Ma a Fehérvári úti Skála piacon vettem egy szál Verőce elnevezésű házikolbászt... A szalagon Tibesz-hús van, korrekt, olvasható, és mellesleg finomra van darálva, kellemes a füstölése. Holnap a Kelenföldi piacon megnézek egy hasonló terméket...hátha sikerül belefutnom más jóba is..
Az elmúlt hetet 2 unokával Diósjenőn töltöttük, egyik este elvittük őket Nógrádra a vadasparkba,
etetési időben. Kutya jó látvány volt, de nem is ez a lényeg: mindenféle ott élő vad húsát, ill. töltelékárut (kolbász, szalámi) is forgalmazzák, korrekt árakon. Próbaképp vettem vaddisznó vastagkolbászt - teljesen rendben van. Legközelebb jövő csütörtökön járok arra, hűtőtáskával megyek, hozok némi vadhúst, mert kimerülőben vannak a készleteim.
hmmm....valahogy én is ilyen "igényes" vagyok....újabban valamiért silánybb lett a rég megszokott/megszeretett kolbász...ha veszem a bátorságot,bés megemlítem a gyenge minőséget, itt a piacon azzal védekezik a hentes, hogy a vírus...
"A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni..."
Talán nem kellene mohónak lenni, és csak annyi kolbászra kellene felvenni rendelést, amelyet a kellő ideig tud érlelni és csak a megfelelő minőséget kellene kiadni a kezéből.*
Persze ez a legjobb út arra, hogy egy idő után ne legyen annyi igény a kolbászára, és akkor majd megint tudja eleget érlelni. És aztán kezdődik minden előlről....:)
*Mi egy időben Békéscsabára jártunk egy magánkészítőhöz kolbászért (járnánk most is, csak már megöregedett és csak a szűk családnak csinál), volt olyan, megbeszéltünk egy időpontot, hogy megyünk, aztán jött a telefonon, hogy menjünk két héttel később, mert még a kolbász nem szikkadt eleget és a bőr sülne le a képéről, ha így kiadná a kezéből....
Egy viszonylag drága árut gyártó kolbászostól elvárható (lenne), hogy optimális fogyasztási állapotban tegye piacra a termékét.
Tényleg nem tudom, mit képzelnek azok, akik vághatatlanul puha vagy éppen vághatatlanul kemény kolbászt adnak a kedves vásárlónak. Az, hogy ezen kívül még esetleg szar is, csak hab a tortán.
Ha az autógyártónak nagy igény van valamelyik autójára, akkor lehet, hogy két-három hónap várakozás után kapod meg. Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni.
A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni...
Én nem tudom, hol élnek ezek az emberek. Ha a Toyotának nagy igény van valamelyik autójára, abba nem raknak műszerfalat, mert nincs rá idő?
Imádkozz, hogy sokáig éljenek, ill. ellássanak "csabaival".
Tavaly húsvétkor rendeltem Knyihár vastagkolbászt a webes áruházból, hát, nem voltam elragadtatva.
Viszont szeptemberben csabai barátainktól kaptunk két rúd házi csabait (cserébe főznöm kell majd, ha lemegyünk, soha rosszabb bartelt) na az tényleg 'bika'.
A www.kolbaszaruhaz.hu annyiban tér el a Nagy Lajos király úti Csabai Kolbászháztól, hogy a netes kolbászáruházban több készítő termékét is meg lehet venni (Püski, Buza, Knyihár, Békési, Gyulavári), viszont a Csabai Kolbászházban kizárólag Knyihár-féle kolbászt árusítanak.
A netes kolbászáruháztól rendeltem már, nagyon korrektek, a rendelést követő pár napon belül megjött a csomag, semmilyen minőségromlása nem volt a kolbászoknak.
A Csabai Kolbászházban is voltunk már, én azt hittem, hogy ott is kapni több békési készítő kolbászát is, de nem, csak Knyihár van (azaz ez Knyihárék boltja, Csabai Kolbászház néven).
Knyihárnak egyébként nagyon jó a marketingje, nekem az nem szimpatikus benne, hogy arra megy rá, hogy "A" Csabai az a Knyihár....de a nagyobb baj az volt, hogy nekem az egyik vastagkolbásza sem jött be annyira...:)