Keresés

Részletes keresés

vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 1758

Csabi, itt a motorod:

Ahogy nézem, ez még szebb állapotú, mint ami az enyém volt aztán Ferié lett. Úgy látom, ezen teljesen ép a króm mindenütt. A kormány felfogató csavarjai fordítva állnak, de semmi más jelét nem látom, hogy hozzápiszkáltak volna.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 1757

Feri, a szimeringek méretei:

40X17X7 - 2db

35X20X7 - 1db

16X8X7  -  1db

Én mindig egyel többet szoktam venni mindből - egyrészt, jó ha van tartalék itthon, másrészt ha beszerelés közben megsérül, legyen másik.

A főtengelyre (40X17X7) viton szimeringeket szokás tenni, bár szerintem a sima is tökéletesen jó.

Dupla ajkú szimeringeket olyankor szoktam használni, ha már használt a főtengely, mert akkor a dupla ajkak nem oda esnek, mint ahol az előző szimering már kikoptatta. De mivel most új lesz a főtengely, jó a szimpla is.

A kuplung-szimeringgel (16X8X7) szokott gond lenni a boltban, ezt nem mindig kapni, szóval ha van, érdemes betárazni belőle.

A csapágyak:

6203 C3 - 2db

6000      - 2db

6202      - 2db

A hátsó lánckerékhez:

6203 zárt - 1db

A kerekekhez:

6201 zárt - 4db

A kerekek csapágyai egyébként nincsenek elkopva, szóval ezek akár maradhatnak is - mondjuk most nem zárt csapágyak vannak benne, és elég koszos ott minden, tehát javaslom a cseréjüket, de majd te eldöntöd.

Ezeken kívül még a berúgó tengelyen lévő O-gyűrűt is cserélni kell, de ennek most nem tudom megmondani a méretét.

darusferi Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1756

Üdv Vermestibi !

Nem gondoltam  hogy ez a 22 es ilyen állapotban van , Rigás Csabi kérte tőlem  , nem adtam , de valószinüleg jobban is járt .

darusferi Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1755

Üdv Robaj !

Köszönöm a képeket akkor ilyen matricát rendelek ,egyébként csoda szépek ezeken  a képeken lévő komár 3 asok .

darusferi Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1754

Üdv !

Egy  Riga sokkal kezelhetőbb mint ez a digitális világ .

merciatros Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1753

Akkor nagyon jol elvagyunk a digitális világba még jo hogy van riga.És van mivel foglakozni akkor majd megoldom valahogy holnap az emil kérdést.

Előzmény: vermestibi2 (1752)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1752

Hajaj. Esküdt ellensége vagyok az okostelefonoknak; az én 3000 Ft-os (!) telefonom nem tud mms-t fogadni. Ez most megint zsákutca.

Előzmény: merciatros (1751)
merciatros Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1751

KÖSZ a segitséget de mivel nemvagyok egy gép zseni emailt nem sikerült küldeni max telóra tudok képet küldeni mms formába.Hamen akarod közzé tenni a számod darus feritöl el kérem 

Előzmény: vermestibi2 (1750)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1750

Ha elküldöd nekem e-mailben, én átalakítom és fölteszem.

vermestibi@gmail.com

Persze nem muszáj, de ha segítségre van szükséged (vagy bárki másnak), szívesen segítek.

Előzmény: merciatros (1749)
merciatros Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1749

Üdv tibi valahogy nagyok a képek amikor felakarom rakni.Majd kérek egy kis segitséget valakitől de a22 es röl van képed amugy is több mint valószinü azal megyek.

Előzmény: vermestibi2 (1740)
mopedrally Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1748

a verho és a rallys emléklap

mopedrally Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1747

Sziasztok találtam egy videot a youtubon ahol feltűnik a riga néhány másospercre valahol kecskemét után ""youtube--  "" mopedrally kisenduro team """ sárga sárvédős crossmotor  hossz 3p02mp

mopedrally Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1746

Az idei rallyn május30 igyekszem sok képet készíteni a riga csapatról remélem megtudjuk ismételni a tavaji eredményt bár tavaj nagyon jó idő és útviszony volt,bízom benne idén is hasonló körülmények lesznek.

mopedrally Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1745

Köszönöm robaj. Amikor tavaj megvettem a rigát szétszedtem teljesen 7300km volt benne most 9800km vam benne de a kuplung kezd vacakolni csúszik kicsit meg nehezen jár.mindíg örömmel mentem vele visszajött az a hangulat mikor elkeztem motorozni. Az egy puch turbo sport volt 2 sebességes. Azzal kb 25000 km ert mentem. Csak a megszakítóval volt bajom mert szegecselt pogácsái voltak és egy idő után lötyögött,de szereztem ponthegesztettet.

Katonka Balázs Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1744

Szevasz Robaj. Orulok h visszatertel.   😊Kerdeuek is Toled egybol remelem masodjara mar nem ertesz felre. Mert ugyan Komar Rometbe egesz jol latok a palyan de van ami itt se vilagos nekem es az pont a tank matrica.  Ezeken a fajtakon amit 3 asnak hivunk mindig piros betus a felirat vagy van sima fekete is?  Mert most adtam el egy 79 est amin kopottass volt a matrica de azert latszott es piros szinnek nyomat se lattam.  Regota figyelem en mar ezt kepeken de eddig meg nem tudtam senkit megkerdezni. 

Előzmény: Törölt nick (1742)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1743

Gratulálok neked a mopedrally-n nyújtott teljesítményed nem semmi, azoknak akiket írásodban mindenkinek említesz szerintem nekik volt igazuk ők azt mondták hogy nem lehet Rigával végig menni ( elméletben ), de te megcáfoltad ezt túlmentél a Riga határain ehhez kívánok további sikeres motorozást. 

Előzmény: mopedrally (1731)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1742

Sziasztok 

Üdv darusFeri

A gyári tankmatrica : 

Az utángyártott matrica így néz ki : 

Előzmény: darusferi (1729)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1741

Érdekes, hogy erről írsz, mert pont ma találkoztam valami ilyesmivel: Feri 22-esénél is elszabadult a gyűrűbiztosítórézbütyök. A nyomok alapján először csak kilötyögősödött, jól kitágította a helyét, aztán szép lassan elkopott és hagyta a gyűrűt szabadon forogni a helyén. Csodával határos módon nem húzta meg a henger falát és a gyűrű sem tört darabokra:

Itt pedig a főtengely vége látható: az anya meglazult, csúszkált a kuplungagy a főtengelyen tengely irányban. Meg az is látszik, hogy a hézagoló alátét hiányában meggyalázta a kuplungkosár a tengelyen lévő vállat.

Előzmény: merciatros (1739)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1740

Üdv Csabi!

Képeket tudnál feltenni a Kárpátiról?

Stílusos lenne, ha Böszörményben kiraknánk egy lembergi mintát:

- Kárpáti 2 - Darusferi

- Kárpáti 1 - Merciatros

- Verhovina 6 - Verho4

- Verhovina 5 - ?

- Verhovina 4 - ?

- Verhovina 3 - Balazskaszabo

Előzmény: merciatros (1738)
merciatros Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1739

Üdv verho 4 én anno 70 es években porbáltunk a3 gyürüvel nekünk a gyürü biztositoval nem boldogotultunk.mindig kijött a helyéröl volt ám gyürü törés henger huzás böven pedig egy öreg szaki csináta igaz a jo bort sem a rosszat nem vetette meg isten nyugtassa békében.Mondjuk lehet ezt a tuningot nem murci idöszakra kellet volna idöziteni.Egy kis szöszenet a multrol.

Előzmény: Verho4 (1735)
merciatros Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1738

Üdv márkatársak ma volt egy kis időm a kárpáti 1 el egy kicsit foglakozni a kuplung lamella csere szimering csere mindkét oldal karbi felujito uj csap. Jár elég szépen.Még nemtudom ezzel megyek vagy a jol bevált 22 vel böszörménybe .Ja még egy dolog vettem anno kisipari km spirlált hát  az ora végén kibujt a holandi ahogy kézzel meghuztam  lent a gumi nem megy be a deklibe delegaláb lehet kapni remélem a belseje birni fogja .A többi dolog házilag orvosolhato.

vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1737

Kíváncsian várom, hogy milyen lesz három gyűrűvel és "miniszoknyával". Remélem majd Böszörményben (vagy ahol épp találkozunk) kölcsönadod egy körre. Cserébe majd kipróbálhatod a röpsúlyos Rigámat. Vagy a membrános Verhó hármast - ha addigra elkészül.

Előzmény: Verho4 (1735)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1736

Verho4 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1735

No megszuletett es fasza lett!! Lehet mostmar jaratni!! :-)

vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1734

Feri, a tegnap tapasztaltak alapján úgy döntöttem, szétkapom a blokkot. Így néz ki belül:

Az elmúlt évtizedekben ledarált kuplungalkatrészek vastag sarat képeztek a blokk alján.

Az egyik főtengelycsapágy darálva jár, a másik még menthető lenne, de akkor már célszerű párban cserélni őket. A fogaskerekeknek nincs nagy bajuk. A főtengely is menthetőnek tűnik, de majd holnap megnézem alaposabban. A dugattyú elég borzalmasan néz ki, holnap (ha el nem felejtem) csinálok pár közelebbi képet is, hogy még jobban tudjunk szörnyülködni.

Szóval úgy tűnik, ebből komplett felújítás lesz. Majd a napokban beszéljük meg a részleteket, hogy te hozod a szükséges alkatrészeket (szimeringek, csapágyak, kuplung, stb) vagy én rendeljem meg.

Katonka Balázs Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1733

Köszi Haverom. 😊

Előzmény: vermestibi2 (1732)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1732

Balázs Elvtárs, itt vannak a képek.

mopedrally Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1731

Üdv darusferi jólesnek a szavaid főleg,hogy fiatal vagyok(48)én azért vettem a rigát mert mindenki azt mondta,hogy rigával nem lehet végigmenni a rallyn.én meg olyan vagyok,hogy csakazértis megpróbálom sikerült a haverom erre azt mondta,hogy azért sikerült mert a riga jobb mint a verhó.ebből az következett,hogy neki vettem egy verhot.amit szintén szétszedtem (de teljesen) összeraktam és az is végigment. Egyébként a gyújtás a viaszatérő probléma aminek okát eredendően  szerintem a mágnes anyagában kell keresni(hőre nagymértékben elveszti mágneseségét) ezért csináltam tirisztoros gyújtást .(a tirisztoros gyújtásnál egy szikra van de az hatalmas-a megszakítósnál egy lecsengő színuszos jel van ahol akár több olyan szikra is képződhet ami begyújtja a keveréket majd sok olyan ami nem,ha ezekek a gyenge szikrákat össze tudnánk adni lehet kijönne egy szikra ami jó lenne .viszont kiváncsi lennék arra hogy a gyári tirisztoros hogyan teljesít

Katonka Balázs Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1730

TT?   Tomacsek Tomi az szerintem.  Rendes srac rendelhetsz tole nyugodtan Feri. 

Előzmény: darusferi (1729)
darusferi Creative Commons License 2020.02.24 0 0 1729

Üdv Robaj !

Ahogy mondtad az Esztergomi fiatalembertől , tervezem rendelni matricát a Rigára is , meg a Komár 3 ra is .

kérdeznélek milyen szinü is kell a zöld  K hármas tankjára  ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!