Engem érdekelne, hogy ki mire tippel. Elég részletesen leírtam a hibajelenséget. A főtengely jeladó hibája okozhat ilyet, de állítólag csak meleg motornal, s meg kell várni, hogy hűljön a motor. Az immobilizer is lehetne elvileg. Hol érzékeli a kulcsban a jeladót, hol nem. De a kijelzője kialszik. Mondván az érzékelés megtörtént. A benzin ellátást kizárnám. Nagyon jól megy a kicsike. Azt még elfelejtettem leírni, hogy az alapjárat enyhén ingadozik. 850-900 között. Ez még segíthet valamit.
Cr diesel rendszer, mégpedig valami Delphi dcm 3-as. Nehézkesen indul állás után és üzemmeleg állapotban. Felkent mesterek szerint cr pumpa baj, mert egyben van az előszállító szivattyúval és az veszteségesen dolgozik. A porlasztók nem veszteségesek.
Mi van akkor ha a cr pumpa elé bedobok egy villanyos pumpát, ami rádolgozik a kisnyomású pumpára? Nincs kedvem kifűzni a lánchajtásból a pumpát, meg felújíttatni.
Igen van olyan hogy szódaszórásos technológia. (Ami tényleg nátrium karbonát azaz szódabikarbóna (gyakran régi poroltós palackokból)) Főleg szabadtéren jön ki az előnye, mert az első esőben felolvad és nyom nélkül eltűnik.
Önindítóval az a baj, hogy sima homlokkerék kapcsolat, olyan mint a nehéz kő. Ki tudja hol áll meg. :) Ráadásul nem önzáró. A csigahajtásos emelő lehet, hogy jó lenne, ha tudtok hozzá autót mondani, mert az alapján kell hívogatnom a bontókat.
Hidd el nekem, hogy az ablaktörlő motor ereje is bőven elegendő hozzá.""
tudnak ra peldat mondani hogy a maskent felnem rakhato motort felkezel tekerem 180 fokban.. de ha tovabb kell forditani akkor 80 kilom a kereten meteres pajszeral is odebb dob.
az azert nem ablaktorlo hajtas kategoria.
a szandekot ertem.
de nem tudok olyan megoldast ami kellokepp olcso, es megbizhato is lenne ehez.
...talan Quattro kupkerekes kocsi emeloje,,. de tartok tole mar abbol sem sok van a piacon.
esetleg tenyleg egy lendkerek a fogaskoszoruval, es melle hegesztett onindito fogaskerekel..
Ha az üveges hűtőt választod (vagy amúgy bármi egyebet) fóliázd le a belső felét műanyagfóliával amit időnként cserélhetsz (pontosabban cserélned kell).
Oké, akkor részletezem. Ablaktörlő motor nem követelmény, csak az jutott a fejembe mert az bontottan olcsó. Létezik ebben a kis méretben gyári csigahajtómű is nagy terhelésre, csak azzal az a baj, hogy drága. Bocsánat. Kurva drága. Nem szánnék rá nagy pénzt.
És igen, tudok róla: Van a stiftes megoldás, ez a legszarabb. 6 vagy maximum 8 állásban fogja meg a motort. Lehet olyat is csinálni, hogy egy fogaskerék kerül rá, egy kilincsművel, vagy egy sima rugós ékkel ez fogszámtól függően akár 10 vagy 15 fokonként, vag yha az ember hajlandó rábaxni egy lendkereket, akár 5 fokonként tud rögzíteni. Tekerni meg lehet egy a tengelyen átdugott rúddal is. De nem is itt van a lényeg.
Hanem ott, hogy mindezek a megoldások a kézi erős forgatásnál 90%-ban áttétel nélküliek. Két kézzel kell az egész forgatást elvégezni bármilyen nyomatékállapotban van, és egy harmadikkal rögzíteni. (Tudom, lézetik lábpedálos megoldás is a rögzítésre, és ha más nem lesz akkor valamelyik megoldásnál maradok a fentiek közül.)
Viszont azon kívül, hogy van némi fogalmam a gépészetről alapvetően kurvára lusta is vagyok. És pontosan tudom, hogy ez az egész macera kiváltható egy sima csigahajtással, ami bármely pozícióban megáll ahol akarom, és kurvára kis erő kell a forgatáshoz. Hidd el nekem, hogy az ablaktörlő motor ereje is bőven elegendő hozzá. De ha csak önmagában a csigahajtás állna rendelkezésre akkor megtekerném egy hajtókarral vagy egy fúrógéppel. Én nem is attól félek, az ablaktörlőnél, hogy a motor nem fogja bírni, hanem attól, hogy a motortengelyre rakott csiga fala lesz gyenge.
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 99-es 1.8-as fiat coupém. A következő a hibajelenség:
Van amikor elsőre pöcre indul, de van mikor 3-4 szer rá kell indítani. Tekertetni felesleges, mert ha indul, pöcre megy. Le kell venni a gyújtást s újra indítani. Mindegy neki a motor hőmérséklete. Hidegen és melegen is csinálja ha épp olyan kedve van. Amennyiben tovább indítózom néha le is fojt. Akadozim az önindítózás. Mintha megszívná magát s kapna egy kis szikrát.Szerintem gyújtás nincs olyankor. Az immobilizer visszajelző rendesen kialszik. Két kulcsom van hozzá, mindkettővel ezt csinálja.Valamelyik jeladóval lehet a gond? Vagy esetleg mégiscsak az indításgátló szarakodik?
Milyen tetőléc? Mezei, vagy csak a bramac a jó? :P Amúgy jól látod........ tényleg hülyeség lenne tetőlécet faragni, mikor van ott csavarhúzó is. Az fém lévén, valószínűleg a hangot is jobban vezeti.
Jó estét mindenkinek! A klímakompresszor szíjtárcsája kicsit kotyog és ez ad egy alig hallható csattogó hangot. Egy napos munkával lebányásztam a tárcsát, mondván kicserélem a csapágyat és jó lesz. A baj az, hogy a csapágy belső gyűrűje lötyög a tengelyen, nem a csapágy. Ráadásul pontokban be van peremezve, nehogy egyszerű legyen kiszedni a csapágyat. Ha kicserélem a csapágyat biztos jó lesz? Teamec csapágyat sikerült vennem, érdemes ezzel kínlódni? Mi ilyenkor a bevett szokás? Ez egy duster 1.6l benzines 2013
Tökéletes tömegközpontú sosem lesz, mert hol az aljára kerül fel valami hol a tetejére ( mondjuk ezt a motort kétoldalról fogja meg az állvány, úgyhogy annyi szerencse van hogy kis erő kell majd hozzá.)