Keresés

Részletes keresés

othiss Creative Commons License 2020.08.14 0 0 3162

Ma a Fehérvári úti Skála piacon vettem egy szál Verőce elnevezésű házikolbászt... A szalagon Tibesz-hús van,  korrekt, olvasható, és mellesleg finomra van darálva, kellemes a füstölése. Holnap a Kelenföldi piacon megnézek egy hasonló terméket...hátha sikerül belefutnom más jóba is..

homerx Creative Commons License 2020.07.26 0 0 3161

jo tudni, hogy mar ez is van. kb 15 eve jartam ott, akkor meg csak a kiboritott kontenerbol lehetett dobalni az almat a vaddisznoknak.

Előzmény: nagypapi51 (3160)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.07.26 -1 0 3160

Az elmúlt hetet 2 unokával Diósjenőn töltöttük, egyik este elvittük őket Nógrádra a vadasparkba,

etetési időben. Kutya jó látvány volt, de nem is ez a lényeg: mindenféle ott élő vad húsát, ill. töltelékárut (kolbász, szalámi) is forgalmazzák, korrekt árakon. Próbaképp vettem  vaddisznó vastagkolbászt - teljesen rendben van. Legközelebb jövő csütörtökön járok arra, hűtőtáskával megyek, hozok némi vadhúst, mert kimerülőben vannak a készleteim.

 

 

Hepci Creative Commons License 2020.06.20 0 0 3159

A boltok ugye azoknak a kolbászaival vannak tele, akiknek nem sül(t) le a bőr a képükről...

Előzmény: Mazsola0070 (3157)
othiss Creative Commons License 2020.06.19 0 0 3158

hmmm....valahogy én is ilyen "igényes" vagyok....újabban valamiért silánybb lett a rég megszokott/megszeretett kolbász...ha veszem a bátorságot,bés megemlítem a gyenge minőséget,  itt a piacon azzal védekezik a hentes, hogy a vírus...

Előzmény: Hepci (3155)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.18 0 1 3157

"A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni..."

 

Talán nem kellene mohónak lenni, és csak annyi kolbászra kellene felvenni rendelést, amelyet a kellő ideig tud érlelni és csak a megfelelő minőséget kellene kiadni a kezéből.*

 

Persze ez a legjobb út arra, hogy egy idő után ne legyen annyi igény a kolbászára, és akkor majd megint tudja eleget érlelni. És aztán kezdődik minden előlről....:)

 

*Mi egy időben Békéscsabára jártunk egy magánkészítőhöz kolbászért (járnánk most is, csak már megöregedett és csak a szűk családnak csinál), volt olyan, megbeszéltünk egy időpontot, hogy megyünk, aztán jött a telefonon, hogy menjünk két héttel később, mert még a kolbász nem szikkadt eleget és a bőr sülne le a képéről, ha így kiadná a kezéből.... 

Előzmény: Hepci (3149)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3156

Egy viszonylag drága árut gyártó kolbászostól elvárható (lenne), hogy optimális fogyasztási állapotban tegye piacra a termékét.

Tényleg nem tudom, mit képzelnek azok, akik vághatatlanul puha vagy éppen vághatatlanul kemény kolbászt adnak a kedves vásárlónak. Az, hogy ezen kívül még esetleg szar is, csak hab a tortán.

Előzmény: nagypapi51 (3152)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3155

Dehogy akarok.

Azt akarom, hogy a kolbász rendesen el legyen készítve, pl. ne legyen tele mócsinggal, ne legyen savanyú, és kibírjon pár napot megpenészedés nélkül.

Valamint lehetőleg a következő vásárláskor is hozza ezt a produkciót.

Előzmény: Boarhunter (3151)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3154

A Dacia annak idején ilyen volt, hazaviszed, szétszeded és összerakod rendesen. ;)

Előzmény: Hepci (3149)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3153

Ha az autógyártó tudja azt mondani, hogy most nincs, de lesz, akkor a kolbászos miért nem?

Előzmény: Boarhunter (3151)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.06.18 -1 0 3152

...Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni...

Ez jogos igény, amennyiben a termelő betartja a játékszabályokat.

Anno Miriutamaci (emlékszik rá valaki?) hozta Bsztandrásról a kolbászaimat,

egy helyi erő hizlalta a cocát hozzá.

Karácsony előtt vágtak, de az áru csak április elejére vált piac/fogyasztásképessé,

akkora száradt ki annyira, hogy optimális állagú lett.

 

Előzmény: Boarhunter (3151)
Boarhunter Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3151

Ha az autógyártónak nagy igény van valamelyik autójára, akkor lehet, hogy két-három hónap várakozás után kapod meg. Ha vastagkolbászt rendelsz, holnap már abból akarsz reggelizni.

Előzmény: Hepci (3149)
othiss Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3150

igen, jó a kérdés...

....el sem merem képzelni mivel pótolják a hiányzó minőségi alapanyagokat.

A füst minőségéről nem is beszélve.

Előzmény: Hepci (3149)
Hepci Creative Commons License 2020.06.18 0 0 3149

A Kovács úr (Békési vastagkolbász) magyarázta valamelyik gasztrofelületen sok éve, hogy akkora igény van a kolbászára, hogy sajnos nem tudja eleget érlelni...

Én nem tudom, hol élnek ezek az emberek. Ha a Toyotának nagy igény van valamelyik autójára, abba nem raknak műszerfalat, mert nincs rá idő?

Előzmény: othiss (3148)
othiss Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3148

valamin spórolnak, talán nem veszik észre a kedves vevők...viszont gazdaságosabb az előállítás.

Előzmény: Hepci (3146)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 3147

A Knyihár vastagkolbásszal én is így voltam....

Előzmény: nagypapi51 (3145)
Hepci Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3146

A Knyihár is elbacódott?

Egy-két éve az még jó volt.

Előzmény: nagypapi51 (3145)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3145

Imádkozz, hogy sokáig éljenek, ill. ellássanak "csabaival".

Tavaly húsvétkor rendeltem Knyihár vastagkolbászt a webes áruházból, hát, nem voltam elragadtatva.

Viszont szeptemberben csabai barátainktól kaptunk két rúd házi csabait (cserébe főznöm kell majd, ha lemegyünk, soha rosszabb bartelt) na az tényleg 'bika'.

Fotót is tettem fel a cuccról anno, megismétlem:

 

Előzmény: homerx (3144)
homerx Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3144

nalunk a rokonsag a csaba-bekes-szarvas-szentandras kolbasznegyszogben lakik, szoval ismerjuk az izeket :)

Előzmény: Mazsola0070 (3142)
homerx Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3143

koszi szepen, ez hasznos info volt.

Előzmény: Mazsola0070 (3142)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3142

A www.kolbaszaruhaz.hu annyiban tér el a Nagy Lajos király úti Csabai Kolbászháztól, hogy a netes kolbászáruházban több készítő termékét is meg lehet venni (Püski, Buza, Knyihár, Békési, Gyulavári), viszont a Csabai Kolbászházban kizárólag Knyihár-féle kolbászt árusítanak.

 

A netes kolbászáruháztól rendeltem már, nagyon korrektek, a rendelést követő pár napon belül megjött a csomag, semmilyen minőségromlása nem volt a kolbászoknak.

 

A Csabai Kolbászházban is voltunk már, én azt hittem, hogy ott is kapni több békési készítő kolbászát is, de nem, csak Knyihár van (azaz ez Knyihárék boltja, Csabai Kolbászház néven).

 

Knyihárnak egyébként nagyon jó a marketingje, nekem az nem szimpatikus benne, hogy arra megy rá, hogy "A" Csabai az a Knyihár....de a nagyobb baj az volt, hogy nekem az egyik vastagkolbásza sem jött be annyira...:)  

 

 

 

othiss Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3141

Csabai kolbászház...ezt írd be a gúgliba, mindent megtudsz.

Előzmény: othiss (3140)
othiss Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3140

 Nagy Lajos király út 154. 

 

 

Előzmény: homerx (3139)
homerx Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3139

hol van a boltjuk? nem talalom.

Előzmény: othiss (3138)
othiss Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3138

meg is van, szombaton benézek. A Bosnyák közelében van,  meglátom milyen is a Csabai..

Előzmény: gombászok (3136)
othiss Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3137

Köszönöm, megnézem. Nekem az is fontos, hogy jól legyen füstölve, nem pozdorja darabokon. (meghatározza a kamra illatát az ott lógó szárazkolbász)

 

Nálunk fontos a jó szárazkolbász. Ahhoz bátran lehet nyúlni bármikor.

 

Köszönöm a segítséget.

 

Előzmény: gombászok (3136)
gombászok Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3136

Nemrég fedeztem fel egy budapesti kolbászáruházat a neten keresgélve:  Zuglóban, ennek nézz utána, eredeti Csabai kolbász.

https://www.facebook.com/kolbaszaruhaz

Előzmény: othiss (3135)
othiss Creative Commons License 2020.06.16 0 0 3135

A szombati MDF piacon vettem egy pár szárazkolbászt, mert nagyon dícsérték az árus portékáját...

Nos sótlan volt, alig füstös, és tele rághatatlan mócsinggal...

Kínomban ezzel készítettem lecsót, nos nem lehetett érezni a kolbász jótékony hatását. 

(nincs rosszabb a sótlan kolbásztól)

Előzmény: Boarhunter (3130)
homerx Creative Commons License 2019.12.29 0 0 3134

a szalonna sajnos nem birta a spajz homersekletet, elkezdett izzadni. igy 6 egyforma csikra szeltem, befoliaztam, ment a fagyasztoba. egy evig elleszunk vele ismerve a fogyasztasun kat, de lehetr, hogy raszokok :)

Előzmény: homerx (3132)
homerx Creative Commons License 2019.12.29 0 0 3133

a vastagkolbaszt es az abaltszalonnat reggel meg is kezdtem. regi izek...

 

Előzmény: homerx (3132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!