Nekem egy 2002-es Whirpool AWT van,a tetőn egy szemernyi rozsda sincs és sehol máshol sem,a jobb oldali oldallemez peremén most pattant le a zománc de az is fémtiszta-valami különleges anyagból lehet...
Nemrég egy szerelő dobcsapágyakat cserélt (18 év után)benne,ő is csodálkozott hogy milyen jó állapotban van,szerinte még 5-10 évig elmegy-de ha mégis le akarnám cserélni őt hivjam és rögtön vinné...
Micsoda??? A felültöltős elux mosónk teteje 3 év után kezdett rohadni, igaz, csak kb. 6 év után dobtuk ki. A márkahűség büntetése pedig a családban ez az elux hűtő, amit még nem dobtunk ki, pedig a nagyobbik ajtaján már elkorhadt az alsó tartó, de a felső ajtó is szétrohadt. Így néz ki, pedig már 2x lefújtam neolux sprayvel is :)
Pusztán érdekesség képpen, ma kicserélték gariban a tetőt a rohadás miatt. Ezzel együtt felemás a Whirlpool gariztatás tapasztalatom. A szerelő profi és rendes, az üsz. meg a tempó nulla. Miattuk kellett új gépet vennem. De nem baj, buktak egy márkahű felhasználót.
Ja, így már világos. Igen, jó ötlet ellenőrizni, olcsóbb, mint cserélni.
A kábelezést nem tudom, miért nem sikerült leszedni; simán húzgáld le a csatlakozókat a motorról. Kapaszkodnak, úgyhogy óvatos erőszak szükségeltetik hozzá.
Nos. Elkerulven sz újabb motorcseret és hogy 3 és fel éve lett kicserélve, mivel amúgy is szét szedtem (lengéscsillapító csere miatt) miért ne ?!?
amúgy nem sikerült leszedni a motorról a kábelezést igy nem bajlódtam most vele ... majd 3-4 év múlva lehet. Remélem kibírja addig. ellenben sikerült az összes bemenő csövet kitakaritani, mivel kb 8 éve kb 1 evig mosódiót használtunk es annyira elkoszolta a belső rendszert, hogy fekete nyálkás kosz volt a szivattyúnál. Most teljesen szétszedtem. Remelem most már az marad.
Erről az a levél jut eszembe, amit a gyerek ír Jézuskának, hogy
"... túl nagy ajándék egy ilyen és ekkora gyereknek egy aranylánc, nagyon boldog leszek egy piros labdának is. Utóirat: ezt a levelet a nagymamám diktálta..."
Szóval mondott valamit a gyár szereplője, te pedig elhitted. Gratula... 🤭
Mikor panelban laktunk és nem volt szàrítógépün. télen pentek estétől de leginkább szombaton ki kellett mosnunk(4 kicsi gyerekkel), emiatt reggeltől estig ment megállás nélkül. Mosások között a gép nem pihent. emiatt a szénkefe szó szerint el porzott és megégette a Forgorészt(annyira felhevulhetett többször éveken keresztűl.
Ez háztartási gép, nem erre volt kitalálva. Azóta minden mosás között pihen fél-1 órát.most majd rá is nézek a szenkefék állapotára.
Javaslom mindenkinek ,akinek szénkefés motorral szerelt gépe van így tegyen. A Miele Szerelő adta a tanácsot és a magyarázatot. Az új típusú Miele gépek kivétel nélkül már nem szénkefés motorral szereltek...-:)
Eddig még megérte csináltatni. Ha lejár a Húsz év , remelem meg működni fog , kikerül majd a garázsba tartaléknak . Kiváncsi leszek meddig bírja majd. Kutya dolgok mosásával meg egyéb szennyezett én dolgokat már nem mosnék az majdani újban ...