Átrakják, átprogramozzák. De ha sikerül elbaszni a mérőt a mosásnál, akkor még drágább lesz a játék.
Az összeset cseréljétek ki a lakásban egyszerre, és nagyobbra. Abból nem lesz bajuk, mert kisebb fokozatra mindig lehet állítani. Továbbá legyen majd rajtuk mindenképpen légtelenítő és a falat is rendezd le mögöttük.
Az a 2,5 bar nyomás a rendszerbe nem komoly ugye? :D 1-1,5bar amit tenni kell bele.... nem ismerem azt a kazánt, szerintem el van dugulva a hmv hőcserélő járat benne... vízköves ki kell savazni ha lehget...
Anno régen kétféle vascsövet különböztettek meg. ( vagy még többet )
Volt az un. "gázcső" és a metrikus cső.
A gázcső jellemzője volt a külső méret megadás …. már csak azért is mert arra menetet kellett vágni, míg a szokásos csöveknél inkább a belső átmérőt adták meg. Tehát errefelé kutakodj.
Amúgy a csövek világa hatalmas … húzott, hegesztett meg egyéb.
Beretta exclusive 24 kWattos és 20 éves rendszeresen karbantartott kombi cirko, kijelzőn 80 Celsius fok és hiába van a használati melegvíz hőfokszabályzó maximumra tekerve a csapból hosszabb idő után is csak 32 fok körüli víz folyik. Karbantartás nemrég volt. Akkor a hőcserélő lemezei is tisztítva lettek. Elég sok zöldes fehér porszerű anyag jött ki, a lemezek közül és sajnos vannak folyásnyomok is a hőcserélőn. Oké hogy van hőveszteség a csöveknél de ez a csap kevesebb mint 1 méterre van a cirkótól ennyi hőveszteség normál esetben nem lehet. Legalább 55-60 fokos víz kellene hogy jöjjön. Korábban jött is. Mi lehet az oka ennek, mit nézzek meg, hogyan tovább mielőtt a szervízt hívnám. Köszi.
Nem kell oda bilincs, csak simán ráhúzod, ha nem akar, óvatosan megmelegíted. Rakd össze nézd meg 1 hónap múlva mennyi vízkő lessz ott, nézd meg félévente is majd vond le a következtetéseket. Vagy hagyod magad rábeszélni, hogy verd szét a fürdőszobát.
13. kerületi irodaház 5 lépcsőház, 5 emelet a hozzá tartozó vizesblokokkal, minden mosdó alatt Hajdú vízmelegítő, ugyanez a megoldás mipolán csővel már vagy 10 éve és mégse robbant fel még egy se!!
Ne haragudj én most befejezem, sok már egy kicsit :)
Bilincset gondoltam rárakni...azt meg nem löki le magáról...vagy pont nem kellene ennyire fixálni?
Eddig nem misztifikáltam túl a dolgot...saccperkábéra mondtam,hogy hol legyen a lefolyó...ha tudtam volna a bojler pontos méretét és lemérem,akkor ez a nagy matek most nem lenne.
Végre kész lett a fürdőszoba..ha nem muszáj nem verném szét...de ha nyugodtabban alszok,akkor vések 10 cm-t. Remélem a falba beépített csőre rá tudom nyomni a könyököt újra. Ha nem, akkor várhatok fél évet mire találok valakit, aki ennyi munkához kipakolja a szerszámos ládáját.
Félévente elég ha ránézel, nem kell azt hetente takarítani. Levehető legyen a cső, így be tudod áztatni ecetbe ha kell. Ha meg eldugul úgyis lelövi magáról a csövet a csöcsnél. Nem kell túlmisztifikálni, ez csak egy szar csöpögö :)
Pedig a másik nekem bizalomgerjesztőbbnek tűnt. :-) Végül olyasmit rendeltem, mint a praktikeres, de a Media Markttól, ott csak 10 ezer körül volt, ennyiért megér egy próbát. Egyébként teljesen barkács szinten lesz használva, sőt az a legvalószínűbb, hogy csak most az egyszer fogom használni (egy elrozsdásodott fűtéscső szakaszt kell kiváltanom). Köszi a spray-re a tanácsot!
Egyszer kölcsön kaptam egy hasonló gagyit mint a praktikeres, mert otthon hagytam a sajátom. A 3/4" csőre konkrétan nem ment rá! Nem sok hiányzott, lehet kalapáccsal rá tudtam volna ütni. :D Haza kellett menni a sajátomért ami profi.
Szóval ezek a kinai szarok, a barkács minőséget sem képviselik néha.
Sziasztok! Egy 3/8-as vascsőre szeretnék menetet vágni. Ehhez keresgélek menetmetsző készletet. Többet is találtam a neten, csak ott vagyok megakadva, hogy a termékek leírásánál a „metszőfejek” col méretei után milliméterben is szerepel a méret, de ezek a colból (25,4 mm) egyszerű arányosítással számított méretek, tehát a 3/8-as méretnél 10 mm körüli érték szerepel. A 3/8-as acélcső 17 mm körüli külső átmérőjű, egy 10mm-es metszőfejjel nem sokra mennék.
Van valakinek ilyen termékekkel kapcsolatos tapasztalata? Valóban nem a szokásos csőméreteknek felelnek meg ezek a metsző készletek? Vagy tévesen szerepelnek a milliméter adatok?
Gondolom a szelepnél pangó víz idővel gondot okozhat. Ha évente öntök a csőbe ecetet, hogy kicsit megdolgozza az segíthet megelőzni az eltömődést vagy inkább árt neki?
Vagy milyen problémát okozhat ez a magasabban lévő kifolyás (a csőnél a tömítés fontosságát leszámítva) és hogy tudom megelőzni?
Létezik olyan, ami teljes anyagában réz, de betonba ezt se tenném. Ez is szorítógyűrűs. Úgy kell vezetni a csövet, hogy betonba ne legyen kötés! Sőőt ha lehet a cső se legyen benne. Föld alá nyugodt szívvel a műanyagot is eltemetheted.
Hivatalosan homokágyon kéne vezetni... de ez csak max akkor szoktuk, ha nagyon törmelékes, vagy sóderes a talaj.