Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Ahhoz csatlakozom, hogy addig jó míg nincs fogyás, vagy olyan is van, hogy valaki hízik a kezelésektől. Kezelések alatt étvágytalanság lehet, emiatt sokak élete múlik azon hogy a szervezet mennyit bír a tartalékokból finanszírozni. Emellett azon is hogy mennyire erős a gyomor. Fontos a táplálkozás is, de azt mondják, ha nem megy nem szabad erőltetni. Sokszor keveset kell enni. Anyum sokszor nagyon keveset evett, bíztattam egyen még, de mondta ha mégegy falatot eszik kijön az összes. De szerencsére neki kevés ilyen időszaka volt. fel kell ismerni, és érezni kell mikor mennyi megy.
Elfogadom azt is hogy akár káros is lehet a méregtelenítás, a túl sok C vitamin, vagy a tól sok víz. Ezért mondtam, hogy egyeztetni kell mindenképp kezelőorvossal. Anyumnak ízületi problémái voltak, évi egyszer be kellett szedjen egy nyiroktisztító, méregtelenító kúrát, homeopátiás gyulladáscsökkentővel, és akkor egy évig nem volt semmi baja. De mikor előjött akkor szinte járásképtelenné vált. Épp sugárterápiára jártunk mikor előjött neki ha jól emlékszem. Vagy kemora. Mi is előbb megkérdeztük a kezelőorbost, hogy szabad e ezt most. Kiröhögött minket szinte hogy mit akarunk ezzel, nem is gyógyszer. Anyu alig tudott besétálni az osztályra. Mondta persze szedheti. Egy hét nem telt el úgy sétállt mintha mi sem történt volna. Főorvos csak lesett.
Tudok magamról is mesélni, anyum két kezelése között biciklibalesetben szereztem egy kulcscsont törést. Előtte volt egy gyulladt fogam, aztán azt szinte el is felejtettem. 6 hét karfelkötés után mikor először tudtam volna normálisan lehajolni, minden hajolás után sugárba hánytam. A sebész főorvos elküldött a neurológiára azonnal. Akkor jártam már gyógytornára, elpanaszoltam a tornászomnak. Azt mondja várjak, van itt egy idősebb kolléga, kérdezzük meg őt is. Első kérdése az volt van e felül gyulladt fogam. Mert az összeköttetésben van az arcüregen keresztül az aggyal, és válthat ki ilyet. Elmentem fogorvoshoz. Elmeséltem neki mi van, az nem létezik hogy a fogamtól van. RTG alapján megállapította ki kell húzni. Utána első dolgom, hajolok le lesz e hányás. Nem lett, és azóta sem volt. Mentem a sebészetre, mondom a főorvosnak helyrejött a hányásos dolog, kihúzták a fogam azóta nincs. Úgy nézett rám mintha hülye lennék, hogy fog miatt nincs ilyen. De persze más magyarázatot senki nem tudott adni azóta sem.
Szóval igen, jók a jó orvosok. A fogorvosnak köszönhetem, a fogaimat, jó fogorvos. A sebész frankón összerakta a vállamat. vagy 100 kilót kitolok rajta. De ők sem tévedhetetlenek. Kölcsönös tiszteletet és partneri viszont kell kialakítani, persze ehhez kell a megértés, a józan gondolkodás, és a tudás is.
Mint az autószerelőmnél, odavittem a kocsit, rángat. Hát ő nem talált semmit. Hónapokig olvasgattam, vettem 1500 ft-ért hibakódkiolvasót, ellenőrézgettem az értékeket. Egyszer nem indult el, mondom neki mostmár összeállt a kép, ez meg ez volt a tünet pontosítva, ez a Főtengelyjeladó tönkremenetelének az előjele, hibakódra is azt dobta ki, énszerintem az lesz de nézzék meg. Majdnem leharapta a fejem mit szólok én bele, mit akarok ilyen kínai vackokkal. Nem is azt mutatja ami van. Utána hív, az lett a hiba. Azóta tisztel és kezet fog velem, és leáll velem simán elbeszélgetni.
Azt akarom mindezzel mondani, hogy a tudást a lehető legtöbb helyről kell összegyűjteni és kiszűrni az egészből az igazságot. Valószínűleg a legtöbben jót akarnak, de senki sem tévedhetetlen. Én sem, a szerelő sem, a szakorvosok sem.
Az egy nagyon jó hír, hogy nem fogytál. Pajzsmirígy alulműködésem nekem is van, méghozzá az autoimmun formában, de ez gyógyszerrel simán kezelhető. Ha szeded rendszeresen a gyógyszert, akkor ne is foglalkozz vele, csak rendszeresen ellenőrizd az értékeket. Ennyi.
Vedd komolyan a betegségedet, de semmit ne tegyél, amit nem a te kezelő orvosod javasol. A daganatod (agyhártya) jóindulatú, ott nem kell tartanod semmitől, illetve a műtét, ha lesz, mint minden műtét kockázatos, de ettől biztosan felvilágosítanak majd. A nyirokrákkal kapcsolatban szintén a kezelőorvosod tud majd tájékoztatni, mert ahogy én tudom, ez mindenkinél más kezelést igényel, de ma már ez is gyógyítható, vagy legalábbis karbantartható, a fajtájától, mértékétől , stb függ, ebben nem (sem) vagyok szakértő.
Azt viszont vedd figyelembe, hogy a szervezeted legyengülhet, szüksége lehet pihenésre, amit ha nem adsz meg neki, magadnak okozol kárt. Bizonyos kezelések igénylik a kíméletet és ezt a magad és azok kedvéért, akik téged szeretnek, ne hagyd figyelmen kivül. Ez nem nátha (na most pont jó példát hoztam:D). A neten ne nagyon kutakodj, nagyon el tudja vinni az embert a valóságtól, hiszen minden eset más.
De remélem nem lesz szükséged arra, hogy az intelmeimet:) figyelembe vedd. Kiváncsi leszek, mit mondanak majd 23-án.
Huuu... nem tudom mit mondjak? A C vitamint honapok ota iszom. Joval azelott kezdtem, mielott kiderult volna az "igazsag". Dr Lenkei eloadasait hallgatva dontottem a sok viz es Cvitamin bombarol. Nem sejtettem, h rakosoknal ez nem gyogyit, hanem a rakos sejteket is taplalja. 23-an megyek dokihoz, addig abbahagyom. Megvarom az orvos mit mond...
Van vmi mas amit tehetek az allapotom megorzeseert?
Mivel mas problemam is van, pontosan pajzsmirigy alulmukodes, IR es meningeoma (joindulatu agyhartyadaganat) ezert nagyon kevert tuneteim vannak. Nem vagyok tulsulyos, de azert vekony sem. En nem fogytam egy grammot sem.... sot hiztam par kilot (koszonheto a pajzsmirigy alulmukodesnek es az IR-nek), ezert gondoltam azt, h nem lehetek vmi sulyos beteg.
Az en problemaim mindig eltorpulnek masok problemai mellett. Soha nem engedtem meg magamnak, h beteg legyek/ kiszolgaltatott... ha valamim fajt inkabb osszeszoritottam a fogaim es azt mondtam, h nem lehetek gyenge. Mit gondolnanak rolam, ha minden kis aprosagert nyafognek. Pl csaszarmetszes utan, hang nelkul felalltam, setaltam. Nagyon fajt, de nem mutattam. Tettem amit kellett. Ez volt a szerencsem, mert miutan hazamentem a korhazbol minden ramszakadt. Fozes, mosas, bevasarlas... nem tehettem meg, h pihengetek, hiaba voltam faradt, es hiaba voltak bent meg a varratok es hiaba fajt...
Syssy-hez csatlakozva kérlek, felejtsd el a sok C vitamint, ez egy rossz, tudatlan és káros tanács. A C vitamin a ráksejteket is táplálja. Semmiféle méregtelenítésbe ne kezdj, de tényleg ne! Épp elég extra munka a szervezetednek a betolakodó ellen küzdeni, pont az hiányzik, hogy a májadat és ezen keresztül a szívedet és veséidet leterheld.
Soha ne sok C-vitamint! Soha! Ezek szép gondolatok, de sajnos a ráknak nem segítenek. Fontos a pozitív hozzáállás, de pozitív hozzáállás még tudtommal sosem gyógyított ki senkit a rákból, legfeljebb a gyógyulást segítette. Kérlek a saját érdekedben hallgass az orvosodra és ne hallgass azokra, akik valami csodaszert akarnak rád sózni, mert nekik nem a te egészséged, hanem a saját zsebük a fontos. Nem viccelek, meg fognak keresni levélben, személyesen, vagy itt a fórumon, hivatkozva a meggyógyult rokonaikra, hogy azok x - y szertől gyógyultak meg. Ne higgy nekik. Én megvettem a lehető legtöbb féle "sárkányfüvet", mikor a férjemről kiderült az első daganata. Aztán az onkológusunk szépen elmagyarázta és dokumentumokkal bizonyította, hogy pl a culevit mennyire káros egyes szervekre és hogy a túlzott c vitamin bevitel milyen károkat okozhat, és a különböző sárkányfüvek csak arra jók, hogy a pénztárcádat kifosszák. Onnantól csak a saját orvosunkra és onkológusunkra hallgattunk, és a férjem jelenleg 5. éve tünetmentes az első daganata kapcsán és 3 éve tünetmentes a(z elsőtől teljesen független) második kapcsán.
Nem ismerem a te betegségedet, de ne vedd félvállról, mert a te életedről van szó, ami viszont biztosan másoknak is, akik közel állnak hozzád, fontos. Remélem 23-án olyan döntés születik, ami segít neked, légyszives írd majd meg, mit tudtál meg, mit fognak csinálni.
Koszonom szepen a valaszod, igy teszek, osszeirom az oszzes kerdesem. Nem vagyok valami jo beteg. Altalaban mindent nagyon elbagatelizalok, ami engem illet. Nem veszem komolyan a peoblemaimat. Ezert szeretnek olyanokkal beszelgetni, akik atestek ilyen betegsegen. Mennyire nehez betegseg ez? Ugy olvastam, h a rakok kozul az egyik legszerencsesebb, jol gyogyithato.
Üdv. Kitartást kívánok, és azt javaslom az orvosi gyógyulás mellett törekedj a nyugalom, és a békesség megteremtésében főleg legbelül és a környezetedben is. Vidd tudati szintre hogy meg fogsz gyógyulni.
Emmellett hogy mit lehet tudni erről a betegségről... Ne vedd úgy mintha egy orvos mondaná, de a nyirokrendszer a keringés/kiválasztás része. Pontosabban, a verőerek szállítják a tápanyagot a sejtek számára. A vénákon jön vissza az elhasznált vér, hogy oxigénnel telve megfrissüljön. Ez a körforgás működteti a szervezetet. Mellette a nyirokrendszer méreganyag elvezető/kiválasztó rendszerként játszik szerepet. Éppen ezért ha egy szervben daganat alakul ki, az átterjedhet a nyirokrendszerre. Ami azért nagy baj, mert nyirokrendszeren keresztül viszonylag könnyen ad áttétet más szervekre is. Édesanyámnak tüdőrákja volt, áttétes lett nyirokra, csontra és csontvelőre. Édesapámnak szintén tüdőrákja volt, ő meggyógyult. Nagyon fontos az, hogy mennyire korán fedezik fel a daganatot. Minnél kisebb mikor felfedezik és minnél korábban eltávolítják valamilyen úton, annál nagyobb a gyógyulás esélye. De iszonyú fontos a lelki állapot is. A legtöbb komoly betegséget valamilyen belső krízis okozza. Ha van ilyen, akkor valószínűleg ennek megoldása is szűkséges az orvosi kezelések mellett a tartós eredmény eléréséhez.
Az orvosi kezelések pusztítással próbálnak meg daganatos sejteket megölni, amivel roncsolják az egészséges sejteket is. Hogy milyen módon, milyen fokben és mennyire kiterjedően azt a kezelés módja és a daganat kiterjedése határozza meg. Ha a daganat pici pontban van jelen és sebészi úton hozzáférhető, akkor valószínűleg kimetszik. Ez a legjobb lehetőség mert a szövet ugyan sérül de nem jut a szervezetbe semilyen káros anyag. Ha erre nincs lehetőség akkor sugárterápiát és/vagy kemo-terápiát alkalmaznak. A Sugárterápia többnyire a daganatra pozicionált lokalizált sugárbombázást jelent. Ez a szervezet többi részét nem érinti, de a sugárzásnak sajnos utóhatásai is lehetnek. A kemoterápia során pedig a keringési rendszerbe juttatnak be olyan méreganyagokat, amikre a daganatból vett minta tapasztalás alapján érzékeny, magyarul elpusztul tőle. Ezt a méregyanyagot viszont az egész szervezet megkapja. Ha kevés a rákos sejt, kevés méreganyagtól elpusztulnak, akkor a szervezet könnyen kiheveri. Ha sok méreganyag kell, mert több a rákos sejt, akkor a szervezetnek is nehezebb dolga lesz.
Én megpróbálkoznék egy egyszerű méregtelenítő kúrával is, amit legegyszerűbben úgy tudunk megtenni, ha sok vizet iszunk, lehetőleg lágyabb vizet mert a lágyvíz nincs annyira telítve, vagyis több mindent felvesz. 10 testsúlykilogramonként 4,5 dl víz naponta. Plusz a c vitamin, és a sötét gyümölcsfesték rendkívül erős antioxidáns. Mivel a daganatok kialakulásában nagy szerepet játszanak a szabadgyökök, amelyeket antioxidánsok képesek semlegesíteni. Ezért fontos lehet azok bevitele. Én szerencsére nem vagyok beteg, de megelőzésként próbálom fenntartani saját magam részére is a sok víz fogyasztást és testtömegkilogramonkénti 30mg C vitamin bevitelt naponta. (Olcsón lehet kapni aszkorbinsav néven, akár kilós kiszerelésben is.) Plusz most telepítettem a kertembe egy rakás, lehetőleg minnél sötétebb gyümölcsöt. (Akit jobban érdekel miben mennyi van, keressen rá: Antociánok - Wikipedia) A C vitamin bevitel mellett pedig fontos a a flavonid bevitel, ami például a zöldteákban sok van ezért én abba keverve iszom az aszkorbinsavat.
Amiket leírtam, nagyjából a folyadékháztartáshoz kapcsolódik, ami legközelebb van a nyirokhoz. A nyirok mint olyan a szervezet első védőbástyája, például a mandulák is a nyirokrendszer részei. Tehát ezek tisztítása, tisztán tartása valószínűleg sok bajt előzhet meg, illetve ha már ott van a baj, akkor valószínűleg segít a mielőbbi gyógyulásban. De persze fontos lehet az emésztőrendszer tisztán tartása is. De ne feledjük, míg élelem nélkül 4-6 hetet is kibírunk, addig víz nélkül csak pár napot. De ha majd kapsz kezeléseket, a kezelőorvossal mindig egyeztess. De ha jól emlékszem kemo mellett is a sok folyadékot ajánlották. Csak az ilyen rossz emlékekekt igyekszik az ember elfelejteni. Meg akkor még nem tudtam ennyi mindent sajnos a témáról.
Egy plusz jótanács, ha a patológia ül a mintán és nem produkál eredményt, írj emailt az osztályvezetőnek.
Javaslom alaposan készülj fel, akár írd fel kérdéseid és ott a konkrét problémádra konkrét választ kaphatsz az orvosoktól. Nehéz bármit is itt válaszolni, hisz semmi sem biztos.
Frissen diagnosztizalt Limfomas (nyirok rak) vagyok. Semmi mas nem tudok meg. Nem volt biopsziam sem meg. Mit kell tudnom errol a betegsegrol? Sajnos mas problema(i)m is van(nak). Talaltak egy joindulatu agyhartyadaganatot is, meningeomat. Most azzal kezdunk, azzal foglalkoznak eloszor (azt hiszem...). 23-an megyek az elso orvosi konzultaciora.
Benéztem egy kicsit hozzátok. Mindenkinek jó egészséget, gyógyulást kivánok! Geri a feleségednek is szurkolok. Puszi mindenkinek. Én sokat dolgozom most, de gondolok rátok is többször.
Édesanyám 2014ben tüdőrákban hunyt el, azóta egyedül gondoztam súlyos fokú demenciában szenvedő nagymamámat.
Nagymamám sajnos múlt hónap 14-en elhunyt. Ingyen nem tehetem, mert pályakezdőként egyedül maradtam, illetve egyelőre munka nélkül.
De a megmaradt betegápolási szerekkel szívesen segíteném olcsóbban azokat, akik csak teljes áron tudnának hozzájutni. Vagy nem elegendő a támogatásra kiadott mennyiség.
Főleg annak adom jóval olcsóbban, aki nagy mennyiséget vinne. Ha valaki sok mindent vinne annak a felsoroltak közül bizonyos dolgokat ajándékba adok.
- 800ml Betadine oldat betegfürdetésre/fertőzött sebek kezelésére (eredeti áron 1000ml 7300Ft) - MediFleur induló felfekvés kezelésére való gél (200ml eredeti áron 2700 ft) - 6db 15x20cm-es lap Bactigras kenőcstüll, fertőtlenitő, sebtisztító, hámosító hatású, sebbe bele nem ragadó (Eredeti áron darabja 200 Ft) - 6 tekercs, 3cm széles, 2m hosszú barna ragtapasz (eredeti áron 500 Ft/tekercs)
- Clexane 6000 NE (5 doboz x 10 DB, Eredeti áron 10608 Ft/doboz)
- Clexane 8000 NE (6 DB, eredeti áron 1317 Ft darabja)
- Injekció előtti alkoholos kendő, több mint 200 DB (eredeti áron 5Ft darabja)
- Tena Slip Super M 13 bontatlan csomag, egy csomagban 30 DB van. Teljes áron 4230 Ft/CSM
- Ágytál (Tiszta, talán 2x volt használva, mert sajnos se édesanyám, se nagyanyám nem tudta jelezni, ha valamilyen szűkséglete lett volna. Eredeti áron 1500 Ft)
Tulajdonképpen a csuklás is egy görcs, a rekeszizom görcse ezért gondoltam rá. Bár lehet hogy ez két különböző dolog. Nem tudom, teljes a tanácstalanság és kétségbeesés. Holnap lesz meg a PET-CT eredménye. Aztán megtudjuk hogyan tovább.
Ki tudja hogy lehet segíteni tüdőrákos beteg kínzó csuklásán? Nyugtatóra gondoltam, az hat az izmok görcsére is. Szerintetek? Cbd olaj beszerzése folyamatban, Geri szerinted fog hatni rá?
Èn aztmondom , mivel elegge belàstuk magunkat a temàba ...es voltunk tőbb szakertònèl aki a prosztatarakra specializalodott.., hogy várd meg a szovettan eredmenyèt , ill a csont vizsgàlat ...èn ùgygondolom hogy 4 es psa èrteknèl kicsi a valòszinusege a csont attetnek , ill masinak is , agy meg nagyon valòszinutlen...prosztaràk igen jòl kezelhető főleg ha a gleason szamod 6 vagy az alatti lesz , ėdesapàmè 8 de hormoninekcioval ezt is tudjàk kezelni , amìg kasztraciòrezisztens nem lesz, de utànna is vannak lehetòsègek, lenyeg , hogy 1 jò orvos kezeljen..
Igen, de a fPSA/összPSA hányados egyfajta tumormarker. Több mint 90%-ban valószínűsíti a rákot (legalábbis az én koromban. 60 éves vagyok) . A szövettan pontos eredményét (Gleason Core) még nem tudom, csak annyit hogy egy helyen áttörte a tokot. Fáj a derekam, ezért kell mennem csontizotópra (ez még nincs meg). Félek, lehet hogy áttétet képezett az agyban is mert rettentően zúg a fejem, alig bírok járni és hányingerem van. Sajnos ez egy elég késői diagnózis. Prosztata nagyobbodással és gyulladással kezdődött tavaly.
Az erdekes hogy csak 4 volt az meg epp hatarertèk , apumnak 18 volt , orvos aztmondta csontattet alt 22-25 psa nal szokott megjelenni , de ilyenkor a psa a 100 is elerheti...
Mit javasoltak? Mutèt ? Szovetmintàt gondolom màr vettek.
A PSA-m mindössze 4 volt, de a fPSA/összPSA hányados mindössze 8 %-volt (0,08), ami már előre vetítette a dolgokat.
A szabad/össz PSA arány prosztatakarcinómás férfiak esetében kisebb, mint 0,25. Ajánlott azoknak a férfiaknak a további vizsgálata, akik enyhén emelkedett össz PSA szinttel (4 – 10 μg/l) és 0,2 – 0,3 –nál kisebb szabad/össz PSA aránnyal rendelkeznek.
A szabad/össz PSA arány 0,25 határértékének használata 50-59 év között az esetek 98%-ában, 60-69 év között 94%-ában, 70-75 év között 90%-ában mutatja ki a karcinómát. Nagy a karcinóma kockázata, ha a szabad PSA arány 0,1 alatti, ezekben az egyénekben 55%-ban alakul ki rák. Ha az arány 0,25 fölött van, a rák kockázata 5-9%.
Köszönöm az infót. A kezelés még sajnos nem kezdődött meg, itt elég lassan haladnak a dolgok. Nem vagyok Bp-i, egy vidéki kisvárosban élek egyedül, leszázalékolva. Sajnos az anyagiak miatt nem tudom megkeresni az ajánlott orvost, valamint a romló erőnlétem sem teszi lehetővé az utazást.
Edesapamnak van prosztataràk , most voltunk csont scann 2. Alkalom szerencsere az negativ , 5 sugarat kapott + eligard inekcio 3 havonta , gondolom azt te is kapod....most derùlt ki? Ha pesti vagy javaslom OOI be keresd fel dr Jorgo Klitont , prosztataràk a fő szakterulete , es sugarteràpia , nagyon jò , embersèges , szakember