Van egy LG szíj nélküli direct drive-os mosógépünk. Eddig minden rendben volt vele de most elkezdett elmászkálni a fürdőszobában a helyéről. Szakik véleményét kérdezném, hogy mi a leggyakoribb oka ennek? Ki lett mozdítva a helyéről majd visszatolva és nem tünik úgy , hogy billegne , tehát, hogy a lábait ujra be kellene állítani. 6+ év körüli a masina kb.
Van ezekben valami lengéscsillapító rendszer stb? Mi a vélemény?
Program indítás után szivattyúzott igen, de csak a szokásos esetlegesen belsejében maradt víz miatt gondolom, ez a program része.
Pár perc után meg amikor 1 percre ugrott a visszaszámláló akkor, ez kb. egybeesik azzal amikor félig megtelt vízzel.
De már teljesen vége van (eddig legalább a centri programot tudtuk használni) most délután szerintem beállt a motor vagy csapágy, mert a dobot nagyon nehéz forgatni és visszaugrik egy adott pozícióba. Program indításra meg csak búgást hallani.
Szerencsére megtaláltuk a garanciapapírt még van rajta jótállás.
Bár kicsit csalódtam a márkában, mert 3 éves a gép, és átlagban hetente egyszer volt csak használva.
Elkezdett megint folyni a 12 éves AWE 6515, végre asszony is hajlik a cserére (csapágyas is a gép, már vagy 2 éve nyiszorog mint állat).
Eluxra gondoltam, mert igaz hogy elég szar minőség, de most 1+2 év gyári gari van rá.
A többire 1 vagy 2 év, a Gorenjének 3 év de nincs Mo.-on felültöltőse. Samsung, LG szintén nem játszik.
Lenne még a Candy, Indesit, meg a Whirlpool, de annak még mindig belerohadós az adagolója és rozsdásodik a fedele. Sőt olyan véleményt is olvastam, hogy takarékos a mosószerrel és nem használja fel mindet. Ez tök jó, csak mit csinálok a maradékkal? Kiöntöm, vagy hagyom belepenészedni amit magától is nagyon szépen tud?
Ráadásul olyasmiket is írnak, hogy a 40 fokos program is több, mint 2 órás. A mostani ócska gépen 1 órán belül van.
Szerintetek az Elux vállalható így?
Keskeny elöltöltős beférne, csak rosszul adja ki a fürdőszoba úgy, a gép sarka a zuhanykabin sarkával lenne egy vonalban és a kabin meg a fal között lenne egy mosógépnyi hely (ott van most a felültöltős) ahova nem lehet bejutni, csak behajolni. A gép meg a mostani szennyeskosár helyét foglalná amivel szemben a mosdókagyló van, így leszűkülne a tér.
Pedig a választék sokkal nagyobb, az árak meg kedvezőbbek a keskeny elöltöltősnél.
Lassan 3 éves Electrolux EWS31274NA mosógép adta meg magát. Elindul a program, megy pár percig és a visszaszámláló 1 percre ugrik, a vizet meg folyamatosan engedi bele, és szivattyúzza is kifele. Ez megy a végtelenségig, amíg nem áramtalanítom vagy nem zárom el a bemenő vizet.
Megcsináltam rajta a diagnosztikát, de nem ad semmi hibakódot, látszólag minden rendben van, pedig nem.
Kell, egy körmös kicsavaró. De le lehet éppen gányolni 2db csavarhúzó segedelmével is, ám simán szétbarmolhatod vele úgy, hogy többé le nem szedi senki.
Sziasztok, van egy 4 éves AEG L75370TLE felültöltős mosógépem, ami úgy néz ki csapágyas lett. Azon túl, hogy csalódott vagyok, hogy csak ennyit bírt egy ilyen drága "jobb fajta" márkás mosógép, kb. mennyibe kerülne a javítása? Házilag is ki lehet cserélni ha van egy ügyesebb családtag? Ha hagynám a fenébe a javítást, kb. meddig menne el még így dübörgve? Lehet inkább megvárom hogy kimúljon és veszek egy újat. Köszi a válaszokat :)
Gondoltam én is hogy lengéscsillapitó vagy valami gyártási hiba csak ugye nem biztos hogy a szervizesnek tudom produkálni a jelenséget mert nem mindig csinálja . Ebben a gépben ahogy láttam a szerkezeti felépitését felül rugókon lóg a komplett ház dobbal együtt ezért mozoghat jobban a gép az egy oldalon összejött ruháktól is vagy a dob súlyozása nem pontos stb , stb. Az lesz a legjobb ha felveszem a kapcsolatot a szervízzel , kiváncsi vagyok mit mondanak igy elsőre szóban.
Lengéscsillapító-gyanús, vagy elreccsent benne valami.A lába alá nem kellene semmit betenni. Vedd is ki, ha az nem valami gyári extracucc. Szervizest hívd.
Lenne egy kérdésem , lehet valakinek volt már ilyen problémája.
Egy hónapja vettünk egy LG F2J5WN4W mosógépet és tulajdonképpen első napja óta centrifugálásnál elugrál és olyankor rezonál az egész gép háza , mindene .Nem csinálja ugyan mindig , főleg mióta vettem egy vékony csúszásgátlós gumiszőnyeget de legutobb a szőnyeggel együtt dübörögve eltáncolt.Szerintem ezzel a géppel valami nem kerek csak mielött szólnék a garanciális szerviznek gondoltam megkérdezem másnak nincs - e ilyen problémája , netán valamit nem jól használunk ( túltöltés??)
A vizszintezést megcsináltam , többszőr ellenőriztem , rendben találtam.
Hibakódja nincs semmi.
Van a családban egy másik ilyen gép de az amióta a helyére került az centire ott áll , mindenféle szőnyeg nélkül.
Lg F 1068QD mosógépem indításkor néhány másodperc múlva sípolva jelzi a hibát. A hőfok sor és a funkció sor /gyerkzár,vasaláskönnyítés stb/ ledjei villognak. Ajtókapcsoló nem reteszel be. Valakinek volt már ilyen hibája ?
Ajtókapcsolót már cseréltem. Ha valaki tud segíteni ,megköszönöm .
A múltkor egy sarokcsiszolóval jártunk így. A gyári konnektorcsatlakozós vége volt tőben eltörve, de kívülről semmi sem látszott, és csak akkor nem érintkezett, ha a törés volt felül. Ha megfordítva lett bedugva akkor megint működött. Természetesen amikor megkaptam és bedugtam, hogy na lássuk mi baja, pont a jó oldal volt felül. :)
Kontakthibánál ez sem garancia semmire, hiszen nem tudni mi a hiba oka, így könnyen lehet, hogy ez azt mutatja minden szép és jó, majd összerakják, megpakolják, kicsit elmozdul és hopp. Vagy amikor a vezeték másik végét méred, pont összeérinted, és megint nem mutat hibát.