Ezzel kezdtem, a hátsó ülést felhajtottuk, kupak kipattint. Folyásra, szivárgásra utaló nyomot nem láttunk, egyenletesen poros volt minden.
Ma annyit csináltunk, hogy megemeltük az autót, és miközben kannából vastag csövön át bele engedtünk 20l gázolajat, néztük. Semmit nem láttam, tehát a betöltő cső jó. A szagot akkor adta amikor fullra volt tankolva, így vagy a tank teteje rohadt ahogy mondtad, vagy a levegőző cső tank felöli oldala.
Következő lépésben levesszük a tankot és eldöntjük, hogy csak a szuszogó cső szivárog vagy a tank. A hibásat cseréljük.
Köszi mindenkinek, kis foltbenzinnel kitisztítva, átmozgatva máris sokkal könnyebben jár. Végre lehet tekerni a szellőzés gombjait anélkül, hogy letörne. Én szigszalag-tölcsér helyett kis injekciós tűvel szívtam fel a foltbenzint és azzal nyomtam a megfelelő helyre. Gondolom WD40-nel is működik, ha valami kupakba kifújod.
Olajcsere előtt állok, körbenéztem a verdát. Peugeot 306 1,6 os 2002-es évjáratú, benzines. Az olajszűrőház környékén láttam némi szívalgást, gondolom a ház tömítése engedhet át. Ennek a cseréje mennyire macerás?
Sziasztok! Adott egy Ford Ranger 2013 2.2 dízel QJ2R motorkódos. Műszerfal karácsonyfa úgy érkezett Abs/Asr, motorelektronika világított.Vezetékszakadás volt gond az egyik hátsó kerék jeladónál. Motorba is tárolta az érvénytelen sebességjelet. Ez megoldódott, de volt benne egy DPF telítettségre utaló hiba is. Élőadatban megnéz 207%-os telítettség. Leszedtem, a felületén már látszottak sérülések volt egy pár cm- mélységű is. Öblítőfolyadék bele,állni hagy nagynyomásúval átmost nulláztam felraktam. 6mbar a nyomáskülönbség,mentem is vele teljesen jónak tűnt, majd visszahozták ugyanúgy vészüzembe dobta de már 51mbar-t írt nyomáskülönbségre, telítettségre meg 250% hozott. Kérdésem az lenne,hogy géppel ha át lesz mosatva lehet belőle még valami vagy ez már eldobós?
Pusztán azt szeretném kideríteni a helyén, hogy honnan jön a gázolaj. Tankot javítani nem fogok, ha az a baja akkor megy fel egy új. De ha csak egy cső a hibás azért nem venném le a tankot.
Attól szoktak ezek a bowdenek elpusztulni, amit cam írt, a szál belerág a teflon hüvelybe és szorul, illetve a kopadék pora is ezt okozza.
Én is azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy befogom a satuba finoman, tekerek a nyakára egy kis szigszallagot, egy mini tölcsérnek és fújok bele WD40-et.
az elég vékony, hogy leszivárogjon.
Mozgatod közben és amikor leért alulra a cucc, akkor meg vagy.
Hagyd kicsöpögni a felesleget és kész.
Sajnos ez van az összes ilyen "önkenő" teflon hüvelyes csodával. (kuplung, váltó, stb...)
Mk3-as sötétkék Ford Orionban rettenetesen szorultak a szellőzést és fűtést szabályzó forgatógombok, ezért szétkaptam a gombokat a terelőlapokkal összekötő bowdenes szerkezetet (lásd kép). A terelőlapok könnyen mozognak, ezért arra tippelek, a bowdenekben állt össze sűrű trutyivá a kenőanyag. Sajnos nem lehet kihúzni a huzalokat a tokból, mert mindkét végére kis hurok van hajlítva. Valakinek van esetleg ötlete, hogy lehetne kitakarítani és újrakenni ezeket? Előre is köszi!
Tankolás után gázolajszag terjeng, a földön nincs tócsa mint amikor elvágják a betöltő csövet, de valahol enyhén szivárog (kb 2óra alatt pár csepp valahol középen/jobb oldalon).
Letakarítottuk a tankot, de nem találjuk a hibát.
Lehet azt csinálni, hogy a motortérben megbontom a visszafolyó ágat, és a tank felé megnyomom 0,5barral, majd ha nem látok gázolaj folyást, akkor szappanos vízzel keresnék levegő szivárgást?
Vagy van valami más metódus, amihez nem szükséges levenni a tankot?