A MOL Lub vagy pl a Huntraco csinál olajtesztet (mi régi melóhelyemen mobildaruk hidraulikolaját vizsgáltattuk, mert nem volt mindegy mikor kell cserélni a többszázliter hidraulikaolajat), oda elküldöd (kb. 10 éve volt kb 6000 nettó egy minta vizsgálata), ezt megcsinálod 1000 km-enként és tudni fogod pontosan mi a helyzet.....
A biztosítékost rakd az akkura a másikat meg a gyújtótrafó + ra. Csak azt nézd meg hogy gyújtáson álló motornál is kapjon + -t és fordulaton is folyamatos legyen a jel. De a motortérben máshol is találsz + ami a gyújtással megy csak. Nekem a gázvezérlő soha nem szívta le az aksit, viszont a nem jól becsukot csomagtérajtó, vagy a félnapos rádió hallgatás, hamar lekapta a 34 A/Ó aksit.
Mi a gyújtáskapcsolótól vettük le a + jelet, mert a szintjelzőt a középkonzolra kötöttük. Így együtt vittük át az ajtó oszlopon, hogy kettő vagy 3 vastag szálat már nem emlékszem.
Sziasztok. Szeretnék kérdezni, akik ismerik a rendszert. Egy érdekes dologra lettem figyelmas AC stag 300 plus-om van. A piros-fekete és a vastagabb piros kábel is az akku+ -ra megy fixen. Én úgy gondoltam, hogy a piros-feketének gyújtás+-ra kell menni. Hogy van ez? Okozhatja ez hosszabb állásnál az akku lemerülését? A kapcsolási rajzon is így van, de találtam a stag honlapján egy táblázatot, ahol ez van a 22-es sorban, red-balck :"+12V from battery - to supply stag-300". Melyik a jó bekötés. Előre is köszönöm.
A gaz a tuzhelyen sem kormol, a benzin eges kozben letrejon nemi korom. Belekerul a kenoolajba es sotetiti.
Volt olyan gazdasagos olaj, ami orak alatt feketere egett autoban, stabilmotorban egyarant. A szintetikus 3000-4000km kozt kezdett atlatszo aranysargarol sotetedni.
Nekem 2015-ös 1.6-os új vitarám van 120.000 km-rel, LPG-s. A gyári olaja a 0W20, 20ezer km csereperiódus van megadva. Pont ma cseréltettem le az olajat (17 ezer volt benne), a szerelő meg is jegyezte, hogy meglepően tiszta. Egyébként az előző olajcserék alkalmával sem volt problémás a fáradt olaj. Összehasonlítás képpen, a nejem Ignisén (2004, 1.3 benzin) is ma cserélték (10W40) 4300 km volt az olajban, de eltelt több mint egy év, az elég fekete volt. Ja, mindkettőben Eneos olaj van/volt.
Milyen gazos uzemallapotban milyen benzines/alkoholos uzemallapothoz viszonyitva? Gaz halmazallapotban beszivva elmarad a parolgo folyekony uzemanyag huto hatasa.
LPG-s uzemben melegebb az olaj? vagy lokalisan melegebb alkaktreszek vannak, amivel talalkozik is az olaj? (szelepfeszkekkel altalaban nem talalkozik emlekeim szerint)
Abbol gyartjak.:-) Logikus a magasabb hoturesi igeny, a szelepek sem birjak a gazuzem egesi homersekletet ha nem arra tervezik oket. A tulmelegedett olaj kokszosodik es csokken az elettartama. Ahogy irtak 2000-3000/min kozt mersekelt terhelessel kevesbe jelentkezik a hiba.
Mar az is baj, ha picit atenged. Voltak kepek Skodarol, darabok tortek le a szeleptanyer szelebol. Hasznalt hf is lehet problemas, az uj ahogy irtad draga. Egyhengeres 2szelepesek elonyben.