Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Akkor annyival előbbre vagyunk, hogy programmal megoldható, nem csak webes rendszeren működik.
Akkor már csak az a kérdés, van-e egyszerű program, amit csak telepíteni kell és rögtön használható?
Az egyértelmű, hogy nem fogok nekiállni Oracle és hasonlók telepítésének, mert nem értek hozzá. Olyan programot keresek, amit tudok használni, és nem feltétel, hogy legyen webes kapcsolódása.
A QB64-et nem értem, milyen csatlakozó rendszer kell neki, nálam windows7 van csak.
Először köszönöm mindenkinek ,aki foglalkozott a felvetett témámmal!
Hogy bizonyos komment még helyesel is az ominózus problémámra,különösen jól esik:)
Most a legterjedelmesebb kommentre próbálok válaszolni, pontról-pontra.
"több lehetőség van"
-Hogy ugyanazt a javítást tenné fel, nem hiszem, mindig kiírja a frissítést bekapcsolást követően, hogy a legújabb frissítések telepítve( vagy ilyesmi)
-Fél TB a helyem, szóval ez kilőhető
-Nem tudom, hogy szar-e, a frissítéseknél tapasztalt szarakodáson kívül nem tapasztalok semmi problémát.Számtech boltban vásárolt szgép, összeállított.
"Ennek ellenére ki lehet kapcsolni win10-en"
Kifejted, hogy mit érdemes próbálnom?Gépházban a maximum időtartam az kicsit több mint egy hónap a szüneteltetésre.(Már be is állítottam, május 30.-ig békén fog ezzel hagyni.)
Egyébként semmit az ég világon nem tapasztalok,h mitől lenne jobb egy frissített verzió.Ált. a frissítésekkel úgy vagyok (minden platformon), hogy vagy változatlan marad, vagy szarabb lesz az egész.
Évtizedekig használtam xp-t soha semmi problémám nem volt vele, ezerszer jobb volt mint ez a csilli-villi win10.
"De sz'tem az olyankor már a telepítést készíti elő..."
Ezt abszolút adom.Igen.
Az egyetértést meg köszi xnc-nek.Örülök, hogy más szerint is abszurd és hogy más is tapasztalta ezt.
Milyen programmal lehet olyan adatbázist létrehozni, amiben lépcsőzetesen lehet látni a kapcsolatokat?
Weben vannak olyan fórumok, ahol lehet látni, hogy melyik hozzászólásra ki és mit válaszolt, és azokra milyen válaszok születtek, és ezt 3-4 szintig úgy lehet megnézni, mint ahogy a fák ágai nőnek.
Nem fórumot akarok, hanem olyan adataim vannak, amiket így, faágakhoz hasonló szerkezetben tudok kapcsolni egymáshoz, és jó lenne látni egy oszlopban őket.
Milyen programmal tudok ilyen adatszerkezetet létrehozni a saját gépemen?
Csak egy "üres" windows7-esem van 60GB hdd-vel, csak sakkprogramok vannak rajta és 10 GB szabad terület van még.
Webes kapcsolat nem működik rajta, így webről közvetlenül semmit se tudok rá telepíteni.
Programozáshoz nem nagyon értek, utoljára DOS6 alatt Gw Basic-et használtam aktívan lineáris programozásra, ha ez mond valakinek bármit.
Tanuljuk már meg használni ezt is. Gorcsev elég részletesen leírta, találd meg mi a hiba. Ha valóban egy C2-es gép és 5400-as vinyó, akkor ne csodálkozzunk és tanuld meg ütemezni a frissítések telepítését, ne leállítani.
Mert valami őskövület processzor volt alatta, vagy az SSD volt valami alaplapra intergányolt, lassú írási sebességű vacak. Ezeket leszámítva, igen, csodát tesz az ilyen helyzetekkel.
"Nalam 1 ora 40 percet tolt folyamatosan a gep (vinyo lampa eg) jol hallhato hangosabb fordulatszam porgessel(huto)"
Ennyi idő legfeljebb egy komplett verzióváltáskor kell...
Több lehetőség van:
- vagy ugyanazt a javítást akarja föltenni újra meg újra, oszt' vmitül nem sikerül, és vissza is csinálja,
- vagy pl. qrv@ kevés a helyed, és emiatt tart nagyon sokáig,
- és/vagy még szar is a vinyód.
De ezek azé' kinyomozhatók, ha körülnézel a Gépházban, az Eseménynaplóban, az install-logban, meg ilyesmikben (#goto Gugli)
"Mondanom sem kell, h lenyegeben hasznalhatatlanna valik a gep erre a majdnem 2 orara elegge luxus ez..."
Ez nem luxus, hanem vagy vmi hiba, vagy balf@szság.
Normális gépen szó sincs rendceresen ennyi ideig tartó update-ről.
"Ez tenyleg ilyen sz@r?"
Figyu, sz'tem itt kb. engem lehet a legkevésbé vindózer-pártisággal gyanúsítani, de még én is azt mondom, hogy nem, ennyire nem sz@r.
(Egyébként igen, sz@r, de - most már- nem technikailag*, hanem egy csomó elb@szott, idióta, logikátlan koncepcionális dolog miatt...)
*Persze a max. 2-hetenként lerohadó wsus-szerverről szívesen elbeszélgetnék vmi kompetens** emberrel, egy szívlapát 'fordításában'...
** ...ha találnak olyat a cégnél...
"De nalam nem lehet hatarozatlan idore kikapcsolni a frissiteseket, ez valoban letezhet igy?"
'By design' igen.
Ennek ellenére ki lehet kapcsolni; nekem is van olyan win10-em, ami meg se próbált frissíteni telepítés óta, nem is tudom, 3-4 éve...
"Ez a hasznalhatatlan allapot, mikor a lelkem majd megszakad ugy melozik akkor tortenhet ,mikor tolti lefele a frissiteseket, mert utana megjelenik egy kis narancs ikon a talcan, h az eszkoz ujrainditast igenyrl a frissitesek telepitesehez."
Hát ha má' a letöltést is ennyire észreveszed, akkor ott más gond van. De sz'tem az olyankor már a telepítést készíti elő...
Ezzel a win10 automatikus frissitessel nem lehet semmit kezdeni?
Nalam 1 ora 40 percet tolt folyamatosan a gep (vinyo lampa eg) jol hallhato hangosabb fordulatszam porgessel(huto)
Mondanom sem kell, h lenyegeben hasznalhatatlanna valik a gep erre a majdnem 2 orara elegge luxus ez...
Ez tenyleg ilyen sz@r? Eppen ezert amint telepiti a frissiteseket, azonnal allitom gephazban a szuneteltetest maximum idotartamra(1 honap par nap)
De nalam nem lehet hatarozatlan idore kikapcsolni a frissiteseket, ez valoban letezhet igy?
Ez a hasznalhatatlan allapot, mikor a lelkem majd megszakad ugy melozik akkor tortenhet ,mikor tolti lefele a frissiteseket, mert utana megjelenik egy kis narancs ikon a talcan, h az eszkoz ujrainditast igenyrl a frissitesek telepitesehez.
Ezt kikapcsolasnal szoktam megejteni, majd a legkozelebbi bekapcsnal allitom be maxra a szuneteltetest.
Szerintem nem tárolja (bár talán verziófüggő), csak a kliens gép, ha ott nincs letiltva minden log, de miért lenne.
De amennyire én mostanában ráérek. adj egy accountot és rászánok egy napot :) (bár most látom, hogy eddig nem is jól értelmeztem, én userre gondoltam, ez így sokkal érdekesebb téma, mondjuk azt sem tárolja)
Csodálkoztam is, hogy miért nem kugliztál inkább. :-)
Érdekes, amit írsz. Én nem használtam soha, de nem gondoltam volna, hogy egy ilyen parancs nem az AD-ből veszi az adatokat. De ha minden így van, ahogy írtad, akkor sok sikert a rájövéshez!
A mínuszt amúgy nem én adtam, gőzöm sincs, ki lehetett, és miért. Persze honnan is tudhatnám, ha nem írta meg...
Á, dehogy kugliztam végig a fél univerzumot mielőtt ide be mertem dobni (:-
Get-Adcomputerrel az a bajom, hogy dénesből veszi. Kolléga állítása szerint meg ADban is ott lesz az IP. Ezt ismerem, pár le nem tiltott gépre sem mond semmi, csak azokra amikre az nslookup vagy klasszikus ping -a is műxik. Én abban sem vagyok biztos, hogy tárolja, de majd rájövünk :-)