Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Viszont mindenkinek, de tényleg mindenkinek végig kell csinálnia. Anélkül nem lesz tengerészgyalogos senki.
Nyilván elég komoly kihívás, fizikailag is, de azért nem egy kommandós kiképzés. Egy átlagnál kicsit fittebb 18-20 éves fiatal (mondjuk aki sportolt középiskolai vagy egyetemi csapatban) meg tudja csinálni.
A lényege pont az, hogy utána bárhol találkozik, bármilyen beosztásban másik tengerészgyalogossal, mindketten tudják a másikról, hogy megcsinálta. Max az a kérdés, hogy San Diegoban vagy Paris Islanden.
Voltak tengerészgyalogos vendégeink, vettem részt tengerészgyalogosok által vezetett jogszerű hadviselés tanfolyamon. A tanfolyam jogász százados asszonya mondta, hogy a szárazföldnél kezdte, a főhadnagyi rendfokozatért a tengerészgyalogságnál pályázott. Mondták, rendben, átveszik, csak le kell nyomni a tengerészgyalogos 6 hónapos alapkiképzést, pedig előtte a szárazföldiek 3 hónaposát már lenyomta. Bennünket, tengerészgyalogosokat az tart össze, hogy tudjuk, különbek vagyunk mindenki másnál. Mindenki más képtelen lett volna túlélni azt a 6 hónapos borzalmat, amit nekünk teljesíteni kellett. Egy ilyen esetről film is készült. A kiképzők folyamatosan biztatták a résztvevő hölgyet, menjen a haranghoz, jelezzen, vége a szenvedéseinek. Mikor jutunk el oda, hogy nálunk a felvételizőknek adunk lehetőséget egy 3 hónapos borzalomra, ahol bizonyíthat. Benkő most jelentette, hogy állóképességi követelmények már nincsenek is, majd megerősödik miután felvettük.
"Te pedig ha jól értem, jössz azzal a dumával, hogy milyen szemét a magyar katona, mert fizetést, és a szolgálat eredményes ellátásához szükséges feltételeket akar."
Hazudsz, izé, akarom mondani: nem, nem jól érted. ;-)
Két dumával jövök.
Személyes vélemény mindkettő, lehet vele egyetérteni, meg nem egyet érteni.
Az egyik, hogy szerintem katonának (tisztnek) lenni mindenekelőtt életforma. Amely életformához magától értetődően kell hozzá tartoznia egy belülről jövő igénynek a sajátt fittségre, erőnlétre, állóképességre vonatkozóan. Beosztástól függletlenül. Ha katona vagyok, akkor nem azért kell tudnom lenyomni x fekvőt, meg lefutni y km-t (ájulás nélkül), mert ezt valami szabályzat előírja, hanem mert egy katona esetében ez magától értetődik.
Ez fizetéstől, számokéréstől, külső követelménytől független.
A másik, hogy az alacsony fizetés nem mentség a szarul elvégzett munkára. A civil életben sem.
Értem, hogy szarból nem lehet várat építeni, és nem is állítom, hogy ezt mindenkinek magára kellene venni, nem akarok általánosítani.
De a "kis pénz, kis foci - nagy pénz, nagy foci" hozzáállás -- ennek a Puskás szájába adott Hofi-poénnak a teljes és talán szándékos társadalmi szintű félreértése --, hogy előbb tessenek sokat fizetni, aztán majd talán dolgozunk jól, nem működik, nem vezet sehová.
Én egyébként támogatom a magyar katonát, ha magas fizetést és a szolgálat eredményes ellátásához szükséges feltételeket akar.
Leginkább azt támogatom, hogy értelmes és a társadalom számára is hasznos katonai feladatokat és azokhoz szükséges eszközöket, tudást és körülményket kapjon.
Minek honvédség ha már megsemmisült, rendőrállam kell ide.A nató meg majd megvéd mint "honvédség" fogalom szerintem sincs többé inkább "katonaságról " beszélhetnénk.
Milyen hadseregről és milyen árulásról beszélünk egy olyan országban, ahol egy bukott köztársasági elnök a sötétzöldek támogatásával meg tud hiúsítani egy fontos katonai beruházást, egy lokátor építését a legkedvezőbb helyen? Milyen hadsereg az, amelyik ezt a nyilvánvaló, magától értetődő nemzeti érdeket nem tudja megvédeni? Nem tud biztosítani egy egyszerű helyszínt. Ki itt az áruló?
Az a hejzet, hogy népszavazással 99-ben, meg 2004-ben beléptünk (ne bonyolítsuk!) EGY golfklubba. Kedves vezetőnk azóta minden fórumon egy teniszütővel hadonászik, és próbálja elmagyarázni az alapítóknak, hogy lehet egy tenisz ütővel a kilenclyuku hidat teljesíteni.
Az ország szuveneritását nem tudom értelmezni. Tagjai vagyunk egy katonai szövetségnek (Nato) és egy gazdasági szövetségnek (EU).
Ha te a magyar honvédséget érted ez alatt, akkor nagyon tudom sajnálni, de abban a formában, ahogy létezik, én bizony felszámolnám, és az egészet teljesen más
alapokra helyezném, mivel bizonyította, hogy alkalmatlan arra, ami a célja lenne, és ez nem azokon a katonákon múlik, akik valóban fegyverrel a kezükben
teszik dolgot, hanem azon a vízfejen, mely képtelen egyről a kettőre jutni.
A felszámolásnak a módjáról természetesen beszélhetnénk, hogy ez hogyan történne meg, valószínűleg párhuzamosan kellene mellette építeni a másik szervezetet,
A "tök ujat" ugy lehet par ev alatt letrehozni, ... hogy egy uj mag letrehozasa utan azt szepen es folyamatosan megnöveszted, kompetenciait kiterjeszted ... a "felesleges reszeket" pedig folyamatosan elsorvasztod, lefaragod, felszamolod ... Igy nagyjabol minden idöpontban megmarad valamilyen müködö szint kepesseg (es az egyre növexik). A folyamatot (saccolva) kb. 5 ev alatt le lehetne vezenyelni (megfelelö politikai tamogatast, hatszelet feltetelezve).
Ha viszont marad a regi struktura "megreformalasa", farigcsalasa, szabdalasa ... akkor 10 ev alatt se nagyon jut elörebb a mutatvany ... csupan a regi egy valamennyire atalakitott valtozata marad ... ugye egy haccsereg "hasznalati erteke" annak harci kepessegevel (bevethetösegevel) aranyos ...
Hál' istennek nem sok közöm van a honvéccséghez, de én is úgy látom, hogy ha a kupiban nem megy a bót, akkor nem a rökamét ( ha veszünk önjáró, önkielégítő rökamét ,attól jobb lesz bármi is?) , hanem először a madamot, aztán utána a lányokat kell lecserélni. Ha import, akkor import...
( Sőt , én tovább mennék , nem csak a vezérkart lehetne licencelni máshonnan, hanem eggyel magasabb szinten is mehetne a a dolog...)
Most ugye van koronavirus ... es minel inkabb telik az idö, annal több vallalat fog (gyakorlatilag) csödbemenni, fejreallni. Mindegyiknel meg fogjak talalni a megoldast (vagy menthetetlen es felszamolando, vagy szanalhato).Az MH eseteben pedig 30-40 eve (a nagy keresgeles ellenere) nem lelik a gyóccert ...
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Eperjesi Ildikó, Alexandr Kacsura Sorskönyv a frontról című dokumentum könyvükben a szerzők bemutatják a politikusok által mindkét oldalon szándékosan létrehozott "szabadcsapatok" tevékenységét. A facebookon elég sok részlet található a könyvből, keressetek rá, nem voltak makulátlanok.