Meg vannak a csapágyak , és a szimeringek , meg a főtengely , szeretnéd e hogy holnap elküldjem Debrecenbe vagy rá ér a hétvégén amikor úgy is megyek ? A Verhovína 3 as már kicsit nehezebb kérdés de meg próbálom , valószinü hogy hozzád azt el vinni majd a jövő héten tudom .
Egyébként meg lehet, hogy én tudtam rosszul: a neten rákerestem és elég gyakori a krómozott sárvédő. Inkább az a furcsa, hogy a 2-es Kárpátik általában lábváltósak, de ez meg kormányváltós...
Igen de szerintem ez eredeti viszont az elsö kerék riga .Kerekem az van fédobbal álok hadilábon bár katonka mondta tud segiteni még egyszer köszi a képek felrakását
A sárgának kuplung szimering karbi de ezeket meg oldotam .Amit most küldtem az szerintem elég ritka darab 1992 évjátat csak nagyon mostoha körüményeken volt dobálja az 1 est néha a2est is amugy nincs csunya hangja .arrol sarocsiszoloval vettem le a kuplungot de már kész van.
Üdv köszi hogy felragtad a mocit. Ténleg elég szép állapot mint már az ellöbiegben irtam a problémájárol De azért már nyomtam egy kis karikát vele szerintem jo lesz.Ez az a moci amit te találtál tavaj Miskolcon meg is marad .Majd küldök még képeket azt is fel rakod?
Ahogy nézem, ez még szebb állapotú, mint ami az enyém volt aztán Ferié lett. Úgy látom, ezen teljesen ép a króm mindenütt. A kormány felfogató csavarjai fordítva állnak, de semmi más jelét nem látom, hogy hozzápiszkáltak volna.
Én mindig egyel többet szoktam venni mindből - egyrészt, jó ha van tartalék itthon, másrészt ha beszerelés közben megsérül, legyen másik.
A főtengelyre (40X17X7) viton szimeringeket szokás tenni, bár szerintem a sima is tökéletesen jó.
Dupla ajkú szimeringeket olyankor szoktam használni, ha már használt a főtengely, mert akkor a dupla ajkak nem oda esnek, mint ahol az előző szimering már kikoptatta. De mivel most új lesz a főtengely, jó a szimpla is.
A kuplung-szimeringgel (16X8X7) szokott gond lenni a boltban, ezt nem mindig kapni, szóval ha van, érdemes betárazni belőle.
A csapágyak:
6203 C3 - 2db
6000 - 2db
6202 - 2db
A hátsó lánckerékhez:
6203 zárt - 1db
A kerekekhez:
6201 zárt - 4db
A kerekek csapágyai egyébként nincsenek elkopva, szóval ezek akár maradhatnak is - mondjuk most nem zárt csapágyak vannak benne, és elég koszos ott minden, tehát javaslom a cseréjüket, de majd te eldöntöd.
Ezeken kívül még a berúgó tengelyen lévő O-gyűrűt is cserélni kell, de ennek most nem tudom megmondani a méretét.
KÖSZ a segitséget de mivel nemvagyok egy gép zseni emailt nem sikerült küldeni max telóra tudok képet küldeni mms formába.Hamen akarod közzé tenni a számod darus feritöl el kérem
Üdv tibi valahogy nagyok a képek amikor felakarom rakni.Majd kérek egy kis segitséget valakitől de a22 es röl van képed amugy is több mint valószinü azal megyek.
Sziasztok találtam egy videot a youtubon ahol feltűnik a riga néhány másospercre valahol kecskemét után ""youtube-- "" mopedrally kisenduro team """ sárga sárvédős crossmotor hossz 3p02mp
Az idei rallyn május30 igyekszem sok képet készíteni a riga csapatról remélem megtudjuk ismételni a tavaji eredményt bár tavaj nagyon jó idő és útviszony volt,bízom benne idén is hasonló körülmények lesznek.
Köszönöm robaj. Amikor tavaj megvettem a rigát szétszedtem teljesen 7300km volt benne most 9800km vam benne de a kuplung kezd vacakolni csúszik kicsit meg nehezen jár.mindíg örömmel mentem vele visszajött az a hangulat mikor elkeztem motorozni. Az egy puch turbo sport volt 2 sebességes. Azzal kb 25000 km ert mentem. Csak a megszakítóval volt bajom mert szegecselt pogácsái voltak és egy idő után lötyögött,de szereztem ponthegesztettet.
Szevasz Robaj. Orulok h visszatertel. 😊Kerdeuek is Toled egybol remelem masodjara mar nem ertesz felre. Mert ugyan Komar Rometbe egesz jol latok a palyan de van ami itt se vilagos nekem es az pont a tank matrica. Ezeken a fajtakon amit 3 asnak hivunk mindig piros betus a felirat vagy van sima fekete is? Mert most adtam el egy 79 est amin kopottass volt a matrica de azert latszott es piros szinnek nyomat se lattam. Regota figyelem en mar ezt kepeken de eddig meg nem tudtam senkit megkerdezni.
Gratulálok neked a mopedrally-n nyújtott teljesítményed nem semmi, azoknak akiket írásodban mindenkinek említesz szerintem nekik volt igazuk ők azt mondták hogy nem lehet Rigával végig menni ( elméletben ), de te megcáfoltad ezt túlmentél a Riga határain ehhez kívánok további sikeres motorozást.
Érdekes, hogy erről írsz, mert pont ma találkoztam valami ilyesmivel: Feri 22-esénél is elszabadult a gyűrűbiztosítórézbütyök. A nyomok alapján először csak kilötyögősödött, jól kitágította a helyét, aztán szép lassan elkopott és hagyta a gyűrűt szabadon forogni a helyén. Csodával határos módon nem húzta meg a henger falát és a gyűrű sem tört darabokra:
Itt pedig a főtengely vége látható: az anya meglazult, csúszkált a kuplungagy a főtengelyen tengely irányban. Meg az is látszik, hogy a hézagoló alátét hiányában meggyalázta a kuplungkosár a tengelyen lévő vállat.
Üdv verho 4 én anno 70 es években porbáltunk a3 gyürüvel nekünk a gyürü biztositoval nem boldogotultunk.mindig kijött a helyéröl volt ám gyürü törés henger huzás böven pedig egy öreg szaki csináta igaz a jo bort sem a rosszat nem vetette meg isten nyugtassa békében.Mondjuk lehet ezt a tuningot nem murci idöszakra kellet volna idöziteni.Egy kis szöszenet a multrol.
Üdv márkatársak ma volt egy kis időm a kárpáti 1 el egy kicsit foglakozni a kuplung lamella csere szimering csere mindkét oldal karbi felujito uj csap. Jár elég szépen.Még nemtudom ezzel megyek vagy a jol bevált 22 vel böszörménybe .Ja még egy dolog vettem anno kisipari km spirlált hát az ora végén kibujt a holandi ahogy kézzel meghuztam lent a gumi nem megy be a deklibe delegaláb lehet kapni remélem a belseje birni fogja .A többi dolog házilag orvosolhato.