Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A monitor és annak képernyője objektív/fizikai/kézzel fogható dolog, az asztal és a tálca ellenben virtuális.
A monitoron látott kép alapértelmezésben 2 részre oszlik. Az alsó csík neve "Tálca". A 151304-ben posztolt képedet alapul véve a tálcán van (balról jobbra haladva)
- a Windows gomb (a Start menü indítógombja),
- a Skype gyorsindítója,
- a Paint (ha jól látom) gyorsindítója
- a Windows fájlkezelő gyorsindítója
- a megnyitott Firefox gombja,
- a megnyitott Rendszer ablak gombja
- jobboldalt pedig a különféle státusz-ikonok (dátum/idő, víruskereső, hangbeállítások, stb.)
(Ha a tálcát áthúzod a képernyőn jobbra-balra-tetejére, akkor nyilván az irányok és pozíciók megváltoznak.)
Az a terület, ami a tálca fölött van a képernyőn, az az "Asztal".
A "Vonalzó" fogalma nem ide, hanem különböző dokumentumokhoz, illetve dokumentum-szerkesztő programokhoz kapcsolódik. A vonalzó az a sáv, amely a dokumentumlap tetején és/vagy oldalán megjelenik, és segít pozicionálni a különböző dokumentumelemeket. Próbáld ki, hogy elindítod a Word-öt, aztán a Nézet menüben ki-be kapcsolgatod a Vonalzó megjelenítést. Látni fogod, hogy mit jelent.
Csak kibővíteni tudom, (szélesebbre venni) Régen, ha egérrel megfogtam a monitor bármely oldalára rakhattam.
Most mennem kell majd megnézem, hogy mit írtál.
Nem értem rendszergazdai dolgot. Saját itthoni gép, nincs senkihez hálózatba kötve. Én vagyok a rendszergazda. Megközelítőleg 5 éves a gép, idegen nem is ül ide.
Biztos, hogy nem erre gondolt, mert ez nem a "rendes" Sajátgép ikon, hanem egy kézzel gyártott sima parancsikon. Szerintem nyomj inkább egy Win-Pause kombinációt! Majd az megmutatja a rendszer adatait.
Én semmilyen vonalzót nem látok a képen. Viszont látok rajta egy feliratot, miszerint "A böngészőjét a szervezete kezeli". És ennek alapján arra kell gondolnom, hogy annak a szervezetnek a rendszergazdáját kellene megkérdezni.
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e? Ezen belül mire?
Csak délután érek rá vele foglalkozni.
Eredetileg a jobb szélen voltak ikonok. Dátum, a netes kapcsolat monitor ikonja, vírusirtó ikon.
Bal szélén pain ikonja és azok, amiket minisizere tettem. Ha volt más, ami nem kellett azt jobb egérfül, parancsikon feloldása és elment.
Ha most ezeket kitörlöm, akkor az asztalról is eltakarítja a parancsikont. Ha van ott mappa, azt úgy kitörli, hogy még a gépen sem találom meg. Nem a kukába teszi.
Webáruház nyilván a motort jelenti, tartalomfeltöltés óradíjas, meg ésegyéb. Ezek most eléggé kihaltak, bérelhetők viszik a piacot összes előnyével és hátrányával együtt, meg ez már két percesnél bonyolultabb probléma, hamar belebuknak és el sem kezdik. Oscommerce alapon azért akadt jópár próbálkozó, most nem tudom merrefelé tartanak. Most már végre a mesterséges intelligencia is rájött, hogy ilyen reklámokkal engem nem érdemes bombázni :-D
Dehogy osztok, tudja a fene menekülök előle ha csak bírok. Gyagya ügyfeleim találnak ilyesmikt meg jönnek szembe a Face reklámok. Mondom, WP tanulós kismama csoportokba kell beesni, ott aztán majd dől a csoda és a tudomány, 1 napos WP gyorstalpaló occsón, utána már hirdeti magát (míg árat nem emelnek a reklámért, vagy rájön, hogy nem fut a biznisz), hogy WP oldalt rak össze 10ezresért és következő héttől már oktatást is vállal. Tavalyi évem kb. erről szólt.
Nekem max. az a bajom hogy a domaint is elviszik, vagy sápasztanak és fogamuk sincs róla mi az az adatbázis, vagy ami telepítési útmutató máshol lépésről lépésre működik, az itt miért ne. Gyanítom Google azokat sorolja előre, akik fizetnek a reklámért meg nagyobb méretben nyomják, ott azért az árfekvés is közepes mert a kismama még nem tudja mekkora irdatlan melót kell beletenni, hogy megszerezze az ügyfeleket :-P
Van aki semmit nem kérdez, összerakja, jeszokédollár, világbéke. Aztán van aki simán fél évig (vagy tovább) levelezik velem, hogy ajjj ez, jajj amaz, nemmegyanemmegy. Ha kérdezek, hogy adjak-e logot valamiről, akkor visszakérdez, hogy "az micsoda?" Sokszor azt sem érti, hogy a host az más felületen a kiszolgálónak van írva, de még vitatkozik is, hogy oda az van írva, hogy cgnev.000webhost.com és az biztos jó, mert úgy van. Alapértelmezett admin jelszavakról és biztonságról vagy modulokró nem is beszélve. De nagy betűkkel hirdeti a SEO megfelelőlséget, mert az trendi és fasza, jelentsen is bármit :-)
Aztán magyarázd meg ügyfélnek, hogy sablon alapján ha máshol össze tudja rakni és "működik", nálam meg el sem indul, akkor ki a hülye? Vagy a másik 200nál akkor miért megy rendben az egész? Ha az infóm kevés, akkor kérdezni lehetne, de általában azt sem tudnak, csak hápog.
Ennyiért komplett weboldalt is. És marketing csoport szerint komplett appot "bármire", aztán mikor ugyanígy megkérdőjeleztem, akkor elküldtek a picsába, hogy Ők az ország nagy marketingesei, én meg sosem láttam ilyet :-) Előfordul na.
De jó lenne ha azt a mondatot külön értelmeznéd és megnéznéd merrefelé jártam még mélyvíznek ahol a portásnak is lesz fogalma a fejelsztésekről, nem csak nekem :-) Itt reszelgetik mellettem a mobilod szolgáltatásait is, az nyilván nem a Face csoportos kismama által felajánlott koncepció.
Meg arra gyúrnak hogy majd júzer berak egy CD-t, elindítja, jó lesz. Aztán fogalma sincs mi az a partíció, mert eddig csak bekapcsolta gépet és műxött. Aztán jön ide sírni, mert a világot is összekeverte, meg most majd E:-ről fut a win, vagy tegnap még jó volt és istenbiz nem csinált semmit, csak kivette a második vincsit és azóta nem indul... Ezt is lejátszottuk kb. 2 éve ilyenkor, mikor beírtam a nettó órákat és lehülyéztek, hogy lúzer geci vagyok és biztos a sok pénzes lehúzás miatt balfaszkodtam vele júzernél. Biztos, de akkor lehet jönni és próbáljuk ki.
Fenét úgy válaszolok, akkor az csúnyább lett volna. Fel kellett volna fogni az ipconfignál is, hogy rugdalok én sima júzereket és sok mást is, mindenféle környezetben, tán pont ezért nagyobb a halmaz, mint másnál.
De ez mitől biztonsági szempont? Átlag mai titkosítós cucc már a hálózati meghajtókat is végignyalja, helyit aztán főleg. És legtöbbször nem csak dokumentumok vannak, amit úgyis át kell nyálazni és megfejteni, akkor annak a másolása bárhova egy laza csuklómozdulat. Ti meg folyton abból indultok ki, hogy van egy alap win, három fénykép és heló :-D Tudod mennyivel bonyolultabb egy teljesen átlagosnak hitt felhasználó és milyen alkalmazás, milyen adatait tudja előszedni a semmiből?
Ezt is minek ha úgyis ki kell válogatni, átmenteni, hozzáférni, akármik? Lesz majd 37 windows. valami, júzer összevissza dolgozik bele, hiányzik a fenének.
"A rendszernek elég 70-80, de legfeljebb 120 GB (legalábbis nem tudok olyan körülményről egy átlagos usernél, ahol erre szükség lenne). "
Na, itt kezdődik, hogy majd átlagos júzer fél év múlva gyereket szül és iPhonet vesz, vagy a nagyobbik gyerek az átlagos júzer, aki Simset fog nyomni. Ezer+1 opció van, amit el sem bírunk képzelni. Meg aztán mi van benne a rendszerben és hol lesznek a kivételek? Minek szopjak a júzer profiljaival, ha ugyanúgy el van a C:-n is, de nem kell vele ezer évig herélni és később beszívni valami kreténséget?
De ha a rendszer omlott össze, bármilyen okból, sokkal egyszerűbb az újratelepítés. Itt ez az egyetlen lényeg. Pl. nekem aki rengeteg szart kell feltelepítsek és teszteljek, sokkal egyszerűbb ledobni a régi telepítést és egy újjal menni tovább, mint folyamatosan registryt és minden szart takarítgatni.
Természetesen igen: minél jobban külön vannak szedve a dolgok, annál kisebb a(z egyik fajta) hiba esélye.
Csakhogy:
1. hiába raktad külön partícióra: ha besz@rik alatta a diszk, egyformán megy a levesbe minden;
2. az ún. rendcerösszeomlás pedig szinte sosem azt jelenti, hogy olvashatatlan lesz a (közös, nagy) partíciód, csak azt, hogy a rendszerpogramok keverednek meg; attól még az adatok nagyon alapfokú bűvészkedéssel kinyerhetők maradnak.
Úgyhogy ma már valóban nem igazán érdemes a 'normál' méretű (mondgyuk 1-2 teRa alatti) diszkek szétdarabolásával küzdeni; sokkal fontosabb, hogy a lényeges fájlokról másik eszközön legyen másolat. Meg esetleg még online is, szükség esetén term. titkosítva.