De az, most ujra gyartjak par eve, hosszu kihagyas utan. Szaloncukrot kostoltam, nagyon finom! Talan emlekszel a Szazszorszep desszertre anno. Most azt is ok csinaljak.
Nemtom, mennyi láccik belőle, de lassul, pánikolni nem kell, de ahun sűrűbb az új megbetegedés, ott célszerű kerülni a sokadalmat.A kiszállítások elméletileg szigorúan ellenőrzöttek, tisztított csomagolások, eszközök, járgányok, és személyzet. (Nekik sem hiányzik a kórság, örülnek, hogy van melójuk...) Hozzánk a Tecsó jár 3hetentetente, csak a kapun belülre teszik a cucot. Azért annyit célszerű megtenni, hogy háziszappanos vízzel lemossuk a csomagolást, leöblítjük, -töröljük, és úgy pakoljuk a spájzba-hűtőbe!
Ahogy en csinalom... kiveszem a legutolso csomagbol az etelt, es ovatosan talcara, taba ontom-teszem. A csomagolo anyag megy a szemetbe, a kezemet meg alaposan megmosom szappannal, meleg vizzel... legalabb 20 mp kezmosas!
Amit csak lehet (nem romlo) elelmiszer vagy mas - hagyom legalabb ket napig mielott hasznalnam (persze, ha van ra idom... es nem surgos). Ami uvegben, muanyag flakonban van, azt vasarlas utan a mosogatoba teszem, hipos vizzel lemosom, oblitem, szaritom... es ugy teszem a hutobe vagy a szekrenybe. Alapos kezmosas. A pultot is alaposan kiobliteni a hipos vizzel.
Ha nincs hipo, szappanos viz (mosogatoszeres). Alaposan.
Most ez komoly? Mi mindent úgy eszünk ahogy hozzák, persze kicsomagolva. Igaz zöldségfélét magam veszem, de azzal se cécózok semmi, a normál mosáson kívűl.
Remélem csak vicc volt, mert amit leírtál már klinikai eset, SZERINTEM!
Üdv. Ismét kicsit furcsa, de legalábbis amatőr kérdés. (Ebben nagyon am. vagyok). Prima ABC-ből házhoz szállított medvehagyma-csomag. 2 napig hozzá nem nyulva a kamrában pihentettem (a csomagolástól féltem), majd 3ik nap kibontottam. A csomagolással elég lassan boldogultam. De azon belül is be volt csomagolva. Abból is kibontottam. Fólia-múanyag-csomagolások voltak, eldobtam, de bent maradtak a lakásban. Utána többször kezet mostam ---- Ezután megmostam, a medvehagynmát, a fonnyadt részket kidobtam, a frissen maradt részeket megedtem. Finom volt.
--- De most 4-5 napig retteghetek. A virus napokig a csomagolo papirokon tovább élt? Sőt, talán a zöldség felületén is? ---- Tehát enni sem szabad?
Bocsi, most keveredtem ide. De elég a hidegen olajos-zsíros-vajas-szalonnabűrkés kenés, csak ne maradjon kenetlen folt. Sztem a szalonna-bőrke kenés tesz alá legkevesebb zsiradékot. Ja és a kézi. Ez még a te kacsódat is ápolja! :o)
Ma újra próbálkoztam a zománcos öntöttvass serpenyővel, karajcsontról lekapart leveshúst pirítottam szalonna alátéttel, fűszerekkel. Jó lett, marad az edény:))
Nekem van egy keramia bevonatu, elso evben remekul mukodott, olaj nelkul is lehetett sutni benne palacsintat, tukortojast stb. Mostanra mar minden leragad. Nem latok serulest a retegen, nem ertem mi tortent.