Főleg a nagyobb áramú kategóriában találkozhatsz olyannal is, ami töltésirányban kisebb áramot enged, terhelésre nagyobbat, így az alkatrészeken tudnak spórolni valamennyit, meg amúgy is sok esetben a töltőáram eleve kisebb igényt támaszt.
Ilyenkor van külön csatlakozás töltésre és terhelésre.
Meg amit még látni kell, hogy a feszültségfigyelő osztáspontok vékony vezetéket igényelnek csak, hiszen áram azokon nem folyik.
Itt szintén a vékonyabb vezetéket szemléltetik a rajzon (de nem mindig rajzolják ilyen szépen, azért is említem):
A bsm modul minusz és plusz vezetékeinek valamint a töltő/terhelő csatlakozok bekötése tiszta. Ellenben a panelon lévő egyéb csatlakozások bekötése nem világos.
Vannak rajta plusz-mínusz vezetékek (a soros tagokhoz külön is), valamint a töltés-terhelési pontok (jellemzően ugyanaz). Mi egyéb? Láttam sok ilyen panelt a kínai oldalakon, meg még ami nekem is van. Mégsem tudom, miről van szó pontosan. Vagy valami konkrét példa kellene.
Igen nagyjából így képzeltem. Több célú felhasználás lenne, ezért akarok 4 akku csomagot. Tehát lenne olyan hogy csak külön használom az egyik csomagot. Bms bekötéssel kapcsolatban tudsz segíteni? Köszi.
Mivel az Ah-kapacitás párhuzamosan adódik össze, eszerint négy csomag egyenként 12,5 Ah és 14,8 V névleges feszültségű lenne (4 x 3,7), illetve csomagonként egy BMS-modult képzeltél el (Battery Management System --> nem BSM).
Utána ezt a négy csomagot kötnéd párhuzamosan.
Töltő lenne kellene 16,8 V végfeszültségű (4 x 4,2), amire egyébként köthetnéd ezeket párhuzamosan is, nem teljesen egyértelmű, hogy mi a célod ezzel.
Kis segítséget kérnék. 14,4v 50Ah às akku pakkot szeretnék építeni. Összesen 4db 12,5 Ah akku pakkból állna össze. Mindegyik csomag 20db 3,7v os 18650es lipo akkut tartalmaz. 4s 30A bsm modul tartozna külön külön mindegyik modulhoz. Külön szeretném tölteni őket. Erről a koncepcióról mi a véleményetek? Megfelelő így? A bsm modul minusz és plusz vezetékeinek valamint a töltő/terhelő csatlakozok bekötése tiszta. Ellenben a panelon lévő egyéb csatlakozások bekötése nem világos. Van valakinek esetleg bekötési ábra? Konkrét képem nincs mert nem vettem még meg a modult csak nézegettem ezeket a kínai panelokat. Bár gondolom mind kínai. Köszi előre is a segítséget.
Hogy érthetőbb legyen, a kikapcsolást az akkuba integrált biztonsági védelem intézi ilyenkor, ami 2,5 V alatt megszakít, akármit is csinál éppen a telefon, nem foglalkozik vele. Csak ledobja és kész.
A feszültség pedig a rossz akku miatt hirtelen törik le egy ponton, a terhelés hatására.
Látom, hogy régi kérdés, csak a tanulság kedvéért tenném hozzá, hogy bár előzményt szokás szerint nem írsz (hirtelen lett ilyen, lassan rohadt le, vagy eleve rácsesztél, mert kellett neked megvenni a Jófogáson, ezt mind nem tudhatjuk, mert nem tartottad fontosnak megemlíteni), jellemzően az akku belső ellenállásának megnövekedése okoz ilyen jelenségeket, öregedés miatt.
Szoftveres (így írjuk magyarosan: szoftveres) jellegű problémánál a kijelzés lehet csak téves inkább, de attól még nem kapcsol ki és azt általában jól újra lehet kalibrálni egy teljes feltöltés-kisütési ciklussal, amitől a kijelzés helyes értéket vesz fel.
Sziasztok. VkWorld MixPlus telefonomról lenne szó. Szerintem Software-es baja van az Akksinak. Leveszem töltőről és pár perc múlva kikapcsol kb 85% töltöttségi szinten. Mikor visszakapcsolom a telót már csak 3%- ot ír. Ha visszarakom töltőre,megy föl a %,de 85% tól szinte másodpercenként megy föl 100%-ra. Van valakinek ötlete mit kezdjek ezzel? Vagy létezik valami Gyógyító Program?
A munkaakksi folyamatos terhelésre van optimálva, az indító pedig szajaszos, de extrém áramfelvételre. Az árkülönbséget elsősorban az eladott mennyiség indokolja.
köszönöm a véleményeket, ajánlásokat! megfontolandóak.viszont! nem nagyon értem, ha sem a munka akksi, sem az indító, nem szereti a 10,5 volt alatti kisütést, akkor miben van köztük a különbség? az árukon kívűl?
Ha csak az anyagiakat nézzük, akkor egy nem legolcsóbb, de nem extra sima savassal jársz a legjobban. Csakhogy azt évente (de lehet, hogy hamarabb) cserélni kell. A munkaakksi se fog annyiszor tovább tartani, amennyivel drágább. Ha a savasnál, ahogy látszik a hatótáv-csökkenés egyből cseréled, akkor nem lesz szívás, nem egy őrült összeg, kábé annyit fizetsz, amennyibe a benzin került volna.