Ettől nem félek. Eddig sikerült betartanom azt az alapelvemet, hogy más autójához nem nyúlok. Ezután sem fogok, főleg nem olyan szinten, hogy univerzális befogóra legyen szükségem.
A három javaslatod közül az első (a csigás emelő) szinte hozzáférhetetlen, a rotakapát is nézegettem, de szerintem az brutál nagy nekem (és fogadok hogy az ár sem annyi amennyit megér nekem), a harmadik a húsdaráló már méretben és teljesítményben is jó lenne, csak az ár még mindig túllóg azon amit erre szánok. Ha nincs meg ötezer huf alatt akkor marad valami kézi rögzítős megoldás. A Quattro által mondott 10 eurós kilincskerekes cuc akár jó is lehetne de egyelőre nem találom sehol, hogy megnézzem.
Ha tényleg valamai nagyobb áttételű csigahajtás lerül bele akkor kézzel nem igazán akarom majd hajtani - erre a célra egy akkus fúró is megfelel. Alacsony áttételű hajtásnál meg max 20-50- szer kell körbetekerni a kart egy teljes fordulathoz de úgyis maximum felet akar az ember. Annyi még belefér.
Azt hogy az ablaktörlő túl gyors lesz áttétel nélkül még nem gondoltam át, de el tudom hinni.
Csak gyorsan végigfutottam a témán, lehet el vagyok tévedve, de ha ilyen kisebb cuccokat akarsz tisztítani, akkor nem jó a rezgős tisztító. Tudod, egy nagy lavor, kúppal a közepén és remeg benne a homok.
Véleményem szerint, az ablaktörlőmotor, ha villanyosan hajtod, gyors lesz, tehát áttétel kell utána, legalább 1:10 arányban. Így meg akár el is bírná. Ha kézzel kurbliznád, akkor egy örökkévalóság mire körbe forgatod.
Azt nézd meg ha ez center injection sistem akkor az injection haus gumi talpa elszokott szakadni ott farsot szív,vagy néha ,fiatoknál jártam így párszor a régi időkben.
Tettem bele masszírozós pumpát, indítózás közben masszírozva valamit javít a helyzeten. (indítás előtt ugye hiába nyomok rá, mert akkor nincs szállítási igény)
ha elzart betapnal bele tud szivni az eloszallito a 300mbarba..(legkori 1000mbarrol. ) es menetkozben sincs tobb mint 900mbar a vakuum.. akkor abban nincs hiba.
Onnan kezdődik, hogy mennyi zártszelvényt kell vennem és milyen méretűt. :P Szóval igen, alapról. A forgatótengely is csak "cső-a-csőben" lesz, megfelelően zsírozva. Nem kell neki hosszú éveket kibírnia több ezer motorral. A stabilitás miatt választottam a kétoldali megtámasztást, nagyon hasonló lesz mint ez: https://www.youtube.com/watch?v=sPFvpbrJNYw
Ennek a felfogatása viszont a gyári rögzítési pontokhoz igazodik, ahog yén is szeretném.