elég gyéren szőtt", szerencsénkre;

Czimbi

Előzmény: lalcus (283)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.12 0 0 284
Petra!

120%-ban egyetértek üzeneted utolsó, nagyobbik részével. A billentyűzetemről vetted le a karaktereket. Főleg, hogy mi ezt nap mint nap bőrünkön tapasztaljuk, és nem csak "nagyokat bírunk prédikálni". Gondolom, ezzel többen is így vagyunk (aki nem, az talán már nincs közöttünk)

HATALMAS ELNÉZÉST KÉREK MINDAZOKTÓL, AKIKET MEGBÁNTOTTAM A FELEMLEGETETT ÍRÁSOMMAL. De így talán kissé másképp látjátok a véleményemet:

-Képzeljétek el a következő hírt:
"A whiski-s megpróbált megszökni - a hülye - persze, hogy nem sikerült"
Az "utca" reakciója: "Hát ez a román, na tessék, nem elég, hogy szemétdisznóállat, meg bohóc, ráadásul hülye is, röhögteti magát"

-E helyett legyen inkább "Ez igen megint bebizonyította, hogy képes valamire - meg mondtam én nektek, hogy a gobék fas.a gyerekek, hogy kicseszintett a rendőrökkel. Ez igen..."

MIELŐTT FÉLREEÉRTENÉTEK:
Szívemből azt kívánnám, ha az "utca" azt mondaná, amit Czimbi:
-"Igen mindenhol van söpredék, Erdélyben is. De az mit sem változtat azon a tényen, hogy ők voltak az élvonalban a tatár ellen, ők adták nekünk Dózsát, Bethlent, Bocskayt, Mátyást, Bolyaiékat, Kós Károlyt - hogy csak mazsolázzunk, ők voltak a MAGYAR ÁLLAM 150 évig, ......." és még folyathatnánk, de a topic szűkös, meg az időnk is, meg a fal hatalmas, nem lehete az egészet befedni borsóval...

Sajnos, ez utóbbit nem várhatom el a "pesti átlagtól".
Így hát marad az első két lehetőség, lehet választani. "Hát én immár kit válasszak, virágom, virágom, ..."
Személy szerint, még mindig a másodikat.

Petra, 1001 bocs, megint "eleresztettem" magam. Lehet, hogy mégis "söprés" lesz belőle???
Nem, nem akaroooom. Kegyelmezzetek nekeeeeeeeem...

Előzmény: rocher (282)
lalcus Creative Commons License 1999.07.12 0 0 283
Utak/gyorsasag:
Budapest-Udvarhely brutto 10 ora nonstop ejszakai vezetes (auto tipus : Daihatsu Applause 1.6 16V) .
1. Bp-Artand 3 ora atlepessel, 240km
2. Artand-Kolozsvar 3 ora (MOL-tankolas Varadon) 160km
3. Kolozsvar-Parajd 3 ora az utfelujitasok miatt, 170km
4. Parajd Udvarhely 45 perc. 50 km
kerekitve egeszsegugyi szunetekkel, esetleg hatarvarakozassal, flag-man megallitassokkal (flag-men: utszukuleteknel a zaszlos emberek, akiket a jelzolampa helyett alkalmaznak), sorompokkal (Kereloszentpalnal, a vasuti atjaro epitesenel mindig leengedett sormpot talalok) : pont 10 ora, kilometerben kb. 640 (ugyanis az elobb nem szamoltam bele a varoson atvezeto szakaszokat)
Tegnap este 8-kor indultunk Parajdrol (ottani ido) es reggel 4.30-kor mar Zugloban (itthon) voltunk. 9.30 volt a reszido.
Nem nyomom nagyon a gazt, egyenletesen, kenyelmesen vezetek, Atlagfogyasztas 6.3 - 6.6 liter/100km
1. szakasz: Maon max. 100 km/h (na jo tegnap visszafele neha-neha 120 volt, de nem tobb eskuszom),
RO-ban
2. szakasz: max 90km/h (Banffyhunyadig szuper az ut max. 100km/h)
3. szakasz: max 70km/h (Tordaig jo az ut max. 90km/h)
4. szakasz: max 80km/h
Egesz jo idot futottunk, a tobbszori igazoltatasok es egy hosszabb hatarvarakozas miatt. Napkozbeni vezetesnel meg 1-2 ora siman rajohet.

Vannak ismeroseim, akik gyakran jarnak es napkozban, ok a magyar reszen az M3-ast (nem M5-Cegled) ajanljak (nagy autoval 150-nel sepernek, de allitolag idoben megeri, az utdij ellenere is), valahonnan a Tisza-hidtol lehet Karcagig lekavarni, ilyenmodon hallottam Bp-Kolozsvar kozott 4.5 oras menetidorol is. Ez a tempo minenesetre nem nekem valo...

Lalcus

rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 282
"5. Ezek után IGENIS, NAGYON ÖRVENDEK HOGY MEGLÉPETT, főlrg, hogy sikerült neki.

Sziasztok, jó szorakozást..."

Csak az ilyen apróságokra gondoltam. Ha egy nem-erdélyi olvassa, azt mondhatja rá, "ezek mind egyformák", ha a wiskis -topicba írod, vállon veregetnek, és azt mondják, hogy O.K. haver igazad van.
Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy ez egy másmilyen hely. Mert azzá tettük. Az építkezős topicban is csak egymás segítése van, anyázás soha. Az a politika műfaja. Nem bántani akartalak, sőt jó, ha minél többen vagyunk, csak néha eszembe jut, amit anyám mondott: tornászni jártam, tudod milyen a román torna, a kislányok néha nagyon csúnyákat beszéltek. Hazamenve kérdezte, mi az a , akármi. Mondták, fiam, te mindig gondolj arra, hogy magyar vagy , ne káromkodj egyáltalán, és főként ne románul. kissé átfordítva, ne feledjük, hogy honnan jöttünk, mert OTT azért, ITT ezért kell nekünk mindig különbnek lennünk..

Tudom, most jönnek a finom letolások, de állok elébe. Ha valaki tudja, milyen örökös kissebbségnek lenni valami miatt, hát én igen. De ettől még boldogan élek.
Bocs, ha kicsit hosszú lett.
petra

Előzmény: kincsesvaros (281)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.12 0 0 281
Kedves Petra!

1. Azon kívül, hogy szokatlan a stílusom, semmit nem róttál fől nekem, de értem én, vettem az üzenetet... (Ha jól ismerem magamat, dióhéjban arról van szó, hogy "ne romboljam itt a topic jókedvét, jóreményét, holmi állandóan kibuggyanó túlzott peszimizmussal")
MEGPRÓBÁLOM VISSZAFOGNI MAGAMAT (különben, nem hinném, hogy nagyon OFF lennék, sőt! Igaz ugyan, hogy ON-ságom általában közvetett, de szerintem ide tart)

2. A BBF-re rákerestem, hogy okuljak példáján (Látod milyen szorgalmas tanuló vagyok... :-) Hát csak 2 üzenet találtam "billentyűzetéből" - azok is tökegyformák voltak, és "ártalmatlanok". Valószínű, hogy én voltam az ügyetlen a kereséskor.
MINDENESETRE, ELSÖPÖRNI NEM FOGOK, NAGYON TETSZIK ITT NEKEM, OLYEN DOLGOKRÓL VAN SZÓ, AMI ÉRDEKEL ÉS SZERETETTEL OLVASOM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT, MÉG HA SZOKATLANOK, VAGY KELLEMETLENEK - NEM VAGYUNK EGYFORMÁK

3. A "kezdő jogsi" nem "vadonatúj" - két évig a magyar rendőrség ilyen címszó alatt futtaja a jogsikat. Csak felvetődött az, hogy ezzel a státusú jogsival nemszabad külföldre távozni.
Mint korábban már megírtam, sokszor cikáztam (a szó szoros értelmében :-) odaát vele, soha semmi gondom nem volt vele, sem a határ inneső oldalán (lévén, hogy magyar hatóság állította ki), se odaát (a román rendőrök magyar tudása szerintem a dátum értelmezésére korlátozósik - ebből tud valamiféle következtetéseket levonni).
DE ÉN VALAMI HIVATALOS EGYÉRTELMŰ DOLOGRA VÁRTAM, HA VALAKI TUDJA, HOGY MIT KOCKÁZTATOK ILYEN ESETBEN.
Különben teljesen EGYETÉRTEK Petrával, ha rendőrt látunk "húzzuk be a farkunkat", találkoztam már itt ilyennel, hogy majdnem azért próbált megbüntetni, mert "kék a szemem"

Amúgy pedig mindenkinek jó nyaralást, Isten éltesse sokáig a sörgyárakat - főleg a Csíkit - no meg a támogatóit!!!

Előzmény: rocher (279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!