Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Te miért mindig a vállalati, sok gépet kezelő rendszergazda szemével válaszolsz? Vedd figyelembe néha, hogy többen vagyunk itt egygépes laikusok, akiknek mások a biztonsági szempontjai. Nekem például az, hogy a dokumentumaim NE a rendszerpartíción legyenek. Így amikor rendszert váltottam (na nem 1989-ben:-), akkor elég volt minden esetben a rendszerpartíciót formáznom, és nem kellett a dokumentumok mentésével szarakodnom.(Az más kérdés, hogy ettől még a módosult fájljaimat naponta mentem külső hordozóra, de ez naponta 1-2 perces automatizált munka megfelelő szoftverrel)
Ezt most mire írtad? Én ugyanerről beszéltem, és 30 éve minden gépemen ezt tettem. A rendszernek elég 70-80, de legfeljebb 120 GB (legalábbis nem tudok olyan körülményről egy átlagos usernél, ahol erre szükség lenne). A többi meg mehet a dokumentumoknak.
Osztaná félbe a fene. Minek? Még régen itt-ott XP környékén használtam ilyesmit, aztán értelme nem volt. Legtöbb júzer nem verte szét a gépet, ha meg igen, akkor úgyis rendesebben meg kellett oldani és nem ezeken múlt.
Egy 450-es SSD-t már nyugodtan ketté lehet osztani és mindkét fele használható méretű és sebességű lesz, mert hiába D-n vannak a fájlok, a temp könyvtár a C-n marad, így folyamatosan átjátszik mentéskor.
Jó, de ne zavarjuk össze a kérdezőt. Már az is sokat segít, ha a Dokumentumok mappa a D:\-re kerül.
Egyébként én a jelszavaimat egy viszonylag eldugott helyen tartott fájlba írom, de ha kikerülne, akkor sem valószínű, hogy az alkalmazott számkódjaimat megfejtené valaki. A bankszámla adataim meg nincsenek benne:-)
Ja, meg spok más is a C:-n szokott lenni és általában ezt is beszopják, meg akadnak mentett jelszavak, csiribirik, szóval óvatosan. Sosem tudni mikor fogja hiányolni a DxOhoz elmentett preseteket vagy más hasonló bolondságot.
Pontositok: Ha külön partíción van a rendszer (ez a C:\), és egy másik partíción a Dokumentumok, akkor ez D:\ lesz, vagy E:\ stb, de semmiképpp sem C:\. Lehet ugyanaz a HDD kétfelé szedve, és ekkor külön nevet kell kapniuk, és úgy kezeli a gép, mintha fizikailag két merevlemez lenne. Ezért ha összeomlik a rendszer, vagy csak újratelepíted, akkor nyugodtan újraformázhatod a C: meghajtót (partíciót), az adataid megmaradnak a D:-n.
Egyébként telepítés után a Dokumentumot a rendszer a C:\-re helyezi, egy jó mélyen lévő helyre. De a tulajdonságoknál meg lehet adni egy helyet, és ilyenkor a D:\ meghajtóra (valójában partícióra) irányítom.
Mentéseket csinálsz a dokumentumok mappádról? Nem tudom, mekkora mennyiség van rajta, de ha nem többszáz Gigabájt, akkor javaslom, Javasolnám, hogy vegyél mondjuk egy 64, vagy 128 GB-os pendrájvot (az utóbbi is 10000 Ft alatt van), és bizonyos időközönként mentsd ki rá a Dokumentumok mappában lévő fontosabb könyvtáraid tartalmát.
Különösen fontos ez, ha a Dokumentumaid ugyanazon a partíción (C:\) vannak mint a rendszered. Mert ha az egyszer bedöglik, akkor minden adatod vele együtt megy a levesbe.
Ma kicsit megijedtem, mert amikor a wordből meg akartam nyitni egy képmellékleteket tartalmazó a fájlt (Nem azt, amiben szövegromlások voltak) , kiírta, hogy valami hiba miatt nem tudja megnyitni. Többször is próbáltam, eredmény ugyanaz. De a windows intéző megnyitotta. Elmentettem ugyanazon a néven, bezártam. Ezután a wordből is megnyílt. Mondjuk pdf-ként is el vannak mentve ezek a képes dokumentumaim, de onnan visszakonvertálni, nem kis munka lenne, ha végleg eltűnne a word fájl.
Ahhoz azért jól jönne az alaplapod típusa. Az autószerelőtől is hiába kérdezed, hogy hogyan kell izzót cserélni, amíg nem tudja, hogy milyen kocsid van. :-)
Ja, oszt ha valaki 2 napig nem válaszol, akkor itt toporzékoltok, hogy oldjuk meg a problémát, de már aztán már rögtön jöjjön már valaki. Mondom húzd ki a picsába, mert nem ez volt a kérdés, hogy ki üt nagyobbat a sakkparti végán.
A képet eleve szövegdobozba rakod, az nem jó? Akkor összetartozik a beírt szöveggel.
A kompabilitásos mentés okozza a gondot. Változatlanul javaslom a saját formátumban (.docx) mentést. Én még azt is szoktam, hogy időnként (nagyobb/több javítás, fontos változtatás előtt) elmentem, majd mentés másként (fájlnevet induláskor "_01"-el megtoldom, ezt növelem).
A pdf-ed másolható, így sok mindent visszanyerhetsz abból.
Nekem akkor is szokott gondom lenni a képek alá írt szövegekkel, ha nem hivatkozások. Különösen, ha egy oldalon több kép is van. Ilyenkor szoktam segítségül hívni a képeszközöket:
A képen állva jelenik meg, ekkor rákattintva előjön az elhelyezés, ahol ki tudom választani, hogy a lap melyik részére tegye a képet. Ha ez alá írom a szöveget, többnyire megmarad. Azért ez is kicsit nehézkes, ha újabb kép jön, sokat el lehet szöszmötölni vele, de azért valamennyit segít.
Ezek csak jegyzetek, csak rövid részeket másolok ki. A szövegben magában csak úgy tudok javítani, ha az előtte-utána lévő szavakat is törlöm. Érdekes, hogy amikor beillesztettem, normálisan látszott, csak a mentés, bezárás, újra megnyitás után tűntek fel a rossz karakterek. Más bajom is van ezzel a worddel. Hivatkozásként beszúrok a képek alá feliratokat, de ha szerkesztgetek, nem maradnak ott, különálló szövegdobozként viselkednek.
Én is megnéztem Windows7/Word 2010 alatt, és ugyanúgy ott vannak ezek a beszúródott értelmetlenségek. Csak az etec szövegből előtte egy kézpontos y-al közel 100 db. És még ki tudja.
Tehát itt a fájl sérült. Nem a rendszer, vagy a Word a hibás. Nyilván nem lesz kis munka visszahozni, de talán érdemes.
Nem sértődöm meg érte. Akkor lehet, hogy nem tudtam, de muszáj volt. Tényleg felejtek (hülyülök). Sajnos.
Kb. egy hónapja digitalizáltam. Egy hete csak lestem a gépet, hogy hogy is van? Majdnem, hogy újra kellett tanulnom. Valamikor belenyúltam a biosba. Most azt sem tudom, hogy melyik gombbal kel elővarázsolni.
"Az ajánlat nem a PC World, hanem a Keysworlds akciója, amiért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Az ajánlattal kapcsolatban, illetve bármilyen felmerülő probléma esetén az service@keysworlds.com címen lehet érdeklődni."