Keresés

Részletes keresés

XNC Creative Commons License 2020.12.01 -2 0 16779

Szokd meg a zajt.

Előzmény: Tikka Billa (16776)
Tikka Billa Creative Commons License 2020.12.01 -2 0 16778

Sajnos, mivel zárat sem cserél (bár mondtam, hogy kifizetem, nem érdekel a pár ezres tétel) ajtót pláne nem fog. Azt mondta tegnap, hogy úgy tudja, lehet állítani a hengerzáron, hogy le álljon meg rajta az ajtó. Azt megpróbálja, hát kíváncsi leszek, ha ma hazamegyek. Az a gond, hogy lent az ajtónál tényleg csak egy "halk" csapódást hallani, de ez a falban mély dübörgésként terjed. Még gondoltunk az ajtó körbe hangszigetelő szalagozására a két fém felület közé, mert az is van otthon, a tulajnak pénzbe se kerülne, csak fel kéne tenni. Birtokvédelmit nem akarok (egyelőre), mert lehet, hogy ezt az ügyet simán elkaszálja a jegyző, mondván nem is hallani az ajtó előtt állva. Bár azért úgy gondolom, kötelessége úgy üzemeltetni a boltot, hogy az minket ne zavarjon. Sajnos tulajdonos, nem bérlő, akkor már régen bezárattuk volna. De erre a problémára nem tudok sok tanút sem gyűjteni, mert az 1. emeleten lakó, szerintem tartósan nincs itthon, a felettem lakó hallhatja még. Oldalra is mindkét irányban a mi lakásunk szobái vannak, azon túl pedig valószínűleg nem hallatszik.

Előzmény: othiss (16777)
othiss Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 16777

a villanykapura gumit ragasztottam, hogy még az egészen  lelassított csukódást sem lehessen hallani...a bejárati (fa) ajtómra végig szivacs-csíkot ragasztottam, így az is halkabb lett, még ha csapódik, akkor is.

Minden lehető megoldást leírtál, igazából ajtócsere lenne a legjobb...az árát nem merem leírni, azt úgyis sejted...de ezért cserébe strapabíró, halkan csukódó ajtót ad a gyártó...

Nincs más értelmes ötletem...

(nem vigasz, de itt a környéken a kétszárnyú elektromos kapuk csattannak, zajosak nyitáskor-záráskor.  A tulajokat nem érdekli, volt olyan, aki mert szólni, azóta nem köszönnek neki(sem)...és továbbra is csapódik)

Tikka Billa Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 16776

Sziasztok!

A problémám a következő: budapesti 3 emeletes téglaház, aljában dohánybolt. Korábban élelmiszerbolt volt, kisebb-nagyobb problémákkal (bolt melletti alkoholizálás, hangoskodás, szemetelés). Ezek megszűntetését folyamatosan kérte a közös képviselő. A tulaj dohányboltot nyitott az élelmiszerbolt helyett, átépítés, új fémajtóval. A 2. emeleten lakom, a nappali a bejárat felett van. A fémajtó minden csapódását közvetíti a fal, hangos dübörgésként minden reggel 6-tól este 10-ig, most csak este 7-ig. Az ajtón van csukódáslassító, azt mondja, azon már nem lehet jobban állítani. Hengerzár van bent neki, az ajtó nem kilincses, hanem fogós, a közös képviselő és egy épületgépész szerint a zárat kéne kicserélni valami másra, mert amikor az ajtó megáll a hengerzáron, majd továbblendül rajta, akkor azon a pár centin csapódik, amit már nem fog meg a csapódásgátló. Tulaj nem cserél zárat, azt mondja ekkora forgalomnál a kilincs nem megoldás. (?) Egyelőre szépen kérem kb. hetente. hogy csináljon valamit, mert így képtelenség pihenni. Felrakott kétoldalú ragasztót egy kis helyen a két fémfelület közé, nem ér semmit. Valami műanyag pöttyöket is felrakott egy két helyre, szintén halottnak a csók. Ötletek?

othiss Creative Commons License 2020.11.27 -1 0 16775

A házam nem zajos, ha becsukom a szigetelt ablakokat, akkor tök csend van...kint meg nem érdekes..

Viszont van sünicsalád, sok kullancs, és vakond, a madáretetőkben mindenféle madár(még mókus  is előfordul, és szotyit eszik),  lesbenálló éhes kóbormacskák.

Bármerre megyek,   az erdőkben szemét szemét hátán...na erre a látványra nincs szükségem.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (16773)
XNC Creative Commons License 2020.11.26 -1 0 16774

Sajnos társasház és gyerekek - ez megy.

Nálunk is a múltkor az esti híradó ideje alatt fúrtak.

Kicsit se volt zavaró......

Törvényi úton persze nem lehet tenni semmit; tűrni kell......

Előzmény: fidelio-Pyrandus (16769)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.11.26 -1 0 16773

Tavasszal minden jobb (lesz? lenne?...) Akkor zajos házból el lehet menni a természetbe. Üdv.

Előzmény: othiss (16772)
othiss Creative Commons License 2020.11.25 -1 0 16772

átérzem, de jó tanácsom nincs...mindössze annyi, hogy talán mémi vigasz: ahol ikerház, vagy attól nagyobb építmény van öt-tíz-ötven-száz lakással, ott mindig előfordul  az ilyen zajongás...

Egyedülálló családi házban lakom,  körülöttem csupa többlakásos ház...lombgereblézés, ásás közben  télen hósepréskor, nyáron locsolás közben mindig hallok valahonnan fűnyírást, gyepszellőztetőt, láncfűrészt, kapálógépet, motoros háti permetezőt, néha drónt ami ide-oda benéz, és vég nélküli családi ordítozást...én meg csak ülök a napernyőm alatt, és keresztrejtvényt fejtek...

Az igaz, hogy akik rámlátnak az erkélyeikről, azok mind sajnálkozva nézik az öreg nyudgíjast(nem nyuggert, az csak te vagy)aki  ás, kapál, metsz, locsol, állandóan sepreget...és ha kell, ha nem, fényezi az autóját..(ami alig hallható)...

Én nem húzom fel magam az emberi tevékenységeken...elég baj az nekik, hogy egy pillanat családi béke sincs.

Én már a tavaszt várom, a cseresznyefák virágzását...

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.11.24 -1 0 16771
Előzmény: greenwood (16766)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.11.24 -1 0 16770

Jóindulatú idegorvos tanácsa: a kétféle hatalmasan zavaró erős dübörgést a fejemben állítsam szembe egymással. Legyek az egyik "szurkolója": Tekintsem párharcnak, és talán így kihúzom tavaszig, amikor már egész délután kint lehetek a szabadban. - Elméletileg és gyakorlatilag sincs jobb megoldás. A kórházat nem tartom annak.

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.11.24 -1 0 16769

Őszvégi, téli fúrás, dübörgés, kalapácsolás a többemeletes nagy bérházban.

Sajnos, a fölöttem levő lakásban - napközben. Addig, amíg a két gyerek megjön az óvodából. 5 évesek.

Na, akkor este 10-ig elszabadul a pokol-

És így kell élnem békés nyuggerként. Gyáva, kihúnyó, elmúló nyuggerként...

othiss Creative Commons License 2020.07.04 -3 0 16768

ne szólj, neked lesz rosszabb.

Próbálj lelket váltani, tégy úgy, mintha nem léteznének...még szemkontakt sem kell, nem beszélni velük...

Meglátod belejössz.

Előzmény: inikakamocci (16765)
Evif Creative Commons License 2020.06.08 -1 0 16767

Zajongásról:

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről:

5:8. § [Birtokvédelem a tényleges birtoklási helyzet alapján]

(1) A birtokos egy éven belül a jegyzőtől is kérheti az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését.

(2) A jegyző elrendeli az eredeti birtokállapot helyreállítását és a birtoksértőt a birtoksértő magatartástól eltiltja….

2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről:

149. Csendháborítás

195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el. (nincs már időkorlát!!!!!)

Birtokvédelmi ügyekről önkormányzatok honlapján jó esetben található tájékoztató. Ugyanitt található letölthető dokumentumként birtokvédelmi kérelem nyomtatvány. Bizonyíték begyűjtése szükséges a helybenhagyó döntéshez, ez lehet többek között: hang- és képfelvétel, telefonhívásokról mobilképernyő fotó, esetleg csendháborítás bejelentéséről  szintén képernyő fotó, jegyzőkönyv,beszélni kell a szomszédokkal, hogy tanúsítanák-e szükség esetén a birtokháborítást, a kérelemhez egyúttal be is nyújtható  ez a szomszédnyilatkozat is.

A kérelem elbírálása szubjektív! Nem létezik olyan előírás, szabály, amely alapján a hang, szag, ill.: egyéb zavaró tényező definiálva lenne, csupán ennyi: …” zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát”…

Egy éven túl fennálló állapot esetén a jegyző nem járhat el, a bírósághoz lehet fordulni.

Kerítés és növény paraméteréről is általában az önkormányzatok hoznak önkormányzati rendeletet, így az sem járható út, hogy építek egy nagy tömör kerítést, amely a zajt valamelyest letompítja.  Sövénynél ugyan ez a helyzet, nem tehetem oda, ahova akarom és nem növeszthetem az égig,ha a rendelet ezt korlátozza. 
Külön szabályzatot, rendeletet is hoznak több helyen, melyben a zajjal járó tevékenységek időkorlátjait meghatározzák.(pl.:fűnyírás) 

greenwood Creative Commons License 2020.05.10 -1 1 16766

szerintem az éjfélig szóló hangos zene miatt szólhatsz, azt nem  vagy köteles elviselni!

amúgy az én szomszédaim is ilyenek, megy az üvöltözés, zajongás egész nap. apuka tegnap este fél 7-kor állt neki flexelni, este 8-ig nyomta, csukott ablaknál is alig lehetett megmaradni tőle. ha ez állandósodik, szólnom kell, csak hát eléggé nyuszi vagyok hozzá :)

sajnos annak fele se igaz, hogy egy falusi környék csendes és nyugodt... korábban az volt, ma már nem.

Előzmény: inikakamocci (16765)
inikakamocci Creative Commons License 2020.05.09 -1 0 16765

Sziasztok!

Mit lehet tenni, ha a szomszéd kb. három naponta bulizik a kertben? 

Délben a gyerek megy ki focizni, ami iszonyat hangos és előfordul, hogy átesik hozzánk a labda. Volt, hogy majdnem berúgta az egyik ablakot...Három körül már a család is kijön, akik vannak hatan-heten és olyan hangosan, szinte kiabálva beszélnek, hogy képtelenség nekem bármit is csinálni a kertben. Ilyenkor inkább bemegyek, mert nem vagyok kiváncsi az eszmecseréjükre...Aztán este már a középső fíú is megérkezik, aki most lett 18 éves és beindítják a zenét...Van, hogy éjfélig is szól most a kertben. Pont annyira hangos, hogy mi ne tudjuk kinyitni az ablakot...

Mostanában eléggé bedurvultak. Van, hogy 3 naponta is rendeznek összejövetelt...

Tudom, joguk van beszélgetni a kertben, meg bulizni. De mi az, amit tolerálnom kell? Vagy inkább fogjam be a pofámat? Mert igen, ok, a gyereknek joga van focizni, medencézni, kiabálni, arra még nem is mondanék semmit. De az, hogy a szülők nem képesek normális hangon kommunikálni, az már nem igazán van rendjén...

Nem, még nem tudok elköltözni. Egy éve lakunk itt. Pár évet még jó lenne kihúzni. 

Amúgy, ikerházból költöztünk a belvárosból egy kis faluba. Ahol azt hittük, mi idióták, hogy egy kertesházban majd nyugi lesz. Hát, bebizonyították, hogy azért az nem úgy van....

Szóval, az a szimpla kérdésem, hogy tűrjek és húzzak ki pár évet, vagy szólhatok nekik? 

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.22 -1 0 16764

Legálisan semmi... De az ukrán munkások párszor 10ezerért nagyon meggyőzőek tudnak lenni!!!! :-)

Előzmény: fververvev (16757)
XNC Creative Commons License 2020.04.12 -2 2 16763

Beleolvastam a topicba...... És hát egyből az jutott eszembe, hogy:

"Sírtam amíg nem volt cipőm; amíg nem találkoztam valakivel, akinek nem volt lába....."

Ettől függetlenül egyik se jó.

sadboi Creative Commons License 2020.03.21 -2 2 16762

Sziasztok kedves fórumozók!

Egy olyan problémánk van, hogy a szomszédunk egy agresszív alkoholista, és nem tudunk mihez kezdeni vele. A másik oldalán lévő szomszéd már elköltözött, mi évek óta hirdetjük a házat, de nem sikerült eladni, mert olyan híre van, hogy minden érdeklődő eláll a vásárlási szándékától. Állatokat tart, baromfit, nyulat, disznót, lovat, tehenet, részben a családi háza udvarán, részben a mögötte/mögöttünk bérelt területen. Ezzel nem is lenne semmi baj, de az állatok és a helyük nincsenek takarítva, így orrfacsaró bűz, nyáron emellett rengeteg légy és bögöly van. Lehetetlenség teregetni, kint étkezni, esetleg kifeküdni napozni. Az állatok nincsenek rendesen elkerítve, a lovak rendszeresen megszöknek és károkat okoznak a szomszéd utcában, a közeli főúton rohangálnak. Tavaly ősszel a disznói kint randalíroztak az utcán és feltúrták az előkertünket, és amikor szólni mertünk, hogy legyen szíves bezárni a disznókat a helyükre, este vasvillával támadt ránk, jó szokásához híven erősen ittas állapotban. Az ingatlanuk úgy néz ki, mint egy putri, felhalmozva egy csomó haszontalan dolog.

Már két büntető eljárás is folyik ellene a vasvillás támadás miatt, ennek ellenére sem áll le, mindig kitalál valamit, amivel fejfájást okozhat, tegnap pl. átvágta a kerítésünket. Sokat van otthon és azon töri a fejét, hogy mivel bosszantsa a szomszédokat. Mindig van egy kiszemelt, akit próbál elűzni a környékről, most épp mi vagyunk a szerencsés kiválasztottak. A családját félelemben tartja. Hetente rá kell hívni a rendőröket, mert vagy nem hagy minket aludni, vagy éppen átvágja a kerítést, vagy valaki más hívja ki őket a szökött lovai miatt. Próbálkoztunk mindenféle hivatalnál, feljelentettük, de érdemi intézkedés nem történik.

Van valakinek bármi ötlete, hogy mit lehetne még tenni ellene? :( Már teljesen kétségbe vagyunk esve. A házunkat egyébként nagyon szeretjük, a többi szomszéd nagyon kedves, normális.

Előre is köszönöm!

Szép napot!

fververvev Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 16761

Bammeg... Ezért kár volt... Amennyire emlékeztem a topic múltjára, itt segítőkész emberek (is) voltak. Amit páran előadtak az általad említett kommentekben...

Tényleg csak a szemét maradt ebben az országban.

A szóban forgó szomszéd mentalitása kb a Gabiiika szintje... Az értelmi színvonala is.

Akkor most fogok egy szívlapátot és becsöngetek hozzá... :D

(Hihetetlen... Fél öt óta hallgatom, hogy áztatja magát ez az állat)

Előzmény: bakibaby (16758)
fververvev Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 16760

Hülye mobil...

... szóval a zajokból ítélve, van valami jakuzzinak nevezett szarja évek óta. Eddig max akkor zavart, ha hajnali hét órakor még aludtam volna. Ma úgy 4:30 körül arra ébredtem, hogy beindította ezt a gépet és persze zakatol, mint a veszedelem.

Miután hosszú évek alatt bebizonyosodott, hogy nem ért a szép szóból... Kezdem elveszíteni az úri modoromat.

Előzmény: fververvev (16759)
fververvev Creative Commons License 2020.03.10 -1 0 16759

Köszi.

Lehet, hogy kénytelen leszek egyéb utat választani...

Ha ez a fasz normális, én megrszem a kalapom... A zajokból ítélve, van valami jakuz

Előzmény: bakibaby (16758)
bakibaby Creative Commons License 2020.03.08 0 1 16758

Ezt a részt olvasd el: 16682 - 16694.

Ezek a jogi lehetőségek.

Előzmény: fververvev (16757)
fververvev Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 16757

A hét minden napján húzzak el órákra a lakásomból,mert van egy barom szomszéd?

Még 1x: arra vagyok kíváncsi, miyen legális lehetőségeim vannak a zajforrás kiiktatására?

Az nem megoldás, hogy elmegyek.

Előzmény: költekező (16756)
költekező Creative Commons License 2020.03.08 -1 1 16756

Visszavágásra helyett menjél sétálni, amikor üzemel.

Előzmény: fververvev (16755)
fververvev Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 16755

Nem ez volt a kérdés. Próbálom érthetőbben: van legális lehetőség az együttműködést elutasító, zavaró szomszéddal szemben vagy nincs?

Nem az a kérdés, hogy a töketlenkedő/szándékosan nem segítő hivatal esetén mit lehet tenném, hanem, hogy egyáltalán van-e más opció, mint jogsértő módon visszavágni?

Előzmény: költekező (16754)
költekező Creative Commons License 2020.03.08 -1 2 16754

Én nótákat hallok délutánonként órákon át.Vagy elmegyek sétálni.

Esetleg tévézek, az elnyomja.

De ha átolvasod a topikot akkor láthatod, hogy van állandó kutyaugatás, lakatos munka heggesztés -köszörülés kora reggeltől napestig, vagy busz amelyik az ablak alatt melegít.

Sőt a tvben olyat is láttam, hogy egy családi ház mellett lett egy olajfúró torony. Állandó zajjal Nem napi 2 óra.

Vagy volt egy dilis nő akinek a házáról ária üvöltött reggel 6tól este 10 ig egy recsegős hangszóróból. 

Előzmény: fververvev (16753)
fververvev Creative Commons License 2020.03.08 -1 0 16753

A két dolog részben független.

A szomszéd egy barom. Pont.

Most beszerelt valami nagyon zajos, búgó gépet, amit szó szerint az egész lakásban hallani lehet amikor működik.

Mivel a konyha környékén a leghangosabb, feltételezem, hogy mosogatógép lehet.

Ha normális lenne, hogy ilyen zaja van a gépnek, akkor vagy hallani lehetne minden ilyen gépet ami a házban van, vagy az övék lenne az egyetlen, amit erősen kétlek.

Marad, hogy hibás a gép vagy dilettáns módon van beszerelve.

De tipikusan az a bunkó paraszt, akivel nem lehet ilyesmit megbeszélni, mert "azt csinálok a lakásomban, amit akarok".

Előzmény: Replay (16752)
Replay Creative Commons License 2020.03.06 -2 2 16752

Miért barom az a szomszéd, aki mosogatógépet használ a lakásában? Talán nem a szomszéddal van a probléma, hanem a válaszfalakkal.

Előzmény: fververvev (16751)
fververvev Creative Commons License 2020.03.06 -1 0 16751

Vajon mit lehet kezdeni a barom szomszéddal, ha a nappaliként használt szobámban hallgatom hónapok óta valamelyik konyhagépének (mosogatógép?) a búgását napi fél-két órán át? Köteles vagyok tűrni?

Tipikusan az az alacsony frekvenciás hang, amitől percek alatt megfájdul az ember feje.

apeeng Creative Commons License 2019.12.13 0 0 16750

és ami fontos, hogy jól felfogott érdekedben te sem szólsz neki, mint ahogy én sem szólok a füstölőknek.  sajnos nincs jó megoldás.(ami ne fájna)

Előzmény: Tywer (16749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!