Keresés

Részletes keresés

kadarka Creative Commons License 1999.06.14 0 0 155

"Kolozsvár, Kolozsvár, Kolozsvár... Úgy hull lelkemre ez a név, mint sült kenyér meleg szava a télben didergő vándorra, mint roppant őszi fa szelíd, komoly derűje a növekvő árnyékra."
(Szabó Dezső)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.06.10 0 0 154
Ha már úgy is szóba került....
Kolozsvári és egyéb nyilatkozatok, meg miegymás....

http://nap.ziua.ro/2-oldal.cgi#art1

lalcus Creative Commons License 1999.06.10 0 0 153
Kincsesvaros
Nagyon hasonlo meghato elmenyem volt nekem is.
szinte minden ugy tortent ahogy leirtad.
Lalcus

Előzmény: kincsesvaros (152)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.06.10 0 0 152
Sziasztok!

"... Kanyarogava, döcög a vonat Százkézd közelében, Segesváron túl, Brassó felé. Idős bácsika a feleségével az ablakra ragadva. Minden újabb falu megpillantásakor motyognak egymásnak valamit - németül - nem értem. Talán nem is kell... A templomokhoz érve szemük nedvessége hirtelen megnövekszik. Megint egymáshoz szólnak valami titokzatos "öreges" visszafogott "eksztázis" közepette. Ismét szemükhöz emelik a már teljesen nedves, összegyűrt (összemarkolt)zsebkendőt. Majd némán magukba zárva, végigbámulják a (egykori) szász falu hosszú utcáján rendben sorakozó gazda-házakat. Majd hirtelen kiszaladunk a faluból, megmunkálatalan földek... Megint motyogás, szomorú arckifejezés, mutogatás, nevek említése: Hanzi, Fritz, Anne-Marie. Majd egy sokat jelentő nagy legyintés, és visszaroskadás az ülésre. Maguk elé bámulnak. Nem sokáig, mert jön a következő falu, és kezdődik ugyanez előről..."

Ez személyes tapasztalatom volt, és nagyon mélyen beragadt a lelkembe ez a jelenet.

Hja, aki az eddigiekből nem jött volna rá, az idős házaspár sok éve kint él Németországban. Tizennégy éve (mint kiderült) akkor látogattak vissza először szülőföldjükre, ahol már jóformán senki sem lakik az egykori szász lakosságból. Talán utóljára tették ezt.

rocher Creative Commons License 1999.06.10 0 0 151
Kösz, igazán jól esett. Mi van most délen, mert nagyon nem néztem híreket és napok óta nem tudok imélezni Szabadkára?
Előzmény: czimbi (146)
lalcus Creative Commons License 1999.06.10 0 0 150
Bocs, siettem, a vege kijavitva:
.........., ha valaki Erdelyben jar, ne hagyja ki..
Lalcus

lalcus Creative Commons License 1999.06.10 0 0 149
Az altalam a leszebbnek tartott erdelyi regio: Szaszfold. (Segesvar-Nagyszeben-Brasso haromszogen belul.)
Ajanlom mindenkinek az erodtemplomokat, es a gyonyoru dimbes-dombos tajat.
Sajnos egyre kevesebb szasz lakik azon a videken, es az uresen maradt hazakba egyre tobb mas nemzetisegu koltozik be, ami miatt sajnos szep lassan tonkremegy minden.
Egy kirandulast mindenfelekeppen meger, ha valaki erdelybe jar, ne hagyja ki..
Lalcus

Seamus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 148
Bocs, az evfordulo 10 eves termeszetesen es ez ev junius 16-rol van szo.
Seamus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 147
Szia Kincsesvaros,

Ezek szerint en egy harmadik dokumentumrol beszelek ami az altalad elsonek emlitett evfordulojara szandekozott megjelenni. A mai roman lapok tele vannak a kerdessel. Termeszetesen az egyeduli kozos nevezo az autonomia tamadasa a cikkekben, egyesek Ghermannak, masok Molnar Gusztavnak tulajdonitjak az egeszet es az alairok szama is valtozik. Nem hianyzik a NATO tamadasa sem amiert a Koszovo uggyel nemi legitimitast adott annak h ha egy orszagresz autonomiat akar akkor ne lehessen katonai bevonulassal megoldani a kerdest. Egyebkent is komoly gond volt a roman kulpolitika szamara a valsag alatt, hogy a NATO-ba igyekeznek, de ugyanakkor mereven elitelik azt, hogy barki beleszoljon abba, hogy egy orszagban halomra olik a nemzeti kisebbsegeket (vagy legalabbis nem ugy bannak veluk ahogy kellene).

Előzmény: kincsesvaros (141)
czimbi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 146
Petra drága!
Nem vagy te mumus, te vagy topicunk kis háziasszonya! Szóval ne legyek irredenta...nehéz kérés, próbálom moderálni magam, csak sokszor jólesik egy kis gőzt kiereszteni a billentyűzeten keresztül, persze...
Ahogy olvasom a délelőtti hozzászólásokat, igencsak van gőz a többiekben is!
Ami Szlobót illeti, neki kampec, ha nem is végzi úgy, mint anno Mussolini (naaagy, naaaaagy bánatomra!!), de már nagyon közel a vég; fél oldala már részlegesen lebénult, úgyhogy azt hiszem, az UCK-sok emberei majd a halálba masszírozzák Európa utolsó szóócalissta diktátorát Dél Afrika arid tájain!

Czimbi

Előzmény: rocher (138)
lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 145
Amennyire kulso szemlelokent meg tudom itelni a dolgokat, Kolozsvaron az utcan jarva jobban tettenerheto a 10 ev fejlodese mint a tobbi nagyvarosban: Brasso, Szeben, Varad, Arad, Szatmar, Vasarhely.
Az mas kerdes, hogy esetleg Funar nelkul mi lett/lehetett volna.

Lalcus

Előzmény: kincsesvaros (143)
lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 144
Kedves Kincsesvaros
Olvasd el figyelmesen a Funarrol irott dolgaimat. Ironizaltam, provokaltam.
Nem vagyok egyaltalan funar-parti. Es amit mondani akartam, hogy ne zsigerbol kopjuk le (mert ez a szokas), hanem a tettei alapjan probaljuk megitelni okelmet.

Nem hiszem, hogy azert jott letre Kolozsvaron pl. TDK markakepviselet (de tobb multi-t is felsorolhatok) joval a bukaresti kirendeltseg megnyitasa elott, mert a Caritas-bol befolyt penzeket szerettek volna megcsapolni......
Szerintem ha igaz lenne a Caritas penzek direkt kolozsvari polg. hiv altal torteno felhasznalasa, akkor mar az ellenzek (ertem a mostani kormanyt) kapasbol raugrott volna a temara. Mas politikai hatter-kapcsolatrendszer penzeli-mukodteti "kedvencunket", ez teny. Hasonlo varosatya azert nem tehetne meg hasonlo dolgokat, mert nincsenek olyan jo kapcsolatai ezen politikai korok fele, tovabba nincsen igazabol politikai szerepuk. Mint ahogy Funarnak megvan a maga szerepe azzal, hogy sakkban tartja a fel magyarsagot, es mindenki azt figyeli mikor mit mond. Es nem mindegy ezeknek az idozitese sem.
A polg. hiv.-ban pedig nem csak dilettansok ulnek, ezt tovabbra is fenntartom.

Lalcus

Előzmény: kincsesvaros (142)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.06.09 0 0 143
Hja, Lalcus.
Gondolom, a "nagy nyugati beruházások" alatt kifejezetten pl. az évek óta (Funár miatt nem) épülo Pólus Centerre gondolsz....
kincsesvaros Creative Commons License 1999.06.09 0 0 142
Lalcus, ezt jól megírtad, azt hittem, nem jól látok.
Szerintem az itteni Funárok távolról sem tudnak akkora kárt okozni, még ha a legmagasabb pozíciókban vannak (inkább figyel IDE a világ, mint ODA - meg nincs is miben különösebben kárt tegyen, csak az országban, ami odaát úgy is már rég tönkre van. Ellenben odaát még nagyon sok elvesztheto érték maradt, foleg magyar szemmel nézve).

Más
1. Funarstadt fényárban úszik
2. Nincs rá szukség, de o nagyon csinálja. Mást is...
3. Amire szukség volna nem csinálja (a belváros közlekedési és parkolási problémái, ...)
4. Ezek szerint tudja, hogy kell "megfogni az embereket" - nem csak a nacionalistákat. TÉGED IS MEGFOGOTT.
5. Tehát "el tudja magát adni". Több mint nyolc éve, ettol félek én.
6. CSAK NEM AZT HISZED, hogy ez a LÁTVÁNYOS fényuzés, a hivatalos tanácsi bevételekbol jön, amit a "meredeken felívelo" kolozsvári gazdaság "táplál". Mint említetted, más hasonló erdélyi városatya ezt nem tehetné meg, még ha akarná sem - mert onekik nincs más, csak hivatalos forrásuk, nem is lenne nekik megengedve, de Funár törvénytelenségei sehol nem "léteznek". És itt a baj.
Apropó, van fogalmad arról, hogy a Caritas idoszak végén, mennyi pénz vándorolt az egész Romániából Kolozsvárra, ami mind ott rekedt...
Sehol nincs elkönyvelve, hogy Kolozsvár kirabolta az Országot.

Végül:
Nem lehet tudni, honnan, de akad PÉNZ egy fölösleges propagandára. És a titkos "befektetok" látnak fantáziát ebben a befektetésben, mert HA reménytelen volna, már rég "elzárták volna a csapot"

kincsesvaros Creative Commons License 1999.06.09 0 0 141
Kedves Mindenki!
Köszönöm a reakciókat, jól esett. Én nem vagyok olyan természetű, hogy "kiöntsem magam", így magamat kímélendő, akkor is Kolozsvár kerülőutján megyek, ha a város másik végébe akarok menni. (Nem pezseg a borvíz-alapú vér az ereimben??... :-)
Kadarka, azt írtad:
"Funar és bandája meddig ronthatja még a levegőt?"
Ha ennyi volna, nem szomorkodnék, mert egyszer biztos vége lesz, kétségtelen. De addig is fölhívnám a figyelmet arra, hogy nem csak idő-beli dimenziója van a dolognak("Meddig....?"), hanem térbeli is azáltal, hogy nagyon közel vannak a kormányzáshoz és nagyon "tetrekészek"-ellentétben az eddigiekkel. (Bárcsak a mostani kormányzat lett volna annyira tettrekész, mint ők lennének, akkor talán nem lennénk a mostani kilátástalan helyzetben) Ez irányban kukkantsatok bele az otthoni közvélemény-kutatásokba...
Szívem szerint azt kívánom, hogy együtt "ne szomorkodjak" Czimbivel, de nagyon félek attól, hogy hamarább fogunk együtt "szomorkodni" vele...
A "kiáltványról"-ról csak annyit, hogy KÉT KÜLÖN dologról van szó. A "Constatinescu elnökünk" ferdítésének köszönhetően kapott teret és "egybemosást". Az egyik egy régi MDF-alapú iromány megbékélésről, román-magyar együttműködésről, stb. ennek lesz 10 éves évfordulója - ha jól tudom több akkori román aláíró a napokban nyiltan letagadta... No comment. A másik egy "mozgalom", amely felismeri hogy az erdélyi románság sokkal jobban járna egy "gyakorlatilag független Erdéllyel, és ez közvetve a Regátra is jó hatással lenne, mert lenne egy "húzóerő", amely nem "pocsékolja el fölöslegesen erőforrásait". Az egész feje egy Sabin Gherman nevezetű ürge (ha még él...). Hasonló dolgok vannak nyugaton is, lásd az "Észak-Olasz Ligát"
Szerintem, a "választópolgárok" nem tudank jóirányba gondolkodni ("Erdély-probléma"), ha még gondolkodni sem tudnak ("Funár-VCTudor probléma")...
lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 140
Szabadsag (Kolozsvar):
Doina Cornea, az ismert kolozsvári emberjogi harcos lapunknak adott nyilatkozatában kifejtette: nincs tudomása olyan
nyilatkozatról, amely Erdély területi autonómiájának támogatására szólítaná fel az erdélyi román értelmiségieket. Ismeretei
szerint az államfô csakis a Sabin Gherman-féle kijelentésekre utalhat, amelyekkel különben ô maga sem ért egyet.
lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 139
Egy masik provokaciom:
FUNAR= a satan, az ordog, a demon, a megtestesult gonosz.
O az aki a legfobb ellensegunk, o az akire barmit ra lehet mondani, o az akit kollektiven gyulolnunk kell. A sotetsege es butasaga mindent elborit. Elboritja a tisztesseges romanok fejet, megbolonditja es ellenunk hergeli oket.

De kell nekunk Funar!!!!! O az aki osszetart minket, o az aki rendszeresen temat ad nekunk (egyszeru embereknek, ujsagiroknak, politikusoknak). Miatta tununk politikailag egysegesnek mivel a Funar-ugyben egyetertunk. Tehat kell nekunk Funar?

Engem (kovezzetek meg) mindig megmosolyogtat ahogyan o odaszur a magyaroknak, akik ezt komolyan veszik es rendszerint felszivjak a vizet. (pl. a Petofi tabla)
a baj, az hogy komolyan vesszuk, es tulzottan beszelunk rola (nagy hujesegeknel azert kell).

Nekunk is vannak itt Magyarorszagon Funarjaink, akik meg magasabb poziciokba is felkapaszkodtak.

Kolozsvar: azert a tobbi hasonlo adottsagu erdelyi varoshoz kepest igencsak dinamikusan fejlodik, komoly uzletek es beruhazasok valosulnak meg, erdelyi gazdasagi es kulturalis kozpont. az uthalozat a varosban jo (az elkerulo ut kivetelevel) a tobbi varoshoz kepest. A varos ki van vilagitva (min. 100km piros-sarga-kek lampafuzer).
A varos vezetese megsem csak dilettansokbol all, sot a varosban sem csak sovenek laknak. Annak ellenere, hogy Funar a polgarmester.

Lalcus

rocher Creative Commons License 1999.06.09 0 0 138
Czimbike, mi vagyok én egy moderátor, egy mumusss, beszéljetek nyugodtan a fociról, csak legyen egy határ a foci, a politika és az egyebek között. Amúgy meg ne legyegyél irredenta, mert Milosevity se szereti őket....
Előzmény: czimbi (131)
Seamus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 137
Nem erre gondoltam. Van egy ujabb, nem tudom ki inditotta el, de vegyesen roman, magyar es nemet ertelmisegiek irjak ala es Erdely-Bansagban kulon parlamentrol beszel. Van nehany reszlet a tegnapi Adevarul-ban (roman napilap, www.adevarul.kappa.ro).
Előzmény: lalcus (135)
rocher Creative Commons License 1999.06.09 0 0 136
Erről jut eszembe, hogy az egyetemen a legjobb barátnőm egy dévai román lány volt. Azt mondta, hogy a románok(az erdélyiek) azért nem szeretik az erdélyi magyarokat, mert félnek tőlük, mert sokkal okosabbak stb. Szerintem van benne igazság. Ez egy nagyon művelt lány volt, csupa román szamizdatot olvasott, meg nagy klasszikusokat. Ami meg az Erdélyen kívüli románokat illeti, egyetlen negatív tapasztalatom nem volt. Most én a kisemberekről beszélek, nem egyébről. Sziasztok.
Előzmény: kadarka (130)
lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 135
http://sophia.jpte.hu/erdely/vitafor.htm
itt megtalalhatjatok a kialltvanyt avagy a
http://www.hhrf.org/erdely/ oldalon is valahol.

Lalcus

lalcus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 134
A focirol:
Ezt a masik elsullyedt topicba irtam, de ide is atmasolom, kicsit kiegeszitve

Egy vasarnap esti, a meccsel kapcsolatos szemelyes elmenyem:
Jottunk vissza Szekelyudvarhelyrol Bp-re a magyar rendszamu autommal. Banffyhunyad kornyeken leelozott egy nagy
auto (merci-bmw??) B-betus azaz bukaresti rendszammal, az autoban fiatalok ultek (biznicarok??), es mikozben
elhaladtak mellettem, a letekert ablakon kitett kezuk ketto ujjat (mutato es kozep---V alakban--- VICTORY) felfele
iranyitva mozgattak villongattak es duddantgattak majd gazra lepve elhuztak.
Nehezen, de sikerult megfejteni a mondanivalot: A ket ujj a ket golt szimbolizalta amit a magyar csapat kapott. A V
betu pedig a roman csapat gyozelmet jelentette..... En elegge humorosnak talaltam a dolgot, es jot derultunk az
autoban, mert hat sajnos igazuk volt.....
Es a ketto ujj V alakban megis humorosabb mint az egy kozepso ujj felallitva....
(Egyeb jelzesek: Az automban ulo ismerosom elmondta, hogy roman kollegai a magyarok altal rugott zero golt pedig
ugy mutattak, hogy a mutato es huvelyk ujjukbol kort formaztak, amibe a masik kezuk mutatoujjat ki-be huzogattak.
egyertelmu a hasonlat...)

Mindenesetre, ami elszomorito, hogy a politika mennyire raul ott a focira.

Megegy romaniai foci-elmeny:
Tavaly a roman-angol meccs idejen eppen Bukarestben voltam.
Fura volt: neztuk a TV-ben a meccset, es gol eseten minden ferfi az ablakhoz vonult es uvoltott ki az utcara (mint allat) a nyitott ablakon keresztul:
hogy goooooool, meg Romaniaaaaaaaa!!! kb. ot percen keresztul.
A meccs utan es egy hatalmas fiestaban volt reszem (mint Pesten szilveszterkor): trombitak, ital, tomeg, enekles,
mamor, dudalas, petardak, tuzijatek, roman trikolor, stb.
Egeszen hajnali 5-ig tartott az unnep.
Meg a rendorok is behuztak a farkukat.... A tomeget kontrollalni nem lehetett....Ismeroseink meg joval a meccs elott
felhivtak a figyelmunket, hogy a magyar rendszamu autot tegyuk biztonsagos helyre (Hilton parkoloja) mert ha a
romanok nyernek akkor konnyen bajban lehet az auto, de ha veszitenek, akkor feltetlenul.

Mindenesetre tudomasul kell vennunk, hogy a romanok temperamentumos latin (es balkani) nepek, ahol az erzelmek (pl. nacionalista) sokkal intenzivebbek. En nem latok ebben semmi kivetnivalot. A baj az, ha a politika is komolyan rajatszik erre. (kesobbiekben lasd a hazai kormanypartok focipolitikaja).

No csak ennyi...
Lalcus

Előzmény: czimbi (131)
Seamus Creative Commons License 1999.06.09 0 0 133
Tud valaki reszleteket errol a legyen Romania szovetsegi allam kialtvanyrol? Allitolag mar egy ideje irjak ala a nepek, de most kezdtek az illetekesek komolyan venni.
czimbi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 132
Kadarka!

Ez a helyes! Add ki magadból a gőzt, utána mindig könnyebb!! Ahányszor hazafele menet átmegyek Kolozsváron, mindig a Funar tanya előtt állok meg a villanyrendőrnél; mindig eleresztek egy jópár válogatott szitkot a fejére és utána mindjárt jobb....

Üdv!
Czimbi

Előzmény: kadarka (130)
czimbi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 131
Helló Seamus!

Szóval én is beleolvastam a Hargita Népébe és van egy nagyon jó, tömör cikkecske, közreadom, nekem nagyon tetszett, tudniillik ez a pár sor mindent visszaad, amolyan góbés stílusban persze:
"Gyergyószentmiklóson csak két egetrázó
üvöltés jelezte, hogy azért nincs minden
román elüldözve. Egyik lelkes –
románoknak szurkoló – magyar ifjú a
kocsmába lépve így akart kedveskedni
román felebarátjának: – Mi győztünk! –
Ki az a mi? – érkezett a természetes és
helyes kérdés."(Hargita Népe)

He-he-he, hát ennyit erről; mindig is szeretem a tömör véleményeket; a székely ingázó buszokat viszont Nagyváradon és Kolozsváron megpróbálták szétszedni a "trikolóros román ifjak"...állítólag a HR jelzés szúrta a szemüket:
"Kolozsváron a
gyergyóremetei IMPEX Kft.
(HR–01–YSN sorszámtáblájú autóbusz)
vezetője és utasai bánhatták, amiért nem
kerülték el a várost. (Volt köztük néhány
szeparatista, revizionista csecsemő,
illetve egészen kiskorú autonomista is.)
Portik Imre autóbuszát mintha öklömnyi
jég verte volna el, hátsó lámpáit
leverték, számtábláját összetörték a
zászlós ünneplők. Az utasok
lelkiállapotáról nem készült rendőrségi
jegyzőkönyv a Feleki-tetőn."
Na, mielőtt Petra lekapná a fejem, hogy "megest" előhoztam ezt a focit, abba is hagyom!

Kincsesváros, csak semmi szomorkodás, ilyen nagy ünneplési lehetősége sokáig nem lesz a sok betelepített bunkó románnak;
Majd újra egységesek lesznek, ha végre ledől Avram Iancu szobra Kolozsvár "másodrendű román főterén", akkor országos gyűjtést szerveznek; abba majd én is belepótolok, ha kiírják a híresen gusztustalan bronztáblájukra, hogy ki is volt az ünnepelt nemzeti hősük; egy hegyi martalócvezér, akit aztán a magyar csapatok felszámoltak, mikor már nagy galibákat okozott. Hú, kezdek nagyon irredenta és offtopic lenni, de jólesett ezt kiadni magamból!

Czimbi

Előzmény: Seamus (128)
kadarka Creative Commons License 1999.06.09 0 0 130
Olvastam a Szabadságot. Döbbenet!
Valahányszor Erdélyben jártam mindig lehetett találkozni olyanokkal, akikből sugárzott a gyűlölet. Pedig Isten látja lelkem, eszembe nem jutna valakit azért gyűlölni mert román, de ott és akkor, amikor ilyen kisebb- nagyobb attrocitásokat láttam, hát... viszketett a tenyerem. (határőr, rendőr, utcai huligán) A Hargitán egy atléta csapattal egy helyen szálltunk meg. Fiatal, tizenéves lányok és fiúk voltak, Vásárhelyiek. Volt a csapatban három román lány, akik mindig külön voltak, soha nem keveredtek. És egy magyar és egy román edző, ők viszont mindig együtt, jól láthatóan nagy barátságban...
Találkoztam nem kevés román emberrel, akikkel kommunikálni lehetett és akik hozzám hasonlóan gondolkodtak. A politikusok által befolyásolható tömegek azonban nagyok és ettől nem leszek derűlátó. (Ld. Szabadság cikk)
Funar és bandája meddig ronthatja még a levegőt?Hogy rohadna meg!

Üdv. Kadarka

Seamus Creative Commons License 1999.06.08 0 0 129
Reklam:

Kis csiki hokitortenelem:

http://clmc.topnet.ro/sportklub

Rajta van az Erdely webringen is. Aki esetleg nem ismeri:

http://www.erdely.com/webring

Seamus Creative Commons License 1999.06.08 0 0 128
Ez azert nagyban fugg attol, hogy szorvanyon el az ember vagy nem, es mennyire kozel Kolozsvarhoz (Funarhoz). www.topnet.ro/hargitanepe (csikszeredai helyi lap) mai szamaban egy mas hangvetelu leiras van a meccsrol.
Előzmény: kincsesvaros (127)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.06.08 0 0 127
Apropó foci, elpolitizálás, nyilatkozatok, sírás-rívás a himnusz allat és miegymás....
Ajánlanám figyelemtekbe a kolozsvári Szabadság keddi számának teljes tartalmát:
http://www.hhrf.org/szabadsag/9jun-08t.htm

Enyhén szólva ELGONDOLKODTATÓ

Ezzel a meccsel nem valamely válogatott nyert, hanem a szélsőséges politika.

rocher Creative Commons License 1999.06.08 0 0 126
Nem akartam OFF lenni, de ha már Czimbi leírta a meccsre való reflexióit, én is kiadom magamból: mi, akiket úgy neveltek, hogy a magyar himnusz alatt vigyázzban álltunk, ahogy néztem a szerencsétlen nemzeti 11-et, elbőgtem magam. Ha ugyanezt csinálják, mondjuk Luxemburgban-de nem-, akkor nem sajnáltam volna őket ennyire, de hogy micsoda dolog ez, ez felháborító. Ezúton izenem a BBF és típusa hazánkfiáknak, ez egy ok, ami miatt úgy döntöttünk, hogy netovább. Mint Csipike.(aki érti)
Előzmény: czimbi (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!